Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 282854 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #1260 -: Юни 12, 2010, 10:52:11 am »
именно защото няма избора,които има човека....

Я виж току що на какво великолепно послание попаднах
Freedom is simply an opportunity to find a definition for yourself, a true, authentic individuality. OSHO
Свободата (аз бих допълнила и твоята заветна свобода на избор) е просто една възможност да намериш определение за себе си, за своята истинска, автентична индивидуалност.

Дали ще си връх на дърво, човешко същество или причината за този свят - това е свободата на избор, най-важната свобода, която имаш, всичко останало е само следствие от точно този твой избор.

*

holanda

« Отговор #1261 -: Юни 12, 2010, 11:03:04 am »
именно защото няма избора,които има човека....

Я виж току що на какво великолепно послание попаднах
Freedom is simply an opportunity to find a definition for yourself, a true, authentic individuality. OSHO
Свободата (аз бих допълнила и твоята заветна свобода на избор) е просто една възможност да намериш определение за себе си, за своята истинска, автентична индивидуалност.

Дали ще си връх на дърво, човешко същество или причината за този свят - това е свободата на избор, най-важната свобода, която имаш, всичко останало е само следствие от точно този твой избор.

това звучи добре :blink:.Като цяло си права и харесвам позицията ти,но исках да отбележа,че битието няма индивидуалност...то е цялостно както казваш,но не се развива,а движи.Точно тук съзирам приноса на 'ръката'',тя позволява на битието да се разнообрази и да стигне пика на своята цялостност.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1262 -: Юни 12, 2010, 11:45:50 am »
Кайлито, относно парите от доста време разсъждавам върху тях и стигам до следния извод:

значи преди да се пръкнат финикийците как е било - натурално стопанство. аз например съм обущар и живея в твоя град. в този град има още двама обущаря, ама ти например не харесваш Манчо и Петкан и идваш при мен - аз ти поправям чепиците, а ти понеже си градинар ми носиш домати и картофи. тук става обмен на енергии между мен и теб. ние сме си взаимно полезни. така е и със всяко едно нещо от бита. или пък са се обменяли полускъпоценни или скъпоценни камъни...

обмяната е била с продукти от самата природа и хората са били едно с природните закони!

обаче... като се пръкват ония ми ти финикийци, обмяната на лични енергии се забравя - имам пари - плащам ти за картофите и дори и да не те харесвам, аз си взимам зарзавата и се измитам. тази енергетика, която остава у мен остава неудовлетворена по някакъв начин, защото става задържане вътре в нас. привидната обмяна на енергии се е прехвърлила върху парите, които нямат същата енергийна стойност...

почвам да се замислям сериозно, че влечугоподобните имат пръст в изобретяването на парите, защото те се хранят /дори и от астрала/ с негативните енергии, които отделят хората и най-естественото нещо е да ги стимулират по един или друг начин... и така се започва фиестата с парите, алчността и опитите за трупане на богатства...

замисляла ли се, защо аджеба в сънищата парите се идентифицират с лайната  ;)  щото са отпадъчен продукт в един свят, в който трябва да властват само Природните и Вселенски закони... все още се опитвам да си изясня тази концепция, но в такива моменти колкото повече искам да осъзная нещо, толкова повече се спичам. ще трябва да оставя мозъка ми да си почине, па току виж ме осенила някоя дълбока промисъл  ;D ;D ;D

човекът е проводник на Висшите енергии на Земята дори и да не го осъзнава, освен разбира се и факта, че е проводник на собствения си Висш АЗ и личната си карма. понеже ние сме едно цяло с Вселената и тези енергии трябва да си взаимодействат по някакъв начин и този начин е обмяната им. когато сложиш един мъртъв посредник на тази обмяна и нещата се променят коренно - човека се отдалечава от Природните закони, чувства се неудовлетворен, трупа негативизъм към целият свят, който се изразява в комплекси свързани с едно или друго нещо, което пък от своя страна води до страхове и проблеми...
« Последна редакция: Юни 12, 2010, 12:00:28 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1263 -: Юни 12, 2010, 12:10:50 pm »
Затуй ли ме е страх от тия змии.  :-X :-\

Наистина, ако можеше да е така сега, както го описваш, би било чудесно, но явно не ни е писано да живеем в този идеален свят, ние сме наказани.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1264 -: Юни 12, 2010, 12:41:51 pm »
наскоро покрай синковеца се загледах в една серия на Старгейт - Атлантис. та в този филм добрите искаха от богинята на една планета да скрият едни хора от лошите. та на кръглата маса богинята попита какво ще ни дадете вие за да направим това /тя и хората от нейната планета/. нашите земляни отоговориха:
- ами ще ви дадем технологии за да си улесните живота и да произвеждате повече!

отговорът на богинята:
- защо да произвеждаме повече?!?! ние произвеждаме точно толкова, колкото ни трябва, всичко друго е безмислено и неправомерно!!! имаме си дърво и желязо и това ни стига. живеем в хармония с природата, а това е благодат!

земляните направо си глътнаха граматиката и зациклиха...

та това е, което имам в предвид. излишеството започва да съществува, когато се появяват парите. излишеството е болест и като такава е пронизала нашият свят и е направила хората едно консуматорско общество без цели и без духовни принципи...

тъжно е, но е факт... но споко  ;)  светът след квантовият скок няма да е този, който е в момента и това е гуууд нюз фор ю  ;D ;D ;D ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1265 -: Юни 12, 2010, 01:10:07 pm »
"Книгата на Елай" ( Book of Eli )

филма е донякъде добър - от гледна точка на някои истини, които се губят в цялото на самия филм, но в по-голямата си част е изнервящ и тъп, защото за пореден път доказва, че хората търсят спасение отвън, а не вътре в себе си. визирам библията като средство за контрол на масите - такава е била преди и такава ще бъде и после - за филма става въпрос, а не за реалността... въпреки, че в момента библията наистина се полза като средство за контрол както и всяка друга религия между впрочем...  :-X

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1266 -: Юни 12, 2010, 01:12:27 pm »
Много моля, придържайте се към темата.

на 65 страница сме и тук вече совите не са това, което са  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #1267 -: Юни 12, 2010, 02:12:15 pm »
Вещичке, аз продължавам да копам по въпроса за парите.
Тук е скрито некво разковниче, нещо много основно и същностно, ама не е това, което казваш.
Трябва тотално да променим отношението си към парите, ама тотално, твоето отношение пак тръгва от клише.
Имам усещането, че парите са много чиста и съвършена енергия, като капка роса.

И ти дето викаш, че са си обменяли преди енергия, а сега не. Ми какво им пречи на хората да влагат енергията си в парите и пак да я обменят.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1268 -: Юни 12, 2010, 03:19:20 pm »

Имам усещането, че парите са много чиста и съвършена енергия, като капка роса.

според мен си в грешка, но си е твое право да мислиш различно.

и не смятам, че е клише, защото никога не говоря с клишета и дори не мога да мисля с клишета. аз също се опитвам да разбера нещо по този въпрос и го търся съответно...

*

kaily

• 5145
« Отговор #1269 -: Юни 12, 2010, 03:49:53 pm »
Бе аз непрекъснато се следя и непрекъснато се хващам, че използвам клишета, а уж съм много съзнателна и нащрек към себе си.
така например как си мислех, че съм заличила клишетата, се хванах наскоро, че използвам едно от 17-годишна възраст като бях, така тънко са ми го прокарали на подсъзнателно ниво, че ми требваше цял един живот изобщо да го хвана.
Та не мога да кажа, че има човек, непрекъснато нащрек към прилепналите си убеждения...той Ошо де е извънземен де се вика, и него съм го хващала в клишета.

Та не се ои(биждай, ма просто клишетата са като личната и къщна прах, щеше не щеш, падат и полепват по теб.

Значи когато отделя парите от човешките емоции, полепнали по тях, ми лъсват чисти неопетнени фини и ефимерни.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1270 -: Юни 13, 2010, 12:25:53 am »
Масови протести в Италия и Германия
Между 15 и 20 хил. души се събраха на протести и в Берлин срещу мерките за икономии на правителството.
Демонстрантите обявиха, че няма да "плащат за кризата".
"От Атина до Берлин банките и компаниите трябва да платят за кризата", пишеше на един от плакатите. На други се заявяваше, че "името на кризата е "капитализъм".
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3052391

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1271 -: Юни 13, 2010, 07:49:53 am »
Масови протести в Италия и Германия

Нищо ново или неочаквано.  :-\

« Отговор #1272 -: Юни 13, 2010, 08:11:07 am »
началото на края на еврото :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #1273 -: Юни 13, 2010, 08:22:11 am »
Ново законодателство в областта на храните - това донесе на България транзитът на Сатурн (Дева), Уран (Риби) в тао-квадрат към СЛВ/Марс на 27 Близнаци в 6-ти дом в картата на България.

От преди 10 години се говореше за създаването на Агенция по храните. Едва тази година агенцията ще стане факт. Поставят се строги изисквания към производството на сирена, кашкавали и млека и към тяхното съдържание.

*

Nebesna

« Отговор #1274 -: Юни 13, 2010, 08:32:15 am »

замисляла ли се, защо аджеба в сънищата парите се идентифицират с лайната  ;)  щото са отпадъчен продукт в един свят, в който трябва да властват само Природните и Вселенски закони... все още се опитвам да си изясня тази концепция, но в такива моменти колкото повече искам да осъзная нещо, толкова повече се спичам. ще трябва да оставя мозъка ми да си почине, па току виж ме осенила някоя дълбока промисъл  ;D ;D ;D

А ти замисляля ли си се, че за да има търговия (без която е невъзможно оцеляването на човеците, понеже не всеки може да си произвежда сам всичко или да го получава в готов вид направо от природата), трябва да има "разменна монета", па макар и да не се нарича пари, може да е нещо друго. Според мен парите са най-великото изобретение и тези, които не умеят да ги печелят просто завиждат на останалите, защото то не е дадено на всеки. И тези, които завиждат, хвърлят горчивината си върху онези,които живеят добре, като по този начин замърсяват света с негативни енергии, същевременно оправдавайки се с духовности. Бог е допуснал нашият свят да оцелее по този начин, значи това е биро подходящо. На следващ етап, може друго да се окаже подходящо за оцеляването на човечеството, но ДОКАТО СЕ ХРАНИМ С ОРГАНИЧНА МАТЕРИЯ И ОБРАЗУВАМЕ ЛАЙНА, ЩЕ НИ ТРЯБВАТ ПАРИ, НАЙ-МАЛКОТО, ЗА ДА СЕ НАХРАНИМ. Уви, това е реалността.

« Отговор #1275 -: Юни 13, 2010, 08:33:16 am »
Небесне, да знаеш само как не се радвам на изисквания.... щото нашия е проблем е че норми има бол, ама контрол по спазнането им-йок. Говорих с приятели, живеещи в Италия, там ако продаваш нещо чието съдържание не отговаря на обявеното им затварят бизнеса.... А тук трудно ще се получи

*

Uran

• 6041
« Отговор #1276 -: Юни 13, 2010, 09:13:26 am »
Небесне, да знаеш само как не се радвам на изисквания.... щото нашия е проблем е че норми има бол, ама контрол по спазнането им-йок. Говорих с приятели, живеещи в Италия, там ако продаваш нещо чието съдържание не отговаря на обявеното им затварят бизнеса.... А тук трудно ще се получи
Тук ще затворят някоя сергия на пазара, ще глобят собственика и с баснословна сума, даже и ще го покажат по новините, за да знае природонаселението кой е изедникът, но истинските виновници ще продължат да си произвеждат същите лайна.
Бизнесът с храните в БГ отдавна е корпоративен.

« Отговор #1277 -: Юни 13, 2010, 09:18:57 am »

Бизнесът с храните в БГ отдавна е корпоративен.
и отдавна храни корупцията и трови народа :o печалби да има, а наредби мъртво родени колкото щеш, щом няма лаборатории,който да следят за съдържанието, а няма щото няма кой да издържа финансово функционирането им и затова  контролната функция на  държавата  е бездействаща , щото парите отиват в джоба на корпорациите и кръга се затваря и цикли
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 09:24:30 am от strelicka »

« Отговор #1278 -: Юни 13, 2010, 09:22:31 am »
Замислям се обаче, ако се предлагат само качествени неща ..... при цените им народа ще гладен. В момента е ужас : има биомагазини ( или поне така твърдят щото не съм сигурна в качеството на предлаганото там) и нормални магазини с боклуци. Явно това е тенденцията - който разполага с пари ще яде качествено, който не - ади на боклуга, само че какво ще стане с децата ни от тези боклуци не искам и да си мисля

« Отговор #1279 -: Юни 13, 2010, 09:34:14 am »
никой не защитава интересите на потребителя,каквито сме всички
и сега има ДВСК и ХЕИ, айде сега Агенция по храните,
личният интерес издигнат в култ,
в търговията и производство на хранителни продукти,
няма бракувани негодни стоки, има преработени,
няма спрени-закрити производства :o