Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 170936 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #640 -: Февруари 07, 2011, 01:27:24 am »
Много красив, нали.  ;) Ми попаднах на някакви редки бижута с него и сега ще ходя да го диря из Варна, да го видя поне на живо, невероятно излъчване има.

Съмнявам се да го издириш, това ми прилича на рядък минерал, и наш колко пари ще струва.  ;) Ако все пак го намериш, поръчай и един за мен ;D

Привет и на двете   ;D  Ако не сте си намерили Прехнит мога да ви дам от моя,
но са малки до 2 см - внасям си всякакви камъни и не ги купувам от тука,
защото тук са много скъпи.

Ако някой иска някакви камъни, нека да ми пише, но периода за доставката е
доста дълъг.
Мога да предложа от наличните - на много добри цени са- около 10 лева)
Транзита на Сатурн много ме е засилил с тези камъни и искам всякакви    ;D

Благодаря ти много, Муунлейди. ;D

Сега може ли в кратко резюме да ме запознаеш с наличностите , с които разполагаш в момента.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #641 -: Февруари 07, 2011, 01:41:19 am »
Инти, пратих ти лична бел., да не занимаваме всички
Естествени минерали и амулети

*

Инти

• 2068
« Отговор #642 -: Февруари 07, 2011, 04:15:32 am »
Ларимар

Описание: Ларимарът е изключително рядък скъпоценен камък. Вид син пектолит NaCa2Si3O8(OH). Твърдостта му е 4.5-5. Известен е от 1974г. и засега е открито само едно находище в планинска, труднодостъпна местност в Доминиканската република. Оцветяването му е от бяло през светло-синьо, синьо-зелено до тъмно синьо. Срещат се и камъни с червени инклузии което показва наличието на желязо в минерала. През последните години заради красотата си камъкът става все по-популярен и търсен в бижутерията.

Ценообразуване: Цената на ларимара е висока заради повишаващото се търсене и най-вече ограничения добив. Най-ценни са бижута изработени с небесно син до тъмно син ларимар. Белия е с по-ниска цена. Зеленикав се използва в бижутерията обикновено ако е с по-интензивен цвят.

Имитации и как да се избягват: Ларимарът е труден за имитиране. Не сме срещали правдоподобно изглеждащи имитации. Понякога е възможно да го сбъркате с тюркоаз.

Съхранение и почистване: Добре е бижуто с ларимар да се поставя в отделна торбичка или кутийка преди да го поставите при другите бижута в общата кутия. Трябва да се избягва директния контакт на камъка с парфюми, лакове за коса и други химикали. Не трябва да се излага за продължително на пряка слънчева светлина, тъй като с времето ще избледнее. Може да се почиства с разтворен във вода течен сапун и мека четка. Препарати предназначени за почистване на перли са подходящи и за ларимар.

История на камъка: През 1916г. испанския католически свещеник Мигел Доминго Фуертес Лорен подава искане до Министерството на финансите на Доминиканската република за разрешение за проучване и експлоатация на мина в провинция Барахона. Но пектолитите все още не са известни в страната и искането е отхвърлено, а изпратеният на мисия свещеник е призован отново в Испания и новият камък остава "загубен ". Известно е, че до 1957 г. жителите на малкото рибарско селище в близост до река Bahoruco са събирали и продавали полирани камъчета, които намирали на брега. Един от купувачите на този все още неизвестен за науката камък Мигел Мендес решава да търси източника на този камък като съобразява, че той е носен от течението. В компания с още един мъж от селището следват реката нагоре в продължение на няколко дни, но не открили нищо. По-късно разбират, че камъкът се носи от един друг страничен приток на реката и така се открива самото находище. И днес това е единственото известно находище на ларимар в света. Мендес дава на камъка името ларимар съставно от името на дъщеря си Лариса и испанската дума mar (море) защото цвета му прилича на водите на карибско море. През 1974г. започва добива, а изпратени проби до няколко геологични института определят и класифицират камъка в семейството на пектолитите.

Символика и мистични сили на камъка: Въпреки, че камъкът е известен отскоро за света и за него няма древни поверия, за местното население на Доминиканската провинция камъкът е познат отдавна. Ларимарът се приема за камък с много фина и добра енергия. С прекрасния си син цвят камъкът успокоява, сваля напрежението и помага за справяне със стреса. Дава оптимизъм и насърчава духовния и емоционалния баланс на човека. Наричан е също и "камък на Атлантида". В лечебен план литотерапевтите вярват, че камъкът е има благотворни влияние върху щитовидната и тимусната жлези, гърлото, имунната система, кожата и за общо оздравително и балансиращо действие.

Находища: Доминиканската република.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #643 -: Февруари 07, 2011, 04:23:16 am »
полудях по този: нарича се ЛАРИМАР.

http://freya.bg/?Ларимар,115

Благодаря Инти , отдавна съм му качила инфото и точно тази информация.... :blink:

Ако намериш нещо ново за камъка ,ще бъда безкрайно благодарна...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #644 -: Февруари 07, 2011, 04:27:52 am »
Имам  връзка с човек, който разбира от минерали. Той е професионалист, даже има собствен сайт. Писах му по скайп, чакам отговор да видим дали ще ми намери ларимар в България.  ;)

*

Инти

• 2068
« Отговор #645 -: Февруари 07, 2011, 04:32:02 am »
Ако искаш може да си поръчаш тази висулка от ларимар за 45 лв:

бижутериен магазин

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #646 -: Февруари 07, 2011, 04:34:57 am »
Имам  връзка с човек, който разбира от минерали. Той е професионалист, даже има собствен сайт. Писах му по скайп, чакам отговор да видим дали ще ми намери ларимар в България.  ;)

Дано , много ми харесва камъка..., но искам необработен на друза... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #647 -: Февруари 08, 2011, 11:45:34 pm »
Свързах се с геолога, в случая той играе ролята на посредник, тъй като лицето което продава скъпоценния камък Ларимар се намира в Доминиканската република, той коректно ми заяви, че няма гаранция дали ще получиш ларимар или пластмаса. От снимков материал се придобива 30 % от информацията по този начин няма как да се установи дали наистина купувания минерал е истински. Той може да изкаже своето мнение естествено консултациите му са платени, само след като види минерала на живо, но тук идва риска от покупката, т.е. купувача решава дали да го поеме или НЕ.

Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедне
« Отговор #648 -: Март 10, 2011, 03:02:02 am »
Какви полускъпоценни кристали/камъни използвате - натурални или шлифовани, всъщност това има ли значение?

« Отговор #649 -: Март 30, 2011, 06:12:42 am »
Преди две седмици си взех друза аметист (все още не съм го пречистила).
Днес ще станат 3 дни откакто го държа на скрина, който е близо до леглото ми. Започнах да сънувам много объркващи сънища. Част от които, не се отнасят за мен, а за други хора... Не знам как да ги тълкувам като пророчески или плод на някакви неосъществени мечти...

Единственият сън, който се отнася за мен е следният:
Сънувах момчето, което все още не мога да забравя, че е в нас на гости. Говорише ми за някаква връзка с виатнамка, изглеждаше много разочарован... Но накрая ми каза, че ако съм готова той иска ново начало. Силно впечатление ми направи ризата му - светло зелена  :-\

Според вас дали аметиста има някаква връзка със сънищата, имате ли наблюдения? В нета вече прочетох, че отговора е да, но все пак да си питам ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #650 -: Март 30, 2011, 06:44:40 am »
Според вас дали аметиста има някаква връзка със сънищата, имате ли наблюдения? В нета вече прочетох, че отговора е да, но все пак да си питам ;D

Миналата зима всяка вечер си спях с аметист под възглавницата и аметистова гривна на ръката, но никакви по-специални сънища не съм имала, да ти кажа. Дори сега имам в пъти по-интересни сънища, а аметистовата терапия вече я отказах отдавна.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #651 -: Март 30, 2011, 06:49:32 am »
Благодаря за отговора, Лили :blink:
Явно "мейлите" при мен са знак за полудяване  :rolleyes: ;D ;D

« Отговор #652 -: Март 30, 2011, 06:04:35 pm »
Благодаря за отговора, Лили :blink:
Явно "мейлите" при мен са знак за полудяване  :rolleyes: ;D ;D
Не, знак са, че мислиш за него. Напълно нормално е. Мисля, че на всеки се е случвало - да му е било трудно да забрави някого. Дерзай смело напред! :wub:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #653 -: Май 26, 2011, 10:22:36 pm »
Тук попаднах на висулка с ларимар. Помня преди време стана дума за него в темата. Красив е.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Re: кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #654 -: Ноември 14, 2012, 01:39:30 am »
Кво става  ;D незнаех как да започна и затова така иначе по темата имам Хематит и Лабрадорит иначе съм Близнаци с луна Водолеи и Асц Дева. Подарих на баба ми Тигрово око също беше мои , на маика розов кварц тя е теле и на баща ми аметист съм му дал тои е Риби . Кои камък е наи подходящ за мен предложете ми ,има ли значение зодията или трябва да си вземем това което ни привлича? Лабрадорита ме кефи адски много ,да не би заради луната ми във Водолеи затова да ме е изкефил ?? даите инфо :)

*

vall

• 26
« Отговор #655 -: Ноември 15, 2012, 11:59:32 am »
Тук от собствен опит мога да отбележа, че камъкът на сънищата при мен поне /а и при приятелка/ е карнеол. Имам обеци и халка от карнеол, които много дълго време не бях носила, дори бях забравила. Един ден, докато си ровех в нета видях, че за карнеола пишеше, че е камъкът на пророческите сънища и реших да пробвам. Изумена съм! Толкова ярки и говорящи сънища никога не съм имала, сънувах хора, които вече не са сред живите, сънувах толкова много послания, че си скрих камъните, защото се изплаших. Сънищата не спряха. Продължиха още няколко дни, след което спряха. Върнах камъните под възглавницата и филма продължи с пълна сила. Не знам дали някаква част от това, което съм сънувала ще се осъществи, но бях искрено потресена. Приятелката ми сподели, че след като е опитала е сънувала много, но нищо не си спомня. Започнала е да си припомня няколко дни, след като си е свалила пръстена.
Не знам каква енергия засилва този камък и индивидуално на мен какво ми засилва, явно нещо на подсъзнателна основа, защото не съм забелязала друг негов ефект.
Харесвам много тигрово око, особено червено и кехлибар също и тюркоаз. Имам и розов кварц, но по мои наблюдения не ми се отразява. Харесвам много и аметист, но не смея да го нося.
And all I loved I loved alone.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #656 -: Ноември 15, 2012, 01:19:19 pm »
Имам карнеол вкъщи, довечера ще спя с него и ще видим, как ще ми подейства  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #657 -: Август 28, 2013, 07:22:24 am »
Прекрасна тема! Луда съм по камъните! Най-любим ми е черния оникс,а от металите предпочитам среброто. Преди седмица се чудех защо някои хора предпочитат среброто,а други златото и стигнах до извода,че е свързано с Луната и Слънцето. Ако Луната е по-силна в картата натива предпочита среброто,а ако Слънцето е по-силно предпочитанията на натива са към златото. Това не съм го изследвала-просто теория...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #658 -: Август 28, 2013, 10:00:30 am »
Преди две седмици си взех друза аметист (все още не съм го пречистила).
Днес ще станат 3 дни откакто го държа на скрина, който е близо до леглото ми. Започнах да сънувам много объркващи сънища. Част от които, не се отнасят за мен, а за други хора... Не знам как да ги тълкувам като пророчески или плод на някакви неосъществени мечти...

Единственият сън, който се отнася за мен е следният:
Сънувах момчето, което все още не мога да забравя, че е в нас на гости. Говорише ми за някаква връзка с виатнамка, изглеждаше много разочарован... Но накрая ми каза, че ако съм готова той иска ново начало. Силно впечатление ми направи ризата му - светло зелена  :-\

Ха... година по-късно случайно попаднах на негов профил в мрежата и видях, че наистина се интересува и търси китайки, виетнамки и пр. ;D Днес обаче не се сещам дори и фамилията му  :-[

Много сънища имах след като купих аметиста.

Но от близо година спя в друга стая и до леглото си имам само стъклена пирамида с образа на Исус и сърце от хималайска сол, доста по-добре ми е и не се чувствам толкова изтощена след събуждане :blink:

« Отговор #659 -: Октомври 01, 2013, 06:04:24 pm »
Много красиви работи продават в тоя магазин в Шумен,ей сега им хвърлих по едно око ...  :rolleyes:

...а кой е тоя магазин? ...щото от 10дни съм пощръкляла и аз по тези камъни  и обикалям из града да търся, ама нещо не ми се отдава да намеря нещо сносно,освен в магазин "Слънце",откъдето си купих планинския кристал.... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)