Благодаря, Сънрейн, малко по-скъпи са, но няма значение... Всъщност вече намерихме взаимноприемливо решение, както ти казах.

Така им бях набрала по овенски, но в последния момент, прекрачвайки прага на магазина, успях да запазя самообладание и издокарах най-милата и чаровна везнишка усмивка, на каквато съм способна.

И мога да кажа, че съм очарована от коректността им, просто не очаквах!
След като им обясних за дефекта и показах обеците, веднага предложиха да ми върнат парите, въпреки че в сертификата пишеше, че парите не се възстановяват. Но започнах да оглеждам стоката, изложена на щанда, за евентуална замяна, макар че от друго бижу нямах нужда... Обеците ги взех, защото бяха от нефрит и щях да ги нося в комплект с гривната. Една от продавачките посегна към витрината и ми показа страхотен пръстен с нефрит, който явно са получили днес, защото вчера го нямаше. Масивен е, но с много ефектна форма - три зелени нефрита, наподобяващи детелина. Грабнах го веднага.

Върнаха ми разликата и в парите, но тя не беше голяма, само с пет лева по-евтин от обеците беше. Така че за пореден път успях да проявя Северния си възел във Везни, като потърсих компромисен и взаимноприемлив вариант вместо да тропам с крак по овенски и да вдигам панаири. Цял живот съм учена на компромиси...