Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 849000 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Говорилня 2
« Отговор #280 -: Януари 26, 2010, 04:22:27 pm »
И на двете, не давам предимство нито на едното, нито на другото. Интересното при мен е, че при дир. Сатурн в съвпад с нат. МЦ и опозиция с нат. Марс имах поредица от неприятни събития и загуби и в професионален план, и в личен. По същото време "бенефикът" Юпитер ми транзитираше в съвпад с МЦ, а по-нататък през 10 дом - един от най-несигурните и несполучливи периоди в професионалния ми живот! Обаче смъртта на майка ми не бе отбелязана така категорично по дирекции, опозицията на дир. МЦ с нат. Слънце вече бе отминала, и като че ли нямаше никакви мажорни дирекции към Луната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #281 -: Януари 26, 2010, 04:32:31 pm »
нещо много интересно /поне за мен/ - когато напуснах работа, защото се наложи, транзитния Юпитер ми беше влязъл в 10 дом, на 2* от МС. принципно Юпитер ми управлява МС, но също така и СЛВ ми е в 10 дом. та при преминаване на Юпитер през МС в стрелец, то повечето биха си помислили, че това е повишение, разширение в кариерата и т.н., но уви - аз напуснах работа по принуда и започнах да се занимавам само с езотерика и личното си духовно израстване - демек работа по СЛВ в стрелец в 10 дом, което отново ми показва, че в моята карта нищо не е такова, каквото е на пръв поглед  ;D ;D ;D   

та и затова блокирах като си видях солара за 2011/2012 и го пуснах в соларните карти, защото отново предполагам, че нещата няма да са очеизвадните ами пак трябва да търся теленце под вола  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #282 -: Януари 26, 2010, 04:44:27 pm »
Нали знаете, че имат значение и аспектите на планетите? Ако бенефикът Юпитер сключва тригон със светилата откъм МЦ - тогава ангажиментите са големи, но и работата е доходна. Имаш една мащабна задача, но си струва. Все пак Юпитер тригонира Слънце. Не знам при вас какви са били аспектите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #283 -: Януари 26, 2010, 05:10:11 pm »
Юпитер по-скоро ми се води функционален малефик в раши картата, макар че има рецепция с господаря на Лагна и на цялата карта - Венера, но в навамша има пряка връзка с кариерата, призванието и социалния имидж - намира се в 10 дом заедно с Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #284 -: Януари 26, 2010, 06:22:40 pm »
По време на транзита на Юпитер през МЦ изживях най-големия срив в професията. Кандидатствах в престижна компания, минах всички конкурси, бях единствената влязла там без връзки и протекции. Но се оказаха измамници, постъпиха много некоректно с мен. Оказа се, че им е трябвал временно човек за запушване на "дупка", т.е. за месец-месец и половина, докато не дойде на същото място техен човек с връзки, тя трябваше да чака да изтече срокът на предивестието преди да напусне предишната си работа и да дойде на моето място. Ха ха, това място въобще не е било мое, само аз така съм мислила! Попадала съм на всякакви работодатели, повечето от които бяха некоректни, но по-грозна постъпка от страна на работодател не ми се беше случвала никога през живота, включително и от страна на колегите, с които работех тогава в екип.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #285 -: Януари 26, 2010, 06:28:12 pm »
По време на транзита на Юпитер през МЦ изживях най-големия срив в професията. Кандидатствах в престижна компания, минах всички конкурси, бях единствената влязла там без връзки и протекции. Но се оказаха измамници, постъпиха много некоректно с мен. Оказа се, че им е трябвал временно човек за запушване на "дупка", т.е. за месец-месец и половина, докато не дойде на същото място техен човек с връзки, тя трябваше да чака да изтече срокът на предивестието преди да напусне предишната си работа и да дойде на моето място. Ха ха, това място въобще не е било мое, само аз така съм мислила!  ;D

Оооо, Лили! Това, което казваш е много неприятно.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #286 -: Януари 26, 2010, 06:45:00 pm »
Ми то много хубаво, ама кво се оказва - лошите действат според природата си, добрите действат наобратно на природата си.

*

crazy_666_999

« Отговор #287 -: Януари 26, 2010, 07:19:02 pm »

*

Nebesna

« Отговор #288 -: Януари 26, 2010, 07:29:27 pm »
Ооооох! Идва ми да крещя и да си скубя косите!
И по Нова и по БТВ все турски сериали.
да не би да е някаква държавна политика
за омилостивяване на електората на Доган!
Имам една приятелка туркиня, която на майтап,
на майтап така казва. Аз по принцип мразя сапунките,
независимо то тяхната националност. Има и една българска сапунка
"Забранена любов", май беше....и нея не мога да гледам....
отегчават ме до болка, чак ме дразнят.

*

Nebesna

« Отговор #289 -: Януари 26, 2010, 07:34:02 pm »
Ми то много хубаво, ама кво се оказва - лошите действат според природата си, добрите действат наобратно на природата си.

Всичко е строго индивидуално. Сега не си спомням картата на Лили, а и не знам къде бих могла да я потърся (понякога се ядосвам, че не колекционирам карти, трябва всеки път да питам хората разни неща). Тя обяснява нещата по индийската, ама не може да няма обяснение и по западната.

А и нали ти казах - при мен Юпитер на МЦ действа като бенефик, понеже прави тригон към светилата във 2-ри дом (последните управляват 8-ми) - потичат пари към банковата ми сметка, но и ми се отелва вола от работа. И не каква да е работа, а престижна. Сега Сатурн се е запътил към съвпад с МЦ - ще докладвам. Дано не се затрия с някоя рутинна, скучна и нископлатена дейност, макар че Сатурна ми управлява 2-ри дом.

Някакви предположения?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #290 -: Януари 26, 2010, 07:39:57 pm »
Небесна, ще те напляскам. Досега писах тоз хорар, а ти лююс отговора.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

crazy_666_999

« Отговор #291 -: Януари 26, 2010, 07:41:07 pm »
Ооооох! Идва ми да крещя и да си скубя косите!
И по Нова и по БТВ все турски сериали.
да не би да е някаква държавна политика
за омилостивяване на електората на Доган!
Имам една приятелка туркиня, която на майтап,
на майтап така казва. Аз по принцип мразя сапунките,
независимо то тяхната националност. Има и една българска сапунка
"Забранена любов", май беше....и нея не мога да гледам....
отегчават ме до болка, чак ме дразнят.

Аха права си....И аз не ги обичам,някога си гледах шепота но ми го спряха.Тея турските са..бози от всякъде.Някой е издивял тотално за да ги купува и пуска такива тъпотии :-X :angry:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #292 -: Януари 26, 2010, 07:43:40 pm »
Сега Сатурн се е запътил към съвпад с МЦ - ще докладвам. Дано не се затрия с някоя рутинна, скучна и нископлатена дейност, макар че Сатурна ми управлява 2-ри дом.

Някакви предположения?

Ами аз го минах тоз Сатурн на МЦ - направо да ти кажа при мен нищо кой знае какво. Сътресенията в работата през този период смятам, че по-скоро се дължаха на Уран, защото ситуацията беше по-различна.
Промяната от Сатурн настъпи вътре в мен - в моето отношение към професията, обществото, към моите цели в живота от тук нататък. Не беше малка промяна това, но все пак не мога да се похваля с нещо събитийно. Родиха ми се някои нови професионални стремежи, които надявам се някой ден да успея да осъществя.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #293 -: Януари 26, 2010, 07:47:17 pm »
Небесна, ще те напляскам. Досега писах тоз хорар, а ти лююс отговора.  ;D

Миииии, аз се притесних за семейството, беееееее!
Ух, извинявай!  :kissd:

*

Nebesna

« Отговор #294 -: Януари 26, 2010, 07:55:40 pm »
Ха, сега ще ви сложа снимка на Ерос.
На другата програмка е, която ми е на работа...значи утре.
Исках да видите Ерос колко неправилна форма има - прилича на крива буца,
нищо симетрично. А ние припадаме по него и го свързваме с романтични чувства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #295 -: Януари 26, 2010, 08:14:20 pm »
Оооо, Лили! Това, което казваш е много неприятно.

Нямате си представа през какво съм минала в професионален план, преди да мина на свободна практика. Затова много често не се отзовавам ласкаво за работодателите. Писна ми от шуробаджанашките истории в този град.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #296 -: Януари 26, 2010, 08:22:09 pm »
Небесна, при мен Юпитер по принцип не действа особено "бенефично", но да видим сега дали ще ми донесе повече благинки по време на престоя в Риби и най-вече след ингреса му в Овен. Защото като се сещам, преди 12 години транзитът му през същите знаци не ми е донесъл кой знае какво, но определено ще се помни, въпреки всичко. А в 10 дом при мен е подействал като малефик най-вероятно защото е бил в опозиция с наталния Марс, който ми държи стелиума, а и не е за пренебрегване фактът, че транзитът на Юпитер през МЦ съвпада с много гнусна дирекция - дир. Сатурн в съвпад с МЦ и опозиция към нат. Марс, в съчетание със сатурнов транзит през Рак, т.е. при мен през 8 дом - през знака на Луната и в квадрат към планетите в Овен. Може би това обяснява провала, а не самото минаване на Юпитер през МЦ, просто не е минал оттам в особено подходящ за това момент. Сатурн си е казал думата, като ограничи и блокира всички възможности, макар че юпитеровият ентусиазъм и оптимизъм си беше налице. И бях изправена тогава пред юпитерово-сатурнова дилема - за справедливост ли да се боря или за оцеляване, да отстоявам истината ли или да стисна зъби и да премълча...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #297 -: Януари 26, 2010, 09:17:29 pm »
През много трудна опитност си преминала, Лили! Поначало квадратът/опозицията между Юпитер и Сатурн дава неуспех при сключването на договори или невъзможност за узаконяване на отношения, забелязала съм това. А при теб двата титана са ти правили тао-квадрат с много важни персонални планети.

И в наталната и в мунданната астрология негативните аспекти между Юпитер и Сатурн действат по подобен начин. Даже и при синастрията. При мен Сатурн е Юпитер са в доста точен тригон. Не би трябвало да имам проблем със узаконяване на дейности или договори. Обаче работех за един човек на граждански договор близо 10 години. Всичко си беше изрядно, но трябваше да се крия в известен смисъл. Аз вършех работата, а друг се подписваше под моя интелектуален труд. Моят Юпитер в Рак е в квадрат с неговия Сатурн във Везни.

Верно, че същевременно бях служител в контролен орган и някои неща, които вършех по закон не трябваше да се дублират с работата ми във фирмата му, но фактът си е факт. Сега, когато работя за себе си го няма този проблем. Просто намерих друга - легална форма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #298 -: Януари 26, 2010, 09:25:55 pm »
През много трудна опитност си преминала, Лили! Поначало квадратът/опозицията между Юпитер и Сатурн дава неуспех при сключването на договори или невъзможност за узаконяване на отношения, забелязала съм това.

Право в десятката!
Трябваше да сключат с мен трудов договор, но при много странни обстоятелства уж го сключват, а на следващия ден го анулират, като уведомяват в надлежния ред и НОИ за това. Пред мен излязоха с оправданието, че счетоводителката им е сбъркала. А като ги помолих да го сключим пак, ме размотаваха в продължение на два месеца, накрая така усукаха нещата, сякаш аз лично съм отказала да сключвам трудов договор с тях, а те са ми предлагали... в края на краищата сезонът свърши, беше туристическа агенция, макар че първоначално ми бяха обещали целогодишна работа. Имаше и редица други нарушения от тяхна страна, просто не ми се навлиза в детайли сега... И това е само една от фирмите, от които съм била лъгана, имам и осъден работодател със спечелено дело в моя полза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #299 -: Януари 26, 2010, 09:47:14 pm »
Лили,според закона,когато се съкрати служител,работодателя няма право да назначи 6 месеца никой на негово място,освен него самия,или ако е бил дисциплинарно уволнен,за което обаче се иска време за да се спази "протокола".Те са в нарушение не само морално,но и пред закона