Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 848011 Прегледи
*

Divna

Re:Говорилня 2
« Отговор #4100 -: Май 09, 2010, 03:25:38 pm »
Малее, приятелката ми е родила тази сутрин. Не стига, че Теленце, ами и асц е такъв, а какъв стелиум има това дете в 11 дом, направо нямам думи. Всичките планети в Риби и Нептун вътре там...  :blink: Със сигурност ще бъде специално момченце! Много се развълнувах.

Да им е живо и здраво!

Инересна ще да му е картата.

*

Инти

• 2068
« Отговор #4101 -: Май 09, 2010, 03:26:40 pm »
Правих пържени кюфтета за обяд, и сестра ми се разсърди много, че съм сложила вместо хляб, козунак със стафиди в каймата, и тя отказа да ги яде...

ОООООО и чувство за хумор ти се намира. А така, да нямаш водолейски черти, че те обичат да експериментират в кухнята  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #4102 -: Май 09, 2010, 03:29:23 pm »
Малее, приятелката ми е родила тази сутрин. Не стига, че Теленце, ами и асц е такъв, а какъв стелиум има това дете в 11 дом, направо нямам думи. Всичките планети в Риби и Нептун вътре там...  :blink: Със сигурност ще бъде специално момченце! Много се развълнувах.

Честито и от мен  :blink:

Офф на моя племенник вече му работи хороскопа на детето, за съжаление, а е само на три месеца и половина.

Уран в Риби в квадрат към Луна в Близнаци на К4 и вече го преместиха в друг град да живее, естествено не по желание , а по принуда.

*

Divna

« Отговор #4103 -: Май 09, 2010, 03:34:33 pm »
И аз не знам вече нито за моя Меркурий, ното за колективните планети :) Уж все се старая да работя за общото благо, а днес поне хич не ми се получава. Правих пържени кюфтета за обяд, и сестра ми се разсърди много, че съм сложила вместо хляб, козунак със стафиди в каймата, и тя отказа да ги яде... Аз това съм го виждала от един мароканец, те какво ли не слагат в техните храни, и пак си ги ядат... И понеже аз месо не ям, всички останахме на гола салатка...

За релокиране на натална карта - Дивна - не съм сигурна, по Джойтиш, поне по начинът, на който са ме учили и ползвам - за натал се работи с рождените координати на мястото... Модерните начини за релокиране - както е в Янус, и в други програми, до сега аз нямам впечатления как работят... Поне не за наталната карта, но пък транзитите определено имат значение, когато се отчита релокация... Ако някой разбира повече, би ми било много интересно да разбера :)

Благодаря ти Белика!
Явно ще трябва да почакам още известно време (няколко години), за да разбера до каква степен работи новата карта. Но ти сама знаеш (все пак живяла си доста извън родното си място), че на определена географска ширина акцентите в/у живота са други. Мислиш ли, че това е благодарение на транзитите?

А това с кюфтетата ми хареса  ;D ;D ;D.
Твоите, в къщи не обичат ли да експериментират?

« Отговор #4104 -: Май 09, 2010, 03:57:53 pm »
Бебчо да е живо, здраво, да папка и да слушка!  :88:

А това с кюфтетата много ми хареса  ;D ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4105 -: Май 09, 2010, 04:03:25 pm »
Ей, честито за бебока. Много се радвам като чуя нещо такова. Сгрява ми душата...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

« Отговор #4106 -: Май 09, 2010, 04:10:09 pm »
Не знам какво става? Днес, не мога да използвам опцията вмъкни връзка :-[.

*

Divna

« Отговор #4107 -: Май 09, 2010, 04:39:21 pm »
Благодаря Белика!
Не предполагах, че така ще се получи, тъй като съм опитвала по този начин вече без успех.
Та това са двете ми карти. Очевидно е, че разликата е голяма. От там и промените в настоящия ми живот.
« Последна редакция: Май 09, 2010, 07:54:21 pm от Divna »

« Отговор #4108 -: Май 09, 2010, 04:46:21 pm »
Интересно, че фиксирания кръст не се променя.

*

Divna

« Отговор #4109 -: Май 09, 2010, 04:48:27 pm »
Благодаря ти Белика!
Добавих транзитите към втората карта.

А между другото, знаете ли, че днес е международния ден на майката.
Честито на всички майки!

Аз бях съвсем изключила  :o.

« Отговор #4110 -: Май 09, 2010, 05:09:13 pm »
Релокираната карта показва и по-трайни и сигурни доходи. Акцентиран втори дом. Меркурий У2ри във втори, мажорно неаспектиран. Винаги ще намираш как да изкарваш пари там.  Луна на IC в Скорпион - тази Луна там не те ли кара да се чувстваш така сякаш всеки момент ще тръгваш за някъде. :rolleyes: Имаш ли усещането, че това е твоят траен дом?

Интересно в двете карти каква рецепция се получава на управителя на 4-ти
При тази в Русе - У4ти е в 12ти - Уран
При тази Монреал У12-ти е в 4ти Луна :blink:

И двете планети не създават усещане за установеност на едно място.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4111 -: Май 09, 2010, 05:18:53 pm »
 Гледате ли интервюто на Цв.Ризова с Пламен Христов-висш прокурор? Говори човекът за философия,езотерика,таро...

« Отговор #4112 -: Май 09, 2010, 05:21:35 pm »
Не. Гледам Сияние и се чудя как това е минавало за гениален филм?!?!?! Киното толкова много се е променило! :unsure:

*

Divna

« Отговор #4113 -: Май 09, 2010, 05:30:38 pm »
Благодаря Белика! Много си мила!

Интересът ми към окултното се засили след като емигрирах.
В България не ми се налагаше да работя. Занимавах се предимно и само с изкуство (участия в национални и международни изложби) - нептун в 5 дом. Тук обаче, за да оцелея, трябва да имам постоянни доходи, така че освен с изкуство се занимавам и с преподавателска дейност.
Кармата ми е свързана с чужбина и с чужденци ( Хирон в 9 дом). Интересно е описанието ти за Хирон.
Промени ми се виждането за брака и връзките. В момента изключвам брака като институция (У7 е Уран), но имам дълбока нужда за съжителство с любим човек (Луна на ИЦ). Всичко това обаче ще се окаже невъзможно поради лошият аспект м/у ИЦ и ДЦ (така предполагам).
Сатурн е най-високо издигнатата планета. Той е управител на 6 дом - работата ще е основния и водещ елемент в живота ми тук.

« Отговор #4114 -: Май 09, 2010, 05:40:20 pm »
А за Блясък - ако е същият, за който мисля, с Джак Никълсън,

Да, Shining. Книгата я преведоха като "Сияние". Покрай този филм се сетих за the Others - Другите. Е този ме побърка от страх  ;D, а уж го гледах по телевизията.

*

Divna

« Отговор #4115 -: Май 09, 2010, 05:43:45 pm »
Релокираната карта показва и по-трайни и сигурни доходи. Акцентиран втори дом. Меркурий У2ри във втори, мажорно неаспектиран. Винаги ще намираш как да изкарваш пари там.  Луна на IC в Скорпион - тази Луна там не те ли кара да се чувстваш така сякаш всеки момент ще тръгваш за някъде. :rolleyes: Имаш ли усещането, че това е твоят траен дом?

Интересно в двете карти каква рецепция се получава на управителя на 4-ти
При тази в Русе - У4ти е в 12ти - Уран
При тази Монреал У12-ти е в 4ти Луна :blink:

И двете планети не създават усещане за установеност на едно място.
Благодаря Аурора!
Не, никога съм нямала усещането за мой собствен дом. Дори и когато живеех при родителите си, след това със съпруга ми. Не съм имала тая необходимост да чувствам нещо лично мое, т.е. да притежавам недвижима собственост. Наследството от родителите оставям на сестра ми, а имуществото, което съм поделяла със съпруга ми, след развода не съм поискала нищо, въпреки, че ми се полага (да е жив и здрав и да се радва). За мен парите са необходимост. Имам ли достатъчно за един нормален живот - друго не ми е нужно. Няма да отнеса нищо на оня свят. Може да ви се струвам глупава, но такава е моята философия за парите. Не съм ги обичала никога, не вярвам някога и да го направя.
"Домът е там, където закачам шапката си!" Не помня на кого беше тази мисъл.

« Отговор #4116 -: Май 09, 2010, 05:56:51 pm »
истината е, че съжителството ми с ex, kойто е режисьор доведе до някои вкусови изменения на тема кино и театър при мен - понаучих се не да харесвам, а по-скоро да разбирам и оценявам по някакъв начин достойнствата на творбите

Ееее, супер. Друго си някой да ти обясни нещата в детайл. ;)

*

Divna

« Отговор #4117 -: Май 09, 2010, 06:07:08 pm »
Divna, напълно споделям мнението ти за парите и материалностите. За съжаление и без тях не може, особено, когато се отнася за здраве и спасяване на живот на хора, които обичаш...

Aurora, всъщност аз споделям мнението ти за филма, истината е, че съжителството ми с ex, kойто е режисьор доведе до някои вкусови изменения на тема кино и театър при мен - понаучих се не да харесвам, а по-скоро да разбирам и оценявам по някакъв начин достойнствата на творбите като техники и иновации на ниво чисто изкуство, а не толкова, както аз си карам по принцип - дали ми е близо до сърцето на мен си или не...   

Именно тук е главния проблем на човечеството. А именно, парите да са животоспасяващо средство. Когато си болен и имаш необходимите средства, за да си платиш лечението - оцеляваш, в противен случай си пътник.
В Канада ми харесва именно това, че дори и да не си богат те лекуват. Никой не ти гледа портфейла, никой няма да те изрита защото нямаш пари да си платиш. Изключително социална държава е. Спокойствието в тази сфера ти е гарантирано.

*

Divna

« Отговор #4118 -: Май 09, 2010, 06:27:36 pm »
Белика, абсолютно съгласна съм с теб. Никой не знае какво го чака. Не емигрирах тук, заради здравеопазването. Това са детайли, които в последствие разбрах.

Честито за приятелката ти!
Направила е своя избор - Любовта преди всичко. Важното е, че е намерила своята половинка и са заедно, всичко останало ще си дойде на мястото. За душата е по-важно с кого е, а не къде е.

*

Nebesna

« Отговор #4119 -: Май 09, 2010, 08:47:54 pm »
Именно тук е главния проблем на човечеството. А именно, парите да са животоспасяващо средство. Когато си болен и имаш необходимите средства, за да си платиш лечението - оцеляваш, в противен случай си пътник.
В Канада ми харесва именно това, че дори и да не си богат те лекуват. Никой не ти гледа портфейла, никой няма да те изрита защото нямаш пари да си платиш. Изключително социална държава е. Спокойствието в тази сфера ти е гарантирано.

Характерно за човек, който има подчертана връзка между 4-ти и 6-ти дом. Там, където живееш трябва да има уредена здравна система. И в двете карти тази връзка се запазва. В наталната карта Марс е управител на 6-ти и е на куспидата на 4-ти. В релокираната карта Марс е съуправител на Луната в 4-ти и се намира в 6-ти.