Тук от собствен опит мога да отбележа, че камъкът на сънищата при мен поне /а и при приятелка/ е карнеол. Имам обеци и халка от карнеол, които много дълго време не бях носила, дори бях забравила. Един ден, докато си ровех в нета видях, че за карнеола пишеше, че е камъкът на пророческите сънища и реших да пробвам. Изумена съм! Толкова ярки и говорящи сънища никога не съм имала, сънувах хора, които вече не са сред живите, сънувах толкова много послания, че си скрих камъните, защото се изплаших. Сънищата не спряха. Продължиха още няколко дни, след което спряха. Върнах камъните под възглавницата и филма продължи с пълна сила. Не знам дали някаква част от това, което съм сънувала ще се осъществи, но бях искрено потресена. Приятелката ми сподели, че след като е опитала е сънувала много, но нищо не си спомня. Започнала е да си припомня няколко дни, след като си е свалила пръстена.
Не знам каква енергия засилва този камък и индивидуално на мен какво ми засилва, явно нещо на подсъзнателна основа, защото не съм забелязала друг негов ефект.
Харесвам много тигрово око, особено червено и кехлибар също и тюркоаз. Имам и розов кварц, но по мои наблюдения не ми се отразява. Харесвам много и аметист, но не смея да го нося.