Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 284554 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #920 -: Април 23, 2010, 10:05:34 pm »
Докога викаш щели го отстранят?
Щото на мен инстинктът ми говори, че нема го отстранят.
Айде сега астрология срещу шесто чувство, да видим кой кого.  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #921 -: Април 23, 2010, 10:10:41 pm »
Докога викаш щели го отстранят?
Щото на мен инстинктът ми говори, че нема го отстранят.
Айде сега астрология срещу шесто чувство, да видим кой кого.  ;)

лятото до август най-късно.
на какво се хванахме на бас? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #922 -: Април 23, 2010, 10:54:50 pm »
Ако на 1 септември е отстранен, аз ще викам - Не, никакъв астролог не съм.
Ако на 1 септември не е отстранен, ти ще викаш - Не, никакъв астролог не съм.
 :97:

*

Helo

« Отговор #923 -: Април 23, 2010, 11:04:59 pm »
Загубилият ще напише 100 пъти с червено, че не е компетентен астролог. В днешно време това е лесно, защото има копи-пейст.

;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #924 -: Април 23, 2010, 11:08:19 pm »

няма проблем! :scorpios: :scorpios: :scorpios: :57: :57: :57: :57: :57: :57:
дакордо коппо! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #925 -: Април 24, 2010, 09:06:27 am »
[
производство му е майката! производство! работа , а не търговия ,щото не сме нито овшорка ,нито швейцария.....
производство- работа по сатурн ,по марс....там е спасението.

Ми, ти що не се захванеш с производство, ми търсиш леснато - търговийка?  ;D Отстрани лесно се дава акъл. Като се качиш да управляваш, стимулирай производството.  ;)
Извинявам се за спама, но познавам доста хора захванали се с производство.
ПЛАЧАТ ХОРАТА. Същите пари, които вложиха, без да броим главоболията и факта, че спят във фабриките, ако ги бяха изспекулирали в недвижимите имоти, сега щяха да се излежават на някоя яхта акустирала край екзотичен остров.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #926 -: Април 24, 2010, 09:12:43 am »

Извинявам се за спама, но познавам доста хора захванали се с производство.
ПЛАЧАТ ХОРАТА. Същите пари, които вложиха, без да броим главоболията и факта, че спят във фабриките, ако ги бяха изспекулирали в недвижимите имоти, сега щяха да се излежават на някоя яхта акустирала край екзотичен остров.

Ми, как няма да плачат хората, като през последните 20 години не само че съсипаха производствата, но и нямаше никаква почва за ново или за възстановяване по някакъв начин на старото. Ако имах власт нямаше да стигнат затворите за червени, жълти, сини и секви такива изроди, дето съсипаха държавата и най-вече земеделието.  :angry:  :96: Бойко пак е добър.

*

Марая

• 28287
« Отговор #927 -: Април 24, 2010, 11:17:56 am »
Няма производство ,защото ни мързи и защото търсиме високите печалби.
не може нещо ,което има себестойност 10лв да го продаваме за 50.
такава печалба не може да има....
спекулаций е имало и винаги ще има. но от всеки спекулант не става , както и от всеки производител или търговец...

*

kaily

• 5145
« Отговор #928 -: Април 24, 2010, 11:28:52 am »
Кой говореше за дъждове и потопи?
Дъждове прогониха 150 хил. души в източна Индия
Повече от 150 хиляди души останаха без домове в източната част на Индия заради наводнения, съобщава агенция IANS, като се позова на местните власти.

Проливните дъждове започнаха в източната част на страната в средата на изминалата седмица.

http://news.ibox.bg/news/id_2023499755

*

Марая

• 28287
« Отговор #929 -: Април 24, 2010, 11:31:47 am »
Кой говореше за дъждове и потопи?
Дъждове прогониха 150 хил. души в източна Индия
Повече от 150 хиляди души останаха без домове в източната част на Индия заради наводнения, съобщава агенция IANS, като се позова на местните власти.

Проливните дъждове започнаха в източната част на страната в средата на изминалата седмица.

http://news.ibox.bg/news/id_2023499755

;D ;D ;D ;D , май няма значение вече....

*

kaily

• 5145
« Отговор #930 -: Април 24, 2010, 11:37:57 am »
Няма производство ,защото ни мързи и защото търсиме високите печалби.
не може нещо ,което има себестойност 10лв да го продаваме за 50.
такава печалба не може да има....
спекулаций е имало и винаги ще има. но от всеки спекулант не става , както и от всеки производител или търговец...

Марая, по-голяма глупост от горното ти изказване отдавна не бях чела. По ниво на разбиране на реалността се равнавяш на средностатистически мияч на чинии в Чили, който в свободното си време обсъжда политиката на България. Непрекъснато стоя в политически форум и трябва да ти кажа, че такива изказвания само такива хора ги правят.

За да има прозводство, трябва да има създаден климат за производство, не можеш да произвеждаш ягоди на полето по средата на януари. Държавата създава и поддържа климата. Не можеш да обвиняваш селските производители, че прекупвачи им изкупуват продукцията на 30 стотинки, а след това я продават по пазарите на 3 лева. Или изобщо не си вникнала в детайлите какво се случва от 20 години в тая държава, или плещиш пет за четири, защото така ти е по-удобно.

За производството трябва създаден климат, за спекулата също. Както виждаш и така наречените превелики чужди инвеститори тук са обикновени спекуланти, селиозни фирми не влизат или се изнасят скоропостижно след няколко години.
Да не искаш да кажеш, че и чуждите гиганти ги мързи?
Спекулата трябва ако не да се ликвидира съвсем, да се намали драстично, виж за справка изказването на Никола Саркози от февруари тая година в Давос

Такъв капитализъм не ни трябва

Натрупванията на неравновесията бяха двигател и последица на финансовата глобализация. В началото глобализацията обхвана спестяванията. Тя роди свят, в който всичко бе дадено на финансовия капитал и почти нищо на труда, в който предприемачът изостана от спекуланта, а рентиерът надви работника; в който капитализмът допусна за нормална играта с парите на другите, лесната и бърза печалба без създаване на каквито и да е богатства или работни места.

Друг въпрос, от който не можем да избягаме, е за ролята на банките в икономиката. Работата на банкера не е да спекулира, а да анализира риска на кредита, да преценява способността на клиента да връща заема, да финансира развитието на икономиката. Финансовият капитализъм се изврати, защото много банки не си вършеха същинската работа. Защо да рискуваш да даваш кредити на предприемачи, след като е лесно да спечелиш пак толкова пари чрез спекулации на пазара? По-добре е да даваш кредити само на сигурни платци, след като е толкова лесно да изключиш риска от своя бизнес план. Съгласен съм с президента на САЩ Барак Обама, когато той смята за необходимо да се разубедят банките да спекулират заради самите себе си или да финансират спекулативни фондове.
Целия текст

Както виждаш, светът изтрезнява от опиянението ,създало безброй спекулативни сапунени мехури. Знаеш ли, че само 3% от паричната маса в света има стоково покритие? Знаеш ли, че парите като са създавани, в началото е имало изискване да има златно покритие, а след това - поне стоково.
Знаеш ли откъде са дошли 97% от парите - чист въздух под налягане?

*

Марая

• 28287
« Отговор #931 -: Април 24, 2010, 11:48:42 am »
Кайли , не рипай толкоз! усмири се , успокой се.... :blink:
много съм наясно със ситуацията у нас. повече отколкото можеш да си представиш.
но тая тема не е политическа  все пак!
разбира се , че за всяко нещо има почва....разбира се ,че големи инвеститори не са влизали , разбира се ,че корупцията е метастаз ,който разяжда икономиката.
но не можеш да ме убедиш , че военния разузнавач може да стане собственик на фирма за производство на дограма и да управлява предприятие. ми няма като как да се случи.
земеделеца , чул ,че тая година върви пшеницата и сеее , ама дали ще има пазара ,дали ще има добра реколта ,него това не го вълнува. що ли? защото се иска и сейтбооборот ,защото едното семе се храни с едни компоненти от земята и я изтощава , а другото с други...
не ми се коментират днес политически теми ,на мнение съм ,че реална политика у нас не се прави , към днешна дата.
всички знаем ,че държавата се управлява през ноща. просто монетата е паднала- ези , в следващото хвърляне ще бъде тура....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #932 -: Април 24, 2010, 12:02:41 pm »

Точно когато Хирон се посърна в Рибите.
Индия явно е доста чувствителна към влиянието на Хирон,защото голямото бедствие преди при тях беше на точна опозиция Сатурн-Хирон (Рак-Козирог).Сега са в куинконс.Явно трябва да им се разгледа картата:

Транзитен Хирон е в точен квадрат със АСЦ.

Тепърва предстои Марс да мине през стелиума в ЛЪВ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #933 -: Април 24, 2010, 12:06:04 pm »
гледам индонезия , с тая нат.луна в овен и ингреса на уран там , с тая квадратура на плутон към овен , не ми се мисли....
възможно е дори да изчезнат някои части от индонезия ,имаше остров-няма остров.
големи природни катаклизми ги чакат ,страшно е....
тао квадратурата ще е страшна там...

видяла съм това в картата на индонезия....

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #934 -: Април 24, 2010, 01:04:12 pm »
гледам индонезия , с тая нат.луна в овен и ингреса на уран там , с тая квадратура на плутон към овен , не ми се мисли....
възможно е дори да изчезнат някои части от индонезия ,имаше остров-няма остров.
големи природни катаклизми ги чакат ,страшно е....
тао квадратурата ще е страшна там...

видяла съм това в картата на индонезия....

По твоята логика и Гърция трябва тази година да потъне. Я виж картата на Гърция, Новолунието за юни и особено Лунното затъмнение на 26 юни. Те имат в натала Нептун и Уран в началните градуси на Козирог, Венера в на. гр. на Везни, Хирон в нач. гр. на Овен и т.н. Яко ще ги тресе отвсякъде в Гърция в края на юни и юли - в управлението на държавата, финансовата криза и от друга страна природните катаклизми. По туй време имат и Марсов възврат.  :'(  Лунното затъмнение на 26 юни акцентира и наталните 1 и 7 домове в картата на БГ.  :-X

*

kaily

• 5145
« Отговор #935 -: Април 24, 2010, 01:13:53 pm »
Цитат
Няма производство ,защото ни мързи
Това не е политика Марая, това е живо високомерие на евреина-спекулант, който никога няма да видиш миньор.
В случая го казвам за сравнение, и българка да беше, пак щях да ти го кажа.
Как можеш да твърдиш такива глупости, трябва да си тотално зомбирана да плюеш по народа, без даже да си си направила труда да проучиш нещата.
На земеделеца му е работата да сее, ако можеше да предвижда пазара, щеше да стане и той спекулант.
Значи трябват структури, които да му помогнат, земеделецът не може на един и същи имот тая година да сее жито, другата домати. Да сее, да предвижда пазара, да спекулира, затова има структури и служби, затова държавата изкупува продукция по белия свят.
Изобщо ти се занимаваш с това да плюеш по обикновените хора, вместо като човек със самочувствие на голям ум, да отбележиш къде се къса веригата и да спомогнеш там, на скъсаното, да се притуре брънка, която да не позволи на веригата да се къса занапред.

« Отговор #936 -: Април 24, 2010, 01:28:33 pm »

Момичета-кокичета  ;D, ако трябваше след всяка непозната прогноза световно известните астролози да се отричат от астрологията, то нямаше да останат никакви.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #937 -: Април 24, 2010, 01:37:45 pm »
Г-20: Възстановяването върви по-добре от очакваното
Световната икономика се възстановява по-бързо от прогнозираното.

Това констатираха финансовите министри и управителите на централните банки на 20-те водещи световни икономики след срещата си във Вашингтон в рамките на пролетната сесия на МВФ и Световната банка.

Глобалното възстановяване върви по-добре от очакваното до голяма степен благодарение на безпрецедентните и координирани политически усилия на Г-20, се казва в комюникето.

*

Марая

• 28287
« Отговор #938 -: Април 24, 2010, 01:39:17 pm »
Цитат
Няма производство ,защото ни мързи
Това не е политика Марая, това е живо високомерие на евреина-спекулант, който никога няма да видиш миньор.
В случая го казвам за сравнение, и българка да беше, пак щях да ти го кажа.
Как можеш да твърдиш такива глупости, трябва да си тотално зомбирана да плюеш по народа, без даже да си си направила труда да проучиш нещата.
На земеделеца му е работата да сее, ако можеше да предвижда пазара, щеше да стане и той спекулант.
Значи трябват структури, които да му помогнат, земеделецът не може на един и същи имот тая година да сее жито, другата домати. Да сее, да предвижда пазара, да спекулира, затова има структури и служби, затова държавата изкупува продукция по белия свят.
Изобщо ти се занимаваш с това да плюеш по обикновените хора, вместо като човек със самочувствие на голям ум, да отбележиш къде се къса веригата и да спомогнеш там, на скъсаното, да се притуре брънка, която да не позволи на веригата да се къса занапред.

Кайли , не плюя по народа ! все пак баща ми бог да го прости беше българин. :(
плюя и отричам една българска черта на характера- мързел!
я виж ,кафетнетата , я погледни заведенията ,къде работи тоя народ бре?
къде го виждаш да работи?
ми мързи го и това е! той чака друг да му свърши работата , а не той самия да я подхване....
има изключения навсякъде ,но като цяло ни мързи....едно време чакахме на СИВ , сега чакаме на НАТО...все чакаме ,живота ни отмина в чакане и очакване.... още продаваме създаденото от дедите и бащите ни за 45год.управление ;D.
позор , ами то като свърши?
цяла европа и цял свят се окрупнява ,ние разпарчетосахме земята си , за да пусее ли?
земята е майка , но в ръцете на мързеливци като нас е мащеха!
нихелизма е чертата с която се разпознава българина....добре! бяха лоши СДС ,бяха лоши НДСВ, бяха лоши БСП , но те не са ли наши ,не са ли избирани от нас ,нищо ли не е направено по тяхно време ,нищо ли не е създадено ,не е ли използвана част от политиката им като старт от други....
стига вече с тая демагогия и рев! стига!
господ дава ала в кошара не вкарва!- цитат от библията.
Който дава, не трябва никога да си спомня за това, а онзи, който получава — никога да не го забравя. - еврейска поговорка.

*

kaily

• 5145
« Отговор #939 -: Април 24, 2010, 01:54:02 pm »
Марая, българите в чужбина като правило са търсени работници, отиват, работят, получават добри заплати, строят къщи тук в България или там, където са.
Политици и бизнесмени емигранти не са прокопсали, обикновени труженици емигранти като правило прокопсват.
Ти просто не искаш да се замислиш, защото ти е по-лесно така.
За да направиш каквото и да било, трябват благоприятни условия, тези условия се създават от държавата, у нас държавата е на мафията и е създала благоприятни условия за мафиотите.
Картофопроизводител работи като вол на малка нива цяла година, накрая идва мутрата и му купува картофите за жълти стотинки, които не му стигат даже да оцелява, защо да сади повече? Земята още разпокъсана благодарение на държавата, собствениците много, дават аренда година за година, какво можеш да засееш като едногодишно растение, щото не знаеш другата година какво ще им скимне?
И най-важното навсякъде
докато заплатите са такива, все по-малко хора ще работят. Срамота е специалист с 20 години трудов стаж тук да взима 500 лева, а миячка на гръцки задник да взима 700 евро с безплатни квартира и храна.
Не е въпрос на мързел, въпрос на мотивация е.
А на мотивации от типа гол ентусиазъм отдавна им мина времето.

Когато говориш, уточнявай КОЙ Е СУБЕКТЪТ ВЪРШЕЩ ДЕЙСТВИЕТО. Ние не сме разпарчетосали земята, държавата я разпарчетоса.
А като подхвана нихилизма, е сега имаме добър министър председател, нали? Или и ти ще изпаднеш в нихилизъм.