Транзитният Сатурн във Везни прави квадратура с нат. Луна в Козирог,която от своя страна управлява нашия 7 дом-взаимоотношенията с партньорите от другите държави,явните врагове,раждаемостта,браковете,изкуствата / като дом,мунданно управляван от Венера/. Въпреки,че Алена каза че ще има бум на раждаемостта,аз мисля,че чак бум няма да има. Вярно,че в картата на Затъмнението Новолунието е в съвпад с Венера,но това затъмнение няма никакъв подкрепящ или друг мажорен аспект,което ме обърква.Но ще визим. Според мен след юни раждаемостта ще намалее. Та,квадратурата на Сатурн с Луната/упр. на 7 дом/ показва,че ще има неразбирателства на държави и разваляне на отношения. Нужни са много отстъпки и толератност,законност/Везни/,за да се разрешат по мирен път. В противен случай ще се сбъднат прогнозите на леля Ванга за започване на трета световна война. Надявам се държавниците да проявят разум и да помислят за света и хората на тази планета,а не за собствените си интереси. Ние обаче имаме Венера в Близнаци на 14 градуса,Сатурн ще направи тригон с нея в края на годината и началото на следващата и има искрица надежда за културата и изкуството,за леко стабилизиране на финансовата и социалната сфера/въпреки,че за мен тази сфера е пълен батак и Меркурий също има отношение към сферите на обслужване/,въпроса е малко спорен. Венера в нашата карта управлява 4 дом,та другата година едва можем да очакваме положително развитие за недвижимите имоти,в селското стопанство и вътрешната политика на страната. Сатурн догодина ще направи тригон и с Марс и Плутон в Близнаци,а знаем че имаме Скорпион на МЦ. Президентът Първанов ще бъде сменен/той и без това му изтича мандата/ и ББ има всички шансове да стане следващия президент. Той е Близнаци. Сатурн във Везни ще прави тригон със Слънцето му,транз. Уран ще прави тригон с рождените му Венера,Марс и Уран, транзитния Марс през октомври е в Лъв /а мисля,че тогава се пада да правим президентските избори/.....да не навлизам в повече подробности. И това е само по транзити. Прогресиите и дирекциите допълват транзитите. Не мисля изобщо за политически и икономически прогрес,защото тр.Сатурн ще бъде в квадрат догодина с нат. ни Сатурн в Рак и с Нептун и Юпитер. Но ние поне знаем,че не може всичко да цъфти в тежки за света като цяло години. И ние в хороскопите си имаме трудни аспекти. :rolleyes: Но квадратурите носят предизвикателствата и не винаги само негативни събития. Например квадрата на Сатурн и Нептун /освен стегнатите колани и в следващите 2 години/ може да предизвика изваждане наяве на важна научна информация, подписване на важни договори,свързани с науката,техниката,важни дипломатически преговори напр. със съседни на нас страни-Нептун управлява 3 дом в картата на БГ. Тригонът на тр. Плутон в тригон със Слънцето ще донесе според мен добри инвестиции от страна на външни партньори/ :sun: управлява 8 дом/ ,както и създаване на нови може би финансови структури/ :ura: управлява 2 дом-нашите финаси/. Може да има добри и успешни договаряния по отношение на енергетиката,електрониката и иновациите изобщо. Та,да приключа с темата за парите-аз мисля,че догодина можем да очакваме стабилизиране финансовото състояние на държавата. :wub: Проблеми ще имат според мен производството и търговията с алкохол и цигари/тр. Сатурн в квадрат с нат. Нептун/,лекарствата, болниците, горивата /вероятно ще се вдигнат още цените/. Непрекъснато ще се правят скандали и подмолни опити на тайни общества и партии / Нептун във Водолей / за дискредитиране на управляващите/тр. :sat: :kva: нат. :nep:/.