И тази опозиция срина ли ви или се издигнахте?
Промяната беше за добро. Само 6 месеца издържах на новата работа (началникът ми беше Уранов тип-хаотичен, индивидуалист, а аз бях свикнала да работя методично и в екип).
Точно при самата Уранова опозиция (първото противостоене на Уран) получих уникалния шанс да се върна на старата работа, но на по-висока длъжност (просто се освободи щат и то след направени големи съкращения, една колежка се пенсионира). А това е късмет. При мен Уран е силно аспектиран - самата опозиция беше обрамчена с много тригони и секстили с рождени планети (конфигурация "Хвърчило"), сред които и Юпитер.
Едно астрологично правило:
аспект, който го има в натала и се повтаря в мунданен план, е двойно по-силен. Така позитивните аспекти удвояват силата си и негативните - също.
При мен има натален секстил Уран-Юпитер, а по време на собствената си опозиция Уран беше в сходящ тригон с Юпитер. Някои натални аспекти са ни дадени за защита от съдбата, други - за предизвикателство.
Ще визуализирам примера, който описах.

Транзитите от първата карта са от ноември 2007 г. Транзитите от втората карта са от юли 2008 г.
В момента е края на януари 2010 година и се повтаря урановата ситуация от втората карта, а опозицията едва сега се разпада (тр. Уран е на 25 гр.). През този период от година и половина бях по-ниска от тревата, докато уран се движеше ретроградно около тази точка. Научих се да си седя кротко на дупето и да не насилвам промените.