Здравей Гост

Превенция за хармонично общуване

• 119 Отговора
  • 19950 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Превенция за хармонично общуване
« Отговор #40 -: Декември 10, 2009, 06:35:32 pm »
Добре де, кои аспекти искаш да проследим, като и Мерка и Луната ги отхвърли.
Какво да гледаме?

*

AH

• 2201
« Отговор #41 -: Декември 10, 2009, 06:38:33 pm »
абе как ще съм ги отхвърлила!!!
нали четеш, че след аспектите за конфликтност отиваме към личните планети- нали ги изброих по-горе - пада ми Батерията на лаптопа - разгледай си задължително Слънца, луни, Меркурий и Венера - на къде без тях като искаме да стигнем до партньорства, привличания и любов

*

elfidka

• 3129
« Отговор #42 -: Декември 10, 2009, 06:45:02 pm »
В синастрията с мъжа ми
неговия Плутон съвпада с моя Марс и моя  Плутон.
Мое Юпи в квадрат с негов Плутон
Друго май няма от конфликтните планети
Но моята Луна е квадрат с неговия плутон, което според мен е достатъчно конфликтно...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Декември 10, 2009, 06:51:57 pm »
Много мола.....Марс е лична планета...също. ;D ;D ;D
Аз ли нещо не мога да схвана...

веднъж делиш планетите на лични и нелични
втори път- на неутрални и други, правилно ли те разбирам?

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Декември 10, 2009, 06:56:33 pm »
В синастрията с мъжа ми
Но моята Луна е квадрат с неговия плутон, което според мен е достатъчно конфликтно...

Плутон така може да напрегне Луната, че тя да стигне до истерия, ако няма достатъчно добър отдушник....Много труден аспект. Опозицията е още по-трудна, защото дава привличане към "Ада" на другия или компромисно съобразяване с неговото тъмно начало, при което можеш да попиеш от него.

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Декември 10, 2009, 06:57:57 pm »
Оная връзка, де трая една година и после той внезапно си взе шапката (не е моя)
-слънце тригон слънце, квадрат Меркурий
-луна тригон слънце
-венера тригон меркурий
-меркурий тригон меркурий, квадрат венера

Другата връзка, де щехме подпалиме слънчевата система
-секстил меркурий луна
-тригон венера слънце

С бившия ми съпруг, де подпалихме слънчевата система:
-луна точен съвпад луна, квадрат меркурий
-меркурий квадрат венера, тригон луна
-мнооого широк съвпад венера слънце 11 градуса

Тук с тоз новия, дето се нищо не знае:
-съвпад луна слънце (точен), съвпад луна Меркурий
-тригон слънце венера, опозиция слънце и меркурий
-опозиция меркурий слънце
-тригон венера луна
Мен от тая връзка най ме впечатлява мойта мила нещастна Венера, която или е неаспектирана, или е в широк квадрат с Нептун и в широка опозиция с Уран по натал, та я имам за нещастна, самотна и отчаяна планетка, та при тая синастрия е мнооого доволна, милата - тригон Хирон, тригон възел, тригон Уран, тригон Юпитер, тригон Слънце.  ::) Всеки си има нещастна планетка, де плаче някой с подходяща синастрия да приласкае.  :-[

*

elfidka

• 3129
« Отговор #46 -: Декември 10, 2009, 07:01:05 pm »
В синастрията с мъжа ми

Плутон така може да напрегне Луната, че тя да стигне до истерия, ако няма достатъчно добър отдушник....Много труден аспект. Опозицията е още по-трудна, защото дава привличане към "Ада" на другия или компромисно съобразяване с неговото тъмно начало, при което можеш да попиеш от него.
Разбира се Небесна,
Мен питай, добре че кумата е психотерапефт, а аз съм нейната най-добра ученичка  ;D ;D ;D
 Луната не бива да се отхвърля

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Декември 10, 2009, 07:01:53 pm »

Всеки си има нещастна планетка, де плаче някой с подходяща синастрия да приласкае.  :-[

Това е мило...

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Декември 10, 2009, 07:05:48 pm »

Разбира се Небесна,
Мен питай, добре че кумата е психотерапефт, а аз съм нейната най-добра ученичка  ;D ;D ;D

Това щях да ти кажа, но се възпрях. При квадратурата Луната е отхвърлена, но можеш поне да кажеш "Ма....ната му!" Да се наревеш и да го оставиш да гори в собствените си пожари. А при опозицията няма мърдане - обикновено се отработва в хоризонтално положение и тогава и двамата се успокояват...но това не е хубаво, защото сексът проблеми не решава.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #49 -: Декември 10, 2009, 07:10:14 pm »

Разбира се Небесна,
Мен питай, добре че кумата е психотерапефт, а аз съм нейната най-добра ученичка  ;D ;D ;D

Това щях да ти кажа, но се възпрях. При квадратурата Луната е отхвърлена, но можеш поне да кажеш "Ма....ната му!" Да се наревеш и да го оставиш да гори в собствените си пожари. А при опозицията няма мърдане - обикновено се отработва в хоризонтално положение и тогава и двамата се успокояват...но това не е хубаво, защото сексът проблеми не решава.
Мисля, че влиянието на моят напрегнат по натал и преработен Плутон съвпад с неговия Плутон даде невероятни резултати...
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 07:15:50 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #50 -: Декември 10, 2009, 07:20:13 pm »
Олеееее, ами аз има моя Луна опозе на Плутона на щерката  :( :( :(
Небесна, толкова ли е лошо ? Пътуване към ада...ужас.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #51 -: Декември 10, 2009, 07:31:45 pm »
На АН ѝ падна батерията на лаптопа и темата замря... :'( :'( :'(
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Декември 10, 2009, 07:36:24 pm »
Олеееее, ами аз има моя Луна опозе на Плутона на щерката  :( :( :(
Небесна, толкова ли е лошо ? Пътуване към ада...ужас.

Може от време на време да те изкарва от равновесие. Това е много подмолен аспект.
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 08:04:53 pm от Небесна »

*

AH

• 2201
« Отговор #53 -: Декември 10, 2009, 09:05:07 pm »

Кое не разбираш?
Планетите се поделят на: лични /Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс/, колективни/ Юпитер, Сатурн/ и поколенчески- останалите.
И още условно се поделят на: добри/бенефици/, зли/малефици/, неутрални. /различните източници си позволяват известни уговорки за природата на някои планети – пр.Слънце, Уран, но повечето автори приемат Слънце, Венера, Юпитер, Нептун за добри; Марс, Сатурн, Уран, Плутон – за зли; а Луна и Меркурий за неутрални.

*

AH

• 2201
« Отговор #54 -: Декември 10, 2009, 09:08:13 pm »
Оная връзка, де трая една година и после той внезапно си взе шапката (не е моя)
-слънце тригон слънце, квадрат Меркурий
-луна тригон слънце
-венера тригон меркурий
-меркурий тригон меркурий, квадрат венера

Другата връзка, де щехме подпалиме слънчевата система
-секстил меркурий луна
-тригон венера слънце

С бившия ми съпруг, де подпалихме слънчевата система:
-луна точен съвпад луна, квадрат меркурий
-меркурий квадрат венера, тригон луна
-мнооого широк съвпад венера слънце 11 градуса

Тук с тоз новия, дето се нищо не знае:
-съвпад луна слънце (точен), съвпад луна Меркурий
-тригон слънце венера, опозиция слънце и меркурий
-опозиция меркурий слънце
-тригон венера луна
Мен от тая връзка най ме впечатлява мойта мила нещастна Венера, която или е неаспектирана, или е в широк квадрат с Нептун и в широка опозиция с Уран по натал, та я имам за нещастна, самотна и отчаяна планетка, та при тая синастрия е мнооого доволна, милата - тригон Хирон, тригон възел, тригон Уран, тригон Юпитер, тригон Слънце.  ::) Всеки си има нещастна планетка, де плаче някой с подходяща синастрия да приласкае.  :-[
Връщаме се пак на схемата за изследване на общуването ни и връзките ни:
1.   Изследваме собствения, чуждия и партньорския хороскоп за конфликтност./ при сериозна конфликтност и в трите хороскопа вероятността за дълга и хармонична връзка е малка/
2.   Изследваме взаимодействието на личните планети / при липса на аспекти, както и при само неблагоприятни аспекти, вероятността за  дълга и хармонична връзка е малка/
3.   Изследваме взаимодействието Слънце и Марс от хороскопа на жената с Луна и Венера от хороскопа на мъжа, когато търсим любовни отношения / има ли аспекти, особено ако са добри, вероятността за сериозна връзка е голяма/
4.   Разглеждаме взаимодействието между Юпитер и Сатурн от единия хороскоп с Юпитер и Сатурн от другия – те ще определят обща работа, интереси, бъдеще и пр.
5.   Изследваме взаимодействието на личните планети с колективните и задсатурновите планети в другия хороскоп. Специално внимание обръщаме на наличието на добър аспект между Юпитер на единия партньор и светилата/Слънце и Луна/ на другия- първият партньор ще кара втория да се усеща щастлив. Също така специално внимание обръщаме на напрегнат аспект между Сатурн на единия партньор и светилата на втория – той ще кара втория партньор да се усеща нещастен.

Отсейвай нещата, които ти се виждат по-маловажни по някакви причини- търси някакво правило във връзките си и развитието им- и виж и някакви други връзки- не само любовни

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Декември 10, 2009, 09:20:19 pm »

Кое не разбираш?
Планетите се поделят на: лични /Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс/, колективни/ Юпитер, Сатурн/ и поколенчески- останалите.
И още условно се поделят на: добри/бенефици/, зли/малефици/, неутрални. /различните източници си позволяват известни уговорки за природата на някои планети – пр.Слънце, Уран, но повечето автори приемат Слънце, Венера, Юпитер, Нептун за добри; Марс, Сатурн, Уран, Плутон – за зли; а Луна и Меркурий за неутрални.

да ти кажа ли кое не разбирам. Ами това, че делиш планетите по този начин. Такова деление изобщо не не логично в контекста на темата.

Неведнъж съм виждала как спорят два Меркурия в квадрат.

« Последна редакция: Декември 10, 2009, 09:25:40 pm от Небесна »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #56 -: Декември 10, 2009, 09:45:08 pm »
Може би АН иска да каже, че колкото и да спорят Мерковете, нма да е толкова критично за връзката . Може да си остане на ниво дърлене...
Незнам  само предполагам
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

crazy_666_999

« Отговор #57 -: Декември 11, 2009, 09:56:12 am »
Разгледайте в радиксите си планетите и аспектите, които имат пряко отношение към склонността на личността към конфликти.
Те са: Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон, а аспектите са съвпад, квадратура и опозиция с орбис 6 градуса.
При наличие на един или повече от изброените аспекти между изброените планети, можете да приемете, че с голяма вероятност личността е склонна към реакция в конфликтна ситуация.
Смятайте, че всеки транзит на някоя от изброените планети, който включва конфликтния аспект от радикса, води с голяма вероятност до субективно отношение и неправилни решения при провокация и конфликтна ситуация.

Хмм аз имам квадратура между Марс-Юпитер,Марс-Плутон отново квадрат...Юпитер-Плутон опозиция.Сатурн-Марс полуквадрат...Май се вписвам.А се чудя защо повечето хора около мен се оплакваат от характера ми? ???Но истината е че не аз съм била виновна,а планетите :PОт сега нататък да ги винят тях че са се подредили така.Не мен ;D :P

« Отговор #58 -: Декември 11, 2009, 10:33:16 am »
   Досега си гледах разни синастрии, за да си извлека изводите, но нещо не се връзва. По начало при мен винаги има засегнат VІ-ІХ-ХІІ. Щото имам Тао-квадратури като в VІ скорпион са ми разположени Венера,Марс,Юпитер,Нептун, на върха на таото е Луна, а в ХІІ е Сатурн...Почти във всички синастрии, остта VІ-ХІІ е силно засегната - Марс - Сатурн - та когато тази ос е двойно засегната и от двата края със съвпади на партньорски планети - на моменти общуването става взривоопасно. Но странното е че при засегнат мой Марс  съвпад негов Нептун - а отсреща мой Сатурн съвпад син.Луна - като експлоадираме всеки може спокойно да изрази агресията си, да се наругаем, да си разменим шамари...но след това въздуха е като след дъжд. А в другия случай, въпреки че повечето син.аспекти са положителни - но остта е засегната като този път син.Нептун е мой мидпойнт между Марс и Венера, защото и с двете прави съвпади /ако 6 гр. аспект се брои/ и отсреща моя Сатурн прави съвпад с негов Юпитер - честно казано, страхувам се от този човек и бягам колкото се може по-надалеч. Защото ако изригне, сигурна съм че ще ми отнесе ченето. Въпреки че тази синастрия е с най-много положителни аспекти...А най-напрегнатите синастрии, излизат всъщност и най-хармонични, странно наистина  :-\

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Декември 11, 2009, 10:34:26 am »
Плутон квадрат с Луна /особено в картата на жена/ си е направо психически тормоз. Само, че аз в такива случаи все си задавам въпроса - и какъв е урока, не може просто така да е налице и да не потърсим решение на въпроса? Със сигурност има. Ако някой го знае, моля да не го пази в тайна.  :-\

Дъщеря ми има Луна опозиция слънце в тау квадрат с Плутон и съвпад Лилит.  :-[