Хм, на мен пък силна Луна в съвпад с Уран в трети дом не ми "мирише" много на уединение.
Що се отнася до първата карта, тя ми се стори някак по-интровертна, има силен нептунов акцент и подчертани водни домове - Слънце, Венера и Меркурий в Риби в 8 дом, съвпад Луна/Нептун в 4 дом и Сатурн в Скорпион в тригон към планетите в 8ми. Плутон е в края на първи дом (близо до К2) и е в секстил с Луната. Мисля, че този човек е по-прикрит, по го бива да "замазва" нещата, макар че Юпитер в знак на Меркурий и квадрат с Меркурий може да даде и склонност към словоблудство, а принципно и умение да борави умело със словото. Може наистина да се окаже по-добър оратор от първия, сигурно умее да убеждава хората в каузата си - Марс в Стрелец в квадрат към Меркурий, Юпитер в Близнаци (знакова опозиция с Марс и квадрат с Меркурий). Тук обаче Меркурий управлява 3 дом и съуправлява 11ти и също има тригон с Уран като при втория, Уран упавлява ДС, което отново говори за умение да въздейства върху целевата аудитория.
При втория Меркурий също е в Риби, но е ретрограден, обаче има широк тригон с Луна/Уран - при него изказът, начинът на мислене и самото въздействие могат да бъдат по-оригинални, има и СЛВ във Водолей в 10 дом, Козирог на МС, екзалтирал У10, силен есенциално У1 и Юпитер в първи дом (секстил с Луна). Луната се свързва с нашата популярност (а в мундананта астрология с масите и електората) и в картата на втория е по-силна позиция - на трон по знак и в "радост" по дом, при това се намира в Гокленова зона в съвпад с Уран (У11), а в 10 дом има СЛВ във Водолей, както казах, което според мен може да го направи популярен. Слънцето може да е в 12 дом, но е в знак на екзалтация, господарят на АС също е в силна позиция. При първия АС Лъв, но управителят му е в перигрин и се намира в 8 дом - там, където Слънцето губи сила, движейки се към точката на своя залез.