Здравей Гост

За въображаемите приятели

• 12 Отговора
  • 3150 Прегледи
За въображаемите приятели
« -: Януари 23, 2010, 11:58:44 am »
Дъщеря ми си има въображаем приятел,говори си с него и казва,че идва вечер.Чудя се това игра на въображението и ли е или тя действително вижда това човече с което говори и което нарича "бебе".Вие как мислите?

*

Lillie

• 30532
Re:За въображаемите приятели
« Отговор #1 -: Януари 23, 2010, 12:22:06 pm »
Да, чувала съм за този феномен. Казват, че малките деца до определена възраст имат по-сензитивна психика и все още са настроени на вълна да виждат и усещат невидимия свят, който ни заобикаля. Сещам се, че като бях малка, на 4-5 годинки си стоях сама в стаята с любимите си играчки и си въобразявах, че играя с някакво другарче. Възприемах някои предмети от бита като одушевени... Имам ясен спомен как съжалих един пантоф и го прибрах в леглото си за през нощта, защото ми изглеждаше тъжен и самотен. Само да добавя, че пантофките бяха във формата на кученца, пухкави, с очички и ушички.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Януари 23, 2010, 12:54:40 pm »
чела съм на много места, че малките деца, понеже все още имат необременена психика и могат да контактуват с всякакви същности - ангели, разни души, духове и тем подобни, дори и извънземни  ;)

лично аз си нямам кьорав спомен дали съм имала такива приятели, но и децата ми сякаш не помня да са имали... но в момента с преливането на реалности днешните мъничета са по-облагодетелствани  ;D  аз дори си мисля, че кучето ми ги вижда, защото постоянно лае въздуха и му се ядосва за нещо  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #3 -: Януари 23, 2010, 01:06:25 pm »
Не знам какво е - въображаемо или не,дали си измисля . :o
Тя е Близнаци с асц.Скорпион-изключително сензитивна е.
Голямата щерка казва,че често я вижда да си говори с някого,а когато я попита с кого ,
тя отговаря не го ли виждаш,ето го там и го показва.Понякога му се ядосва друг път си игрят заедно.

« Отговор #4 -: Януари 23, 2010, 10:19:43 pm »
Имам приятелка, на която детето й като беше малко бързаше да си ляга, защото все му идвало някакъв гост. После разкавал за разни неща от отминали епохи....малко страшно звучи, но е факт!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5 -: Януари 25, 2010, 09:56:53 pm »
1)  има такъв научен феномен децата да си имат  въображаеми другарчета- често се случва и аз съм имала смея да твърдя съвсем въображаем  ;D част от израстваето е
2) да може да има и други "спомени", но си мисля,че и те отминават с израстването -пак етап от развитието :blink:
 и в 1) и в 2) не виждам нередност нито повод за безпокойство :blink: друг въпрос е, че родителят ще се приближи повече до детето си,а ко приеме  че  другарчето е истина и разпитва детето си без да му внушава излишен страх

малкият ми братовчед, след като почна да издава внятни звуци  не даваше да го наричае по име- нито галено, нито цяло и пищеше,че се казва едикак си докато не свикна всички около него да го наричат така  е опредлено му премина, но години наред  не даваш да му "сменят" името
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6 -: Януари 26, 2010, 02:09:20 pm »
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ А ПОГОВОРИ С ДЕТЕТО СИ-И ЩЕ ЧУЕШ ДОСТА ИНТЕРЕСНИ НЕЩА :blink:
Преди седмица синът ми така ме втрещи. Той е на 4 години. Спи си следобеда до мен на дивана, а аз за стохиляден път му разглеждам картата и се опитвам да отгатна какво му предстои, как мога да бъда по-добрата майка за него, какъв път е избрал и т.н. В някакъв такъв момент, в който съм много концентрирана, той изведнъж се събужда, отваря очи, поглежда ме с абсолютно ясен поглед и ми казва сериозно "НЕ СЕ СЪМНЯВАЙ ЗА МЕН, МАМО". Питам го изненадано за какво да не се съмнявам, той ми вика "за това, което трябва да правя". После ме уведоми, че още ще си поспи и си откърти.

Не мога да го свържа по никакъв начин с разговор, който сме водили преди това или с филмче, което е гледал. Та така.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #7 -: Януари 27, 2010, 12:36:09 pm »
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ А ПОГОВОРИ С ДЕТЕТО СИ-И ЩЕ ЧУЕШ ДОСТА ИНТЕРЕСНИ НЕЩА :blink:
Преди седмица синът ми така ме втрещи. Той е на 4 години. Спи си следобеда до мен на дивана, а аз за стохиляден път му разглеждам картата и се опитвам да отгатна какво му предстои, как мога да бъда по-добрата майка за него, какъв път е избрал и т.н. В някакъв такъв момент, в който съм много концентрирана, той изведнъж се събужда, отваря очи, поглежда ме с абсолютно ясен поглед и ми казва сериозно "НЕ СЕ СЪМНЯВАЙ ЗА МЕН, МАМО". Питам го изненадано за какво да не се съмнявам, той ми вика "за това, което трябва да правя". После ме уведоми, че още ще си поспи и си откърти.

Не мога да го свържа по никакъв начин с разговор, който сме водили преди това или с филмче, което е гледал. Та така.
И моята е на 4 години,убедих се покрай нея/с голямата не съм имала такива преживявания/ ,че има и дечица,които не само общуват и виждат неща,които ние не успяваме,но и че са изключително сензитивни и интуитивни.Имам чувството,че тя понякога ми чете мислите .
Вчера беше казала на баба си,че у нас си имаме извънземно с което тя говори. :o

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8 -: Януари 27, 2010, 12:58:18 pm »
Втрещен съм  :o

Явно нещо става-това да е толкова често явление.Обяснявам си го с изтънялата граница между измерения и реалности,която се усеща от много хора в момента-било по време на сън или наяве.

Но сина на Diyana има такава силна връзка с Висшият си АЗ,че нямам думи  :-X 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #9 -: Януари 27, 2010, 03:59:07 pm »
Но сина на Diyana има такава силна връзка с Висшият си АЗ,че нямам думи  :-X 
Преди, когато не говореше много добре, казваше невероятни неща. Сега като че ли трябва да е на границата на съня, за да се изплъзне нещо. Има вече съзнателен контрол над това, което ни казва. Често съм в недоумение как да не го ограничавам, но същевременно да му създам някакви стабилни структури, защото той има голяма нужда и от това според мен. От друга страна, тъй като ми е казвал, че преди да дойде при нас, ни е гледал "отгоре", тоест ни е избрал, се успокоявам, че явно му трябвам, каквато съм си.  :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Януари 27, 2010, 09:52:55 pm »
От друга страна, тъй като ми е казвал, че преди да дойде при нас, ни е гледал "отгоре", тоест ни е избрал, се успокоявам, че явно му трябвам, каквато съм си.  :-[

Виж, колко интересно!
И в книгите го пише, т.е. че една душа преди да се инкарнира, си избира родители и известно време ги наблюдава преди да бъде заченато бебето.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #11 -: Януари 27, 2010, 10:07:35 pm »
 не виждам ищо странно... който е имал по- дълг досег с малки деца е наблюдавал същото 
има връзка между реалностите  и тя не е от вчера ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Divna

« Отговор #12 -: Януари 28, 2010, 01:10:14 am »
Синът ми беше на 2 г., когато една нощ се събуди през ноща, плачейки. Съвсем по детски (можете да си представите едно дете на 2 години) ми обясни, че е видял една катастрофа. Обясними как две коли се сблъскват и как хората след това не мърдат. Но най-ужасното беше, че ми каза, че познава хората в колата, каза ми имената им.
На следващия ден ми съобщиха за смъртта на приятелката ми и детето й, които бяха загинали намясто при автомобилна катастрофа, няколко часа след като сина ми ги беше сънувал.