Здравей Гост

Темата на Небесна

• 534 Отговора
  • 83396 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Темата на Небесна
« Отговор #300 -: Юли 02, 2010, 06:40:23 pm »
Зная 2 такива магазина във варна, но още не съм влизала в тях. Пускат руска музика пред входа...

И на мен не ми харесва това с музиката. Това май беше магазинът на улицата, която се спуска към Дирекцията на полицията. Има и един съвсем близо до нас, на Чаталджа. Днес бях в оня, дето е на Вл. Варненчик и това бе първото ми влизане в руски магазин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #301 -: Юли 02, 2010, 06:43:14 pm »
Зная 2 такива магазина във варна, но още не съм влизала в тях. Пускат руска музика пред входа...

И на мен не ми харесва това с музиката. Това май беше магазинът на улицата, която се спуска към Дирекцията на полицията. Има и един съвсем близо до нас, на Чаталджа. Днес бях в оня, дето е на Вл. Варненчик и това бе първото ми влизане в руски магазин.

Да бе и двата ги знам. Единият, който е на ул. Преслав до Прокредит банк близо до Областната управа.

ПП. Не съм споменала, че не ми харесва музиката. Нали знаеш, че водолеят си пада по по-нестандартните неща, които биха привлекли вниманието. Те вероятно по този начин правят промоция и на руската култура...няма лошо

*

sunrain

• 6710
« Отговор #302 -: Юли 02, 2010, 06:44:05 pm »
И пуешко и патешко са ми много любими. Пуйка правих за миналата нова година и се получи, а мислех, че ще е жилава. Дадоха ми я от едно село, иначе не бих купила, първо са скъпи, второ то да дадеш пари, но да си заслужава, а като гледам пилетата...
От патешкото става чудесна супичка.  :wub:    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #303 -: Юли 02, 2010, 06:44:38 pm »
Аз нали знаеш, че не съм много по сладкото, но ако по-натюр се усеща, бих опитала. Специално съм любопитна за вкусовете, за които разказваш.

Не знаех, че не си по сладкото, не бях обърнала внимание.  :blink:
От сладоледите, които предлагат, има един със страхотен вкус - "Мороженое с варëной сгущëнкой", т.е. сладолед с варено кондензирано мляко, така се превежда буквално. Не е като сметановия бял сладолед, но не е и като шоколадовия. Сметанови са "Сливочное" и "Пломбир". Мммм, цял следобед съм в екстаз след изяденото количество сладолед.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #304 -: Юли 02, 2010, 06:45:12 pm »

И на мен не ми харесва това с музиката.

Що, това е доста оригинална идея. Даже аз много тача такива магазинчета с атмосфера. Съвсем ме навихте вече.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #305 -: Юли 02, 2010, 06:46:34 pm »
говориш за плоските патици, предполагам, защото има и едни гъски, които май не са толкова разпространени у нас, тяхното месо прилича повече на пуешко..

Да, баш за патките говоря.  ;D
Гъските са по-едри и са много агресивни, когато имат малки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #306 -: Юли 02, 2010, 06:48:06 pm »
От сладоледите, които предлагат, има един със страхотен вкус - "Мороженое с варëной сгущëнкой", т.е. сладолед с варено кондензирано мляко, така се превежда буквално.

Тоя значи е за мен. По-млечен идва, тъкмо обичам. Ама може и сметановите да ми допаднат знам ли, зависи от сметаната. Някои са тежки. Абе ще се пробва, щом така действа...  ;D
 Пък за сладкото хич даже не се сещам, чудила съм се чак, много рядко ми се прияжда шоколад, но от черните, сладкото ми идва в повече, нямам понятие за причината.  
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 06:52:17 pm от sunrain »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #307 -: Юли 02, 2010, 06:52:17 pm »
И аз така съм със сладкото и въглехидратите, изобщо нямам нужда.
Красивите торти и сладкиши на Вещичка ги гледам в темата за готварски рецепти като музеен експонат, но не бих се изкушила. Мина и времето, когато хапвах шоколади, вафли, меденки и др. Много рядко ми се дояжда шоколад, но само натурален, от по-горчивите. Миналото лято почти не се хранех и карах на черен шоколад и зелен чай за оросяване на мозъка  ;D и да не се гътна съвсем, а и двата продукта съдържат антиоксиданти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #308 -: Юли 02, 2010, 06:53:55 pm »
Абе остави антиоксиданти, това хич не е разумно твоето. Не прилича на хранене, а на отбиване на номера. Дано да е останало в историята.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #309 -: Юли 02, 2010, 06:55:53 pm »
Мога да се храня само с по два сладоледа на ден и няма да се сетя за друга храна. Стига да не ми мръзне, де.  ;D
Но натурални сокове винаги и задължително трябва да има в хладилника. Друг е въпросът доколко и те са натурални.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #310 -: Юли 02, 2010, 06:56:32 pm »
Аз нали знаеш, че не съм много по сладкото, но ако по-натюр се усеща, бих опитала. Специално съм любопитна за вкусовете, за които разказваш.

Не знаех, че не си по сладкото, не бях обърнала внимание.  :blink:
От сладоледите, които предлагат, има един със страхотен вкус - "Мороженое с варëной сгущëнкой", т.е. сладолед с варено кондензирано мляко, така се превежда буквално. Не е като сметановия бял сладолед, но не е и като шоколадовия. Сметанови са "Сливочное" и "Пломбир". Мммм, цял следобед съм в екстаз след изяденото количество сладолед.  :-[

варено кондензирано мляко е това, което прави Вещичка за нейната торта Оргазъм..  :blink:

И аз се запалих много по нейната торта и после с ужас установих, че най-широко разпространеното кондензирано мляко съдържа палмово масло. (онова в синьо-бялата кутийка).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #311 -: Юли 02, 2010, 06:58:21 pm »

това със сладкото го има и при мен, обяснявам си го с венерата ми, управител е на хороскопа, нали така се превеждаше алмутен и като прекаля със сладкото се превъзбуждам психически, става ми прекалено радостно, прекалено енергийно..

Ами точно това е, че съм търсила някаква астропричина и не съм сигурна на какво да го отдам.

По принцип Венера е в Рак, а Луната е в Лъв - би трябвало да обичам сладко. Никога не съм обичала и яла в някакви количества.
 За храненето, ако гледаме по домове - имам Юпитер управител на 2 дом, а той е в Близнаци, негов диспозитор на трон, в Дева. В 6 дом пък ми е Хирон, но и там имаме управител, свързан с тия захарните - Венера..иди разбери. Даже, ако някой знае от кое ми е, ще се радвам да разбера.

Всички много обичат с мен да ходят по сватби и рожденни дни, щото винаги им оставям моето парче десерт.  ;D  

Ти как си изчисли, че Венера ти е алмутен точно? Чрез програма ли?
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 07:41:04 pm от sunrain »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #312 -: Юли 02, 2010, 06:59:02 pm »
И аз се запалих много по нейната торта и после с ужас установих, че най-широко разпрозстраненото кондензирано мляко съдържа палмово масло. (онова в синьо-бялата кутийка).

Тъй ли? И това май също беше от руското, в момента имам една кутийка в хладилника, взех я от един квартален магазин като ми свърши течната сметана за кафе, за разнообразие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #313 -: Юли 02, 2010, 07:00:00 pm »

И аз се запалих много по нейната торта и после с ужас установих, че най-широко разпространеното кондензирано мляко съдържа палмово масло. (онова в синьо-бялата кутийка).

Така си е. Кондензираното не е сред пълноценните продукти. Не съм сигурна, но не го ли дават и на деца това...аз не съм купувала такова. И не бих май, освен, ако не е нещо супер важно като рецепта за някой.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #314 -: Юли 02, 2010, 07:01:59 pm »
Съни, при Венера в твърд аспект с Уран, Нептун и/или Сатурн съм забелязвала такава пристрастеност към сладкото, наричам я "въглехидратна Венера". Особено ако се намира във втори дом, дава афинитет към въглехидратните храни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #315 -: Юли 02, 2010, 07:02:08 pm »
На мен Венера ми е Доминус генитура. Мога без сладко, рядко ми се прияжда. но прияде ли ми се, мога да си  купя цял шоколад само за мене и да си го изям наведнъж. По-скоро, заради какаото.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #316 -: Юли 02, 2010, 07:03:22 pm »
взех я от един квартален магазин като ми свърши течната сметана за кафе, за разнообразие.

То чак от всичко не можем да се лишим вредно, дори да искаме. Аз се стремя, но ето сега, ако отида да опитам сладоледа ще го има вътре...но кой знае кога пак ще го направя. Ако чак толкова не можеш да пиеш кафето си без сметана, по малко няма да е фатално, надявам се.  :blink: Аз кафе черно пия, горчиво, какви са тия сметани, млека, що го разваляте.  :P

Виж, Вижън, тия вкусове горчиво, кисело, люто, пикантно са ми сред любимите. А може, щото Луната ми е в квадрат с Уран, знам ли..сега ми просветна сякаш.  ;D    

*

Nebesna

« Отговор #317 -: Юли 02, 2010, 07:04:09 pm »
И аз се запалих много по нейната торта и после с ужас установих, че най-широко разпрозстраненото кондензирано мляко съдържа палмово масло. (онова в синьо-бялата кутийка).

Тъй ли? И това май също беше от руското, в момента имам една кутийка в хладилника, взех я от един квартален магазин като ми свърши течната сметана за кафе, за разнообразие.

Би ли проверила етикета и ми кажи същото ли е! Ако не съдържа палмово масло, ми кажи къде го има...Решила съм да я пробвам тая торта, но търся кондензирано мляко което да не съдържа палмово масло.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #318 -: Юли 02, 2010, 07:05:03 pm »
Съни, при Венера в твърд аспект с Уран, Нептун и/или Сатурн съм забелязвала такава пристрастеност към сладкото, наричам я "въглехидратна Венера". Особено ако се намира във втори дом, дава афинитет към въглехидратните храни.

Чудното е, че Телето има Венера в аспект с Юпитер и той е същия в това отношение. По-се сеща от време на време, но много рядко.
А ти казваш нещо много интересно. По тази логика не би ли трябвало и моята Венера да е пристрастена... ;D

П.П. Небесна, много свободна стана дискусията в твоята тема, дано нямаш нищо против.

*

missKapriz

« Отговор #319 -: Юли 02, 2010, 07:08:44 pm »
Моята венера е в тригон с Нептун/2 дом/,но съм си абсолютна сладкоманка :72: