Здравей Гост

Символите на осиновяването в натала

• 44 Отговора
  • 6598 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Символите на осиновяването в натала
« Отговор #20 -: Декември 13, 2009, 09:51:55 am »
В темата "Ректификация на карта на родител" стана на дума за осиновените и аз споделих, че имам разрешение да пусна карта на осиновена жена. Тогава обаче никой не прояви интерес. Ако сега е на дневен ред мога да я публикувам.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #21 -: Декември 13, 2009, 09:53:25 am »
Всъщност преди 10 -тина години, когато осиновителката почина, заедно направихме една акция по търсене на корените ѝ и беше много успешна. Намерихме родните ѝ майка и баща, беше вълнуващо и доста си поревахме.

А бе истинска сапунка.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #22 -: Декември 13, 2009, 09:54:12 am »
Ами, хайде давай картата... ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Декември 13, 2009, 10:24:21 am »
Ето картата на осиновена жена.
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 09:40:24 am от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #24 -: Декември 13, 2009, 10:39:39 am »
Тук на мен ми се набива на очи квадрата на Луната със Сатурн/Меркурий.
Някой беше питал скоро в картата на осиновени Луната рождената майка ли е или тази, която се грижи за детето. Луната винаги описва личността на майка, за мен тя е истинската, но как разглеждаме после родителите, които поемат отговорност за детето - по Сатурн ли.. ама и двамата пък ...

Управителите на 4/10 са Юпитер, Меркурий. Ретро Юпитер във Везни и Меркурий в Телец, ранен от Сатурн. Възлите са по остта 6/12 дом - в Риби/Дева. А те правят квадрат със Слънцето, което има и опозиция с Нептун.
Между Слънцето и Луната няма аспект.  
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 10:51:50 am от sunrain »

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Декември 13, 2009, 11:09:30 am »
Ето и малко информация за осиновената.
Баща ѝ е служил в града, където е срещнал майката. И тъй като се оказва малко женен, майката заминава при роднини, където ражда близначките, оставя ги за осиновяване и се връща отново.
Децата са взети бързо още като бебета, тъй като е имало категоричен отказ от родителски права.
Другата близначка попада в заможно семейство и образова се и реализира добре в живота.
А Ангелина, я взима моята леля, която се жени нялко пъти все неуспешно и не успява да създаде добър дом за детето. Отношенията са много сложни и напрегнати. На 18 год, забременява със сина си и се случва по същото време  една комшийка да ѝ каже, че е осиновена. Преживява го много тежко, но именно този факт я спира да даде сина се за осиновяване и решава да си го гледа сама. Никога не се омъжва и се бори с живота сама. Има големи проблеми с осиновителката си, която прави опити да ѝ отнеме детето.
Живее от 20 год. в Италия със сина си, но и там не е лесно, открива, че сина ѝ е избрал да бъде гей, което я поболява и обръща към религията.
ч

Потресена съм от тази история.

« Отговор #26 -: Декември 13, 2009, 11:17:49 am »
  Аз нали си падам по статистиката, щото в тълкуванията ме няма. Общото между последните две карти са осите - в подвижни домове. Което ме навява на мисълта, че в живота нещата никога няма да им са на 100 % сигурни - или като реалност или като вътрешно светоусещане.
   Другото, което ми направи впечатление - картата на близначката и различната й съдба от нейната сестра...По теорията на вероятностите поиграх си малко с времето на раждане на другата-щастливка - за да видя къде в натала се крие ключа - стабилната конфигурация от силно подчертан ТАО-квадрат на Уран-Нептун и Фортуната на нашата приятелка се разпада при сестра й, съответно близначка №2 няма толкова лоши аспекти. Другия извод, до който стигам е че трябва да търсим признаци на изоставянето на дете, както Небесна писа в началото. Тук вмятам, че СЛВ в Х дом прави септил към Сатурн в VІІІ, а ЮЛВ септил към Плутон в VІ - както знаем VІІІ дом е кармичен, при това силно натоварен, а владетеля му е в VІ дом, където се отработва кармата, идваща от миналото. За да си сверя мислите, моето дете е също изоставено от баща си - излиза, че Уран и Нептун отново са замесени, като са връх на ТАО с рамене СЛВ и ЮЛВ. Но в първия случай ТАО-кв.обхваща края на V, на VІІ и ХІ, а при моя син началото на VІ-на VІІІ и ХІІ. Повтаря се и Плутон в VІ...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #27 -: Декември 13, 2009, 02:26:31 pm »
Току що забелязах неещо интересно м/у картите на двете близначки. На Ангелина Слънцето е в 9 дом, а на другата е в 8 дом. Ето една причина другата да има по-добър живот. Слънце в 8 дом, съдбата дава на разположение ресурсита на другите.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #28 -: Декември 14, 2009, 12:21:53 pm »
   Нарекох другата близначка щастливка и очаквах потвърждение. Значи правилно съм се ориентирала, ако съм улучила точно времето на раждане, излиза че по-малката близначка има асцедент в съвпад с Ахернар - за това я нарекох щастливка - един вид има си ангел пазител.
  п.п. Слънцето в края на един дом или в началото - приема окраските на следващия и съответно предходния дом - така че може и да ни заблуди. Но силно натоварен VІІІ дом при това точно Скорпионски и при това с точен аспект между Сатурн и Нептун от 1/21 - говори, че тези две души са си избрали много натоварена програма за отработване и трансформации...Така че каквото и да им се случва - то ще е пример за другите.
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 12:26:34 pm от forget me not »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Декември 14, 2009, 06:05:12 pm »
И тя е осиновена но от друго семейство.

Това е ужасно, да разделят две сестри, при това близначки! Не е много хуманно да се процедира така при осиновяването на децата.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #30 -: Декември 14, 2009, 06:11:14 pm »
Преди време гледах по телевизията документален филм за близнаци, разделени при раждането и осиновени от различни хора. Някои от тях случайно се женят на едни и същи дати и раждат в един и същ ден своите деца. Имаше доста съвпадения в живота им, за които разбират след като се срещат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Декември 14, 2009, 08:26:31 pm »
За да има такава разлика в житейските обстоятелства след осиновяването на близначките, интервалът между двата часа на раждане трябва да е малко повече от 10 минути. Ако приемем, че втората е родена малко по-късно, попадането й в добро семейство след осиновяване, което й осигурява по-благоприятни възможности за реализация в живота, се потвърждава. Докато спрямо първата съдбата е по-малко благосклонна, по-труден път е избрала да извърви. При разлика между двете само 10 минути производните карти, които разглеждам, не мърдат и нещата не се връзват някак си... Възможност за по-прецизно и фино изпипване на наталната карта дават хармониците или т.нар. варги в индийската астрология, докато с обичайните използвани в западната астрология похвати тази разлика трудно би могла да се идентифицира, освен ако не се работи професионално с мидпойнти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Декември 14, 2009, 08:29:46 pm »
Аз естествено пак обърках часа в бързината, вместо pm посочих am, сега ще разглеждам картите наново.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Декември 14, 2009, 08:38:33 pm »
Аз естествено пак обърках часа в бързината, вместо pm посочих am, сега ще разглеждам картите наново.  :-\

лилееее! ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Декември 14, 2009, 08:40:31 pm »
Прави ми впечатление, че в картите на осиновените близначки планетата, управляваща 4ти и 7ми дом, се намира в 8ми дом в съвпад със Сатурн, управляващ 11ти дом. А това се свръзва с името и произхода на родените. Слънцето е в квадрат с Плутон, при това са и в рецепция. Ако мръднем часа на раждане на втората малко по-напред, Нептун в картата й преминава в 7ми дом, докато при първата е в 8ми. Не че това е сигурен ориентир, тъй като много зависи от използваната домова система. При Плацидус се явява тази разлика, докато при Кох или друга разлика може и да няма...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Декември 14, 2009, 08:41:33 pm »

лилееее! ;D ;D ;D

Ставам блейка голяма, особено когато се опитвам да нося две и повече дини под една мишница.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Декември 14, 2009, 11:38:24 pm »
Тук на мен ми се набива на очи квадрата на Луната със Сатурн/Меркурий.
Някой беше питал скоро в картата на осиновени Луната рождената майка ли е или тази, която се грижи за детето. Луната винаги описва личността на майка, за мен тя е истинската, но как разглеждаме после родителите, които поемат отговорност за детето - по Сатурн ли.. ама и двамата пък ...

Да, първото, което се забелязва в тази карта, е партилният квадрат на Луната със Сатурн и квадратът на господаря на АЦ и МЦ с Луната, която е архетипният образ на биологичната майка и символ на емоционалната връзка на детето с майката или друга обгрижваща фигура, т.е. непосредствения заместител на биологичната майка.
Има показатели за липсващ баща, но липсата му не е представена толкова драматично. Приемам опозицията на Слънцето с Нептун за действаща. Впоследствие, на някой етап от живота си родената може да е имала конфликтни отношения с мъжете или с някой конкретен мъж, който оставя по-запомняща се диря в живота й... Зависи как изразява енергията на квадрата между Марс и Плутон, разположени в ъглови домове в хороскопа. Ако събирателният образ на мъжкото съсловие е "кой си ти, бе, мухльо", самата тя може да бъде въплъщение на марсово-плутоновата енергия - "мачкай, за да не мачкат теб". Другият вариант е да изживява напрежението, символизирано от аспекта, в отношенията си със... хм, силния пол... Що се отнася до квадрата на Луна във Водолей с Меркурий и Сатурн мисля, че тук става въпрос за отхвърляне на необходимостта от дълбока, изпълнена с топлина емоционална връзка с майката (и майчинството); душевността, емоциите и разумът, рационалният интелект са в конфликт, което може да бъде причина за невротичност и чести смени на настроения. Докато образът на биологичният баща се митологизира, т.е. родената няма обективна представа за него, изживяването на емоционалната връзка с майката или нейната заместничка е свързано с отхвърляне/неприемане нуждата на детето, т.е. родената от задушевност, грижовност и топлина, което е представено в хороскопа чрез двойно подчертан уранов мотив - Луна във Водолей и Венера в партилен квадрат с Уран, които са двете лица на вътрешната ни анима. Няма начин впоследствие това да не даде отражение върху връзките на родената и, в частност, способността й да се свързва с другите, умението да създава и запазва дълбоки, изпълнени със състрадание, душевност и себеотдаване отношения, но което пък я учат ДЦ и СЛВ в Риби. Що се отнася до Сатурн, в някои школи не го свързват с бащиния авторитет (или липсата му), а с майката, ако разглеждаме хороскопа в контекста на модерната астропсихология.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Февруари 10, 2010, 09:32:09 pm »
много точно

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #38 -: Февруари 10, 2010, 09:52:00 pm »
А я кажете какви са признаците да си осиновиш чуждо дете, демек да се омъжиш за некой с малки деца и да ги гледаш?  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Февруари 10, 2010, 10:39:42 pm »
Не съм сигурна, но може би трябва да има някаква връзка на 5 дом с Нептун. Склонност да се гледат чужди деца като свои съм виждала и при Юпитер в 11 дом, особено ако има връзка с управителя на 5 дом.
Но според мен Нептун трябва да е по някакъв акцентиран и в картите на осиновените деца, и на желаещите да осиновят. Осиновяването е акт на милосърдие - приемаш и третираш чуждо дете като свое, посвещаваш му живота си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.