Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 846170 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Говорилня 2
« -: Януари 18, 2010, 10:07:34 am »
правя нова тема, че старата е станала огромна и понякога като се присетя за нещо, трябва да ровя много из страниците  :57:

айде хаирлия да е и новата като старата  :49: :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Говорилня 2
« Отговор #1 -: Януари 18, 2010, 10:38:10 am »
Честито и от мен!  :rolleyes:  :08:

*

Asol

• 4140
« Отговор #2 -: Януари 18, 2010, 11:26:52 am »
Хаирлия да е  :blink:

Чудя се нещо - защо хората в повечето случаи са егоисти и мислят че някой им е длъжен - да им отделя от времето си и знанията си по дефолт дет се вика и едва ли не светът се върти около техния живот и проблеми и на това следва да се обърне специално внимание, защото това е на първо място по важност за страничен човек  ;D. Или пък ако направиш нещо го приемат за даденост, пак по подразбиране без съответната ответна реакция. Ако не приемеш се сърдят.  "Хайде да ми кажеш какво ме очаква през следващата година" и то настойчиво и по няколко пъти - все едно отварям "кълбото" и получавам факс от космоса, дето каза Вещичка ... и кристалното кълбо ми заговорва. :57: "Их, права беше... позна - добър астролог си, хайде да ми кажеш и за това и това - имам програмата, ма да ми кажеш ти - добра си."  :unsure:  Не че нямам опит с много по-голямо нахалство и арогантност. От добро - добро не съм видяла досега.  :lol:  Аз астролог не съм искала да ставам, не ми е била такава детската мечта, ама нали вълкът затова врата му е дебел, щото си върши сам нещата.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Януари 18, 2010, 11:28:32 am »
Къде изчезна Марая?
Беше тук една седмица постоянно,сега я няма :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4 -: Януари 18, 2010, 11:31:12 am »
Значи ще се появи всеки момент и ще запише с алени букви.  ;D  

Асол, намерила си за какво да се тровиш.  :blink: Ако ти тежи нещо се научи да отказваш, ако не просто го прави и не мисли. Аз лично нямам такъв проблем - мен цял живот ме търсят за услуги и съм свикнала да давам всичко от себе си, но го правя само за хората, които означават нещо за мен, често и на непознати, но има хора, за които пръстта не бих си мръднала, доколкото се познавам. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Hanna

« Отговор #5 -: Януари 18, 2010, 11:43:15 am »
Хаирлия да е  :blink:

Чудя се нещо - защо хората в повечето случаи са егоисти и мислят че някой им е длъжен - да им отделя от времето си и знанията си по дефолт дет се вика и едва ли не светът се върти около техния живот и проблеми и на това следва да се обърне специално внимание, защото това е на първо място по важност за страничен човек  ;D. Или пък ако направиш нещо го приемат за даденост, пак по подразбиране без съответната ответна реакция. Ако не приемеш се сърдят.  "Хайде да ми кажеш какво ме очаква през следващата година" и то настойчиво и по няколко пъти - все едно отварям "кълбото" и получавам факс от космоса, дето каза Вещичка ... и кристалното кълбо ми заговорва. :57: "Их, права беше... позна - добър астролог си, хайде да ми кажеш и за това и това - имам програмата, ма да ми кажеш ти - добра си."  :unsure:  Не че нямам опит с много по-голямо нахалство и арогантност. От добро - добро не съм видяла досега.  :lol:  Аз астролог не съм искала да ставам, не ми е била такава детската мечта, ама нали вълкът затова врата му е дебел, щото си върши сам нещата.

Asol  :blink: предполагам, че визираш мен. Не мисля, че съм егоист, нито пък се чувствам по-специална, от който и да е. Не виждам нищо лошо в това да помогнеш на човек, който се нуждае от малко помощ. А тук става въпрос за знание. След като даден човек го има защо да не го сподели с друг? Предполагам, че астрологията ти е хоби, а по принцип хобитата носят удоволствие... А и защо винаги трябва да се очаква нещо в замяна?
Аз вярвам, че човек, който носи светлина на другите рано или късно ще бъде озарен от нея. Благодаря ти, че почти винаги си отговаряла на въпросите ми...  :wub:

*

Asol

• 4140
« Отговор #6 -: Януари 18, 2010, 11:56:05 am »
Hanna, не визирам никой от пишещите във форума.  :blink: И когато отговарям по някой въпрос или казус, го правя ...за себе си и не очаквам орден Стара Планина примерно :P  ;D...развивам се един вид и щом съм го направила значи така съм решила, иначе не бих.  Образовам се астрологично. Просто си размишлявам върху някои неща, касаещи не само астрологията  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 18, 2010, 12:09:04 pm »
Asol, мила, сега и ти ли минаваш по моя път?  ;D Прави са астролозите, Марс в Риби не умее да отказва.  :-[ На мен ми трябваха години да се науча да казвам твърдо "не", все гледах да съм тактична и да не обидя някой.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #8 -: Януари 18, 2010, 12:45:12 pm »
Айде и мен ме пишете в отбора на тези, дето се учат да казват "не"  :blink:. Точно сега това е големия ми урок, вече дори не става дума за моето свободно време или пространство, а за семейството ми и отношенията с хората, които реално са до мен и са ме подкрепяли.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #9 -: Януари 18, 2010, 12:54:10 pm »
знаеш ли, Асол, и до ден днешен не се научих да отказвам. понякога го правя, ама обикновено ме фаща някъв вид съвест и не мога да откажа - ма ква е тая съвест дет не съм длъжна на никого и аз не зная... но се опитвам все пак да се уча да казвам НЕ.

ей го на - пресен случай от преди 3 часа. звъни се на вратата, докато си пия кафето с кеф и в тишина /децата са на училище, а зверчето е разходено и нахранено/. обичам тези моменти насаме в тишината с кафето и форума. та отивам да отворя и една приятелка на дъщеря ми: "мама ми каза, че разбираш от хороскопи. ще имаш ли 5 минути време да ми погледнеш моя?"... па опулих се па я поканих. то и кво мога да кажа на пубертетен тийнейджър дет го перат яко хормоните по гъза я... казах и някои неща, погледнах транзити и туй то... ама на - пак не можах да откажа да му се невиди....

ейййййй лоша работа тия риби бе...  :-\

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Януари 18, 2010, 01:03:31 pm »
Цитат
Асол, намерила си за какво да се тровиш.  smiley Ако ти тежи нещо се научи да отказваш, ако не просто го прави и не мисли. Аз лично нямам такъв проблем - мен цял живот ме търсят за услуги и съм свикнала да давам всичко от себе си, но го правя само за хората, които означават нещо за мен, често и на непознати, но има хора, за които пръстта не бих си мръднала, доколкото се познавам.

И аз така!Нямам никакъв проблем с НЕ-то  :blink:Ама никакъв!харесва ми,че хората ме търсят за услуга и съвет,но ако не харесвам някой изобщо не се церемоня да му го кажа,особено ако ме издразни нещо.Сигурно е от Марса в Стрелец,3 дом,който е в широк квадрат с Меркурий

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #11 -: Януари 18, 2010, 01:07:18 pm »
Asol, мила, сега и ти ли минаваш по моя път?  ;D Прави са астролозите, Марс в Риби не умее да отказва.  :-[ На мен ми трябваха години да се науча да казвам твърдо "не", все гледах да съм тактична и да не обидя някой.

Ух,че я обичам тази тема! Аз като мога и отказвам,няма да ти казвам каква съм в очите на този,на когото съм отказала. Егоизмът е голямо нещо, Asol. Някои хора мислят,че с нещо си им длъжен.Както обичам да казвам - орали са ми на нивата. Преди около 1 година много се тормозех,но сега вече не ме интересува кой какво щял да каже за мен. Вече съм на принципа "Каквото повикало,такова се обадило" и "Уважавай себе си, за да те уважават и другите".
 Вещичке,а дали другите имат съвест? Ти даваш пример само с тази съседка,а ако на ден ти пишат ундурнайсе души на имейла и на личната ти страница с молба за "гледане". Ние вадим кристалните топки и за има няма няколко секунди факса ни удря по главата и даваме отговор на всеки. А това,че трябва да работиш и да осигуряваш семейството си, че имаш един куп задължения,че знанията и уменията ти са ценни и трупани с години??? За егоиста няма значение. Айде,стига толкова,че да не ставаме досадни.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 01:14:16 pm от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #12 -: Януари 18, 2010, 01:10:31 pm »
знаеш ли, Асол, и до ден днешен не се научих да отказвам. понякога го правя, ама обикновено ме фаща някъв вид съвест и не мога да откажа - ма ква е тая съвест дет не съм длъжна на никого и аз не зная... но се опитвам все пак да се уча да казвам НЕ.

ей го на - пресен случай от преди 3 часа. звъни се на вратата, докато си пия кафето с кеф и в тишина /децата са на училище, а зверчето е разходено и нахранено/. обичам тези моменти насаме в тишината с кафето и форума. та отивам да отворя и една приятелка на дъщеря ми: "мама ми каза, че разбираш от хороскопи. ще имаш ли 5 минути време да ми погледнеш моя?"... па опулих се па я поканих. то и кво мога да кажа на пубертетен тийнейджър дет го перат яко хормоните по гъза я... казах и някои неща, погледнах транзити и туй то... ама на - пак не можах да откажа да му се невиди....

ейййййй лоша работа тия риби бе...  :-\

Чакай да се помайтапя,че взе да става много сериозна темата. Ти затова си толкова щастлива,щото не можеш и на мъжете сигурно да отказваш? Все си ходиш удовлетворена.  :08: :tongue2: :49:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #13 -: Януари 18, 2010, 01:26:00 pm »

Чакай да се помайтапя,че взе да става много сериозна темата. Ти затова си толкова щастлива,щото не можеш и на мъжете сигурно да отказваш? Все си ходиш удовлетворена.  :08: :tongue2: :49:

ама че сиииииииииии  :85: :85: :85:  на мъжете съм се научила да отказвам, ако не разбират от дума обикновено раздавам шамари и ми е мирна тиквата  ;D ;D ;D  е излязло ми е име че съм хулиганка, ама си я местя в другия крачол  :57:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #14 -: Януари 18, 2010, 01:33:41 pm »
Предупредих,че се шегувам. Не ми се оправдавай.  :P Познавам те добре.  ;D Ние затова се харесваме,щото сме от една кръвна група - побойници и вулгарни.  :85: :85: :tongue2: :49:

« Отговор #15 -: Януари 18, 2010, 01:35:48 pm »
    Години наред съм работила в сферата на услугите и съм се научила вече да казвам НЕ. Преценям на момента, според ситуацията и отрязвам. Но преди също имах подобен проблем - аман...съвест, да не нараниш някой, да не засегнеш, да не те разбере накриво...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #16 -: Януари 18, 2010, 01:41:33 pm »
Предупредих,че се шегувам. Не ми се оправдавай.  :P Познавам те добре.  ;D Ние затова се харесваме,щото сме от една кръвна група - побойници и вулгарни.  :85: :85: :tongue2: :49:

вулгарни - това са глупости  :tongue2:   просто сме циници-реалисти /по добре звучи/  :25: :57: :85:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #17 -: Януари 18, 2010, 01:47:15 pm »
  Но преди също имах подобен проблем - аман...съвест, да не нараниш някой, да не засегнеш, да не те разбере накриво...

Каквото и да кажа или да направя,щом съм отказала съм лоша. Дори имаха нахалството да ме хулят и да се карат с мен, че съм отказала. Майната им.   :19:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #18 -: Януари 18, 2010, 02:06:11 pm »
Ей това с рибешките простотии и "не"-то ми е голяма мъка.  :91: Аз казвам "не", те си мислят, че казвам "да"...просто кошмар. То верно съм "малка, компактна и лесно преносима" ама егати имам характер бе! На нищо не прилича това. Като се замисля единствено Плутон в Дева на опозиция на рибешката ми малоумност, ме е карал да пренебрегна вродената си тактичност и синдрома "внимавай да не нараниш някой, че горкичкия ще страда"  :rolleyes: и да бъда брутална до разфасоване. После ми е хем гузно, хем съм горда със себе си   :-X. Та ако някой преподава уроци тип "Как да кажем твърдо "не" ,така че да ни разберат и оставят на спокойствие" моля да сподели  :rolleyes:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #19 -: Януари 18, 2010, 03:03:50 pm »
 ;D ;D ;D - Хааа -  Психея - същата работа. Казваш "Не" и го гледаш в очите, за да види че си искрена, ако не иска да възприема, автоматично го поставяш на твоето място и ти искаш нещо от него, един вид с неговите камъни по неговата глава....Но няма рецепти, има си говеда, дето тъпо и упорито си нахалстват. Просто ги отминаваш - казвайки - и това е човешко чадо...