Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 848658 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Говорилня 2
« Отговор #2360 -: Март 25, 2010, 09:29:22 am »
Снощи какви астролози гостували в шоуто на онези двамата? Някой, ако попадне на линк да пусне и ако си заслужават имената, де.  :blink:
Търся, но не откривам. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2361 -: Март 25, 2010, 09:41:25 am »
Снощи какви астролози гостували в шоуто на онези двамата? Някой, ако попадне на линк да пусне и ако си заслужават имената, де.  :blink:
Търся, но не откривам. 

Кои са тези "онези двамата", че аз не ги гледам и не се сещам?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2362 -: Март 25, 2010, 09:48:30 am »
Е как бе "най-актуалното шоу" на Иван и Андрей, не го ли гледаш..?  ;D Двамата опосуми, както ги нарича един мой познат.  :93:  

Намерих.
Нищо съществено. Астролог, нумеролог и гледачка на карти таро, но повода да бъдат поканени е да кажат кой ще спечели БигБрадър. Аз мислех, че може случайно по-интересна тема да са нищили, но какво ли съм очаквала.
« Последна редакция: Март 25, 2010, 10:39:53 am от sunrain »

*

Helo

« Отговор #2363 -: Март 25, 2010, 10:53:56 am »
Честито Благовещение! Желая на всички съфорумци днес да получат най-благата вест в живота си! Аз стартирам новата работа на един от най-хубавите църковни празници и това е добър знак за мен.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=502460

Как Благовещение съвпада с третия ден след пролетното равноденствие така, както Рождество съвпада с третия ден след зимното слънцестоене! Това не ви ли кара да се усъмните, че хриситянството следва езическите традиции, които почитат природата, с която животът им е бил пряко свързан?

На третия ден след Рождество Слънцето се ражда и започва своя ход по небето, след като е било умряло и стояло неподвижно за три дни. На третия ден след пролетното равнодествие, когато възкръсва природата, а според някои и Исус, денят е вече по-дълъг от нощта и може да се празнува отново Непобедимото Слънце.

Този църковен празник си е езически!

« Последна редакция: Март 25, 2010, 10:59:37 am от Hi »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2364 -: Март 25, 2010, 11:14:14 am »
Това е ясно като ден, много отдавна Helo.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2365 -: Март 25, 2010, 11:22:02 am »
Е как бе "най-актуалното шоу" на Иван и Андрей, не го ли гледаш..?  ;D Двамата опосуми, както ги нарича един мой познат.  :93:  

Намерих.
Нищо съществено. Астролог, нумеролог и гледачка на карти таро, но повода да бъдат поканени е да кажат кой ще спечели БигБрадър. Аз мислех, че може случайно по-интересна тема да са нищили, но какво ли съм очаквала.

Сори, но аз гледам други предавания. А за да се каже кой има шанса да спечели БигБрадъра трябва да се видят хороскопите на всички участници. Това имаше ли го или си изваждат инфо изпод ноктите?  :-\

А колкото до празниците, хората се чудят какви празници да измислят,за да е всеки ден празник, пък дали е езичен или не не е толкова важно. Поне за мен. Важното е в душата ми всеки ден да е празник.  :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2366 -: Март 25, 2010, 11:33:37 am »
Аз хич не ги гледам.
Значи намерих линка, но не намерих търпение да го изгледам до края, защото слушах само глупости, а и не ме вълнува кой ще спечели. Надявах се нещо да ми грабне вниманието като тема, но уви.
Уж имали данните на хората, така поне май разправяха, но ми се сториха повече общи приказки, астролога и той спомена нещо такова, но другите две бяха под всякаква критика съвсем. 

*

missKapriz

« Отговор #2367 -: Март 25, 2010, 01:46:50 pm »
Всички/астролога,нумеролога и т.н/ смело и единодушно/а според мен и безотговорно/посочиха едно и също семейство за победител-забравих му името,един татуиран грубиян и съпругата му.Да видим тая работа

« Отговор #2368 -: Март 25, 2010, 07:48:19 pm »
Честито Благовещение! Желая на всички съфорумци днес да получат най-благата вест в живота си!

Аз стартирам новата работа на един от най-хубавите църковни празници и това е добър знак за мен.

Бравоооо! Честито, Скарлет!  :88:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #2369 -: Март 25, 2010, 08:01:35 pm »
Как Благовещение съвпада с третия ден след пролетното равноденствие така, както Рождество съвпада с третия ден след зимното слънцестоене! Това не ви ли кара да се усъмните, че хриситянството следва езическите традиции, които почитат природата, с която животът им е бил пряко свързан?

На третия ден след Рождество Слънцето се ражда и започва своя ход по небето, след като е било умряло и стояло неподвижно за три дни. На третия ден след пролетното равнодествие, когато възкръсва природата, а според някои и Исус, денят е вече по-дълъг от нощта и може да се празнува отново Непобедимото Слънце.

Този църковен празник си е езически!

Нищо ново под Слънцето.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2370 -: Март 25, 2010, 08:21:24 pm »
Честито Скарлет, да ти е мирна и плодотворна новата работа и да си я харесваш много, да ти е интересна и доходоносна. :25:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2371 -: Март 25, 2010, 09:05:12 pm »
Честито Скарлет, да ти е мирна и плодотворна новата работа и да си я харесваш много, да ти е интересна и доходоносна. :25:

Благодаря ти!  :88:  Определено ще ми хареса, защото е свързана с правораздаване - асц. Везни, Слънде в 9 дом, Юпитер в Стрелец. Но е на хонорар, не е постоянна. И все пак ми харесва.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2372 -: Март 25, 2010, 09:29:43 pm »
Честито и от мен! И много успехи на новото поприще ти пожелавам!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ani03

« Отговор #2373 -: Март 26, 2010, 12:21:55 am »
Вчера попаднах на един интересен метод, за съжаление не си спомням точно в коя тема беше  :( Мисля, че беше описан от Kaya, но не съм сигурна :blink:
В него беше обяснено как можем да разберем какъв ще бъде сл. знак, Ас или Луната на партньора ни, наблюдавайки градусите на Слънцето и градусите на планетите от мажорните аспекти към него...Въпросът ми е, когато разглеждаме картата на мъж и искаме да установим какъв ще бъде сл. знак, Ас или Луната на партньорката, отново ли разглеждаме Слънцето?
« Последна редакция: Март 26, 2010, 06:50:03 am от Hanna »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2374 -: Март 26, 2010, 08:17:59 am »
Честито и от мен! И много успехи на новото поприще ти пожелавам!  :blink:

Благодаря, Лили! Кой знае какви успехи не може да имам там, но определено ще ми е интересно. Там ще мога успешно да прилагам за себе си хорарната астрология при търсене на отговори в конкретни казуси.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #2375 -: Март 26, 2010, 08:50:10 am »
Hanna, няма категорични показатели за това, както общо взето и в астрологията по принцип. При някои жени мажорните аспекти на Слънцето показват това, при мен аспектите на Слънцето не го правят. Общо взето от разглежданите от мен карти се търси някаква сходен принцип между тях  - конкретен пример: ако жената има Сатурн в седми, Луна в Козирог, може на мъжа 7 дом да е в Козирог. Но си е теория на вероятностите там и малко мисия невъзможна да разконспирираш  ;D асцендента и някакви основни моменти в хороскопа на евентуалния любим. Ако си проследиш за себе си назад във времето връзките ти по-важните за теб, може да си направиш някакви изводи кое е водещото при теб за емоционален тип връзка.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2376 -: Март 26, 2010, 08:54:10 am »
Hanna, доколкото знам, в мъжка карта се разглежда Луната.
Но тази техника не винаги работи буквално.
Например, в картата на втория съпруг на майка ми Луната е в Лъв, има разходяща опозиция със Слънце/Марс, сходяща квадратура с Нептун и сходяща опозиция със Сатурн.
На първата му съпруга не й знам АС, но е била Дева с Луна в Козирог, Венера в Дева, Юпитер в Телец. Много земя бе! Харчила му е парите с широк замах.  ;D
Втората му съпруга, т.е. мама бе със Слънце в Риби, Луна в Стрелец, АС и Меркурий във Водолей, Венера в Овен. С него имаха много интересно синастрично застъпване - нейното Слънце в съвпад с неговите Венера/Хирон, неговите Слънце/Марс в съвпад с нейния АС, нейния Марс в съвпад с неговия ДС.

Но забележи обаче, той има Меркурий в съвпад с ЮЛВ в 7 дом (Козирог), и двете му партньорки имаха нещо меркуриево - първата съпруга бе със Слънце в Дева, а втората с Меркурий в 1 дом, в знака на АС.

Та всъщност може да се каже, че гореспоменатата техника при него е проработила с втората съпруга - сходящите аспекти на Луната сочат АС и слънчевия знак на втората съпруга (Сатурн като втори управител на Водолей).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2377 -: Март 26, 2010, 09:00:48 am »
Общо взето от разглежданите от мен карти се търси някаква сходен принцип между тях  - конкретен пример: ако жената има Сатурн в седми, Луна в Козирог, може на мъжа 7 дом да е в Козирог.

Точно така, Асол!  :blink:
В посочения от мен пример в мъжка карта имаме ДС в знака Козирог. Първата съпруга е с Луна в Козирог, втората е с Луна в 10 дом в разходящ съвпад със Сатурн. Той самият е с Луна в сходяща опозиция със Сатурн, Сатурн е в силна позиция и явно това е моделът в отношенията, който привлича - по-възрастни и зрели партньорки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2378 -: Март 26, 2010, 09:15:48 am »
Така е Лили, само дето трябва да се усучем мозъците, за да търсим принципа на Козирог я по дом, я по аспект или кофигурация в картата на другия. С моя Марс в Риби в 7, какъв ли ме очаква  :-\
« Последна редакция: Март 26, 2010, 12:33:29 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2379 -: Март 26, 2010, 09:18:38 am »
В кой знак ти е Луната? Разгледай 7 дом от нея и виж къде е управителят му, какви аспекти прави. Но това обикновено се прави по сидерал.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.