Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171556 Прегледи
*

Helo

Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #240 -: Февруари 06, 2010, 06:39:12 pm »
Добре, благодаря Лили!  :blink: Ще помисля.

Ама, ако усиля Юпитер, да не взема да надебелея. И без това ми е в тригон с Венера в Телец. ;D  :-\ :( :angry:

;)

Мисля, че аметистът е добро решение, защото е камък едновременно на Стрелец и Близнаци.

Аметистът е интровертен камък и ще бъде подходящ, ако искаш да се изолираш, но ако искаш да си развиваш комуникативността и любознателността не е най-подходящия камък. Аметистът е подходящ ако искаш да се обърнеш навътре към себе си.

Ейй, няма угодия! Тюююю

Аз съм си интровертна. Може би, ако го нося само вкъщи, докато пиша, ще е добре.

Пречи и на любознателността!  :unsure: :angry: :( :unsure:

Май по-добре да разчитам само на себе си, а не на камъни.  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #241 -: Февруари 06, 2010, 06:39:28 pm »
хЕЛО, твоя камък е изумруд. скъпоцинния .
полускъпоценните са:всички разновидности на ахата.

Тази информация как я получи?  ;D

АХАТ - защитава от уроки и лоши очи. Черният ахат предизвиква печал и може да създаде непредвидена ситуация. Белият или жълтият - спомага за доброта, мекосърдечие и вътрешна увереност. Ако по природа сте боец, то ахатът може да ви направи жалък.    :( :angry: :unsure: ;)

« Отговор #242 -: Февруари 06, 2010, 06:40:31 pm »
И аз си имам такова дръвче.  :blink:
Мои приятелки ми го подариха преди няколко години за рожден ден.
По него камъните са - розов кварц, карнеол,планински кристал и опал.

« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 06:47:06 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #243 -: Февруари 06, 2010, 06:40:37 pm »
Ето още слънчеви изделия от карнеол. Много са весели за лятото.

А това вече е червен карнеол и бижуто е по-тежко.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #244 -: Февруари 06, 2010, 06:48:10 pm »
ох тия камъни колкото повече ги гледам и толкова повече ми текат лигите по тях. обожавам ги, но не толкова на бижута а като камънаци разпръснати из къщи  ;D

бях си харесала един водопад/фонтан целият от огромна друза аметист. като го видях и просто залепнах за него, да имаше едно лесно щях да спя в магазина до фонтана... ама ебаси цената дето си имаше, нещо над 5000лв беше  :03: иначе водопада беше висок почти до гърдите ми - голям, лилав и невероятно красив  :25:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #245 -: Февруари 06, 2010, 06:49:18 pm »
Ама, ако усиля Юпитер, да не взема да надебелея. И без това ми е в тригон с Венера в Телец. 

Ако решиш да го подсилиш или която и да било друга планета, това съвсем не означава, че трябва да носиш съответния камък или цвят постоянно, а само при определени обстоятелства.
Например, ако решиш да отделиш голяма част от времето си за занимания с астрология, йога, медитация или пък писане, поезия, музика, изкуство, можеш да стимулираш съответната енергия в хороскопа, която да ти осигури необходимата съсредоточеност, концентрация, чистота на ума, вдъхновение и т.н. според спецификата на конкретното занимание.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #246 -: Февруари 06, 2010, 06:53:40 pm »
хЕЛО, твоя камък е изумруд. скъпоцинния .
полускъпоценните са:всички разновидности на ахата.

Тази информация как я получи?  ;D

АХАТ - защитава от уроки и лоши очи. Черният ахат предизвиква печал и може да създаде непредвидена ситуация. Белият или жълтият - спомага за доброта, мекосърдечие и вътрешна увереност. Ако по природа сте боец, то ахатът може да ви направи жалък.    :( :angry: :unsure: ;)

от една книжка , много нова и много хубава , като мерка квадрат сатурн  ;D ;D ;D ;D си я потвърди от още 2 книжки.
харесвам хартиените носители! ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #247 -: Февруари 06, 2010, 07:06:29 pm »
Това е моето дръвче от самородни АМАЗОНСКИ КАМЪНИ.

Амазонит
(амазонски камък)

Издържливост, преданост, уравновесеност.  Предпазва тимуса. Възвръща младостта.

Получил названието си от река Амазонка, където през 1738 г. е бил открит за пръв път. Окраската му варира от зелено до синьо-зелено. Блясък –стъклен.

Лечебни свойства

Амазонитът работи основно на нивото на 4-тата (сърдечната) чакра, а заради жълтите включения в него, и на нивото на 3-тата чакра (слънчевия сплит).

Възражда младостта у възрастни хора- изглажда бръчките, успокоява уморени очи.  Носенето на амазонит прави кожата здрава и млада, подобрява състоянието на зъбите, костите и косата. Литотерапевтите го препоръчват при артрит, ревматизъм, остеохондроза.

Масажите с амазонитови топчета способстват за излекуването на варикозното разширение на вените, предотвратява запушването на съдовете, помага за по-бързото преодоляване на сърдечно-съдови заболявания (укрепва сърдечния мускул).

Подобрява слуха. Предпазва от главоболие и слънчев удар.
Камъкът лекува нервни изтощения при силен стрес и съдейства за по-голяма издържливост. Помага на човека да извлича енергия от недрата на своята душа и да намери допълнителни сили в моменти на нервен срив.
Може да се носи постоянно под формата на синци или пластинки. Спомага за възстановяването на сходящия и възходящия поток на енергиите в нашето тяло. Когато тези два потока са уравновесени, способността на човека за противопоставяне на агресията в околната среда нараства 3-4 пъти. Амазонитът трансформира енергията, изходяща от другите хора към човека, и от човека към другите хора. Не позволява да се натрупват излъшъци от енергия, опасни за здравето, както и на човека да се затваря енергетически.  
Всички камъни със зелен цвят са сърдечни терапевти.

Отговаря за процесите на правилното използване на мастните отложения. Регулира мастната и липидната обмяна в организма. Носенето на подходящите места позволява на притежателя си да се избави от доброкачествени новобразувания на мастната тъкан – липоми.
Наложен върху стомаха и бедрата под формата на пластини намалява опасността от разпространение на целулита и помага да се избавите от него. Помага и за напълняването на прекалено слаби хора, регулирайки количеството на мастната тъкан и за усвояването на хранителните вещества, стимулирайки синтеза на хранителните ферменти и ензими.

За лечебни цели, амазонитът се носи пришит в долното бельо в натурални материали:
•   При изтощение – на нивото на долната граница на гръдния кош.
•   При нарушение на мастната обмяна – под дясната гръд ;
•   При целулит и липоми – залепени пластинки на кожата.
•   За предоодоляване на симтомите на преяждане, мъжете държат камъка в лявата си ръка, а жените –в дясната (може да го държите в подходящата ръка и по време на хранене).
 Магически свойства

У жените той проявява женствеността, отнема чувството на тревога и неувереност в своите сили.
Усилва мъжката потенция при поставяне на стъпалата или на „мъжките точки” (на 3см вляво и вдясно от гръбначния стълб в областта на кръста).
В енергетичен смисъл е удобен и спокоен камък, хармонизира човека, създава чувство на мекота и защитеност. Увеличава благополучието в семейството - привлича в дома енергиите на покоя, уюта и стабилността като нормализира обмена на човешките енергии с тези на околната среда.  
Литотерапевтите предупреждават, че притежателят на амазонита трябва да се отнася крайно внимателно към този камък, защото той не се подчинява на всеки. Трябва да се грижите за него, за да ви „служи”. Почиства се на силна струя течаща вода в продължение на няколко минути и се суши на Слънце. Така отмивате отрицателните енергии. Ако не полагате необходимите грижи, камъкът не само, че се затваря, но и даже започва да усилва негативните качества на човека, прави ги забележими.

Астролозите твърдят, че най-голям шанс да завоюват „любовта” на камъка имат хората, родени в следните зодиакални знаци: Телец, Водолей, Скорпион, както и Везни и Козирог.

Останалите знаци трябва да проявят повече търпение, но могат да го съчетават с други камъни. Особено силно проявява свойствата си в съчетание с нефрит или малахит.

Твърди се, че амазонитът не дава шанс на Стрелците.

Талисмани и амулети

Прекрасен талисман за дома. Не само спомага за укрепване на семейните връзки, но и оказва помощ на жените в битовите дела, прави ги по-мъдри, посвещава ги в изкуството на воденето на домакинството.
В Монголия и до днес го използват за мир в семейството и установяване на здрави дружески отношения. Засилва верността, спокойствието и любовта.

Това е камък, който е много подходящ за мен, тъй като имам квадратури във фиксирани и кардинални знаци. А камъкът е едновременно подходящ за тези знаци и може да си балансирам енергиите.

*

Helo

« Отговор #248 -: Февруари 06, 2010, 07:19:35 pm »

от една книжка , много нова и много хубава , като мерка квадрат сатурн  ;D ;D ;D ;D си я потвърди от още 2 книжки.

Марая, а ти имаш ли бизнес, свързан със скъпоценните камъни?

*

Марая

• 28287
« Отговор #249 -: Февруари 06, 2010, 07:23:44 pm »

Марая, а ти имаш ли бизнес, свързан със скъпоценните камъни?

елементарен въпрос ;D ;D ;D ,през минералната вода към скъпоценните камъни ;D ;D ;D ;D.
не ,нямам ,но имам бизнес ,който ми позволява лукса да притежавам скъпоценни камъни! :blink: ;)
да търся най-доброто и това ,което мога да си позволя за качеството. познатите са ми търговците от които пазарувам  ,а аз се водя нещо като по-импортант ;D ;D ;D ,клиент ,заради оборотите! ;D ;D
клиента е бог!
а тези ,които са ме виждали ,знаят ,какви камъни нося... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #250 -: Февруари 06, 2010, 07:32:40 pm »
Минералните дръвчета се комбинират добре с Фънг Шуй и символизма на самото дърво   ;)

Липа от карнеол

Бонзай от планински кристал

"Dragon" Gem Tree for "Dream come true"

Wealth Gem Tree for Feng Shui      http://www.fengshui-supply.com/

Tree with Gold Coins for Greater Chi

Аметистово Фънг Шуй бонзайче

Дърво от червен корал-снимка Много е красиво,но размера на снимката е голям за това съм го дал като линк.

Тюркоазено

Родонит

И по арт

*

Марая

• 28287
« Отговор #251 -: Февруари 06, 2010, 07:35:44 pm »
а ,някое гранатово има ли нухе?

*

Asol

• 4140
« Отговор #252 -: Февруари 06, 2010, 07:48:25 pm »

« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 07:58:35 pm от Asol »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #253 -: Февруари 06, 2010, 07:52:24 pm »
Гранатови дръвчета  ;D

Гранатено дръвче-високо качество-снимка

А това е един много богат сайт за всякакви минерални изделия,включително статуи и много други :

http://www.crystalsrocksandgems.com/

Demantoid Garnet

*

Марая

• 28287
« Отговор #254 -: Февруари 06, 2010, 07:53:33 pm »
мерси асол , дръвчето е уникално... :blink:

*

abroad

« Отговор #255 -: Февруари 06, 2010, 08:01:47 pm »
Кой камък би повлиял на упоритото и непоносимо глароболие, че от многото писания се обърках :rolleyes:
За проблемите със съня, или по-скоро с неговата липса разбрах, че се справя аметистът, който всякак има отношение към честото ми главоболие

*

Синухе

• 4978
« Отговор #256 -: Февруари 06, 2010, 08:04:49 pm »
А ето едно нещо,което някой ден ще направя-картина от скъпоценни камъни   :blink:
Идеята ми се появи преди няколко месеца  :rolleyes:

Отдолу съм дал линк с използваните камъни ,цена и т.н.,но много са ми евтини за такъв вид изкуство   ;)

http://www.gemegg.com/paintings/Tiger---bravery-symbol-1044.html

http://www.gemegg.com/paintings/Chinese-symbolic-preacher---Kyaut-Su-Kong-(Shou-Lao,-the-God-of-Longevity)-1027.html

http://www.gemegg.com/paintings/My-Work-Place-1014.html

http://www.gemegg.com/paintings/Lotus-and-nine-carps-1028.html

http://www.gemegg.com/paintings/Peacock-lovers-(-Wild-peacocks-)-1030.html

http://www.gemegg.com/paintings/Flower-with-butterfly-(Spring-begins-or-start-of-spring)-1035.html

http://www.gemegg.com/paintings/Buddha-Close-Up-1086.html

*

Марая

• 28287
« Отговор #257 -: Февруари 06, 2010, 08:05:04 pm »
Кой камък би повлиял на упоритото и непоносимо глароболие, че от многото писания се обърках :rolleyes:
За проблемите със съня, или по-скоро с неговата липса разбрах, че се справя аметистът, който всякак има отношение към честото ми главоболие

за главоболие:
авантюрин , магнетит , гагат , тюркоаз.

*

Nebesna

« Отговор #259 -: Февруари 06, 2010, 08:12:31 pm »

Вземи си кехлибарени обеци и колие - лекува хронична мигрена.