Здравей Гост

Жертви на магия - признаци в натала и транзита

• 235 Отговора
  • 44620 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Жертви на магия - признаци в натала и транзита
« Отговор #100 -: Януари 11, 2010, 08:03:22 pm »
струва ми се ,че е непостоянен и няма постоянни доходи и работа. свързан е по някакъв начин с тайно общество,групировка,мафия.

Така е, но чак с мафиотски среди не мисля, че е свързан.
Минавал е през най-различни перипетии, не знам дали е било стреляно по него, но въпреки всичко е галеник на съдбата. Винаги е минавал между капките там, където другите потъват. Интересно, но ако се отчитат сидералните позиции на планетите, има АК Юпитер и АмК Венера, което принципно би трябвало да даде един духовно издигнат човек. При него обаче влиянието на планетите се изявява на много ниско ниво, обсебен е от страсти и инстинкти, от желание за лесна печалба и забогатяване за чужда сметка, мегаломания - Слънце в съвпад с Нептун и опозиция с Юпитер по оста Скорпион/Телец... И най-интересното е, че винаги е успявал, поне преди да подкара урановата си криза, оттам нататък не знам какво се случва с този човек. С везнишка Венера в опозиция с Луна по оста 2/8 дом би трябвало да се досетите, че жените играят особена роля в живота му. Завлякъл е доста жени, използвал ги е. Безскрупулен тип, с много нисък морал.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Януари 11, 2010, 08:06:02 pm »
Меркурий е силно поставен в знаците Близнаци, Дева, Водолей и Овен. В рогатия, защото  :ariess: управлява главата.

меркурий , следва да има аспекти ,за да е добър.
знам ,че в риби и стрелец не е добър според много източници , но това зависи според мен от аспектите ,които прави не само от дома и знака в който се намира.
за мен един мерк в скорпион е много по-качествен от близнашкия.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Януари 11, 2010, 08:06:31 pm »
Магиите на са ли по Нептун, форма на илюзия, макар и принудителна ?

Съвременните магове-илюзионисти са по Нептун, но самата магия не е. Магията е въздействие, опит за контрол, намеса. А това не импонира на Нептун.
В античната астрология Сатурн е планетата на алхимията и окултизма. Марс също се свързва с магьосничеството. Марс е волята, а от нея зависи в голяма степен и силата на въздействието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Януари 11, 2010, 08:11:42 pm »
за мен един мерк в скорпион е много по-качествен от близнашкия.

О, да, тук вече нагазваме в дълбоките  :scorpios: води, а не в плиткото  :geminis:.
Меркурий в Скорпион в съвпад с Марс и/или Уран дава добри инженери и техници, склонност към науките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Януари 11, 2010, 08:15:37 pm »
В една от книгите на Мартин Шулман за позицията управителя на СЛВ в съвпад с ЮЛВ /в моя случай/, той казва ,че един живот няма да е достатъчен да се изкупи...кармата.

И аз съм на същия хал - ретроградна Венера, управляваща СЛВ във Везни, в съвпад с ЮЛВ.  :41:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #105 -: Януари 11, 2010, 08:19:44 pm »
В една от книгите на Мартин Шулман за позицията управителя на СЛВ в съвпад с ЮЛВ /в моя случай/, той казва ,че един живот няма да е достатъчен да се изкупи...кармата.

И аз съм на същия хал - ретроградна Венера, управляваща СЛВ във Везни, в съвпад с ЮЛВ.  :41:
Дъщеря ми е с девишка Венера съвпад с Сатурн и ЮЛВ
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #106 -: Януари 11, 2010, 08:21:07 pm »
Е поне не е управител на някий от възлите
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #107 -: Януари 11, 2010, 08:22:11 pm »
Магиите на са ли по Нептун, форма на илюзия, макар и принудителна ?

Съвременните магове-илюзионисти са по Нептун, но самата магия не е. Магията е въздействие, опит за контрол, намеса. А това не импонира на Нептун.
В античната астрология Сатурн е планетата на алхимията и окултизма. Марс също се свързва с магьосничеството. Марс е волята, а от нея зависи в голяма степен и силата на въздействието.

Марс - вероятно, защото Плутон все още не е бил открит. Марс е твърде директен, докато Плутон е прикрит и неговата природа много точно си пасва с подмолното енергийно въздействие, каквото е това на магията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Януари 11, 2010, 08:25:19 pm »
меркурий , следва да има аспекти ,за да е добър.

Аспектите са от значение, но есенциалните и акцидентални достойнства не бива да се подценяват, както и хелиакалните фази на планетите, т.е. дали са видими или не...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Януари 11, 2010, 08:28:14 pm »
 :85: :85: :41: :41: :41: скубете коси  ;D ;D ;D

ето това се вика карма:
2 интерсептирани знака и във взаимна рецепция в цялата карта по оста 1/7.
ЮЛВ в съвпад с управителя на СЛВ.
СЛВ на дсц.тук в същия дом е упр.на ЮЛВ.
и всичката тая убавиня в стрелец и близнаци. и после защо АСЦ е в специален градус/освобождаване от кармата/ ,един такъв градус ма от 360 гр. в картата.
сигурно щях да изкукам.
не да си скубя косите ,ами да съм вече гола глава ,ако не беше асц! ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Януари 11, 2010, 08:32:37 pm »
Ти ми виж навамшата и после се тръшкай за твойта карма!  :57:

ПП. Защо няма емотиконче с бесилка?

;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Януари 11, 2010, 08:35:45 pm »
лили ,преведи ми ,ако не те затруднявам.  ;D или поне ми обясни какво значи това? :lol:-да видя първо навамшата.....

*

Uran

• 6041
« Отговор #112 -: Януари 11, 2010, 08:40:09 pm »
Това, че минава м/у капките можеби се дължи на тригоните на Юпитер с Плутон и Уран.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Януари 11, 2010, 08:41:27 pm »
По пътя на асоциативното мислене бих свързала магията с цел причиняване на вреда с Марс/Лилит/Плутон, а любовната магия - с Венера/Лилит/Плутон. Но не е задължително при налична връзка между гореспоменатите планети в хороскопа роденият да се окаже жертва на магическо въздействие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Януари 11, 2010, 08:43:25 pm »
Това, че минава м/у капките можеби се дължи на тригоните на Юпитер с Плутон и Уран.

Или на мажорния аспект на Слънцето с Юпитер и Нептун. Според мен може и да не даде задължително успех, но често дава закрила.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Януари 11, 2010, 08:44:48 pm »
Девети хармоник бе Марайче.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #116 -: Януари 11, 2010, 08:45:25 pm »
ПП. Защо няма емотиконче с бесилка?

;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #117 -: Януари 11, 2010, 08:50:16 pm »
По пътя на асоциативното мислене бих свързала магията с цел причиняване на вреда с Марс/Лилит/Плутон, а любовната магия - с Венера/Лилит/Плутон. Но не е задължително при налична връзка между гореспоменатите планети в хороскопа роденият да се окаже жертва на магическо въздействие.

А когато е замесена Луната/... - магия за разваляне на семейство.

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Януари 11, 2010, 08:51:18 pm »
Девети хармоник бе Марайче.  :blink:

лилиии,ти май майтап си праиш с мене  :19: :19: :03: -нищо не разбирам от ведическа астрология , и от мамши-намши , а от хармоници хал хабер си нямам. :'(
кво значи?

*

Nebesna

« Отговор #119 -: Януари 11, 2010, 08:53:05 pm »

Или на мажорния аспект на Слънцето с Юпитер и Нептун. Според мен може и да не даде задължително успех, но често дава закрила.

Нептун прибавя чар, а Юпитер е много голям закрилник.