Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 284179 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #960 -: Април 25, 2010, 10:12:20 am »

Колко е себестойността на един оригинален диск с най-касовия филм-центове,но се продават по 30-40$.

Е да,но ако носителя на филма струва центове,самият филм струва милиони и трябва да си ги избие  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #961 -: Април 25, 2010, 10:23:34 am »

Колко е себестойността на един оригинален диск с най-касовия филм-центове,но се продават по 30-40$.

Е да,но ако носителя на филма струва центове,самият филм струва милиони и трябва да си ги избие  ;)
Нухе,незнам дали знаеш, но дори и в празните дискове има калкулирани хипотетични авторски права,защото евентуално може да си запишеш на тях я "Аватар", я някой нискобюджетен филм.  :blink:

« Отговор #962 -: Април 25, 2010, 10:25:45 am »
В бюджета на филма е заложена печалбата. За него е достатъчно да си изпълни бюджета и това става обикновено след 1-2 уикенда от старта на прожекциите. Всичко останало е берекет версън - продажба на ДВД, рентали, платени ТВ канали. Все пак не съм си купила хубав телевизор, за да гледам новините на него.

Няма да забравя преди няколко години, когато 80 и кусур годишният шеф на Парамаунт уволни Том Крус, защото бил много скъп. А що дедото не вземе да измисли да продава продукта си по нов, по-достъпен начин?

Нухе,незнам дали знаеш, но дори и в празните дискове има калкулирани хипотетични авторски права,защото евентуално може да си запишеш на тях я "Аватар", я някой нискобюджетен филм.  :blink:

Това дори е калкулирано в софтуерите,които опосредстват записването  ;) и това беше причината ЕС да омекне спрямо пиратските сайтове. Нали постоянно в Европа съдят Майкрософт за монополно положение  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #963 -: Април 25, 2010, 10:36:10 am »
 Така е, и за това не изпитвам никакво чувство на вина, че съм върл потребител на торент сайтовете. ;D
Апропо, имам и оригиналните луксозни издания на някои класики. ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #964 -: Април 28, 2010, 02:26:27 am »
Наскоро в една от темите заявих както в повечето случай категорично ,че транзита на сатурн в знака везни ,ще наложи едно стабилно отношение към брака ,ще сложи норми на поведение относно тази институция....
защо пиша това?! ;D
прави се нов етичен кодекс на депутата!
депутата няма право на любовница и няма право да притежава скъпи вещи!

за мен това е нарушаване на човешките права!възмутена съм! :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #965 -: Април 28, 2010, 10:29:39 am »
Депутатът не е човек, така че няма проблем.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #966 -: Май 01, 2010, 03:24:25 pm »
Над 6000 американци протестираха на Уолстрийт в Ню Йорк срещу държавните помощи, изплатени на банките с парите на американските данъкоплатци, както и срещу загубата на работни места, предаде Би Би Си.
Митингът беше организиран от синдикални и обществени организации. Повечето протестиращи са пострадали от кредитната криза, затова те носеха плакати "Уолстрийт вкара икономиката ни в дългове" и "Да си върнем Америка". Част от тях влязоха в сграда на банката "Джей Пи Морган Чейс" в Манхатън, скандирайки "Разбийте големите банки" и "Власт на народа".

За мен лично това е много важен, интересен и показателен знак. Не е обикновен митинг. Народът срещу спекулативния капитал, не се е случвало май досега в човешката история.

*

kaily

• 5145
« Отговор #967 -: Май 04, 2010, 09:35:03 am »
Пак силно земетресение в Чили
Земетресение с магнитуд 6,4 бе регистрирано снощи край бреговете на Чили, съобщи американският геофизичен институт.

Нов облак от вулканична пепел се носи над Европа
Нов облак от вулканична пепел се придвижва от Исландия към останалите европейски страни, съобщава Sky News.
В тази връзка властите в Ирландия отмениха всички вътрешни и международни полети от 10:00 до 16:00 ч. местно време. Водещите ирландски авиопревозвачи Ryanair и Aer Lingus вече отмениха 200 свои полета.

Протестите в Гърция ескалират
Група от около 20 учители нахлу снощи в студио на гръцката държавна телевизия, за да протестира срещу правителствения пакет от мерки за бюджетни икономии.
Както съобщи полицията, протестиращите си пробили път след сблъсък с охраната и спрели предвиденото в програмата интервю с министъра на образованието Анна Диамантопулу.

9900 кв. км е петролното петно до брега на САЩ
Сателитни снимки, анализирани в университета в Маями, Флорида, показват, че петното вече е с площ около 9900 квадратни километра - близо три пъти повече в сравнение с размерите му преди ден, стана ясно вчера. Според проф. Йън Макдоналд, океанолог от Университета на Флорида, в залива вече са се излели 9 млн. галона суров петрол.

*

kaily

• 5145
« Отговор #968 -: Май 05, 2010, 08:00:47 pm »
Гърция е парализирана втори ден от 48-часова общонационална стачка, но протестите вече излизат от контрол.

В столицата бяха издигнати множество лозунги, призоваващи богатите да платят за кризата или критикуващи Международния валутен фонд и Европейския съюз, които успяха да накарат гръцкото правителство да предприеме безпрецедентни мерки за икономии в замяна на тригодишен план за спасяване на страната в размер на 110 млрд. евро.

Тълпата скандираше "Убийци", "Подпалете парламента" и "Долу ръцете от нашите заплати, крадци".

Общо 21 души бяха блокирани в банковия клон в Атина, след като група младежи хвърлиха вътре коктейл „Молотов".

Пожарната е открила трима загинали в клона на „Марфин егнатия" - две жени и един мъж, работещи в банката.

Играта май много загрубя.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #969 -: Май 05, 2010, 08:08:01 pm »
Тълпата скандираше ... и "Долу ръцете от нашите заплати, крадци".

Това в България никога няма да го чуеш.  ;D Ще стискат зъби и ще продължават да работят за трима-четирима съкратени /или напуснали/ срещу намалена заплата. Пълен произвол в частния сектор!  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #970 -: Май 05, 2010, 08:21:31 pm »
Тълпата скандираше ... и "Долу ръцете от нашите заплати, крадци".

Това в България никога няма да го чуеш.  ;D Ще стискат зъби и ще продължават да работят за трима-четирима съкратени /или напуснали/ срещу намалена заплата. Пълен произвол в частния сектор!  :angry:

Днес гледах интервю с Иван Гарелов по повод събитията в Гърция. Той казва, че Гърците отдавна живеят на кредит и е крайно време балонът да се спука. Гъркиня пенсионерка с 2000 лева пенсия се обадила на бългаарска пенсионерка с пенсия 200 лева, за да и се оплаче от предстоящата криза.

Но Гарелов каза, че Гърците умеели да казват "НЕ" за разлика от българите, които стават лесно съюзници на великите сили.

Много ми хареса изказването му, че НАРОДИТЕ СЕ СПРАВЯТ ПО 2 НАЧИНА: ЕДНИТЕ СЪС СМЕЛОСТ, А ДРУГИТЕ С ТЪРПЕНИЕ.

*

kaily

• 5145
« Отговор #971 -: Май 05, 2010, 09:16:39 pm »
Майка ми с над 30 години трудов стаж взима 136 лева пенсия, та 200 лева звучи даже пресилено.
А как се оправят народите не знам, обаче 37 години трудов стаж за пенсия при 20 години преход, в който много капиталисти не плащаха осигуровки на работниците ми се види повече от пресилено.
Не стига че се гаврят с теб, не стига, че работиш за едното нищо, ами и умираш преди да се пенсионираш.
Та който се оправя с търпение, , по-скоро търпеливо чака, докато го оправят.

« Отговор #972 -: Май 05, 2010, 09:20:40 pm »
не стига, че работиш за едното нищо, ами и умираш преди да се пенсионираш.

Затова Филип Морис /производителя на Малборо/ преди години в докрад за чехското правителство, бяха написали, че всъщност няма нищо лошо в това хората да умират млади - губят си пенсиите в полза на държавата  :-[ ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #973 -: Май 05, 2010, 09:22:27 pm »
всъщност няма нищо лошо в това хората да умират млади - губят си пенсиите в полза на държавата  :-[ ;D

Това си е върхът на цинизма, но за съжаление е истина и реалност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #974 -: Май 05, 2010, 10:15:02 pm »

9900 кв. км е петролното петно до брега на САЩ
Сателитни снимки, анализирани в университета в Маями, Флорида, показват, че петното вече е с площ около 9900 квадратни километра - близо три пъти повече в сравнение с размерите му преди ден, стана ясно вчера. Според проф. Йън Макдоналд, океанолог от Университета на Флорида, в залива вече са се излели 9 млн. галона суров петрол.

ЕЙ ви го Хирона в Риби-почна се!  :angry:

*

kaily

• 5145
« Отговор #975 -: Май 06, 2010, 07:26:20 pm »
Глейте как Гърция ще подпали света.
„Дау Джоунс” се понижи заради демонстрациите в Гърция
Цените на акциите в Япония паднаха заради задълбочаването на кризата в Гърция

*

kaily

• 5145
« Отговор #976 -: Май 06, 2010, 07:37:51 pm »
Река Йордан може да пресъхне през 2011 г.
Река Йордан е загубила 98% от дебита си и може да пресъхне през следващата година, ако страните от региона не предприемат действия, предупреждава неправителствената организация "Приятели на Земята в Близкия изток" (FOEME.org).

"Израел, Сирия и Йордания носят отговорност за взетите през последния век решения, които са превърнали мястото, където се смята, че Исус е бил покръстен, в малко ручейче от отпадна, застояла и солена вода", се казва в доклада на организацията.

От 60-те години на миналия век трите страни започват да отклоняват вода от реката и вече са каптирали 95% от общия обем за земеделски и индустриални цели.

Спадналото ниво на р. Йордан застрашава и Мъртво море.

« Отговор #977 -: Май 08, 2010, 07:41:15 am »

щом е избрал да е депутат първо има задължения, пък ако остане време, като си ги изпълни,
тогава да мисли за права ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #978 -: Май 11, 2010, 06:41:32 pm »

щом е избрал да е депутат първо има задължения, пък ако остане време, като си ги изпълни,
тогава да мисли за права ;)

ех, ако всички ТЪпотати изпълняваха това ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #979 -: Май 11, 2010, 06:50:13 pm »
ех, ако всички ТЪпотати изпълняваха това ;D

Никога няма да се кандидатирам за депутатка.  :P
« Последна редакция: Май 11, 2010, 07:13:16 pm от Скарлет »