Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171401 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #340 -: Февруари 16, 2010, 08:10:26 pm »
Честито и на двете ви! Много са красиви, Небесна!  :blink: Аз също вече мога да се похваля с един скромен пръстен със смарагд. Когато ми остане време ще го снимам. Според вас лошо ли е ако поне засега го нося всеки ден?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #341 -: Февруари 16, 2010, 08:17:50 pm »
Честито и на двете ви! Много са красиви, Небесна!  :blink: Аз също вече мога да се похваля с един скромен пръстен със смарагд. Когато ми остане време ще го снимам. Според вас лошо ли е ако поне засега го нося всеки ден?

Не е лошо! Носи го колкото си искаш, щом се чувстваш добре с него. Аз си сложих аквамарините и не искам да ги свалям. Излязох за бижу с ахати, но нищо не харесах и се обзаведох с аквамарини. Имат същото уравновесяващо въздействие. Всъщност се подготвям за транзита на Нептун в Риби, че като ми кацне върху Меркурия ЯСНОТО мислене ще ми бъде много необходимо.

Между другото, аквамарините също са берили като смарагда.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #342 -: Февруари 16, 2010, 08:22:15 pm »
Между другото, аквамарините също са берили като смарагда.

Да, прочетох и наистина имат невероятно излъчване. Може някой ден и аз да си купя.  :blink:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #343 -: Февруари 16, 2010, 08:56:09 pm »
Днес при сходящия аспект на тр. Юпитер с натална Венера и при повтарящ се мунданен такъв в Риби не издържах и си купих тези прекрасни бижута с аквамарини. Е, нали трябва да се подготвя за точния аспект на Юпи с Венера.

Честито!  :blink:

Абе Небесна,тия аквамарини дадоха ли ти сертификат за тях,разбра ли дали са естествени? Виждат ми се прекалено наситени като цвят,а и май не са много малки,би трябвало да са много скъпи.Казаха ли ти каратите?Щото аз оня пръстен дето си харесах с горе долу толкова голям аквамарин и с карат и половина,беше 1500.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #344 -: Февруари 16, 2010, 08:57:35 pm »
Сега чакаме и Сънрейн да си вземе пръстенчето със смарагд, което харесах специално за нея. :blink:

Да, нямам търпение да го видя.  :wub: :blink:

*

Nebesna

« Отговор #345 -: Февруари 16, 2010, 09:06:54 pm »
Днес при сходящия аспект на тр. Юпитер с натална Венера и при повтарящ се мунданен такъв в Риби не издържах и си купих тези прекрасни бижута с аквамарини. Е, нали трябва да се подготвя за точния аспект на Юпи с Венера.

Честито!  :blink:

Абе Небесна,тия аквамарини дадоха ли ти сертификат за тях,разбра ли дали са естествени? Виждат ми се прекалено наситени като цвят,а и май не са много малки,би трябвало да са много скъпи.Казаха ли ти каратите?Щото аз оня пръстен дето си харесах с горе долу толкова голям аквамарин и с карат и половина,беше 1500.

Дадоха ми сертификат - тези са синтетични берили италиански, не е оцветено стъкло. Знаех какво купувам. Истински берил с такава големина и бистрота струва майка си и баща си. Има същото въздействие като естествения камък, само дето не е расло в земята. Купих ги защото са ги произвеждали италианци, а те обичат да се глезят и да си доставят удоволствие, харесвам тази нация, сигурно в минали животи съм била италианка. Белите камъчета са циркони.

Целият свят е пощурял по Сфаровски, а те също са синтетични при това не са евтини. викам си защо да не си взема синтетичен камък - цената му е приблизителносъщата като на Сфаровски. Среброто е качествено и художествената изработка е на ниво.

Освен това, майсторът ми ги тества на апарата- светят в жълтата гама, т.е. камъкът има кристална решетка, а не е аморфно стъкло.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #346 -: Февруари 16, 2010, 09:11:02 pm »
И аз гласувам за Италия. Всичко италианско любя.  :blink: Ми стига с тази Турция, ходи на спагети през новия солар.  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #347 -: Февруари 16, 2010, 09:12:29 pm »
Дадоха ми сертификат - тези са синтетични берили италиански,

Твой си избор,важното е теб да те радват,дано това което казваш че свойствата им са същите да е така,но мен ме съмнява  :-\

Синтетичните разбира се не може да се сравнят с естествените-самата наситеност е различна,тука малко е пресилена и се вижда,а и естественият винаги е по-красив,светлината по друг начин се пречупва,но явно пак е вариант когато се търси като украшение.

А Сфаровски на мен не ми харесват,може само някое лотосче или друго ей така за красота,но не и за бижу.

*

Nebesna

« Отговор #348 -: Февруари 16, 2010, 09:12:43 pm »
И аз гласувам за Италия. Всичко италианско любя.  :blink: Ми стига с тази Турция, ходи на спагети през новия солар.  :P

;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #349 -: Февруари 16, 2010, 09:15:58 pm »
Синтетичните разбира се не може да се сравнят с естествените-самата наситеност е различна,тука малко е пресилена и се вижда,а и естественият винаги е по-красив,светлината по друг начин се пречупва,но явно пак е вариант когато се търси като украшение.

Ми това е първият ми синтетичен камък, който си купувам и за сега действа. Просто ми радва окото. А да не забравяме, че и самият му цвят въздейства върху съответната чакра.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #351 -: Февруари 17, 2010, 01:00:54 pm »
Как се прекарах с нефритените обеци, просто не е истина. Сега ги разгледах и се оказа, че макар и да са изглеждат еднакви, изработката се различава откъм дребни детайли, обковът на едната е друг. И ако имах глуостта да хвърля касовия бон... Добре, че поне сертификата пазя. Обаче в него пък пише, че парите не се връщат, а изделието може да се замени с друго със същата равностойност в рамките на три дни след покупката. Аз пък от замяна нямам нужда, имам си бижута предостатъчно. Харесах тези обеци, затова ги купих, други не ми трябват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #352 -: Февруари 17, 2010, 01:21:34 pm »
Ми ако ти струват, колкото пръстена, който ще взема, предлагам вариант. Заменят ти ги за пръстена, аз ти давам парите.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #353 -: Февруари 17, 2010, 03:48:22 pm »
Благодаря, Сънрейн, малко по-скъпи са, но няма значение... Всъщност вече намерихме взаимноприемливо решение, както ти казах.  :P
Така им бях набрала по овенски, но в последния момент, прекрачвайки прага на магазина, успях да запазя самообладание и издокарах най-милата и чаровна везнишка усмивка, на каквато съм способна.  ;D
И мога да кажа, че съм очарована от коректността им, просто не очаквах!
След като им обясних за дефекта и показах обеците, веднага предложиха да ми върнат парите, въпреки че в сертификата пишеше, че парите не се възстановяват. Но започнах да оглеждам стоката, изложена на щанда, за евентуална замяна, макар че от друго бижу нямах нужда... Обеците ги взех, защото бяха от нефрит и щях да ги нося в комплект с гривната. Една от продавачките посегна към витрината и ми показа страхотен пръстен с нефрит, който явно са получили днес, защото вчера го нямаше. Масивен е, но с много ефектна форма - три зелени нефрита, наподобяващи детелина. Грабнах го веднага.  ;D Върнаха ми разликата и в парите, но тя не беше голяма, само с пет лева по-евтин от обеците беше. Така че за пореден път успях да проявя Северния си възел във Везни, като потърсих компромисен и взаимноприемлив вариант вместо да тропам с крак по овенски и да вдигам панаири. Цял живот съм учена на компромиси...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #354 -: Февруари 17, 2010, 03:52:59 pm »
 много харесвам нефрита и подарих на сестр ами пръстен, който нося аз ;D
но  няколко пъти съм получавала подаръци с малахит и или гибя или чупя..тоя камък за какво е малахита?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #355 -: Февруари 17, 2010, 03:55:53 pm »
За малахита вече коментирахме тук, че привлича мъжки страсти и натрапчиво ухажване.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #356 -: Февруари 17, 2010, 03:56:03 pm »
Така че за пореден път успях да проявя Северния си възел във Везни, като потърсих компромисен и взаимноприемлив вариант вместо да тропам с крак по овенски и да вдигам панаири. Цял живот съм учена на компромиси...

;D ;D ;D Със здраве да си го носиш  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #357 -: Февруари 17, 2010, 03:56:11 pm »
Благодаря, Сънрейн, малко по-скъпи са, но няма значение... Всъщност вече намерихме взаимноприемливо решение, както ти казах.  :P
Така им бях набрала по овенски, но в последния момент, прекрачвайки прага на магазина, успях да запазя самообладание и издокарах най-милата и чаровна везнишка усмивка, на каквато съм способна.  ;D
И мога да кажа, че съм очарована от коректността им, просто не очаквах!
След като им обясних за дефекта и показах обеците, веднага предложиха да ми върнат парите, въпреки че в сертификата пишеше, че парите не се възстановяват. Но започнах да оглеждам стоката, изложена на щанда, за евентуална замяна, макар че от друго бижу нямах нужда... Обеците ги взех, защото бяха от нефрит и щях да ги нося в комплект с гривната. Една от продавачките посегна към витрината и ми показа страхотен пръстен с нефрит, който явно са получили днес, защото вчера го нямаше. Масивен е, но с много ефектна форма - три зелени нефрита, наподобяващи детелина. Грабнах го веднага.  ;D Върнаха ми разликата и в парите, но тя не беше голяма, само с пет лева по-евтин от обеците беше. Така че за пореден път успях да проявя Северния си възел във Везни, като потърсих компромисен и взаимноприемлив вариант вместо да тропам с крак по овенски и да вдигам панаири. Цял живот съм учена на компромиси...

Кажи ми къде е този магазин с толкова коректни продавачи. напиши ми адреса, моля!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #358 -: Февруари 17, 2010, 03:59:08 pm »
Магазинът е MANTELLI, намира се на бул. Вл. Варненчик 31 А във Варна, от страната на Лазур.
Продават изделия от злато и качествено сребро със скъпоценни и полускъпоценни камъни, внос от Италия.
Много са любезни!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедне
« Отговор #359 -: Февруари 17, 2010, 04:01:58 pm »
За малахита вече коментирахме тук, че привлича мъжки страсти и натрапчиво ухажване.  ;D
e
  скоро не е пробван :rolleyes:
гранатите върху мен има разрушителни свойства обаче - "гърмя" което ми припомня не съм ги носила отдавна ( миналата година червено не ми се слагаше)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.