Здравей Гост

Жертви на магия - признаци в натала и транзита

• 235 Отговора
  • 44643 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Жертви на магия - признаци в натала и транзита
« Отговор #40 -: Януари 11, 2010, 09:10:38 am »
ей сега се сетих  ;D ;D ;D

Мерка ми има индиректна връзка с Плутон. Мерка е в квадрат с Марс, а Марс ми е в тригон с Плутон - демек когато ми избият дяволите /словесната агресия/ тогава става страшното  :o :o :o

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #41 -: Януари 11, 2010, 09:16:30 am »
Да, и аз имам квадрат Мерк/Марс, затова внимавам. А и съм Плутонова все пак.
Но Мерк с Плутон е още по-страшно.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #42 -: Януари 11, 2010, 09:24:04 am »
Ако Меркурий и Плутон в натала ти правят тригон пак ли трябва да си премълчаваш?

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Януари 11, 2010, 10:55:25 am »
Меркурий - Плутон са много подозрителни, което при негативните аспекти граничи с мнителност. Не могат да се спрат, преди да разнищят в дълбочина проблемите. Като се захванат за нещо, дълбаят до дъно. Този аспект е подходящ за задълбочени проучвания и изследвания. При опозицията и квадратурата може да има словесна манипулация. При всички случаи словото е въздействащо. Да не ти се случва да бъдеш в обкръжението на хора с квадрат между Меркурий и Плутон, когато са ядосани. Могат да те убият с една дума....Марс в квадрат с Меркурий стреля като картечница и като му свърши барута млъква...и забравя....може и да минеш между куршумите. Плутон в квадрат с Меркурий хвърля една само една бомба, но ударната вълна е толкова мощна, че си мъртъв.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #44 -: Януари 11, 2010, 01:04:26 pm »
И аз подозирам същото - че прихващам магии, щото сама мога да ги правя.Обаче не е само от това, енергийните магии изобщо не ти минават през психиката, Лиле, ти не познаваш себе си, не познаваш енергийното си тяло, къде е сега в момента, в какво състояние е и какво прави, отде си сигурна, че някой не си е поиграл с него?

В интерес на истината преди 10-ина години ходих при един врач да питам нещо, беше наблизо, записах си час, като влязох, той веднага рече, че имам магия, пита ме имам ли свекърва, накара ме да купя една саксия с мушкато и да му я занеса. Като отидох с нея, нещо почна да бае на мушкатото и аз усетих вътре в трахеята ми как нещо като червейче се раздвижва. Аз също не вярвам до последно, но понеже знам колко малко знаем за себе си, съм нащрек.
Та после ме накара там да направя нещо със саксията, не ми взе никакви пари и каза за въпроса, за който съм отишла, да ида следващия път. Аз така и не отидох.
Същата вечер обаче установих, че едно безкрайно изнервяне, което имах от няколко години, беше изчезнало. Бях свикнала на определени външни дразнители да имам силно вътрешно изнервяне и веднага да го контролирам на съзнателно ниво.
Та още вечерта срещнах външния дразнител и веднага включих самоконтрола...и в тоя момент установих, че няма какво да контролирам, вътрешната нерва си беше отишла.

Наблюдавайки себе си, установявам вътрешна промяна, как да не надавам поне едно ухо.
Като си прегледах енергията преди два месеца, се ужасих, въртопи като невчесани коси. Сега енергийното ми тяло е добро и спокойно...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #45 -: Януари 11, 2010, 01:12:02 pm »
луната отключва кармата.това е най-кармичната планетка./светило/
сатурн е кармата.....

Според народните поверия, децата, родени в събота (сатурновия ден), са най-податливи на магии и уроки, "показват" им се духове, призраци, сенки от отвъдните светове. Те са и най-подходящи като "инструмент" на магията.
Разбира се, по същата народна логика, неделниците - слънчевите деца, пък са надарени с абсолютна защита от подобни влияния - един вид сетивата им не са поддатливи на енергии от невидимите светове или на лоши мисли.
За другите седмични дни няма изрично посочвана специфика - хваща ли ги, не ли.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Януари 11, 2010, 01:19:35 pm »
И аз подозирам същото - че прихващам магии, щото сама мога да ги правя.

Щом казваш, че сама можеш да ги правиш, не можеш ли да си ги развалиш сама?  :blink:
Там е въпросът, че магия лесно се прави, но много по-трудно се разваля.
Освен покойната ми майка познавам и други хора, които години наред обикаляха по врачки, но така и не успяха нищо да "развалят". Врачката си бае, правят се ритуали, а ефектът е нулев. Ако говорим за т.нар. "бяла" магия или по-скоро разваляне на черна, мога да кажа, че в бившия Съюз по успяват да помогнат в такива ситуации. Обикнвени женици и бабички по селата. В България като че ли са по-силни в негативното, т.е. да правят, но не и да развалят. В развалянето са почти безсилни, но това не им пречи да го практикуват, възползвайки се от безнадеждното състояние на хората. Удавникът се хваща за всяка сламка, нали тъй.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Януари 11, 2010, 01:30:54 pm »
..."показват" им се духове, призраци, сенки от отвъдните светове. Те са и най-подходящи като "инструмент" на магията.

В индийската астрология Раху се свързва с магиите, магьосничеството, духове разни и други същности от по-нисшите йерархии. Затова позицията на Луната в един знак с Раху, особено ако получава аспект от Сатурн, се счита за една от най-проблематичните. Но от друга страна дава силна сензитивност, възприемчивост, връзка с невидими светове. На по-ниско ниво дава внушаемост, страхове и склонност към негативно мислене, психични проблеми също.

Цитат
Разбира се, по същата народна логика, неделниците - слънчевите деца, пък са надарени с абсолютна защита от подобни влияния

Аз съм от неделните, макар че съм родена в края на деня, по към понеделник.
Може и да не познавам енергийното си тяло, както казва Кайли, но мога да кажа дотук, че трудно се поддавам на подобни въздействия. Това разбира се не означава, че не вярвам в съществуването на магии, уроки и прочие феномени. Мисълта е най-силната магия и най-кофтито неща си причинявам с мисленето си, т.е. не идват отвън, а отвътре. Все пак имам акцентирана плутонова тема в натала и Плутон в мидпойнта Слънце/Меркурий. Наясно съм какво си причинявам, ако съм обзета трайно от негативни мисли, някои от тях дори се соматизират чрез стомашни болки, кожни алергии...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #48 -: Януари 11, 2010, 01:58:12 pm »
Всички живи същества са податливи на магия, без значение каква. Магипта това е работа с енергия. Ние сме живи благодарение на тази енергия. Очароваме някого благодарение на своята енергия, влюбват се в нас, защото сме запленили неволно някого. Това са нормални неща. Всеки човек е свободен да прави това което иска, нали Исус казва : Останете в свободата която съм ви дал'' Но работата е там, че много хора го обръщат на свободия. Имам една близка, която обича да казва, че Земята е единствената планета, на която можеш да успееш или да се провалиш по собствен избор. Всичко зависи от нас.
Темата е за индкациите на енергиино вмешателство в натала нали ?
За това аз мисля, че трябва да се гледа кармата, защото дори и някой да ни направи магия, то тя със сигурност е заслужена от предишен живот. Някога някъде сме застанали на пътя на някого, без да се съобразим с това и в сегашен живот, когато ни се дава шанс да вземем друго решение на същата ситуация, ние повтаряме действието си от преди. Това води до отключване на старата болка на потерпевшия. Подсъзнанието помни всичко. Тогава сме най-уязвими от към енергиини действия и вмешателства на другото лице. Само от потърпевшия зависи дали ще попаднем под ударите на магията на неговите думи или дела.
Лично аз съм виждала как работи това, какво се случва, а отговорите съм намирала в регресията, било то при мен или друг човек. Много е интересно, но в крайна сметка всичко се свежда до желание за доказване кой, кого и т.нар мерене на егото.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #49 -: Януари 11, 2010, 02:05:19 pm »
ЮЛВ, знак и дом, както и аспекти, натални, транзитни и прогресивни.
Тове е което ми идва по пътя на логиката. Сега ще погледна една карта.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #50 -: Януари 11, 2010, 02:12:38 pm »
Ей, аз съм в събота.  :lol: Преди време имах момент на вяра, че може да имам такова нещо, но бързо ме отказаха да водя мислите си натам ... надявам се, че са били прави. Между другото един ходжа, случайно озовала се при него аз, също ми каза, че имам, но бях сигурна, че той е мошеник и не му повярвах, че и пари да му давам после да разваля, да не съм луда. Не я обичам тази тема, не мога да повярвам, че има хора на този свят, толкова лоши, че да правят заклинания или да желаят толкова силно някому злото.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #51 -: Януари 11, 2010, 02:16:48 pm »
Аз съм от неделните, макар че съм родена в края на деня, по към понеделник.
Може и да не познавам енергийното си тяло, както казва Кайли, но мога да кажа дотук, че трудно се поддавам на подобни въздействия. Това разбира се не означава, че не вярвам в съществуването на магии, уроки и прочие феномени. Мисълта е най-силната магия и най-кофтито неща си причинявам с мисленето си, т.е. не идват отвън, а отвътре. Все пак имам акцентирана плутонова тема в натала и Плутон в мидпойнта Слънце/Меркурий. Наясно съм какво си причинявам, ако съм обзета трайно от негативни мисли, някои от тях дори се соматизират чрез стомашни болки, кожни алергии...

И аз съм неделник. Даже не сънувам (по-скоро не помня сънищата си). Ако се случи да се събудя стресната посред нощ, заспивам пак, за да си досънувам "хубав край". Но не помня нито защо съм се стреснала, нито хепиенда. Иначе винаги, когато отида на лекар, като ми кажат диагнозата - колкото и да е изневиделица, в точно същата секунда реакцията ми е - "това си го знам, дай да видим как ще оправим нещата".  Или просто "знам", че това не е моята диагноза и толкоз, независимо колко светила са се сбрали на консилиум, за да ме убеждават, последващите изследвания показват винаги, че моето си "знаене" е вярното. Това познание е абсолютно ирационално, никога не съм имала нищо общо с медицината. И аз мисля, че донякъде идва от Плутон, но може да се дължи и на водна Луна съвпад Нептун на върха на 6-ти. Бях споделила тук и преди, че особено напоследък а съм си помислила за някоя болест, веднага разбирам за някой познат болен от нея.

В индийската астрология Раху се свързва с магиите, магьосничеството, духове разни и други същности от по-нисшите йерархии. Затова позицията на Луната в един знак с Раху, особено ако получава аспект от Сатурн, се счита за една от най-проблематичните. Но от друга страна дава силна сензитивност, възприемчивост, връзка с невидими светове. На по-ниско ниво дава внушаемост, страхове и склонност към негативно мислене, психични проблеми също.
Благодаря за информацията за Раху. В представите ми с тези аналогии се свързва колективното несъзнавано и поради това бях ги пришила към Кету, поради връзката с миналия опит и инстинктивното "знаене", лишено от съзнателните причинно-следствени нишки. При мен Кету е в Рак, заедно със Сатурн, връзката с Луната е неточен 150 градусов аспект.
Беше го писала някъде в темите - Раху има природата на Нептун, а Кету - на  Уран (или беше обратното?) :-\
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #52 -: Януари 11, 2010, 02:35:45 pm »
 не си падам по въпросната тема ( може и сатурн  към  светилата ми  да ме ограничава и заземява) не е точно не вярвам, но не отдавам значение, не особено; но моя приятелка скоро  наскоро имаше случай на доказване на говореното тук

спрямо индийската съм много годна  за темата: раху съвпад слънце- кету съвпад луна ( 12-6)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #53 -: Януари 11, 2010, 02:36:42 pm »
Ето ви данните на една жена и данните на нейната дъщеря, но нямам точен час...
03.01.1948 Ч.бряг
19.03.1974 София
И двете търчат от ходжа на ходжа и се чудят на кой какво да врътнат.
Не съм веща по тълкуването на тези неща, но ако искате да ги разгледаме заедно.
А Раху, хич незнам и къде да го търся...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Януари 11, 2010, 02:41:05 pm »
Беше го писала някъде в темите - Раху има природата на Нептун, а Кету - на  Уран (или беше обратното?) :-\

И Раху, и Кету, ако имат връзка с Луната ("манас"), дават силна възприемчивост и респ. човек е по-податлив на влияния, независимо дали идват отвън, от тълпата - напр. масови психози, или извират от подсъзнанието.
Счита се, се съпадът с Раху е по-труден за Луната, а с Кету - за Слънцето.
Символично Раху се свързва с енергията на Сатурн, а Кету с енергията на Марс, затова и двата възела се считат за малефици. Също така Раху можем да го свържем с енергията на Водолей, а Кету със Скорпион. В Джйотиш значението на възлите е много по-разширено и по-добре разработено, затова те заместват значението на транссатрновите планети - Уран, Нептун и Плутон.
Четох някъде, че и двата възела се свързват с магически въздействия, но Кету като че ли е по-подмолен, Раху действа стихийно, непредсказуемо. Тъй като и двата възела се свързват с нагите, т.е. свещените змиеподобни същества в индийската митология, Раху и Кету са сигнификатори на всякакъв вид отрови - от змийската отрова включая други видове вредни, токсични вещества. Под влияние на Кету попадат уединените, изолирани места, пещерите, докато енергията на Раху се манифестира в големите градове, в мегаполисите, на оживени места, където постоянно има движение, суматоха, динамика, шум и глъч. Също така това според мен Раху се свързва с местата и местностите, където се смесват различни етноси и се чува разноезична реч. Символичен пример - Вавилонската кула.
Раху се свързва с масовото съзнание, с енергията на тълпите, затова акцентирането му в хороскопа дава умение да се въздейства върху колективната психика, често такива хора се насочват към медийна или друг тип изява, предполагаща някакъв тип въздействие върху целевата аудитория. По Кету са дълбинните подсъзнателни процеси, колективното несъзнателно, психологията. Вероятно и някои фини светове също попадат под негово влияние, докато Раху се свързва със света на гладните духове, демонични същества, нисши егрегори. Въпреки това Раху често е акцентиран в картите на духовните търсачи и учители.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #55 -: Януари 11, 2010, 02:42:41 pm »
03.01.1948 Ч.бряг
19.03.1974 София

раху-СЛВ ,,кету-ЮЛВ
 :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #56 -: Януари 11, 2010, 02:43:50 pm »
 И аз съм в неделя родена- денят на калпазаните ;D ;D. Преди сънувах много, с дълбоки сюжети, цветно. От 1-2 години рядко си помня сънищата и те обикновено не са позитивни.
п.п.Съпругът ми, който си е абсолютен неверник, казва, че по някакъв начин ме закриля от лоши влияния. Има страхотна интуиция за хората т.е. жени- мои приятелки. ;D ;D ;)
Аз доскоро не му вярвах и си мислех, че проявява вид ревност, но напоследък съм склонна да му се доверя. :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #57 -: Януари 11, 2010, 02:44:07 pm »
03.01.1948 Ч.бряг
19.03.1974 София

раху-СЛВ ,,кету-ЮЛВ

Ох , мерси,
простете на невежта... ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #58 -: Януари 11, 2010, 02:48:20 pm »
03.01.1948 Ч.бряг
19.03.1974 София

раху-СЛВ ,,кету-ЮЛВ

Ох , мерси,
простете на невежта... ;D

РАКХУ/КЕТХУ , РАХУ/КЕТУ, СЛВ/ЮЛВ , ГЛАВА НА ДРАКОН/ОПАШКА НА ДРАКОН- това са наименованията. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #59 -: Януари 11, 2010, 02:50:47 pm »
Мерси Марая, вече ми се изясни.
Дори повече, установих, че на картите на тези жени, тези оси са силно изразени.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева