Днес една мърла така ме ядоса, че тръгнах да разгледам няколко магазина и накрая се сдобих с два парфюма.
Парфюми на Живанши досега не бях ползвала, предпочитам Нина Ричи, Ланком, имам и някои на Кашарел (макар че ми идват малко тежки), но този път реших да потърся нещо по-различно за пролетта.
Взех си обаче In love again на Ив Сен Лоран - от списъка с любимите ми, наред с Премиер Жуа на Нина Ричи и Хипноз на Ланком. За този парфюм бях чула, че са му спряли производството. Ползвах такъв преди няколко години, накрая свърши, но не съм си поставяла за цел отново да го търся, днес го видях съвсем случайно. Ароматът е невероятен - много лек и нежен, но същевременно омаен... Единственият му недостатък е, че е нетраен.

От френския моден дизайнер Yves Saint Laurent и от сърцето на висшата мода Париж идва In Love Again, светъл, ефирен дамски аромат, лансиран през 1998 година. Фина, класическа благоуханна тъкан от плодове и цветя, предназначена за жената, която вярва непоклатимо в силата на любовта и има куража да се влюби отново. Нежен, романтичен и изпълнен с надежда. Сладко грозде и прозрачно свежи цитруси съставят връхните нюанси на аромата. Лале и водна лилия оформят сърцевината. Дъх на къпини, сандалово дърво и мускус се сливат в основата. Аромат като свенлива усмивка на признание в любов.
После се загледах в стелажа с изложени Живанши-та, пробвах няколко мостри. Не са много леки като аромат, но си харесах един и се оказа невероятен - My Couture. Интересното при него е, че не прилича на повечето дамски парфюми - ароматът му нито може да се определи като сладникав, нито като тежък ориенталски, нито като свеж. Съдържа лека пикантна дървесна нотка с аромат на акация, мед, липа... Първоначално мислех да взема 50 мл, накрая взех 100 - защо да е малък, като може да е голям.

Препоръчвам го на всички, които предпочитат такива аромати. :blink:

Дизайнерската къща Givenchy отбелязва своята 50-годишнина с юбилейния аромат My Couture. Аромат, който облича притежателката си в елегантност и разкош, подобно на скъпоценна рокля. Леката тъкан на връхните нотки е изтъкана от слънчева фрезия и листа от касис. Безукорна изящна кройка очертава сърцевината от жасмин, лилия и момина сълза. Съвършеният стил е завършен с шлейф от бадем и мускус.
Вечерен аромат, който ще изтъкне вашия собствен стил, лансиран през 2003 година.
Подходящ за: делови и романтични срещи.