Небесна, при мен Юпитер по принцип не действа особено "бенефично", но да видим сега дали ще ми донесе повече благинки по време на престоя в Риби и най-вече след ингреса му в Овен. Защото като се сещам, преди 12 години транзитът му през същите знаци не ми е донесъл кой знае какво, но определено ще се помни, въпреки всичко. А в 10 дом при мен е подействал като малефик най-вероятно защото е бил в опозиция с наталния Марс, който ми държи стелиума, а и не е за пренебрегване фактът, че транзитът на Юпитер през МЦ съвпада с много гнусна дирекция - дир. Сатурн в съвпад с МЦ и опозиция към нат. Марс, в съчетание със сатурнов транзит през Рак, т.е. при мен през 8 дом - през знака на Луната и в квадрат към планетите в Овен. Може би това обяснява провала, а не самото минаване на Юпитер през МЦ, просто не е минал оттам в особено подходящ за това момент. Сатурн си е казал думата, като ограничи и блокира всички възможности, макар че юпитеровият ентусиазъм и оптимизъм си беше налице. И бях изправена тогава пред юпитерово-сатурнова дилема - за справедливост ли да се боря или за оцеляване, да отстоявам истината ли или да стисна зъби и да премълча...