Кайлито, относно парите от доста време разсъждавам върху тях и стигам до следния извод:
значи преди да се пръкнат финикийците как е било - натурално стопанство. аз например съм обущар и живея в твоя град. в този град има още двама обущаря, ама ти например не харесваш Манчо и Петкан и идваш при мен - аз ти поправям чепиците, а ти понеже си градинар ми носиш домати и картофи. тук става обмен на енергии между мен и теб. ние сме си взаимно полезни. така е и със всяко едно нещо от бита. или пък са се обменяли полускъпоценни или скъпоценни камъни...
обмяната е била с продукти от самата природа и хората са били едно с природните закони!
обаче... като се пръкват ония ми ти финикийци, обмяната на лични енергии се забравя - имам пари - плащам ти за картофите и дори и да не те харесвам, аз си взимам зарзавата и се измитам. тази енергетика, която остава у мен остава неудовлетворена по някакъв начин, защото става задържане вътре в нас. привидната обмяна на енергии се е прехвърлила върху парите, които нямат същата енергийна стойност...
почвам да се замислям сериозно, че влечугоподобните имат пръст в изобретяването на парите, защото те се хранят /дори и от астрала/ с негативните енергии, които отделят хората и най-естественото нещо е да ги стимулират по един или друг начин... и така се започва фиестата с парите, алчността и опитите за трупане на богатства...
замисляла ли се, защо аджеба в сънищата парите се идентифицират с лайната

щото са отпадъчен продукт в един свят, в който трябва да властват само Природните и Вселенски закони... все още се опитвам да си изясня тази концепция, но в такива моменти колкото повече искам да осъзная нещо, толкова повече се спичам. ще трябва да оставя мозъка ми да си почине, па току виж ме осенила някоя дълбока промисъл

човекът е проводник на Висшите енергии на Земята дори и да не го осъзнава, освен разбира се и факта, че е проводник на собствения си Висш АЗ и личната си карма. понеже ние сме едно цяло с Вселената и тези енергии трябва да си взаимодействат по някакъв начин и този начин е обмяната им. когато сложиш един мъртъв посредник на тази обмяна и нещата се променят коренно - човека се отдалечава от Природните закони, чувства се неудовлетворен, трупа негативизъм към целият свят, който се изразява в комплекси свързани с едно или друго нещо, което пък от своя страна води до страхове и проблеми...