Здравей Гост

Превенция за хармонично общуване

• 119 Отговора
  • 20021 Прегледи
Re:Превенция за хармонично общуване
« Отговор #100 -: Декември 13, 2009, 04:50:33 pm »
че тук конфликта е дори повече от страшен или  има комплекс..... ::)
кое те кара да мислиш така?
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Декември 13, 2009, 06:17:04 pm »

заради съвпада на венера с хирон!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #102 -: Декември 13, 2009, 09:42:40 pm »

Виж какво намерих за Хирон:

" Ключът на брака – Хирон

Хирон е планетата на Брака. Всеки път, когато тя прави вълшебният ъгъл с Вашата Венера, Юпитер или Нептун, Вие се намирате в пиковия период на Вашия Романтичен цикъл. Същото е и когато тези три планети правят ъгъл с Хирон. Това е Вашето време за сватба и тогава вие сте най-привлекателни и очарователни"   http://kaballa.wordpress.com/2009/04/30/357/

А тези двамата имат съвпад на Венера и Хирон. Или в синастриите е различно тълкувнето от рождените?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #103 -: Декември 13, 2009, 09:54:21 pm »
 много странно: първоначално , когато разглеждах картата ми се стори,че външния кръг е на жената- е  много е възможно  такива да са ролите,а и там  ( ако това е мъжът )  нещата с мама са сериозни доста страшен конфликт и нерешена едипова криза ще да има  и оттам голяма част от промеблемите, а  констелацията от планети в края на близнаци може да бъде отчетена и в рак
тук квадратурите дават  "невъзможност' за откачане от тоношенията най- вероятно те постоянно се прераждат  в нова форма или ново начало или се преподновяват, но не бх разглеждала квадратурите като особено страшни в този  случай
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #104 -: Декември 14, 2009, 02:00:52 am »

Виж какво намерих за Хирон:

" Ключът на брака – Хирон

Хирон е планетата на Брака. Всеки път, когато тя прави вълшебният ъгъл с Вашата Венера, Юпитер или Нептун, Вие се намирате в пиковия период на Вашия Романтичен цикъл. Същото е и когато тези три планети правят ъгъл с Хирон. Това е Вашето време за сватба и тогава вие сте най-привлекателни и очарователни"   http://kaballa.wordpress.com/2009/04/30/357/

А тези двамата имат съвпад на Венера и Хирон. Или в синастриите е различно тълкувнето от рождените?

ники, ;D ;D това е така наречената "врата на пепеляшка" ;D.
хирон е болката,онази незаслужената....,урока в живота .
аз приемам ЮНОНА , за брака.
в момента имам тригон на ирон към юпитер ;D.до месеци ще имам един огледален аспект нептун тригон юпитер и юпитер в съвпад с хирон  тригон нептун .  ще докладвам. вратата на пепеляшка дали ще бъде отворена ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #105 -: Декември 14, 2009, 08:36:28 am »
   Исках да го споделя, но Кая ме изправерила. Аз исках да споделя, че когато има засегнати ТАО квадратури, особено ако се покриват в синастрията - откачане няма по никакъв начин...Връзка за цял един живот - не е задължително хората да са заедно, но нишката /сребърната/ между тях не се прекъсва...
   По-горе бях писала, че явно по-трайните връзки са и с по-конфликтни аспекти..Както и че колкото и да е добра една синастрия има ли кофти аспект на Хирон - рабтата бозук...За това още повече се съгласявам, че управител на Везни е Хирон, а не Венера...Другото нещо, което исках да споделя във връзка с темата, че силно хармоничните синастрии - са един вид дар Божи - вероятността да има такава сигурно е 1 - 100 000 /само подхвърлям предположения/, докато душата си избира все такива партньори, с които ще си отработва или отработват заедно кофтито аспекти...За това харесвам кармичната астрология. Интерпретации бол .. :P
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 08:45:14 am от forget me not »

*

лилид

« Отговор #106 -: Декември 14, 2009, 12:57:19 pm »

Шестопалов, да:)
Само че като подбираш нещата за статия или книга е по-лесно, отколкото като им гледаш приложението на практика:)

Погледнах как стоят нещата с конфликтните аспекти с двама, с които съм имала конфликти в действие (мееееко казано - ръкопошни!!!) - бившия ми съпруг и един друг от последните години. Интересното е, че няма три и повече конфликтни по тази система аспекти в синастриите ... (е, другото интересно е, че и двамата имат едно и също лично име,  ;D ). С първия имаме квадрат мой Сатурн негов Юпитер (4.22), квадрат мой Плутон негов Сатурн (7.38), и съвпад на Плутоните (5.43). С втория имаме само съвпад на Плутоните.

Другото интересно, обаче, което вероятно обяснява всъщност стеклата се събитийност, са аспектите Слънце-Плутон, които имам и с двамата: с първия негово Слънце квадрат мой Плутон (0.37), с втория - пак негово Слънце - но в опозиция с мой Плутон (4.07).

Следващо интересно наблюдение от личен опит - с човек, с когото ама хич никаква конфликтност не съм имала (или поне в смисъла, който аз влагам в тази дума - конфликтност, и ако разбира се не броим единствения случай, в който съм го нарекла "дръвчо", вече не помня за какво  ;D) та с този човек, с когото съм имала най-плавните отношения с когото и да било от мъжете в живота ми, и то повече от 20 г., с него имаме следните конфликтни аспекти: квадрат Марсове (1.23), квадрат мой Юпитер негов Марс (2.14), квадрат мой Сатурн негов Марс (8.10), съвпад мой Плутон негов Сатурн (9.57).

Нарочно изброявам и аспектите с по-широка орбиса...

Извод: не се плашете от конфликтните (по Шестопалов) аспекти, момичета и момчета, но и не се преуспокоявайте - ако нямате достатъчно такива, ... може нещо друго да има  ;)

*

лилид

« Отговор #107 -: Декември 14, 2009, 02:50:54 pm »
гледам пък сега с един друг елемент... имаме двойни квадрати Слънце-Плутон, пък до бой не сме стигали... ;D и имаме още широк квадрат мой Марс негов Плутон, широка опозиция мой Плутон негов Марс, широчки квадрати мой Плутон към негови Юпитер и Сатурн...

значи дефиницията за конфликтност е интересно да се разчовърка, всъщност сигурно е различна за всяка една двойка, :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #108 -: Януари 05, 2010, 02:05:32 pm »
Плутон квадрат с Луна /особено в картата на жена/ си е направо психически тормоз. Само, че аз в такива случаи все си задавам въпроса - и какъв е урока, не може просто така да е налице и да не потърсим решение на въпроса? Със сигурност има. Ако някой го знае, моля да не го пази в тайна.  :-\
За натален аспект ли питаш ? Защото аз го имам в натала.

На ретро Мерк препрочитам някои теми и какво да видя .. пропуснала съм някъде в бързината твоя пост. :) Писала съм впоследствие, че говоря за синастрия. Интересно ми е ти като го имаш в натала, дали във връзките има някаква повторяемост или нещо да го активира и как го чувстваш?

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #109 -: Януари 05, 2010, 04:08:04 pm »
Плутон квадрат с Луна /особено в картата на жена/ си е направо психически тормоз. Само, че аз в такива случаи все си задавам въпроса - и какъв е урока, не може просто така да е налице и да не потърсим решение на въпроса? Със сигурност има. Ако някой го знае, моля да не го пази в тайна.  :-\
За натален аспект ли питаш ? Защото аз го имам в натала.

На ретро Мерк препрочитам някои теми и какво да видя .. пропуснала съм някъде в бързината твоя пост. :) Писала съм впоследствие, че говоря за синастрия. Интересно ми е ти като го имаш в натала, дали във връзките има някаква повторяемост или нещо да го активира и как го чувстваш?

Аз го имам в натала и да ти кажа, честно много трудно осъзнах за какво иде реч. На различните места пише различно, но аз лично мога да го опиша като много дълбокпроблеми с майката / по натал / говорим за форма на манипулация и вменяване на чувство за вина. Аспектите на Луната описват майката.
До тук добре, но нали знаеш - трудното детство създава матрица, която те кара или да повтаряш модела на поведение на родителя или да срещаш такива хора по пътя си.  И тъй като аз не харесвам модела на поведение на майка си - дори повече тотално го отричам   ;) Взех, че ппаднах на такова говедо.
Имаше, множество опити от негова страна за манипулации в стил... are you talking to me  ??? ??? ??? , на които се хванах в началото, но после, тъй като тая попара вече съм я сърбала, бях много директна и категорична .
« Последна редакция: Януари 05, 2010, 04:45:04 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #110 -: Януари 05, 2010, 04:17:17 pm »
Разбирам. Дано не ти се повтарят подобни ситуации занапред.  :) 

*

elfidka

• 3129
« Отговор #111 -: Януари 05, 2010, 04:53:42 pm »
О, в това гаранция няма...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Януари 05, 2010, 06:03:06 pm »
Аз го имам в натала и да ти кажа, честно много трудно осъзнах за какво иде реч. На различните места пише различно, но аз лично мога да го опиша като много дълбокпроблеми с майката / по натал / говорим за форма на манипулация и вменяване на чувство за вина.

Да, вярно е. Психически и/или емоционален тормоз. Доколко силно ще бъдем засегнати от аспекта зависи от състоянието на 4 дом в радикса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #113 -: Януари 05, 2010, 06:44:40 pm »
Управителя на 4 дом е Плутон, а в дома се мъдри Нептуна   :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Януари 05, 2010, 07:38:32 pm »
При Нептун в 4 дом агресията, ако има такава от или към майката, трудно се изразява, но често е налице усещане за някаква жертвеност... Детето губи част от идентичността си, ако трайно заеме тази позиция, а това често се случва в резултат на вменяване на вина. Зависи колко е силна Луната в хороскопа и дали е ранена. Ако е във воден знак, давлението върху психиката на детето е по-силно, защото самото то е по-чувствително и възприемчиво.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #115 -: Януари 05, 2010, 07:51:54 pm »
Детето- аз, има Луна и Сатурн в Близнаци в широк съвпад  Луна на 26 градуса в 11 дом и Сатурн на 20 градуса в 10 дом.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Януари 05, 2010, 08:21:45 pm »
Да, това е силно положение и си е баш съвпад, макар и разходящ, тъй като орбисите при светилата са по-широки. А пък и Сатурн е в собствения си триплицитет в Близнаци, особено при дневно раждане. Луната попада в терма на Сатурн.
Майка ми имаше същия разходящ съвпад - Луна и Сатурн около МЦ, но в знака Стрелец.
Общо взето в такива случаи често майката е възприемана като авторитет, а пък и не знам как са поставени сигнификаторите на бащата в твоята карта.
При теб се предполага, че майката трябва да е оказала силно въздействие върху теб повече в ментален план, отколкото в емоционален, макар че при Нептун в 4 дом и Скорпион на ИЦ атмосферата в дома на родителите е емоционално заредена, като тук говорим за по-субтилна чувствителност, за която не винаги се намират подходящите изразни средства. Детето е силно възприемчиво, проявява изострена чувствителност към прикрити и недоизречени, често невербални послания от страна на майката, както и в отношенията между двамата родители. По тази причина може да бъде и лесен обект за емоционална манипулация, особено ако срещу него се използват някои сатурнови похвати  като вменяване на вина, страх от отхвърляне, натиск чрез чувство за дълг към майката и/или семейството.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #117 -: Януари 11, 2010, 08:44:20 am »
Повдигам темата, че много назад остана.  :rolleyes:

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #118 -: Януари 11, 2010, 08:59:08 am »
За мен също е загадка проявлението на този аспект.Отношенията ми с майка ми са много добри, а баба ми ме е гледала до 10 годишна.С баба ми обаче имаме особена връзка.Нея винаги съм я обожавала.А най- интересното е ,че нейния Плутон съвпада с моята Луна в Рак , а и е Слънце в Рак.Баща ми не присъства в живота ми въобще.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #119 -: Януари 11, 2010, 10:14:02 pm »
Имам квадратура на Луна/1-ви и Плутон/4-ти в натала..
Може би от 5-6 години вътрешно простих на майка си за насадените комплекси и почнах да я приемам като приятелка..Като дете баба ми беше в нейната роля,отделно винаги бях буфер в непрестанните им спорове и съчуствах на баща си,който се чудеше на коя да угоди.. :(
Луна на асцендента има непрестанна нужда от одобрението на околните и много ми липсваше майчиното такова,добре,че беше бабето.Завиждала съм на съученички,които биваха хвалени и превъзнасяни за няма нищо от майките си.
Абсол*тно съм убедена,че майчиното поведение като родител не бих повторила..Винаги скастрям приятелките си,които съзнателно или не накърняват самочуствието на децата си..