Asol, мила, сега и ти ли минаваш по моя път?
Прави са астролозите, Марс в Риби не умее да отказва.
На мен ми трябваха години да се науча да казвам твърдо "не", все гледах да съм тактична и да не обидя някой.
Ух,че я обичам тази тема! Аз като мога и отказвам,няма да ти казвам каква съм в очите на този,на когото съм отказала. Егоизмът е голямо нещо, Asol. Някои хора мислят,че с нещо си им длъжен.Както обичам да казвам - орали са ми на нивата. Преди около 1 година много се тормозех,но сега вече не ме интересува кой какво щял да каже за мен. Вече съм на принципа "Каквото повикало,такова се обадило" и "Уважавай себе си, за да те уважават и другите".
Вещичке,а дали другите имат съвест? Ти даваш пример само с тази съседка,а ако на ден ти пишат ундурнайсе души на имейла и на личната ти страница с молба за "гледане". Ние вадим кристалните топки и за има няма няколко секунди факса ни удря по главата и даваме отговор на всеки. А това,че трябва да работиш и да осигуряваш семейството си, че имаш един куп задължения,че знанията и уменията ти са ценни и трупани с години??? За егоиста няма значение. Айде,стига толкова,че да не ставаме досадни.