Питах, защото оста Лъв/Водолей (по сидерал) е акцентирана при теб в навамша, освен ако не си родена 3 и повече минутки по-рано. А Лагна в накшатра Дханишта в навамша...
Мисля, че нещо в тази връзка съм имала предвид.
Изглежда, че при теб Лагна в навамша, т.е. девети хармоник попада в началото на сидералния Водолей (Nakshatra Dhanishta falls between 23:20 Capricorn - 6:40 Aquarius). Но сигурно има нещо и в сидералния Лъв, да не би Луната е там? Най-вероятно в накшатра Магха, която се свързва с неподвижната звезда Регул.
Тази синастрична техника не гарантира стопроцентов резултат, но често има попадения. Сравняват се не само наталните карти на партньорите (раши), а също така раши на единия с навамша на другия. И често така се откриват свръзките, ако при сравняване на две раши карти имат на пръв поглед "семпла" синастрия.
При мен също работи. Сещам се как една немскоговоряща астроложка, която се занимава предимно с Джйотиш, ми беше казала, че ще се "гоним" с Шравана. Шравана е една от лунните накшатри, 10:00 - 23:20 Makara (sideral Capricorn), т.е. като добавяш 23-24 градуса прецесия и се получава от 3 до 16 градуса Водолей. Истината е, че това е моето "проклятие"

- в живота присъстват много хора със Слънце или АС в този отрязък от знака Водолей. И когато са зачудих защо, поледнах си навашмата и видях какво има там - Луна и Марс в Шравана (Марс е У7 и в раши, и в навамша - "другите"

). Друг пример: в картата на майка ми (и в раши, и в навамша) Луната е в сидералния Скорпион, в накшатра Анурадха. При мен Лагна в навамша попада в отсрещния знак и отсрещната накшатра! По същия начин и с бившия, той имаше Луна в същия знак и декада като майка ми, т.е. първите градуси на Стрелец (в сидералния Скорпион).