Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 849500 Прегледи
*

supersonic

Re:Говорилня 2
« Отговор #1160 -: Февруари 12, 2010, 05:13:46 pm »

Така че проблем няма- има причина за радост  :blink:

Е как, радвам се много аз .. :P А и друго си е да те оцени мъж, който не те разглежда като сексуален обект ..   :rolleyes:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1161 -: Февруари 12, 2010, 05:34:19 pm »
А и друго си е да те оцени мъж, който не те разглежда като сексуален обект ..   :rolleyes:

Аз нещо май пак не съм в час.  :-\ Не,че е нужно,де. Ама що ти трябва мъж от форума да те разглежда като сексуален обект?  :unsure:

*

supersonic

« Отговор #1162 -: Февруари 12, 2010, 05:41:36 pm »
Ама що ти трябва мъж от форума да те разглежда като сексуален обект?  :unsure:

ахахаха .. ама кой е казал, че е от форума бе.  ;D ;D ;D 

*

Nebesna

« Отговор #1163 -: Февруари 12, 2010, 05:45:12 pm »
Ами как да възразя като те не искаха на гишето документите да ми приемат в кат, а ме пратиха в районното. Аз дори тогава настоявах да ми вземат документите, а после да си съставя акта, голяма работа вече...ама не нали ти казвам, без акт дори документите ми не искаха.

Преди много години се явявах на едно дело като актосъставител и съвсем случайно присъствах на предходното дело, където един човек обжалваше наказателно постановление, издадено от КАТ. Съдийката така нахока техния инспектор...думите и гласяха горе-долу следното: "Как не ви е срам да пращате гражданина да си плаща глобата на касата, преди да сте изчакали 3 дневния срок, в който лицето има право да представи възражение. Вие му отнемате това право. Това не ви е за пръв път и юристконсултът ви непрекъснато се черви заради вас в тази зала......"
Искам да кажа, че дори да си подпишеш акта, те са длъъжни да го задържат 3 дни, защото ти през това време ти може да се посъветваш с адвоката си, да си направиш справка със закона и да представиш възражение. Това възражение се взема предвид при определяне на сумата в наказателното постановление, а може да доведе и до падане на наказателното постановление.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1164 -: Февруари 12, 2010, 05:53:49 pm »
Ама що ти трябва мъж от форума да те разглежда като сексуален обект?  :unsure:

ахахаха .. ама кой е казал, че е от форума бе.  ;D ;D ;D 

Сори, с такова убеждение останах.  :-[

*

supersonic

« Отговор #1165 -: Февруари 12, 2010, 05:58:35 pm »
  Сори, с такова убеждение останах.  :-[

няма проблем ..  :88:

*

missKapriz

« Отговор #1166 -: Февруари 12, 2010, 08:01:11 pm »
Цитат
§ 21а. (Нов - ДВ, бр. 102 от 2009 г.) Срокът на валидност на личните карти с изтичащ срок на валидност през 2010 г. се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България. По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.
От това разбирам,че личната ми карта автоматично се удължава с 6 месеца и няма нужда да ходя до районното за нова,така ли е?

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #1167 -: Февруари 12, 2010, 08:05:49 pm »
Да , това важи също и за шофьорските книжки.

*

Helo

« Отговор #1168 -: Февруари 12, 2010, 10:11:59 pm »
че съм намерила много смисъл и мъдрост в библията

И аз  :blink: Често чета на посоки някоя глава от Новия завет.  :blink:
и в стария има много за размисъл, много мъдрост е събрана в него..

че съм намерила много смисъл и мъдрост в библията

И аз  :blink: Често чета на посоки някоя глава от Новия завет.
:blink:

Уважаеми Гуспойци,

И аз също като вас много обичам да отварям Библията и да чета напосоки Светото Писание и да черпя сили и мъдрост. Ето какво чета, когато отворя Светото Писание за Всемогъщия, Милостив и Всеопрощаващ Господ и какви ги е спуснал Светия Дух на тези, на които е било писано да напишат библията!

:25:

Ето мъдрите слова на Книгата на книгите:

1. Адам позна Ева, жена си; и тя зачена и роди Каина, и рече: придобих човек от Господа.
2. Роди още и брата му Авеля. И Авел стана пастир на овци, а Каин беше земеделец.
3. След няколко време Каин принесе Господу дар от земните плодове;
4. и Авел също принесе от първородните на стадото си и от тлъстината им. И Господ погледна благосклонно на Авеля и на дара му;
5. а на Каина и на дара му не погледна благосклонно.
Каин се много огорчи, и лицето му се помрачи.

4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.
5. И видя Господ (Бог), че развратът между човеците на земята е голям, и че всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време;
6. и разкая се Господ, задето беше създал човека на земята, и се огорчи в сърцето Си.
7. И рече Господ: ще изтребя от лицето на земята човеците, които сътворих; от човек до скот, гадове и птици небесни ще изтребя, защото се разкаях, задето ги създадох.

18. Тогава излезе Ной и с него синовете му, и жена му и жените на синовете му;
19. всички зверове, и (всичкият добитък и) всички птици, всичко, що се движи по земята, според рода си, излязоха от ковчега.
20. И съгради Ной жертвеник Господу; взе от всеки чист добитък и от всички чисти птици, и ги принесе всесъжение върху жертвеника.
21. И помириса Господ приятно благоухание,
и рече Господ (Бог) в сърцето Си: няма вече да проклинам земята заради човека, защото помислите на човешкото сърце са зло още от младините му; и няма вече да поразявам всичко, що живее, както направих;
22. занапред, докле трае земята, сеитба и жетва, студ и пек, лято и зима, ден и нощ няма да престанат.

7. И яви се Господ на Аврама и (му) рече: тая земя ще дам на потомството ти. И съгради там (Аврам) жертвеник на Господа, Който му се яви.

14. И рече Господ на Аврама, след като Лот се отдели от него: дигни очи и от мястото, дето си сега, погледни към север и юг, към изток и запад;
15. защото цялата земя, която виждаш, на тебе ще я дам и на потомството ти довека:
16. и ще направя потомството ти като земния пясък: ако някой може да изброи земния пясък, ще бъде изброено и твоето потомство;
17. стани, изходи тая земя надлъж и нашир, защото Аз на тебе ще я дам (и на потомството ти завинаги).
18. И вдигна Аврам шатрата си, и отиде да се засели в дъбравата Мамре', що е в Хеврон; и там съгради жертвеник Господу.

6. Аврам повярва на Господа, и това му се вмени за оправдание.
7. И му рече: Аз съм Господ, Който те изведох от Ур Халдейски, за да ти дам да владееш тая земя.
8. Той рече: Владико Господи, по какво ще позная, че ще я владея?
9. Господ му рече: вземи Ми тригодишна телица, тригодишна коза, тригодишен овен, гургулица и млад гълъб.
10. Взе той всички тия, разсече ги по наполовина и тури една част срещу друга; само птиците не разсече.
11. И налетяха върху труповете грабливи птици; но Аврам ги разпъждаше.
12. По залез-слънце налегна Аврама тежък сън; и ето, обзе го ужас и голям мрак.

9. И рече Бог на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твоите потомци след тебе в родовете им.
10. Този е Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и между твоите потомци след тебе (в родовете им): целият мъжки пол у вас да бъде обрязан;
11. обрязвайте крайната си плът: това ще бъде знак на завета между Мене и вас.
12. На осмия ден след рождението да бъде обрязан между вас във вашите родове всеки младенец от мъжки пол, както роденият в дома, така и купеният със сребро от някой другоплеменник, който не е от твое семе.
13. Непременно да бъде обрязан и роденият в дома ти и купеният с твое сребро, и Моят завет ще бъде върху тялото ви завет вечен.
14. А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ден), тая душа ще се изтреби измежду народа си; защото той е нарушил завета Ми.

(А вие обрязахте ли мъжете си? Все пак Божиите повели трябва да се следват!)

22. Тогава Бог престана да говори с Авраама и се издигна от него.
23. И взе Авраам сина си Измаила, и всички родени в дома му и всички купени със среброто му, всички човеци от мъжки пол в Авраамовия дом, и обряза крайната им плът в същия оня ден, както му каза Бог.

1. Подир тия събития Бог, изкушавайки Авраама, му рече: Аврааме! Той отговори: ето ме!
2. Бог рече: вземи едничкия си син Исаака, когото ти обичаш, и иди в земя Мория, и там го принеси в жертва всесъжение на една от планините, която ще ти покажа.
3. Авраам стана сутринта рано, оседла ослето си, взе със себе си двама от своите слуги и сина си Исаака; нацепи дърва за всесъжението и стана та отиде на мястото, за което Бог му говори.

7. Тогава Исаак проговори на баща си Авраама и рече: тате! Той отговори: ето ме, синко. Той рече: ето огънят и дървата, а де е агнето за всесъжение?
8. Авраам рече: Бог ще Си предвиди, синко, агне за всесъжение. И вървяха нататък двамата заедно.
9. И стигнаха до мястото, за което му бе казал Бог; и направи там Авраам жертвеник, наслага дървата и, като свърза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.
10. Тогава Авраам протегна ръка и взе ножа, за да заколи сина си.

18. Иаков, като се върна от Месопотамия, пристигна благополучно в град Сихем, който е в Ханаанската земя, и се разположи пред града.
19. И купи част от нивата, дето разпъна шатрата си, от синовете на Емора, Сихемовия баща, за сто монети.
20. И съгради там жертвеник; и призова името на Господа, Бога Израилев.

1. Бог рече на Иакова: стани, та иди във Ветил и живей там; и съгради там жертвеник Богу,

2. И рече Иаков на домашните си и на всички, които бяха с него: изхвърлете чуждите богове, които се намират у вас, очистете се и променете дрехите си;
3. да станем и отидем във Ветил; там ще съградя жертвеник на Бога, Който ме чу в деня на моята неволя, и беше с мене (и ме пази) в пътя, по който ходих.

« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 10:29:48 pm от Hi »

*

Helo

« Отговор #1169 -: Февруари 12, 2010, 10:37:03 pm »
Ама драги ми гуспойци и госпожи, чудя се дали сте чели Библията последователно от началото до края или само сте отваряли напосоки и сте чели каквото ви падне?  :unsure: :rolleyes: :unsure: ;)

« Отговор #1170 -: Февруари 12, 2010, 11:03:51 pm »
Ама драги ми гуспойци и госпожи, чудя се дали сте чели Библията последователно от началото до края или само сте отваряли напосоки и сте чели каквото ви падне?  :unsure: :rolleyes: :unsure: ;)

1) Последователно - не. Чета, както ми се чете и не ти дължа обяснение. :blink:
2) Библията не ми е нужна, за да ми подхранва вярата, но е добре, че я има. ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #1171 -: Февруари 12, 2010, 11:06:32 pm »

1) Последователно - не. Чета, както ми се чете и не ти дължа обяснение. :blink:
2) Библията не ми е нужна, за да ми подхранва вярата, но е добре, че я има. ;)

1. Знаех си!  :blink: ;)

2. Въйййй!!!

Библията си заслужава да се прочете - доста интересни неща има написани там. Аз вече постнах моменти от Библията, открити, докато я отварях напосоки. Вдъхни си мъдрост от постнатите по-горе слова. Те са взети само от Битие.

« Отговор #1172 -: Февруари 12, 2010, 11:25:15 pm »
Нищо не знаеш и приемаш думите ми буквално   :blink: Изрично подчертах думата последователно и отговорих точно на нея.

-----

Благодаря за препоръчаните пасажи, но Сатрия завет го като ученичка и още тогава установих, че не ме влече... :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #1173 -: Февруари 12, 2010, 11:40:25 pm »
Като астроложка би трябвало да се безпокоиш, защото в Библията е казано:

18. Врачка да се не оставя жива.
 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ;) ;)
19. Всеки скотоложник да бъде предаден на смърт.
20. Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен.

*

Divna

« Отговор #1174 -: Февруари 12, 2010, 11:52:13 pm »
Hi, не мога да разбера защо си "занищила" темата с Бог.
В Библията има доста философия, но трябва да знаеш как да я четеш. От няколко пасажа не можеш да правиш изводи. И който познава добре билията никога не парадира със знанията си.

*

Helo

« Отговор #1175 -: Февруари 13, 2010, 12:05:17 am »

В Библията има доста философия, но трябва да знаеш как да я четеш.

:P

Ето една красива философия:  :'(

1. И повика Господ Моисея и му каза от скинията на събранието, думайки:
2. обади на синовете Израилеви и им кажи: кога някой от вас иска да принесе Господу жертва, то, ако е от добитък, принасяйте жертвата си от едър и дребен добитък.
3. Ако жертвата му е всесъжение от едър добитък, нека я принесе от мъжко, що е без недостатък; нека я доведе при вратата на скинията на събранието, за да придобие благоволение пред Господа;
4. и да възложи ръката си върху главата на жертвата за всесъжение и ще придобие благоволение за очистване от греховете си;
5. и да заколи телеца пред Господа, а синовете Ааронови, свещениците, да донесат кръвта и да поръсят с кръвта околовръст жертвеника, що е при входа на скинията на събранието;
6. и да одере жертвата за всесъжение и да я разсече на части;
7. а синовете Ааронови, свещениците, да накладат на жертвеника огън и да наслагат на огъня дърва;
8. синовете Ааронови, свещениците, да наслагат частите, главата и тлъстината връз дървата, които са на огъня, върху жертвеника;
9. а вътрешностите на жертвата и нозете й да измие с вода, и свещеникът да изгори всичко върху жертвеника: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
10. Ако жертвата му за всесъжение (Господу) е от дребен добитък, овци или кози, нека я принесе от мъжко, що е без недостатък (и нека възложи ръката си върху главата й),
11. и да я заколи пред Господа отстрани на жертвеника към север, и синовете Ааронови, свещениците, да поръсят с кръвта й околовръст жертвеника;
12. и да я разсекат на части, като отделят главата й и тлъстината й; и свещеникът да ги наслага върху дървата, които са на огъня върху жертвеника;
13. а вътрешностите и нозете свещеникът да измие с вода и да донесе всичко и да го изгори върху жертвеника; това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
14. Ако ли принася Господу всесъжение от птици, нека принесе жертвата си от гургулици, или от млади гълъби;
15. свещеникът да я донесе при жертвеника, да й извие главата, и да я изгори върху жертвеника, а кръвта да изцеди по стената на жертвеника;
16. да отдели гушата й заедно с перата й и да я хвърли до жертвеника към изток, на пепелището;
17. и да я скърши между крилете й, без да ги отделя, и свещеникът да я изгори на жертвеника, върху дървата, които са на огъня: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.

36. И телец за грях принасяй всеки ден за очистване  :o :o :o :o :o :o :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:  :96: :73:, извършвай и жертва за грях върху жертвеника, за очистване самия жертвеник, и помажи го, за да бъде осветен;
37. седем дена очиствай жертвеника, и освети го, и жертвеникът ще бъде велика светиня: всичко, що се допре до жертвеника, ще се освети.
38. Ето какво ще принасящ върху жертвеника: две шилета (без недостатък) всеки ден, постоянно (за всякогашна жертва);
39. едното шиле принасяй сутрин, а другото шиле принасяй вечер,
40. и една десета ефа пшенично брашно, смесено с четвърт хин изстискан елей, а за възлияние - четвърт хин вино, за едното шиле;
41. другото шиле принасяй вечер: с брашнян принос, както утринния, и с такова също възлияние го принасяй за приятно благоухание, за жертва Господу.
42. Това да бъде постоянно всесъжение в родовете ви при вратата на скинията на събранието пред Господа, дето ще ви се явявам, за да говоря с тебе;
43. там ще се явявам на Израилевите синове, и това място ще се освети с Моята слава.
44. И ще осветя скинията на събранието и жертвеника; ще осветя Аарона и синовете му, за да Ми свещенодействуват;
45. ще обитавам между Израилевите синове и ще им бъда Бог,

Ето що дума Господ:

1. Ето що трябва да извършиш над тях, за да ги посветиш за Мои свещеници: вземи един телец от воловете и два овена без недостатък,

10. След това докарай телеца пред скинията на събранието, и Аарон и синовете му да възложат ръцете си върху главата на телеца (пред Господа при вратата на скинията на събранието);
11. и заколи телеца пред Господа при входа на скинията на събранието;
12. вземи кръв от телеца и тури с пръста си на роговете на жертвеника, а всичка (останала) кръв излей в основите на жертвеника;
13. вземи всичката тлъстина, която покрива вътрешностите, и булото от дроба, и двата бъбрека и тлъстината им, и тури на жертвеника да изгорят с пушек;

*

Divna

« Отговор #1176 -: Февруари 13, 2010, 01:42:43 am »
Hi, не е нужно да пишеш всичко това. Прочети го и се опитай да го асимилираш. След което предай текста с твои думи - едва тогава означава, че ти си разбрала философията му.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1177 -: Февруари 13, 2010, 02:34:21 am »
хело  ертви винаги е имало и ще има.....
за мен е по-добро жертвоприношението на животно пред човек... :(
жестоко е ,но е факт......
природата не търпи празни пространства.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1178 -: Февруари 13, 2010, 07:07:38 am »
Хело, ти сигурна ли си че това което си цитирала трябва да се приеме буквално  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Divna

« Отговор #1179 -: Февруари 13, 2010, 07:15:28 am »
В момента, Хело е явно на вълна Библия  :blink:.