Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 845874 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Говорилня 2
« Отговор #1140 -: Февруари 12, 2010, 10:42:59 am »
МисКаприз, когато ми беше изтекла книжката и отидох да я сменям ми съставиха акт за просрочие, независимо, че дотогава не ме бяха засекли, но аз и не съм я ползвала съответно. Минималната глоба за документите е 20 лева, толкова и ми взеха. Сега и аз трябва да сменям лична карта и нарочно изчаквам да си изкарам от новите, но знам, че по същия начин ще се наложи да ходя да си правя акт в районното. Така поне ми казаха.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1141 -: Февруари 12, 2010, 11:11:15 am »
Небесна, тоя филм за кучето, дето си сложила в съответната тема ... тъжен ли е много? Провокира ми интереса, аз почти нищо не гледам, но и него май няма, щото сигурно ще плача.  :'(

Колко са предани тия животинки. Бях свидетел на нещо подобно и просто се изумих. Стопанката на едно куче почина, беше възрастна женичката и то милото го изхвърлили навън пред блока хората, дето са шетали из апартамента, незнам роднини ли какви. Всеки ден това куче стоеше право до входа и се оглеждаше на всички страни, месеци наред, докато в един момент просто изчезна. Имаше толкова тъжна физиономия и нито веднъж не легна или дори да се подпре, стоеше и чакаше. Наблюдавах го през целия ден, защото го виждах от прозорците на офиса. Даже на храна не се отзоваваше и не мърдаше от мястото си.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1142 -: Февруари 12, 2010, 12:09:02 pm »
бе то ако има събития сигур ша ги сънувам  ;D ;D ;D

Събитията от Новолуние са до 2 седмици обикновено.През този период може да се захванеш с нещо ново или да има пряко късаещи предизвикани от теб, да осъзнаеш нещо ново за себе си,да имаш физически промени (нали ти е на АСЦ).Хубавото е че всичко ще зависи от теб,така че не пропускай периода да осъществиш нещо за себе си или тялото си  ;)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1143 -: Февруари 12, 2010, 12:24:57 pm »
Милки,така или иначе ще задейства събитие по 8 дом.

Благодаря ви.Явно излиза,че ще е в 8ми.
Секс,лъжи и видео ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #1144 -: Февруари 12, 2010, 02:23:24 pm »
Небесна, тоя филм за кучето, дето си сложила в съответната тема ... тъжен ли е много? Провокира ми интереса, аз почти нищо не гледам, но и него май няма, щото сигурно ще плача.  :'(

Колко са предани тия животинки. Бях свидетел на нещо подобно и просто се изумих. Стопанката на едно куче почина, беше възрастна женичката и то милото го изхвърлили навън пред блока хората, дето са шетали из апартамента, незнам роднини ли какви. Всеки ден това куче стоеше право до входа и се оглеждаше на всички страни, месеци наред, докато в един момент просто изчезна. Имаше толкова тъжна физиономия и нито веднъж не легна или дори да се подпре, стоеше и чакаше. Наблюдавах го през целия ден, защото го виждах от прозорците на офиса. Даже на храна не се отзоваваше и не мърдаше от мястото си.

Тъжен е, ще плачеш. Аз имам нужда сега да поплаквам малко, защото така чувствам, че имам сърце. Преди 2 години за известно време бях развила привидно "коравосърдечие" като защитна реакция да не бъде уязвена, което е много е лошо. Сърцето ме болеше, че не можех да си показвам чувствата. Искам да мога да си изливам емоциите спонтанно. Да си поплачеш е добра терапия.
« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 02:29:28 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #1145 -: Февруари 12, 2010, 02:38:24 pm »
МисКаприз, когато ми беше изтекла книжката и отидох да я сменям ми съставиха акт за просрочие, независимо, че дотогава не ме бяха засекли, но аз и не съм я ползвала съответно. Минималната глоба за документите е 20 лева, толкова и ми взеха. Сега и аз трябва да сменям лична карта и нарочно изчаквам да си изкарам от новите, но знам, че по същия начин ще се наложи да ходя да си правя акт в районното. Така поне ми казаха.   

Не е така, мила! Има законоустановен срок за подмяна на личните документи, ако ти изтече валидността. за личната карта е 1 месец. През този един месец не подлежиш на наказание. След изтичането на този 1 месец вече подлежиш на наказание, но в рамките на 1 година, след което губи давност. Когато тази година изтече повече нямат право да те глобяват. Справка: "Закон за административните нарушения и наказания". Така е и със здравните книжки.

Когато ти изтече валидността на задграничния паспорт, не си длъжна да го подменяш с нов, но си длъжна в 3 месечен срок да върнеш стария паспорт. Ако не направиш това-подлежиш на санкция. Но и това нарушение има давност 1 година. Със съпруга ми си бяхме просрочили задграничните паспорти с 3 години и не ни глобиха, когато отидохме да си вадим нови. Наш познат го глобиха, обаче понеже му притрябва спешно паспорта в рамките на тази 1 година, в която имат право да го глобяват (всъщност броиш 1 г. и 3 м. )

Дъщеря ми си изтърва срока за подновяване на задграничния паспорт. През лятото исках да я заведа в Одрин за рождения и ден, но установихме, че пастпортът е невалиден. Посъветвах я да изчака нарушението да загуби давност и тогава да си го поднови. За съжаление пропусна екскурзията, но нищо - това лято ще отидем....поне отърва глобата.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1146 -: Февруари 12, 2010, 02:47:03 pm »
А виж това не го знаех. За месеца - да, но за давността - не.
Тогава защо ме глобиха за книжката, беше минала година? Т.е. не само, че ме глобиха, но отказаха да ми издадат, докато не отида до районното да ми съставят акт.   

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1147 -: Февруари 12, 2010, 02:47:28 pm »
хихи набарах един сайт дето на базата на застрахователните дружества ти правят прогноза на колко години ша умреш  ;D ;D ;D  набързо попълних теста и поискаха два смс-а за да ти дадат код за резултатите  ;)  щом застрахователите казват - начи нема 2012 година  :85: :85: :85:

обаче има една уловка - аз нали с тоя Марс бързашкия - първо пуснах смс-ите и после видях колко струва единия, оказа се 4,80лв на смс  :-X :-X :-X   мамицата им на тях  ;D ;D ;D

та на който му се иска да се позабавлява и има излишни пари те ви го сайта http://www2.trydeath.com/

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1148 -: Февруари 12, 2010, 02:49:13 pm »
Той този сайт е доста популярен чувам от известно време. Ама за такива глупости пари направо се чудя, че има кой да дава.  ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #1149 -: Февруари 12, 2010, 02:53:58 pm »
sunrain, няма да те глобят. Срокът на валидност се удължава с 6 месеца, но документите ще важат само на територията на страната.
Това по-долу е текст от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за личните документи.

§ 21а. (Нов - ДВ, бр. 102 от 2009 г.) Срокът на валидност на личните карти с изтичащ срок на валидност през 2010 г. се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България. По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.

*

Nebesna

« Отговор #1150 -: Февруари 12, 2010, 02:54:40 pm »
А виж това не го знаех. За месеца - да, но за давността - не.
Тогава защо ме глобиха за книжката, беше минала година? Т.е. не само, че ме глобиха, но отказаха да ми издадат, докато не отида до районното да ми съставят акт.   

Годината започва да се брои не от изтичането на валидността на документа, а от изтичането на законоустановения срок, в който имаш право да го подновиш. Ако за шофьорската книжка - срокът за подмяна е 1 месец и не я подновиш в рамките на този 1 месец, трябва да изчакаш да минат 1 година и 1 месец, за да не те глобят.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1151 -: Февруари 12, 2010, 02:57:09 pm »
Той моя случай с личната карта е по-особен, но вероятно при тези обстоятелства няма да ме глобят.
Между другото за книжката и този срок беше минал....абе както и да е, но явно някой си прибира пари, въпреки давността, предвидена в закона. Ще го имам предвид.  :blink: Благодаря!

*

Nebesna

« Отговор #1152 -: Февруари 12, 2010, 03:36:45 pm »
Той моя случай с личната карта е по-особен, но вероятно при тези обстоятелства няма да ме глобят.
Между другото за книжката и този срок беше минал....абе както и да е, но явно някой си прибира пари, въпреки давността, предвидена в закона. Ще го имам предвид.  :blink: Благодаря!

А не е така. Да не мислите, че всички държавни служители са много компетентни. Просто е минал номера, защото никой не е обжалвал в съда. И до съд нямаше да се стигне даже, ако знаещият си беше написал възражението върху акта. Техните юристи не падат от небето и щаха да преценят, че този акт е лесно оборим. Актът е минал "между капките", защото никой не е възразил.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1153 -: Февруари 12, 2010, 03:39:26 pm »
Ами как да възразя като те не искаха на гишето документите да ми приемат в кат, а ме пратиха в районното. Аз дори тогава настоявах да ми вземат документите, а после да си съставя акта, голяма работа вече...ама не нали ти казвам, без акт дори документите ми не искаха.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1154 -: Февруари 12, 2010, 04:11:45 pm »
Oпределено има интересни съвпадения тази година,доста са. :blink:

Интересен ще е и съвпада на Венера/Юпитер в Риби-знак в който и двете планети би трябвало да действат като "бенефици"-16 и 17.2.
Тогава са подходящи насрочване на любовни срещи,артистични изяви и материални покупки/вложения.

Особено интересен е 16.2. тъй като тогава освен съвпада Венера/Юпитер,има съвпад на Слънце с Нептун/Хирон (разходящ) и на Луна с Уран.
Това ще е силен ден,с много възможности,особено за някои нови начала.  ;)

тцъ тцъ тцъ... тоя съвпад Венера/Юпитер ми е върху наталия Фолус и квадрат към Нептуна на МС, а ония тримата са АС-то  :-\  дан би пък да взема да "прогледна ясновидски"  брееееей...   ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1155 -: Февруари 12, 2010, 04:20:51 pm »
хахаха те като не са върху наталният Фалос пак добре  ;D демек върху оня бог на Дъжда  :P

Аз пък си мисля,че за целият този кратък период на ерекции-Меркурий,Венера и Сатъра +Юпитер в Риби ще има много положителна енергия и интересни преживявания  :blink: Може би защото и така се настройвам,а той Юпитер в Риби идва за да ни покаже,че вярванията ни творят реалността, че за да станат чудесийки се иска да вярваш в тях  :rolleyes:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1156 -: Февруари 12, 2010, 04:38:35 pm »
Аз имам нужда сега да поплаквам малко, защото така чувствам, че имам сърце. Преди 2 години за известно време бях развила привидно "коравосърдечие" като защитна реакция да не бъде уязвена, което е много е лошо. Сърцето ме болеше, че не можех да си показвам чувствата. Искам да мога да си изливам емоциите спонтанно. Да си поплачеш е добра терапия.
  Трябва да ти кажа /дори и да ви учудя/, че аз поплаквам за всяко нещо.  :-[ Дали ще видя нещастен човек или животно, а пък на тъжен филм не ми стигат пакетче кърпички. Така спонтанно реввам,че една моя бивша шефка Овен казваше,че съм била голяма актриса. Нейния племенник и той бил Рак, и той така бил чувствителен и плачел. И той бил актьор. И понеже някои са по-малко чувствителни, та ни изкараха водните актьори.  :-\  Та, да ти кажа,хубаво си е човек да разтоварва емоциите си. Всяка вечер си провеждам терапията,гледайки "Косопад" / т.е. "Листопад"/.  :25: :49: :wink2:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1157 -: Февруари 12, 2010, 04:46:33 pm »
хахаха те като не са върху наталният Фалос пак добре  ;D демек върху оня бог на Дъжда  :P

Може би защото и така се настройвам,а той Юпитер в Риби идва за да ни покаже,че вярванията ни творят реалността, че за да станат чудесийки се иска да вярваш в тях  :rolleyes:

той наталния Фалос е у гъбите в съвпад с ДЦ - дорде стигнат до там и на мен може да ми поникне  ;D ;D ;D

па за другото, анджък де и аз тъй викам  ;)  просто желанията ми са свързани с едни такива сюрреалистични желания и си ги искам да се сбъдват де  :P 

другата ми реалност съм я натворила вече - от толкоз хармония и гъза ми стана на хармоники  ;D ;D ;D ;D ;D

*

supersonic

« Отговор #1158 -: Февруари 12, 2010, 04:54:59 pm »
.. Венера в Риби .. Чувствата не се подават на влияние от разума-те са стихийни и ирационални,възникват от търсенето на душата за резонанс,появяват се сродни души-всичко зависи от вибрациите които излъчвате,сега с особена сила за връзките важи принципа подобното привлича подобно,тъй като енергията на Рибите е предимно вибрация на душата.

.. е aз пък срещнах сродна душа .. ма се оказа, че е гей .. е то и аз съм омъжена де ..  :-[  :P

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1159 -: Февруари 12, 2010, 04:57:26 pm »
Ами че то сродните души ,не значи любовник-както любовник,не значи сродна душа  ;) :P

Рядък късмет е подобно съчетание...

Така че проблем няма- има причина за радост  :blink: