е кво да се прави, още един, на който му пречи някой друг да знае повече

.. за кое да знае по-точно? За лошите енергии от отвъдното или за неосъзнатите душевни болести.
Виж за менталните проблеми съм съгласен.
Всъщност, повечето от пишещите тук хора са имали усещане за взаимодействие с лоши енергии от Отвъдното, изразяващи се най-вече в страх в късните часове на нощта.
И аз от малка имам разни подобни усещания и разумните доводи за безсмислеността на страха не помагаха. Даже като бях малка по едно време не, че вярвах напълно, но мислех, че с мисълта си мога да отворя врата към паралелно измерение и оттам да влезе дракон, който да ме убие. И внимавах да не мисля за това, за да не се отвори вратата към другото измерение.

Но откакто реших, че съществата нарочно внушават нощен страх на хората, за да им попречат да осъзнаят истината за нещата - която би могла да се разкрие по-ясно в тишината на нощта, когато човек не мисли за нищо, се излекувах от това.
Изглежда, че човек все не бива оставян на мира. През деня е твърде зает с дейности и мисли за тези дейности. През нощта остава насаме със себе си и може да помисли и да се отправи на пътешествие в неизвестното, но тогава се появявя Страхът, с цел да попречи на това! А докато спи, тогава пък сънува и пак няма яснота, макар някои да вярват, че това са астрални пътешествия.