Здравей Гост

прогресиране на соларния хороскоп

• 25 Отговора
  • 6278 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
прогресиране на соларния хороскоп
« -: Януари 08, 2010, 05:12:07 pm »
в астрологията всичко трябва да бъде проворено според мен. до колко "работи" и до колко
е ефективна техниката.
наскоро имаше много рожденни дни и много нови солари  :sagittariuss: и :capricorns: дал господ.

соларният хороскоп се движи и това движение се състои от едно изместване на мц с 1 градус на всеки 4 дни. соларният хороскоп следователно се измества  7,5 градуса на месец.т.е за 2 месеца 15гр. ,за 4 месеца 30гр. за 1 год. това движение е равно на 90 гр.

когато върха на даден дом се окаже в близост до някоя планета /орбис 5гр./ , аз допускам 3гр.,това може да е сериозен сигнал за определено събитие.като всичко зависи от характера и положението на планетата.
та предлагам да изследваме ,дали прогресирането на соларния хороскоп дава събитийност.
 :49: :wink2:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:прогресиране на соларния хороскоп
« Отговор #1 -: Януари 08, 2010, 05:49:34 pm »
мииииии адаш, според това, което си написала начи на 3 януари тази година прогресираният соларен МС от солара от миналият ми рожден ден е бил в съвпад с Регул, която е на върха /2* орбиса вътре/ на 7я ми дом  ;D  

първо не зная какво да очаквам - тва все пак се води  :opo:  на асцедента, но нищо особено не се е случило... просто за момента мога да кажа, че нито прогресии, нито дирекции, нито транзити ми влияят... скукаааа

единствено когато си правих солара за изтичащата ми година успях да предскажа няколко събития, които се сбъднаха. от тях само едно не се е сбъднало още, но не зная дали ще стане... то има месец и половина още, но не знам...  :-\

принципно си залагам дебелата тиква, че астрологията си работи, но на тва вертикално ниво хич нищо не отразява... някак си ми е странно и едно такова лежерноооо та чак скучно и мързеливо...  :34:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Януари 08, 2010, 06:30:40 pm »
 Марая, ако правилно те разбирам, то ако имаш струпване на планети в 10, 11 и 12 соларен дом няма да има събитие, ако са в 9, 8 и7 - активност?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 08, 2010, 06:32:24 pm »
По тази логика соларният АС също се измества напред и по някое време може да направи я съвпад, я опозиция или поне квадрат с някоя планета в солара и респ. натала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Януари 08, 2010, 06:35:03 pm »
Вижте,прогресират се всички куспиди-така особено при съвпад със соларна планета е възможно събитие.

Преди това съм го правил и помня че в един солар много ми работеше-при това събитието е много точно от задействащата куспида и задействаната планета +дома на планетата.

Т.е. всяка планета бива засегната но от различна куспида.

Работата е там че не го правя всяка година товано тази ще я наблюдавам пак.Абе не е за подценяване  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Януари 08, 2010, 06:35:39 pm »
По тази логика соларният АС също се измества напред и по някое време може да направи я съвпад, я опозиция или поне квадрат с някоя планета в солара и респ. натала.
разбира се ,става дума за всички в-хове на домове ,освен на асц и дсц ,на мц и иц. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 08, 2010, 06:37:23 pm »
И мен ме мързи и пропускам да си прогресирам солара, та да видя какво реално се случва.
Ако искам да проследя тайминга на събитията, акцентирам на планетните периоди и цикли. Дотук работи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Януари 08, 2010, 06:47:46 pm »
    В астрото може ли да се пусне за прогресия на солар - не съм забелязала. Но всъщност, ако е така, излиза, че осите винаги ще попадат в едни и същи знаци - значи като се почне от един асцедент, той ще се повтаря на 4 години май. Грубо казвам, не съм правила тънки сметки, но така излиза. Ако е така стигам до интересен извод, че ако аз имам соларен асц.скорпион, следващата, ще е водолей, следващата ще е телец, по следващата лъв и после пак скорпион.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 06:52:27 pm от daisyline »

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Януари 08, 2010, 06:51:21 pm »
    В астрото може ли да се пусне за прогресия на солар - не съм забелязала. Но всъщност, ако е така, излиза, че осите винаги ще попадат в едни и същи знаци - значи като се почне от един асцедент, той ще се повтаря на 4 години май. Грубо казвам, не съм правила тънки сметки, но така излиза.

вероятно! ако го направиш като натален и след това пуснеш опцията за прогресиране :rolleyes:. аз го правя на ръка. ;)
да ,има повтаряне.... ;D ,върни се назад във времето и ще видиш.
абе има много тънкости тая наука. просто не е повърхностна.

« Отговор #9 -: Януари 08, 2010, 07:03:24 pm »
   Та да обобщя - излиза, че примерно аз цял живот соларните ми асц ще се въртят по една и съща последователност, та кво излиза че трябва да решавам проблемите, които са по тях...Поправете ме ако някъде бъркам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Януари 08, 2010, 07:05:45 pm »
   Та да обобщя - излиза, че примерно аз цял живот соларните ми асц ще се въртят по една и съща последователност, та кво излиза че трябва да решавам проблемите, които са по тях...Поправете ме ако някъде бъркам.

правилно си разбрала :blink: ,затова именно солара дава индикацията за сцената на която ще се развиват събитията.но ,ако нещо не е заложено в натала ,ебем ти солара.... ;D ;D ;D

« Отговор #11 -: Януари 08, 2010, 07:11:16 pm »
 :93: ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 08, 2010, 08:41:51 pm »
:93: ;D ;D

квооо сеее хилиш? :(хич не е смешно! :'( :'( :'( питаш ли ме?! :wub:

« Отговор #13 -: Януари 08, 2010, 11:21:17 pm »
 :93: - хили се на живота, за да не ти се хили той.....Мани, мани, аз със тия соларни асцеденти съм зациклила - защото едната ос е Скорпион, а там винаги има кво да засегне, когато мине във Водолей - също, като отиде в Телец - опять.....та ми разкатана фамилията. Не съм се поразровила по-надълбоко, но ще ми е интересно и някой друг да потвърди, това което твърдя.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Януари 08, 2010, 11:38:28 pm »
:93: - хили се на живота, за да не ти се хили той.....Мани, мани, аз със тия соларни асцеденти съм зациклила - защото едната ос е Скорпион, а там винаги има кво да засегне, когато мине във Водолей - също, като отиде в Телец - опять.....та ми разкатана фамилията. Не съм се поразровила по-надълбоко, но ще ми е интересно и някой друг да потвърди, това което твърдя.

постоянно му се хиля ииии...
"с живота сме в разпра
но ти не разбирай ,че мразя живота....
......................................................
живота със грубите лапи чилични ,аз пак ще обичам
АЗ ПАК ЩЕ ОБИЧАМ!"
Ноо,понякога ми писва и много ме боли....,много!
всичко,което казвам за астрологията,аспектите,циклиге,фирдарите,антисите,диспозиторите,алмутените ;D ;D/глутените/ ;D ;D ,е от опит. това е братче, :mer: :kva: :sat: , подлага на проверка всичко и иска обяснение защо ,откъде и так далле и так далле.....чьорт возмют!-има грешка правописна ,амааа нямам руский на комппа..... ;) :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Януари 13, 2010, 08:36:55 pm »
някой поупражнили се по тоя въпрос? :blink: ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Януари 14, 2010, 12:47:51 pm »
 :blink: Опитвам да ти разбера тънката мисъл, но се притеснявам да не се получи стъкмяване, но ... все пак отворих си солара 2007/2008.
За април 2008 имам едно значимо събитие в личен план, за мен си е даже много значимо от емоционална гледна точка. При прогресирането на соларно МЦ там някъде в този период то отива в съвпад с Хирон, Фортуна и по-широк с Нептун, който от своя страна е в опозиция с цял стелиум от Слънце, Луна, още вътрешни планети и Сатурн.
Всичко това обаче в солара е по остта 12-6 и кой би предположил това, което всъщност е било ...Същите тези знаци в натала са в 3/9 домове.
Аз не намирам категорична връзка със събитието, но се забелязва, както се вижда, че нещо се случва. 

Не съм убедена, затова ви питам, но какъв е смисъла да прогресираме солара, ако не го наложим върху натала?
 Т.е. ако прогресираме и търсим съвпади с планети или върхове на домове, не е ли по-точна информацията, ако те са с рожденните, а не с тези в солара.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #17 -: Януари 14, 2010, 12:58:55 pm »
Някои умрете да си усложнявате живота.  ;D Но всеки с маниера си,кво да правиш. На който каквото му е по-приятно.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Януари 14, 2010, 01:05:06 pm »
Ами, ако имаш предвид да размърдаме мозъчните клетки, да, аз нямам нищо против.  :blink:
Та, какво викаш по темата?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #19 -: Януари 14, 2010, 01:18:45 pm »
Аз нямам какво да кажа по темата. Имам си други методи и мразим да смятам на ръка.  :mellow: