Hanna, доколкото знам, в мъжка карта се разглежда Луната.
Но тази техника не винаги работи буквално.
Например, в картата на втория съпруг на майка ми Луната е в Лъв, има разходяща опозиция със Слънце/Марс, сходяща квадратура с Нептун и сходяща опозиция със Сатурн.
На първата му съпруга не й знам АС, но е била Дева с Луна в Козирог, Венера в Дева, Юпитер в Телец. Много земя бе! Харчила му е парите с широк замах.

Втората му съпруга, т.е. мама бе със Слънце в Риби, Луна в Стрелец, АС и Меркурий във Водолей, Венера в Овен. С него имаха много интересно синастрично застъпване - нейното Слънце в съвпад с неговите Венера/Хирон, неговите Слънце/Марс в съвпад с нейния АС, нейния Марс в съвпад с неговия ДС.
Но забележи обаче, той има Меркурий в съвпад с ЮЛВ в 7 дом (Козирог), и двете му партньорки имаха нещо меркуриево - първата съпруга бе със Слънце в Дева, а втората с Меркурий в 1 дом, в знака на АС.
Та всъщност може да се каже, че гореспоменатата техника при него е проработила с втората съпруга - сходящите аспекти на Луната сочат АС и слънчевия знак на втората съпруга (Сатурн като втори управител на Водолей).