Здравей Гост

Темата на Небесна

• 534 Отговора
  • 83533 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Темата на Небесна
« Отговор #320 -: Юли 02, 2010, 07:08:50 pm »
Съни, изобщо не мога да пия си кафето шварц, идва ми малко горчиво и после постоянно ожаднявам. Всяка сутрин /или обед  ;D/ като стана си спазвам традицията с кафето. Голяма чаша еспресо с течна сметана /обичам мазна/ и прочитане на темите в астросайта. Туй е първото, което правя, след като си измия зъбите, моят половин час релакс и удоволствие. Стига да няма някаква наложителна работа, че да не мога да си изпия кафето преди да съм излязла.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #321 -: Юли 02, 2010, 07:09:47 pm »
Те купешките не мЕришат баш като домашните, бе мила.
Аз съм гледана на село при баба и им знам натуралните миризми.
Пила съм прясно мляко направо издоено от овцата. А баба ходеше да взема мляко от една крава от селото, че било по-леко за детското стомахче. И пилешката супа не мирише като супата от купена кокошка. който е израстнал в града не може да понася селска супа.

дрън дрън  ;D  синът ми /понеже аз нямах кърма за срамотиите/ е отгледан от новороден на  домшно овче кисело мляко с натрошени бисквити закуска  :P  на консултациите все ми се караха ама аз не им обръщах никакво внимание. като стана на около 6 месеца и се поококори и щото ме мързеше да ставам нощем да го храня /то плющеше нощно време до година и нещо - две/ му оставях две пълни бебешки шишета /от големите/ с овче кисело мляко с натрошени бисквитки до възглавницата. на сутринта къде 6 часа ме будеше с крясъци щото беше гладен, а нощните шишета ги хвърляше на пода празни  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  ей го на коскоджамити дангалак на 17 години - здрав, прав и корав се извъди. таз днешната медицина само обърква майките и затова бебетата са такива кекльовци, щот майките ги слушат дофторята и им треперят толкова  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #322 -: Юли 02, 2010, 07:16:40 pm »
П.П. Небесна, много свободна стана дискусията в твоята тема, дано нямаш нищо против.

Не бе, нали е затова темата да си говорим свободно по провокирани от мен теми...Радвам ви се.
даже и някой да смени темата, след време пак ще се върнем към нея и готово, споко!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #323 -: Юли 02, 2010, 07:18:30 pm »
Би ли проверила етикета и ми кажи същото ли е! Ако не съдържа палмово масло, ми кажи къде го има...Решила съм да я пробвам тая торта, но търся кондензирано мляко което да не съдържа палмово масло.

Туй си е баш руската сгущенка, на етикета пише "Сгущенное цельное молоко с сахаром".
Може и да не е подходящо за тортата на Вещичка, твърде е захаросано.
Нали имаше кондензирани млека, които са течни и не са подсладени?
А в състава му липсва палмово масло. Пише: "мляко /обезмаслено мляко/, захар 45%, мазнини 8%, стабилизатор, динатриев фусфат".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #324 -: Юли 02, 2010, 07:20:16 pm »
Съни, при Венера в твърд аспект с Уран, Нептун и/или Сатурн съм забелязвала такава пристрастеност към сладкото, наричам я "въглехидратна Венера". Особено ако се намира във втори дом, дава афинитет към въглехидратните храни.

Чудното е, че Телето има Венера в аспект с Юпитер и той е същия в това отношение. По-се сеща от време на време, но много рядко.

Да, интересно, към горните забравих да добавя и Юпитер.
Твоето Теле към изключенията ли?  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #325 -: Юли 02, 2010, 07:20:28 pm »
пускам една карта на жена, която освен че умира за сладко, и професията и е сладкарка, асц. със сигурност е стрелец, може и малко по- назад да е, че много закръглен ми се вижда часа..аз не казвам, че въобще не ям сладко, обичам и аз понякога да си взема един шоколад- черен с люти чушки и сол,  или с мента, малини и т.н.но започва да ми се гади, като видя някой да отвори една кутия вафли и да си ги хрупа като семки, или да изяде 3 шоколадови вафли една след друга, такива неща..иначе шоколада си го смуча на парченца поне няколко дни, чревоугодническата.. :rolleyes:

Леле, Вижън, откъде го изкара тоз големия чаршаф?...искам да кажа карта.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #326 -: Юли 02, 2010, 07:21:21 pm »
Би ли проверила етикета и ми кажи същото ли е! Ако не съдържа палмово масло, ми кажи къде го има...Решила съм да я пробвам тая торта, но търся кондензирано мляко което да не съдържа палмово масло.

Туй си е баш руската сгущенка, на етикета пише "Сгущенное цельное молоко с сахаром".
А в състава му липсва палмово масло. Пише: "мляко /обезмаслено мляко/, захар 45%, мазнини 8%, стабилизатор, динатриев фусфат".

ами не го знам това дето го купевам кво има вътре. Дъч Лейди е. бе аре бе - да нямате цедка на дупетата си  ;D ;D ;D  важното е, че става върха като се карамелизира. все ми е тая кво е - нали не е ГМО я  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #327 -: Юли 02, 2010, 07:22:02 pm »
Туй си е баш руската сгущенка,

Лили, това много гушкаво звучи. С него ли се топлихте зимата.  :57:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #328 -: Юли 02, 2010, 07:23:15 pm »
По картата - За любовта към сладките храни - Венера в съвпад с Луна в 6-ти дом. Венера управлява МЦ и е в 6-ти, което показва сладкарската професия.

*

Nebesna

« Отговор #329 -: Юли 02, 2010, 07:24:54 pm »

Добре, вече намерих кондензирано мляко без палмово масло. Остава Вещичка да каже, дали е подходящо за нейната торта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #330 -: Юли 02, 2010, 07:25:38 pm »
пускам една карта на жена, която освен че умира за сладко, и професията и е сладкарка....

Съвпад Венера-Луна.  ;D И при тях често е налице афинитет към сладкото. Мисля, че това е на психологическа основа, с похапване на сладкишчета си "захаросват" душицата, успокояват се, особено ако изживяват някаква емоционална драма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #331 -: Юли 02, 2010, 07:26:12 pm »
Да, интересно, към горните забравих да добавя и Юпитер.
Твоето Теле към изключенията ли?  ;D

Е, а, де, иди го обясни астрологично. Чак се дразня като видя някви несъответствия значи.  ;D

Но явно само този аспект не е достатъчен. Забелязвам, че при хора с акцентиран 6 дом или Хирон вътре, както е при мен на първо място поставят полезността на храненето, после другото. Може би, защото неговата Венера е там..но това е много повърхностно разсъждение и няма връзка с предпочитаните вкусове. Трябва да има още нещо като обяснение.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #332 -: Юли 02, 2010, 07:27:28 pm »
ами не го знам това дето го купевам кво има вътре. Дъч Лейди е. бе аре бе - да нямате цедка на дупетата си  ;D ;D ;D  важното е, че става върха като се карамелизира. все ми е тая кво е - нали не е ГМО я  ;D

Веще, палмовото мясло е канцерогенно. По-добре купувай от рускот мляко, щом не съдържа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #333 -: Юли 02, 2010, 07:28:15 pm »
Туй си е баш руската сгущенка,

Лили, това много гушкаво звучи. С него ли се топлихте зимата.  :57:

Не бе, буквално означава сгъстено мляко.  :P
А Небесна е "виновна", задето ме пита за съставките му.  ;D След като го извадих от хладилника, не можах да не се изкуша и да не хапна няколко лъжички от него. Ох, много се захаросах днес.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #334 -: Юли 02, 2010, 07:29:32 pm »

Добре, вече намерих кондензирано мляко без палмово масло. Остава Вещичка да каже, дали е подходящо за нейната торта.

че откъде да знам бре - в сайтовете пише, че трябва да е кондензирано подсладено мляко и толкоз. аз понеже намирам тука само на Дъч Лейди та затова от него вземам. иначе щом има и други - ми пробвайте. мисля че ще стане  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #335 -: Юли 02, 2010, 07:31:19 pm »

Веще, палмовото мясло е канцерогенно. По-добре купувай от рускот мляко, щом не съдържа.

мииииииии дреме ми на шушулинката  ;D ;D ;D  нищо нема да ми стане на мене  :29:  па за руското ако намеря тия магазини ще си взема поне 3-4 консервички та да има, ма за това трябва да ида до Варна и да не ме мързи да се мотая в тая жега  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #336 -: Юли 02, 2010, 07:32:44 pm »
Меду другото, майката на бившия е работила като сладкар. Учила е за технолог в хранително-вкусовата помишленост в Пловдив.
Нейните светила са огледални на моите - Слънце в първата декада Рак и Луна в първата декада Овен. И двете са в Т-квадрат със Сатурн в Козирог. Съвпад на Венера, Марс и Уран в Лъв в квадрат с Юпитер в Скорпион. Огън жена.  ;D Не съм обръщала внимание дали обича сладкиши и пастички да похапва, но навремето сладкарка беше.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #337 -: Юли 02, 2010, 08:11:42 pm »

че откъде да знам бре - в сайтовете пише, че трябва да е кондензирано подсладено мляко и толкоз. аз понеже намирам тука само на Дъч Лейди та затова от него вземам. иначе щом има и други - ми пробвайте. мисля че ще стане  :blink:

Щом твоето е от подсладените, значи и това руското ще стане...и то е подсладено.

*

Nebesna

« Отговор #338 -: Юли 02, 2010, 08:13:04 pm »

Не бе, буквално означава сгъстено мляко.  :P
А Небесна е "виновна", задето ме пита за съставките му.  ;D След като го извадих от хладилника, не можах да не се изкуша и да не хапна няколко лъжички от него. Ох, много се захаросах днес.  :-[
Иииии! Марш бързо да обикаляш блока. Докато не направиш 3 обиколки да не се връщаш... :rolf:
Няма да излагаме Варната, а-а!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #339 -: Юли 02, 2010, 08:32:29 pm »
Иииии! Марш бързо да обикаляш блока. Докато не направиш 3 обиколки да не се връщаш... :rolf:

Днес си преизпълних плана за петилетката с обикаляне пеша.
Тръгнах пеша от Чаталджа до Общината, после до банката на Червения площад, след нея до Катедралата и оттам до Районния съд. На връщане извървях същия маршрут до Чаталджа и бързах да не се разтопят сладоледите, започнах още по пътя да ги ям един по един.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.