Здравей Гост

аромати и знаци

• 74 Отговора
  • 14708 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:аромати и знаци
« Отговор #20 -: Януари 22, 2010, 01:28:11 pm »
Но да кажа нещо на Марая - къде се намират обонятелните рецептори,знаеш ли Марайке? Ще подскажа само,че са по Венера и Телец.  ;)

странно ,защо скорпион управлява носа? :rolleyes: :-\ и обонянието.прочела съм го поне в 5 книги.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #21 -: Януари 22, 2010, 03:36:48 pm »
харесвам по-нежните, ефирни и свежи ухания, с леко тръпчива или пикантна нотка.
:-[ Мързи ме да пиша, но общо взето обичам ненатрапващи се свежи аромати  :blink:

личи си по подписа; ароматите са нещо мн. важни, но никак не ги намирам в лунния си знак :rolleyes:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Януари 22, 2010, 08:01:05 pm »
Имам цял каталог с аромати и също бях луднала по ароматерапията, когато Нептун направи съвпад със светилата ми във Водолей. Ноооо, всяко нещо с времето си. И сега си припалвам по някоя ароматна свещ, но не така маниакално, както преди.

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Януари 22, 2010, 08:04:46 pm »
Имам цял каталог с аромати и също бях луднала по ароматерапията, когато Нептун направи съвпад със светилата ми във Водолей. Ноооо, всяко нещо с времето си. И сега си припалвам по някоя ароматна свещ, но не така маниакално, както преди.

А какви бяха любимите аромати тогава? имаше ли определени предпочитания?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Януари 22, 2010, 08:28:49 pm »
Основно иланг-иланг, жасмин (те са от едно семейство и имат сходни вещества). Обожавам още бергамот, сандалово дърво, пачули, орхидея и бадем.

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Януари 22, 2010, 08:47:42 pm »
Основно иланг-иланг, жасмин (те са от едно семейство и имат сходни вещества). Обожавам още бергамот, сандалово дърво, пачули, орхидея и бадем.

:72: :72: , е питай синухе ,какво ползва аз в момента.
отдавам го на квадрата нептун/нептун натален. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #26 -: Януари 22, 2010, 10:15:40 pm »
Уф, как обичам миризми и благоухания - носят ми приятна възбуда - Марс   :opo: Нептун.  ;D Предвид този аспект си падам по морски аромати, свежи, пролетни, летни, а за свещи по ванилия, канела и един зимен - някво вино беше ама уникално.  :wub:   
Вкъщи постоянно се палят разни лампи и чудесии с масла и пръчици, дават невероятна атмосфера и някак си те откъсват от суровата реалност.  :blink: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Януари 22, 2010, 10:46:22 pm »
Уф, как обичам миризми и благоухания - носят ми приятна възбуда - Марс   :opo: Нептун.  ;D Предвид този аспект си падам по морски аромати, свежи, пролетни, летни, а за свещи по ванилия, канела и един зимен - някво вино беше ама уникално.  :wub:   
Вкъщи постоянно се палят разни лампи и чудесии с масла и пръчици, дават невероятна атмосфера и някак си те откъсват от суровата реалност.  :blink: 

:kissd: :kissd: ,урааа не съм сама . лошото е ,че съм така от години... ии камъни много и всякакви.
торби събрахме от ДЪЛБОКА- любимото място на марая плюс нос КАЛИАКРА.
там ,на тези места за мен е безвремието....,там е събрана вселенската любов и космическия зов!

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Януари 22, 2010, 11:00:56 pm »
другата ми любима миризма за парфюм ,която също ми носят от чужбина е :
VIKTOR&ROLF FLOWERBOMB-  Е ВЕРНО Е ЦВЕТНА БОМБА. :rolleyes:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #29 -: Януари 22, 2010, 11:37:48 pm »
Vision, много поетично някак романизирано романтичен разказ за миризмите направи :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Януари 22, 2010, 11:44:42 pm »
Vision, много поетично някак романизирано романтичен разказ за миризмите направи :wub:

парфюма според мен е проза и поезия , романтиката е част от неговото съТВОрение. като човека е , създава се с любов и се употребява с любов ,предизвиква любов и спомени за любов.
парфюм ,не го докосваш ,но го усещаш и си зависиМ от него.... :blink: ;)
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 12:32:01 am от Марая »

« Отговор #31 -: Януари 23, 2010, 09:09:27 am »
мирис на прясно окосена трева и мащерка,на цъфнали пролетни дръвчета,на здравец
на дървесина и есенни листа,мирис на смола от иглолистните дървета след летен дъжд
аромата на узрял пъпеш и праскова,на горски плодове,на диня, на краставица, на лимон
най-вече обичам аромата на прясно изпечен хляб или козунак
аромата на червено вино от вишни :86:
а  :o черен Ленор и летен мускус от софийски градски транспорт разнообразявам с
 високопланински въздух от стара планина, витоша, пирин, рила  и родопи,
когато съм сред природата, не се пръскам с нищо, пречи ми да усетя истинските природни
аромати и благоухания, те са нещо уникално и истинско, всичко другото е хим....
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 09:36:33 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Януари 23, 2010, 09:13:22 am »
харесвам по-нежните, ефирни и свежи ухания, с леко тръпчива или пикантна нотка.
:-[ Мързи ме да пиша, но общо взето обичам ненатрапващи се свежи аромати  :blink:

личи си по подписа; ароматите са нещо мн. важни, но никак не ги намирам в лунния си знак :rolleyes:

Какво си личи ...че ме мързи ли ?  :19: Лилиелюб съм в частност и любител на природата глобално. Сигурно заради това с Лили имаме сходни вкусове за парфюмите.  ;D
Пък иначе асоциациите за нещо и някого винаги ни правят "писти" или ни слагат "обици" за следващи подобни ситуации и впечатления - няма как.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #33 -: Януари 23, 2010, 10:54:29 am »
 ;D ;D по подписа= лотусче-  какви са тези транзити :P
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 11:01:49 am от Kaya »

« Отговор #34 -: Януари 23, 2010, 11:40:57 am »
   Харесвам всички пролетни миризми - момина сълза, зюмбюл, горска теменуга, въобще миризмата на пролетта. Освен това обичам - мириса на ванилия /така миришат орхидеите, някои от кактусите също имат подобна миризма/, кокос, какао, сантал...Но нямам любими парфюми, защото рядко използвам...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #35 -: Януари 23, 2010, 02:40:12 pm »
Харесвам нежни цветни,плодови,цитрусови или свежи,ненатрапващи се унисекс миризми..Също-канела,памук,както и аромати на подправки-инд. орехче,кимион,кориандър и всякакви такива..
Л*бими парф*ми -"White Cherry Blossom","Iceberg Twice" ,червения спортен на Бенетон и един на Викториа'с Сикрет с аромат на памук.Допадат ми и "Нивеа" и "Дав"-миришат на чисто.. ;D
Отвратителни са ми тежки,ориенталски аромати,прилошава ми,главоболието и повдигането са ми в кърпа вързани..Сред тях са "Органза"та на Живанши,"Д'ор" ,"Айсберг Флуид" и "Дрийм ейнджълс". :-X
Помня,че като ученичка обожавах "Перголезе",сега се сетих..

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Януари 23, 2010, 02:42:50 pm »
мимс ,да ти имам маймуките ;D,мн. са сладки.... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Януари 23, 2010, 02:48:25 pm »
Сещам се за един парфюм на Calvin Klein - Obsession Night, направо ми се повдигаше от него.

Цитат
С деликатни плодови нотки на цитрус, свежи цветя, секси ванилия и елегантен кехлибар. Ароматът улавя топлината на нощта и придава неповторимо излъчване на жените. С нотки на бергамот, горчив портокал, мандарина, бели цветя, гардения, роза, нощен жасминов цвят, сандалово дърво и кашмир.

Изобщо не е деликатен, както е посочено в описанието.
Много тежък, натрапчив, най-силно се усеща ванилията, предизвиква силно главоболие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Януари 23, 2010, 03:11:35 pm »

Имам един Ферре от който ми се повдига. Много тежка ми идва миризмата му.

кое от Феретата не ти допада?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Април 08, 2010, 07:03:41 pm »
Днес една мърла така ме ядоса, че тръгнах да разгледам няколко магазина и накрая се сдобих с два парфюма.
Парфюми на Живанши досега не бях ползвала, предпочитам Нина Ричи, Ланком, имам и някои на Кашарел (макар че ми идват малко тежки), но този път реших да потърся нещо по-различно за пролетта.
Взех си обаче In love again на Ив Сен Лоран - от списъка с любимите ми, наред с Премиер Жуа на Нина Ричи и Хипноз на Ланком. За този парфюм бях чула, че са му спряли производството. Ползвах такъв преди няколко години, накрая свърши, но не съм си поставяла за цел отново да го търся, днес го видях съвсем случайно. Ароматът е невероятен - много лек и нежен, но същевременно омаен... Единственият му недостатък е, че е нетраен.

Цитат
От френския моден дизайнер Yves Saint Laurent и от сърцето на висшата мода Париж идва In Love Again, светъл, ефирен дамски аромат, лансиран през 1998 година. Фина, класическа благоуханна тъкан от плодове и цветя, предназначена за жената, която вярва непоклатимо в силата на любовта и има куража да се влюби отново. Нежен, романтичен и изпълнен с надежда. Сладко грозде и прозрачно свежи цитруси съставят връхните нюанси на аромата. Лале и водна лилия оформят сърцевината. Дъх на къпини, сандалово дърво и мускус се сливат в основата. Аромат като свенлива усмивка на признание в любов.

После се загледах в стелажа с изложени Живанши-та, пробвах няколко мостри. Не са много леки като аромат, но си харесах един и се оказа невероятен - My Couture. Интересното при него е, че не прилича на повечето дамски парфюми - ароматът му нито може да се определи като сладникав, нито като тежък ориенталски, нито като свеж. Съдържа лека пикантна дървесна нотка с аромат на акация, мед, липа... Първоначално мислех да взема 50 мл, накрая взех 100 - защо да е малък, като може да е голям.  ;D Препоръчвам го на всички, които предпочитат такива аромати.  :blink:

Цитат
Дизайнерската къща Givenchy отбелязва своята 50-годишнина с юбилейния аромат My Couture. Аромат, който облича притежателката си в елегантност и разкош, подобно на скъпоценна рокля. Леката тъкан на връхните нотки е изтъкана от слънчева фрезия и листа от касис. Безукорна изящна кройка очертава сърцевината от жасмин, лилия и момина сълза. Съвършеният стил е завършен с шлейф от бадем и мускус.
Вечерен аромат, който ще изтъкне вашия собствен стил, лансиран през 2003 година.
Подходящ за: делови и романтични срещи.

« Последна редакция: Април 08, 2010, 07:20:58 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.