Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171567 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #200 -: Февруари 06, 2010, 03:20:56 pm »
По индийска? В Козирог, в трети дом, няма специални достойнства, но се намира в знак на приятел /Сатурн/.

пак има обаче общо със сатурн :o ,бре мама му стара.
по западната в знак на сатурн ,на трон по дом ,в индийската пак със сатурн свързана.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #201 -: Февруари 06, 2010, 03:23:04 pm »
И получава аспект от Раху, който се намира в 7 дом, докато същевременно го диспозира.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #202 -: Февруари 06, 2010, 03:26:07 pm »
И получава аспект от Раху, който се намира в 7 дом, докато същевременно го диспозира.

как се тълкува това според индийците?
аспект от Раху - тригон вероятно? :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #203 -: Февруари 06, 2010, 03:27:46 pm »
Kali - маетистът  е много подходящ за вярност и трябва в това отношение да се внимава кой го подарява :P

Значи пак извадих късмет  :blink:, подарих си го на себе си и го слагам под възглавницата си, когато спя до съпруга си.

Струва само 1 лв, всеки от вас може да опита.

Кали, как така левче?  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #204 -: Февруари 06, 2010, 04:12:19 pm »

Само 7 хиляди и 300 долара.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #205 -: Февруари 06, 2010, 04:22:30 pm »

Само 7 хиляди и 300 долара.  :blink:

акцента е в/у основния камък. дори е ефтин. чистотата и прозрачността му са добри. колкото е по-наситен зеления цвят ,толкова по- стар и зрял е и камъка както и висока цената му. :blink:
и той е много красив!
изумруда е камък на телеца. мойта луна много го харесва.....

*

Nebesna

« Отговор #206 -: Февруари 06, 2010, 04:23:11 pm »
Моят любим пръстен с гранати. Слагам си го, когато имам нужда от прилив на енергия, но не е хубаво да се носи постоянно, защото организмът има нужда от почивка.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #207 -: Февруари 06, 2010, 04:25:19 pm »
В понеделник ще ходя да ми вземат мярка за моя скромен пръстен с малък, но истински изумруд.  :blink: Просто залепнах за тоя камък и това си е! Настъпил е момента. А освен това се оказа, че искали да ми подарят пръстен без да е ставало на дума, само избора щял да бъде труден, а ето аз улесних ситуацията.  ;)

Кали, чакам те да кажеш какви са тия аметисти за левче?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #208 -: Февруари 06, 2010, 04:30:43 pm »
Тук някой каза, че аметистът бил широкоразпространен и не се фалшифицира.
Купих го в София, от Мола на Стамболийски, има едно междинно етажче между партер и Пикадили и там е щанда с камъчета. Моят не е напълно прозрачен, явно качеството му не е особено високо, но това не му пречи да е аметист. Изглежда почти като речно камъче. Има доста аметисти, а и други полускъпоценни камъни по 1 лв.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #209 -: Февруари 06, 2010, 04:32:36 pm »

долу-горе такова, но по-малко лилаво
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Helo

« Отговор #210 -: Февруари 06, 2010, 04:35:54 pm »
Аметист

Той е просто разновидност на кварцовия кристал,но със примеси на някои метални йони,които придават виолетовия цвят.Свързан е с енергиите на Плутон.

Изключително духовен камък.Дейсва антагонистично на алкохолизъм и други вредни навици.Помага за лечение на обсесивно-компулсивни разстройства.Носи и любов,но разумна любов.

http://www.magicgatebg.com/magic/corresp/stones.htm

Обсесивно-компулсивните разстройства май са по Плутон и явно този камък като свързан с Плутоновите енергии помага на хората, под влияние на тази планета.

*

Nebesna

« Отговор #211 -: Февруари 06, 2010, 04:43:18 pm »
Това е пръстенът ми с ХРИЗОПРАЗ. Нося го, когато имам нужда да се обградя със съмишленици и да държа настрана завистниците и недоброжелателите. Всеки път когато започвам нови проекти го слагам на ръката си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #212 -: Февруари 06, 2010, 04:44:33 pm »
има едно село на границата с гърция нарича се тешево , от там съм брала аметисти. местните ги наричат камбанки...... :blink:
аметиста ,тъмен или светъл ,кристален или млечен си е аметист.

*

sunrain

• 6710

*

Diyana

• 2705
« Отговор #214 -: Февруари 06, 2010, 05:15:36 pm »
Небесна, страхотни са... ;D

Този с хризопраз е уникален.

Аз напоследък забелязвам, че не понасям накитите си с камъни в жълти, кафяви, зелени, червени, топли оттблясъци. Смятам, че на кожата ми седят вулгарно и евтино. Подарих всички такива бижута на сестра ми. Тя е Лъв, има топло лятно излъчване и натюрелът й някак си пали тези камъни и ги кара да блестят.

Аз съм по по-студените нюанси. Налитам само на чисти прозрачни диамантени бижута, на сиви перли, на сини камъни и напоследък - на черни камъни. Особено след един съвет на Марая ;)

Черните опали с индигови нишки, които постнах тук, съчетават всичките ми претенции, но са непостижими като цена. Мисля, че въобще не се внасят у нас истински. Във Фортуна ме гледаха като тапир илитерат, като попитах за такова пръстенче.  :'( 

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #215 -: Февруари 06, 2010, 05:35:18 pm »
Небесна, страхотни са... ;D

Този с хризопраз е уникален.

Той наистина е уникат - художествена изработка. Изработва ги една художничка във Варна и ги предлага в бижутерските магазини. Имаше и брошка към него със същия сребърен обков, но имаше петно, което ме издразни и не я купих. Включенията показват, че камъкът е самороден, но аз в този случай се въздържах да купя брошката. Обаче не ми стига само пръстена, сега търся и нещо в допълнение.

*

Марая

• 28287
« Отговор #216 -: Февруари 06, 2010, 05:42:50 pm »

Черните опали с индигови нишки, които постнах тук, съчетават всичките ми претенции, но са непостижими като цена. Мисля, че въобще не се внасят у нас истински. Във Фортуна ме гледаха като тапир илитерат, като попитах за такова пръстенче.  :'( 

любовта към камъните при мен датира от 24години. имах приятелка с години по-възрастна от мен. беше украйнка. когато родих първото си дете,та ми подари висулка с форма на малиново клонче с изумруд и брилянт. това беше началото..... :-X ,скъпо удоволствие и много любов.
аз медитирам с камъни и се зареждам с тях. притежавам изключително богата колекция от камъни и знания за тях ;D ;D ;D ;D. няма книга излязла на пазара и такава издавана след 39година на миналия век ,която да я нямам.
по този повод познавам и много вносители , като контакта ми с най-толемите е отличен. имам подаръци от тях ,като лампа от ахат и пепелник от рядко срещания морски ахат.
няма да правя реклама на никой само ще кажа ,че ако някой иска да си купи нещо ценно и истинско на достъпни цени ,може да ползва лични бележки ;) :blink:.
има го ,диана ,камъка ,но фортуна не е най-добрия избор за пазар. :blink:
ползвам отстъпки от 30% ,дори и във варна ,защото при мен камъните са заболяване... :-[ :-[ :-[

*

Nebesna

« Отговор #217 -: Февруари 06, 2010, 05:43:43 pm »
А това е пръстен с колие, изработени от различни нюанси на рубина. Не е толкова силен като граната - освобождава енергията си по-плавно и равномерно. Гранатът ти дава енергия да водиш битки, докато рубинът те приканва "да правиш любов, а не война". Той е по-овладян камък.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Февруари 06, 2010, 05:47:13 pm »
В понеделник ще ходя да ми вземат мярка за моя скромен пръстен с малък, но истински изумруд.  :blink:

Честито!  :blink:
И имай предвид, че изумрудът ще ти активира още повече наталния Меркурий, доколкото се свързва с тази планета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #219 -: Февруари 06, 2010, 05:50:15 pm »
А тези гранатови обеци и под косата ми блестят даже. Забелязват се от мтого далеч, направо са като наляти с кръв.затова казват, че гранатът е камъкът на страстта.