За определяне на точен ден на някакво събитие ми се струва, че трябва да се търси нещо максимално индивидуализирано в картата - Асц. задължително, защото има въздействие върху физическото тяло - независимо дали раждането е със секцио или не, Луна/Венера заради майчинството, всъщност това май е най-очевидният мидпойнт за раждане, и т.н. Не знам доколко коректно използвам метода, всъщност досега не съм го използвала, но се пробвах.Датата, до която стигнах - само на база на транзитни планети към натални мидпойнти! - е 21-ви.
Имаме тригон Марс към Марс/Уран - операция, квадрат Юпитер към Асц./Марс - също операция, въобще връзката Асц. - Марс- Юпитер може да е показател за раждане със секцио. Тр. Слънце и Венера са на мидпойнта Луна/Венера-на по един градус от двете му страни

. А туй си е успешно бързо раждане

(Луна/Венера с Марс - раждане с разкъсване, Луна/Венера с Уран - внезапно раждане, Луна/Венера с Нептун - прекъсване на бременност - секциото е такова). Имаме и хубав тригон на Луна към Ас./Юпитер - друг мидпойнт на раждането. Знам, че Луната е бързичка, но именно в тоя ден се навърта покрай мажорния аспект с него и затова избрах да я ползвам като своеобразен тригер фактор, колкото и да е рисковано.
Иначе има и много други подкрепящи аспекти, особено ако включим и полуквадратите, но ще посоча куинконкси на Плутон и Юпитер към Луна/Венера, въпреки че те са си активни през целия период. Все пак - ако изберем класическият управител на 5-ти - Юпитер (понеже Нептун не е много активен към момента

), управител на Асц. - Плутон/Марс, вероятно трябва да се търси активност и от двете посоки за въпросното събитие. А по тази логика може да е и 27-ми - акпекта на юпитер към Луна/Венера става точен.
Все пак засега залагам на 21-ви.