Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 848399 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Говорилня 2
« Отговор #2420 -: Март 26, 2010, 11:58:55 pm »
Утре става ли или най-късно в неделя.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #2421 -: Март 27, 2010, 08:00:12 am »
Към всички Козирози с много любов  ;)търпението е една от силните ви черти, така,че ще се справите с близката си среща с Хадес,

Леон, на времето беше казал за транз. на Плуто през Слънцето,че  е  неприятно изживяване да се случи на средна възраст,особенна при акц. плутон,скорпион,8 дом, защото руши всичко,де сме съградили с помоща на сатурн до тогава,защото да живееш с чувството за безсилие и безпомощност, толкова дълго време е безумие, дори в мислите ти, отказваш да го приемеш,съпротивляваш се бориш се, но не виждаш срещу кого, а накрая на транзита осъзнаваш,че невидимият враг си бил самият ти, ;D
 щастливци са онези,който го преживеят в младостта си,тогава няма много натрупан "боклук" за окончателен разпад , гледайте от положителната страна,колкото и да боли една операция, а Плуто е ръката на хирурга,която движи  скалпела, добре е да му се доверим, да му повярваме и да го направим доброволно и на време, за да може процентът надежда за пълно оздравяване да е в горната граница и накрая да целунем тази ръка с огромна признателност за шанса,даден ни да започнем на чисто ;)
Плуто идва,когато има обективна необходимост от намесата му,има процес на загниване
и необходимост от отстраняване на мъртвата тъкан, той руши фасади и лустро, не пипа истинските неща, само бутафорията в живота ни , и разчиства,подготвя обекта за нов градеж на Сатурн, за нов живот това е позитивната му  страна, възкресението,подготвя ни за Великден,за нова страница в живота......

Марс в хороскопа, показва как се справяме с плутоновите енергии в живота си и как реагираме спрямо тях....показва кой са най- достъпните  ни източници на енергия

Слънце (волята на Аза) -> Марс (налагане на волята) -> Сатурн (ограничение/утвърждаване на волята) -> Плутон (фиксиране на волята върху определена цел).
*Властта и влиянието по Плутон се постигат в степента и в контекста, дефинирани от Сатурн в хороскопа.

имам го сейвано в тема на плутон на компа, не си спомням кой го е писал

Схемите на поведение най-общо са:
1. на натиск и насилие /от такъв с кадифени ръкавици до подли удари/ - характерни са за Марс в Овен, Дева и Козирог.
2. на взискателност и претенции /от деликатно и ненатрапчиво до грубо и манипулативно/ - характерни са за Марс в Лъв, Скорпион и Стрелец.
3. на отстъпчивост и провокация на съжаление / от смирена и блага отстъпчивост - настойчивост до изнудване по схемата “горкия аз”/ - характерни са за Марс в Рак, Везни и Риби/.
4. на дистанциране и формално затваряне / от учтиво и възпитано до обидно и грубо/ - характерни са за Марс в Телец, Близнаци и Водолей.

Умението да се владее Марса, т.е себе си, е най-трудното нещо в живота и най- разрушителното, а какво остава за Плутоновата енергия и желанието да владеем другите, мисля си че след Плутоновият транзит върху Слънцето, научих именно това, да владея Марса си,
чрез търпение и смирение, много труден, болезнен и дълъг процес,особенно за един Марс/Асц., но си заслужава ;D,чувството за натиск е огромно, но правопорпорционално на последващото чувство на облекчение и лекота след транзита....

Това го научих от Лили, да е жива и здрава, как се отключва един
транз. на Плутон

транзит на Плутон към важна радикална точка -> транзит на Сатурн и/или Лунните възли -> аспект на прогресивната Луна (или друг по вторична прогресия) -> бърз "отключващ" транзит (на Марс и др.).

На всички притежатели на Козирожки или др. кардинални акценти в хороскопа - успех
в учението и отлични оценки на изпита :blink:
« Последна редакция: Март 27, 2010, 08:16:31 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2422 -: Март 27, 2010, 09:28:33 am »
Цитат
транзит на Плутон към важна радикална точка -> транзит на Сатурн и/или Лунните възли -> аспект на прогресивната Луна (или друг по вторична прогресия) -> бърз "отключващ" транзит (на Марс и др.).
Цитат

Ко това де си научила от Лили, че не вденах?  :-X
Като гледам с Плуто връз Слънце, Сатурн квадратира Слънце, прогресивната Луна аха аха да се качи връз Слънце, таман влизам в схемата.

« Отговор #2423 -: Март 27, 2010, 09:51:54 am »
   Ииии, Стреличке, много хубава статия си написала...Мисля, че те разбирам напълно...Преработих си Марса и марсовата енергия, но скорпионската...Изводите са същите като твоите - смирение, търпение...Преработих си го с транзита на Плутон връз Марс, а Марс ми е в точна опозиция на Сатурна...Та, не искам да се връщам в миналото. Слънцето - волята ми - твърде много зависима от околните - в 7 дом, но винаги оставяна сама да се справя. Марс - скорпионски - много силно желание за доказване, но Сатурн - ограничението е точно срещу него и в повечето случаи го държи на шиш. Плутон - фиксирането - никога не е зависило от мен - има 100 гр.аспект със Слънцето ми - и който го има да му кажа да знае - че някои неща в живота му ще се случват въпреки неговата воля...Та изтървах Марса, когато транзитираше Плутон през Скорпион, ама не само Марса, изтървах целия стелиум там, щото явно Сатурн не можа да се опъне на всичко това....Сега не знам и аз като Кайли отново съм въвлечена в кардиналната криза и то с тежки транзити...Но не очаквам нищо лошо. Въпреки, че Плутон в момента е на квадрат със себе си, а след още изв.време сентагон - от който аспект се боя повече...Но този път - би трябвало да си получи заслуженото. Защото съм си научила урока да се смирявам /не примирене, а смирение/.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2424 -: Март 27, 2010, 11:09:08 am »
Уф, мен питате ли ме...  :-\
В края на годината ме чака преминаване на Кету през нат. Луна в 8 дом, тр. Плутон в опозиция, тр. Сатурн върху нат. Плутон /госп. на АС/, а през декември гледам, че и тр. Марс ще е в Козирог... Да не взема тогава да си сваля гарда?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2425 -: Март 27, 2010, 11:22:12 am »
щастливци са онези,който го преживеят в младостта си...

Само ми кажи аз към горните ли съм /средна възраст/ или все още може да се приеме, че го изживявам в младостта си?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2426 -: Март 27, 2010, 11:25:23 am »
Към всички Козирози с много любов  ;)търпението е една от силните ви черти, така,че ще се справите с близката си среща с Хадес,

Аз не съм Козирог, но имам Козирожки Сатурн. От известно време и прогресивната Луна преминава през Козирог. Толкова трудности /преживяващи се,разбира се/ и ограничения отдавна не съм имала. Преди няколко месеца, при точния съвпад на прогр. Луна и Сатурн, от "стискане на зъби" и влагане на търпение, ми се разруши половин зъб. Добре,че ми го закърпи зъболекарката с коронка. Та,преди няколко дни Асол май питаше от къде туй търпение у мен с таз овча Луна. Ей от туй - от Сатурна и от квадрата му с Луната.  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #2427 -: Март 27, 2010, 11:34:18 am »
Ма кво се жалиш, аз миналата година имах Уран съвпад луничка, а Сатурн опозе.
Такова чудо със зъби не е било. От стискане един и на мен ми хвана некроза и аз ходих месеци наред при зъбарката и тя не може да разбере какво ми е, щото ме боли цялата страна и отгоре и отдолу, други зъби почнаха да ми се чупят е така на магия, един се счупи, докато го закърпят, друг, после първия пак и направо ме разбиха.
С нетърпение чаках да се махне опозицията, обаче чак после видех, че тя от Луната ми се маха, ама връз слънце застъпва.
Е що се на мене?
 :(

Таман изслушах един няколкоминутен пасаж от Кабалата, пичът го обясни нагледно - каквото и да правим, няма изход. Господ уж ни подава някаква надежда, ние хукваме натам, ей я на вратата, летим с пълна сила, дърпаме завесата ...а отзад стена. И понеже живеем в последните времена, натискът зад нас става все по-голям и ние просто нямаме друг изход, освен да минем през стената, а как - не знаем.
Това усещане съм го имала и преди години на няколко пъти. Така си притиснат, че няма как да излезеш, ако останеш в същите измерения, единственият начин е някакк си да прибавиш още едно измерение. Сега пак така почвам да се чувствам, а сега го слушах и пичът нещо подобно говори. Явно ни натискат масово отгоре, а ние като бройлери в пилчарник.  :41:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2428 -: Март 27, 2010, 11:48:28 am »

Така си притиснат, че няма как да излезеш, ако останеш в същите измерения, единственият начин е някакк си да прибавиш още едно измерение.

така е защото иначе човек не би се напънал да си добави измерението доброволно, а в случая за Слънчевата система е наложителен прехода и ти като обитател на 3тата планета доброзорно правиш усилието да добавяш  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #2429 -: Март 27, 2010, 12:12:02 pm »
   Значи сме в затвор.... ;D, в клетки...и всеки наш ход се управлява преднамерено....А ние тук се вкарваме във филми. По някой път си мисля, че лудите не са луди, ами ние сме лудите. Щото си нагласяме и теории и практики, така както на нас ни отърва, за да си оправдаем съществуването... :93:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #2430 -: Март 27, 2010, 12:14:46 pm »
Дейзи, лудите обикновено са хора, видели повече отколкото трябва /или пък усетили, почувствали, чули/ и съзнанието им е било неподготвено и съответно е поддало...  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2431 -: Март 27, 2010, 12:21:49 pm »
имам козирожка венера и козирожки марс. доволна съм и от двете планети , не само защото са във втори дом , а и защото ми дават заземеност и трайни резултати ,както и висока ценностна система.
прогресивната ми луна се е запътила към тях :blink:....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #2432 -: Март 27, 2010, 12:23:13 pm »
Ми напоследък сме в затвор, прибират ни като овце в кошарата, ррррррр и с остена. Това е лично мое усещане, ма сега го слушах и тоя кабалиста да говори в същия дух, та станахме двама.
Вещичка и тя, та трима.

Майтапа настрана, настъпва нещо като кой таковал, таковал, кака вече се ожени.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #2433 -: Март 27, 2010, 12:45:19 pm »
Кайли, честно моето усещане е пък за пълна анархия напоследък  :-\  това че нещо се готви е ясно като бял ден, но нещата може би се затягат само за някои, а за други се олабват...

ако перифразирам Матрицата, то по-низшите инкарнации им се затягат преживяванията и усещанията, а напредналите се отпушват, защото добавят нюансите на останалите към себе си  ;)

някъде месец след като прочетох Матрицата, сънувах една моя инкарнация, която се канеше да абдикира /да се прибере във Висшият Аз - демек да се гътне/. аз бях една от първите жени адвокатки в Стара Англия - напориста, знаеща, дива, самостоятелна стара мома с двама алкохолизирани роднини, но въпреки това слушана в парламента. след доста обстойно обмисляне на тази инкарнация, стигнахме с Нухето до извода, че тази инкарнация е отработила моят СЛВ , който е в стрелец в 10 дом... явно доминантните препокриват финалните и като натали...  ама то това е за другата тема и определено Синухе ще го обясни по-ясно, че моят ретро Мерк ей ся ши оплете конците  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #2434 -: Март 27, 2010, 03:30:18 pm »
от 20:30 до 21:30 без електричество днес-ден на земята!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2435 -: Март 27, 2010, 04:42:47 pm »
Уф, мен питате ли ме...  :-\
В края на годината ме чака преминаване на Кету през нат. Луна в 8 дом, тр. Плутон в опозиция, тр. Сатурн върху нат. Плутон /госп. на АС/, а през декември гледам, че и тр. Марс ще е в Козирог... Да не взема тогава да си сваля гарда?  ;D

познато
« Последна редакция: Март 27, 2010, 11:29:54 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #2436 -: Март 27, 2010, 07:51:08 pm »
Започна новият сезон на Битва экстрасенсов  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2437 -: Март 27, 2010, 08:00:03 pm »
загасихте ли електричеството?

*

kaily

• 5145
« Отговор #2438 -: Март 27, 2010, 08:07:13 pm »
Да, и талавизора спрях, пуснала съм битиви на компютъра, и пища недовиждайки клавиатурата.

« Отговор #2439 -: Март 27, 2010, 08:08:50 pm »
загасихте ли електричеството?

не  :-\ :rolleyes: и без друго работят в момента два телевизора, един компютър, монитор, пералня  :lol:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.