Здравей Гост

Саде Сати

• 119 Отговора
  • 21195 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Саде Сати
« Отговор #40 -: Януари 15, 2010, 12:37:25 pm »
Цитат
Раджа Йога е сформирана,когато управител на Трикона дом съуправлява и Кендра,което дава реализирането на целта.Това се нарича Йога Карака (Сигнификатор на ‘Йога’ – планетарна комбинация
Източник

Трикона дом - 1,5,9
Кендра - ъгловите домове

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #41 -: Януари 21, 2010, 10:27:43 am »
Разрових се по разни сайтове, за да разбера кога съм била в този период.Най -интересното е,че 3 месеца след като се запознах с голямата ми любов е започнал този период. Бяха страшно хубави, но и много трудни за мен отношения.През това време пътувах доста , живях за малко в друга страна, съдебните дела с баща ми приключиха.Бях в голям стрес , започнаха много кожни проблеми/това е слабото ми място/.Накрая , в третата му фаза, окончателно сложих край на връзката ми.Надявам се да е за добро.Определено осъзнах ръбовете в характера си и двата ми препъни камъка-Импулсивността и липсата на търпение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Януари 21, 2010, 01:23:35 pm »
Забелязвам, че повечето ключови събития в живота, хубави и лоши, се случват по време на някой мажорен транзит на Юпитер и/или Сатурн към натална Луна - съвпад, опозиция, квадрат, като за Сатурн важи още една позиция, т.нар. Ashtama Sani, т.е. транз. Сатурн в 8 дом от нат. Луна. Наскоро правих статистика, аспектите на тези две планети са сред най-работещите при прогнозиране на началото/края на важни периоди в живота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Януари 21, 2010, 01:31:16 pm »
Източник

Свалям му шапка на този човек, визирам автора на джйотиш темите, да положи толкова труд да ги разработи, всичко това отнема доста от времето и си е сериозен ангажимент. А той го прави с некомерсиална и безкористна цел вместо да пише за някое астрологично списание.  :clap:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Януари 21, 2010, 01:44:04 pm »
   Оооо, отдавна не бях влизала там, чаках втората половина от индийския зодиак, добре че си го публикувала Лили, та да проверя. Да права, си за него и аз му свалям шапка.

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Януари 21, 2010, 02:04:39 pm »
Източник

Свалям му шапка на този човек, визирам автора на джйотиш темите, да положи толкова труд да ги разработи, всичко това отнема доста от времето и си е сериозен ангажимент. А той го прави с некомерсиална и безкористна цел вместо да пише за някое астрологично списание.  :clap:

Да, цяло чудо си е в наши дни да срещнеш подобен човек  :blink: Кога преди време тук някой повдигна въпроса -  що е то дорифорий и какво прави в хороскопа и аз се поразрових с гугъл и в една наша бг страница, не се сещам вече точно коя, но за да ми дадат определение за дорифорий, трябваше да пусна смс  ;D 
Значи има надежда, не всичко е комерс и интереси.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #46 -: Януари 21, 2010, 03:48:30 pm »
Източник

Аз съм очарована и от излъчването му като човек, Lillie.  ;D Жалко,че никой не ме запозна с него,та да си побъбрим. Но може и да са му повлияли предварително,знам ли? 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Януари 21, 2010, 04:03:29 pm »
Скарлет, не ставай мнителна, не стоят така нещата... Неудобството на този тип срещи е, че се събира голяма компания в шумно заведение, събират се по две-три маси и все някой може да се почувства пренебрегнат, особено когато имаш възможност да говориш само с тези, които са седнали най-близо до теб.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #48 -: Януари 21, 2010, 04:12:19 pm »
Не,неее,не съм мнителна. Просто се помайтапих.  ;D Нормално е,да не можем да си говорим от три маси всички. А и аз не съм се чувствала изобщо пренебрегната. Аз си говорех много сладко с двама младежи и беше интересен разговора.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #49 -: Януари 21, 2010, 04:24:56 pm »
 Наскоро излязах от този перио- Саде- Сати. Имаше и хубави и трудни моменти. С най- голям интензитет е бил периодът когато тр.Сатурн е бил в точен съвпад с Луната ми, но като се обърна назад, това е бил И периодът, в който съм била най- доволна от себе си. Бях като многоръкия Шива и доста се бях постопила. Човек има склонността да забравя с времето страховете, които са го душили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #50 -: Януари 21, 2010, 06:01:03 pm »
Скарлет, не ставай мнителна, не стоят така нещата... Неудобството на този тип срещи е, че се събира голяма компания в шумно заведение, събират се по две-три маси и все някой може да се почувства пренебрегнат, особено когато имаш възможност да говориш само с тези, които са седнали най-близо до теб.

и аз съм с отлични впечатления от него....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #51 -: Януари 21, 2010, 06:28:57 pm »
Жалко,че никой не ме запозна с него,та да си побъбрим. Но може и да са му повлияли предварително,знам ли? 

Слава Богу в този форум атмосферата в момента е на ниво и никой не обсъжда други хора зад гърба им, а се говори по същество и доста добронамерено между потребителите.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

• 2068
« Отговор #52 -: Януари 22, 2010, 04:45:49 pm »
примерно Луната е на 20 гр.Скорпион-кога започва и кога свършва Саде Сати?

Браво, дадохте за пример точно моята Луна - 19.42гр. в Скорпион.

Да ти кажа, най-трудно ми беше когато Сатурн влезе на 30 гр в Дева, и като направи квадрат към Венера, а после квадратира и асцендента ми Рак на 1вия градус, не ми се говори за този период.

Венера ми е на К7 точно и ме засегна и по шести и по седми дом,финанси, да не говорим за етично -моралните кодекси. Най-общо казано засегна ме по всички параграфи!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #53 -: Януари 22, 2010, 05:18:00 pm »
Саде сати може и да не е чак толкова негативен ако луната е във везни,телец,козирог или водолей  ;D дано! Аз съм на мнение,че въпреки трудностите това е един много важен, градивен период :) При мен сега започва де....

аз имам луна в телец . в натала имам точен секстил на сатурн с луна. през същия период родих последното си дете и имах много положителни възможности. имах сериозна реализация и много пътувания в чужбина.
сатурн ми е в 3-ти натален ,упр. 2-ри.
луната е в 6-ти ,а упр. 8-ми.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #54 -: Януари 22, 2010, 06:04:50 pm »
ми аз значи съм в постоянен Саде Сати  ;D  съвпада на Сатурн и Луната ми си е много убав и си го обичам... аз затуй значи си мислех, че Саде Сати означава възврат на Сатурн  ;D ;D ;D  то при мене си съвпадат двата периода... дааа ясно ми е вече  :rolleyes:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #55 -: Май 01, 2011, 08:15:20 am »
Не се отваря този Източник
Цитат
Според системния подход Сатурн е функционален бенефик за Асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) - Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей.
Сатурн е функ. малефик за асц Ашвини (Овен), не знам защо тук е дадена друга информация.
« Последна редакция: Август 24, 2011, 01:47:21 am от Shreya »

« Отговор #56 -: Май 01, 2011, 04:25:54 pm »
примерно Луната е на 20 гр.Скорпион-кога започва и кога свършва Саде Сати?

В 24 гр. сидерални Везни ти е Луната, накшатра Вишакха (прихваща малко и от Скорпиона, там са му щипките  :P), на мен там ми е АС.
Съответно знаците ще са този, който предхожда знака на Луната и който следва след него. Не знам дали трябва да се гледат точните градуси, според мен самото навлизане на Сатурн в съответния знак би трябвало да оказва влияние.

Моята Луна е в 17 гр. Скорпи - та не ми е хич ясно сега периода Саде Сати от кога влиза в сила , Луната по сидерал или по натал положението се гледа :rolleyes:

това някой практикувал ли го е в периода, кой метал е на Сатурн  :rolleyes:

"....Кроме этого рекомендуется
• повторение мантры Шани [Сатурна];
• ношение на среднем пальце стального кольца, надетого в субботу (день Шани);
• ношение на среднем пальце кольца с синим сапфиром;
• соблюдение полного поста (голодания) по субботам, • или употребление в пищу только молока или панира или фруктового сока;
• принятие ванны по субботам с сурьмой, чёрными семенами кунжута и анисом;
• пожертвование маша (чечвицы), масла, сапфира, семян кунжута, быка, железа, денег, чёрной одежды. "

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #57 -: Май 01, 2011, 04:41:29 pm »

Според системния подход Сатурн е функционален бенефик за Асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) - Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. Тоест саде-сати не е толкова "страшна" за хората с Лагна в тези знаци.

Сатурн е функционален малефик за  асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) Дева, Рак и Риби. За тях саде-сати периодът е много осезаем и носи лоши резултати.

по сидерал Асц.Дева - Лъв ли става :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Май 01, 2011, 05:03:05 pm »
Зле поставеният Сатурн в натала, ако не е смегчено влиянието му от тригонален аспект от Юпитер, носи най-болезнени резултати в този период. Ако обаче роденият има Луна в знак, управляван от Сатурн или Венера, и ако натален Сатурн е силно поставен, смята се, че Саде-сати няма да му се отрази негативно или, казано по друг начин - роденият е свободен от негативните ефекти на периода.

Яхууууу! Имам натален тригон на Юпитер със Сатурн, а Луната е в знак, който традиционно се управлява от Сатурн (Водолей). Сега разбирам защо древните са наричали тригона на Юпитер със Сатурн "аспектът на благосклонната съдба". :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #59 -: Май 02, 2011, 04:39:38 am »
priya, това го срещам за пръв път.

Ето тук има таблица.

Aries (Mesha)—Jupiter, the Sun and Mars are benefics. Jupiter is the best benefic. The next benefic is Mars. Saturn, Mercury and Venus are malefics. Mercury being the greatest malefic as lord of the 3rd and 6th

Сатурн упр 10 и 11, а упр на 11 винаги е функц. малефик, а на 10-ти е неутрален.
« Последна редакция: Май 02, 2011, 05:03:49 am от Shreya »