Здравей Гост

Уранова опозиция

• 311 Отговора
  • 65867 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Уранова опозиция
« Отговор #80 -: Януари 31, 2010, 06:21:53 pm »
вижте сега то е ясно, че всичко зависи от цялата карта, а не само Уран. но Урана ме интересуваше поради свободомислието му и допускането му  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Януари 31, 2010, 06:49:24 pm »
вижте сега то е ясно, че всичко зависи от цялата карта, а не само Уран. но Урана ме интересуваше поради свободомислието му и допускането му  :blink:

Темата беше зададена така, че авторката и искаше да получи отговор на въпроса доколко е "страшна" урановата опозиция. Според мен урановите индивиди я преживяват по-лесно, защото поначало са така устроени, че да търсят сами промените, това им е в кръвта.

Освен това опозицията на Уран към лична планета е много по-разстройваща от опозицията на Уран към самия себе си. Особено, ако въпросните планети са светилата или меркурий и венера - последните управляват по два знака, следователно 2 дома от хороскопа ще бъдат разстроени. В моя случай ЛИЧНО аз предизвиках промяната в кариерата си, сама напуснах. Всички ме молеха да размисля. Нито бях уволнена, нито ми дойде като гръм от ясно небе. Решението си беше мое, отдавна обмисляно и спонтанно предприето. Работата ми беше станала рутинна, а аз имах пред себе си и други въможности. Уран понякога дава фанатична смелост, самата мисъл за промяна зарежда с адреналин. Тогава въобще не мислех кое ми дава сигурност (тр. Уран в съвпад с Венера, последната упр. МЦ).

Най-трудничко е когато Уран по рождение прави опозе с някоя лична планета или светило.
Управлението на промените не е лесна работа. А това се постига като се научим да установяваме равновесие между Сатурн/Уран  - да се научим да не променяме всичко с един замах....или казано простичко, докато от едната страна променяме, от другата - да градим.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #82 -: Януари 31, 2010, 06:56:41 pm »
урановата опозиция се  приема по-лесно от хора ,който имат твърде аспекти на уран към лични планети.защото тези хора работят с тази енергия ежедневно.те владеят отлично маниера на уран.
самата опозиция е трудна за тези ,които не знаят какво е твърд аспект на уран.
те не могат да осъзнаят и разберат маниера и подхода на планетата.
затова много често , по време на опозицията се случват неща ,които ги вкарват в пътя на уран. а този път не е от най-леките.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #83 -: Януари 31, 2010, 07:44:18 pm »
И тази опозиция срина ли ви или се издигнахте?

Промяната беше за добро. Само 6 месеца издържах на новата работа (началникът ми беше Уранов тип-хаотичен, индивидуалист, а аз бях свикнала да работя методично и в екип).

Точно при самата Уранова опозиция (първото противостоене на Уран) получих уникалния шанс да се върна на старата работа, но на по-висока длъжност (просто се освободи щат и то след направени големи съкращения, една колежка се пенсионира). А това е късмет.  При мен Уран е силно аспектиран - самата опозиция беше обрамчена с много тригони и секстили с рождени планети (конфигурация "Хвърчило"), сред които и Юпитер.

Едно астрологично правило: аспект, който го има в натала и се повтаря в мунданен план, е двойно по-силен. Така позитивните аспекти удвояват силата си и негативните - също.

При мен има натален секстил Уран-Юпитер, а по време на собствената си опозиция Уран беше в сходящ тригон с Юпитер. Някои натални аспекти са ни дадени за защита от съдбата, други - за предизвикателство.

Ще визуализирам примера, който описах.

Транзитите от първата карта са от ноември 2007 г. Транзитите от втората карта са от юли 2008 г.
В момента е края на януари 2010 година и се повтаря урановата ситуация от втората карта, а опозицията едва сега се разпада (тр. Уран е на 25 гр.). През този период от година и половина бях по-ниска от тревата, докато уран се движеше ретроградно около тази точка. Научих се да си седя кротко на дупето и да не насилвам промените.

« Последна редакция: Януари 31, 2010, 10:59:29 pm от Небесна »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #84 -: Януари 31, 2010, 09:36:03 pm »
Мисля,че ми се изясниха нещата около урановата опозиция :blink: Благодарение на вас,на вашите отговори.
От една страна е хубаво,че има спорове(казвам го и за всички други теми),защото така се ражда истината.
Ще трябва по-подробно да си анализирам,моята опозиция,въпреки че е далече(около 5 години).Но...времето лети...  ;)
Може би подготовката на урановата опозиция при мен е транзита на уран със нат слънце.Ще видя какво ще ми стовари на плещите този аспект,делят го малко градуси до точният съвпад.
Времена на промени ме очакват,защото след слънцето идва и хирон.
По натал опозицията на уран с меркурий ми носи напрежение с партньорите,тъй като уран е господар на 7ми дом.Сложно е защото урановата опозиция ще ми съвпадне с наталната опозиция уран-меркурий.
Както казва Небесна,може да не е нещо лошо....може пък да напредна много в астрологията :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Януари 31, 2010, 10:09:27 pm »
милки , опозицията на меркурий и уран е характерна за хора с екцентрично мислене ,както и с изобретателен и пъргав ум.
това е аспект,който ще ти даде много по време на урановата опозиция ,ще разшири хоризонтите ти по отношение на духовното израстване защото уран е висшата октава на меркурий.
пресктой ти много работа.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #86 -: Февруари 01, 2010, 02:42:18 pm »
Да, аз преживях таквози, оцелях и наистина сега мога да кажа, че си е заслужавало. Опозицията вече се разпада. Нервността беше голяма, но пък как ми щъкаше мозъкааа, на обороти направо, не ти дава мира, докато не намериш идея, която да те удовлетвори.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #87 -: Февруари 01, 2010, 02:46:10 pm »
Да, аз преживях таквози, оцелях и наистина сега мога да кажа, че си е заслужавало. Опозицията вече се разпада. Нервността беше голяма, но пък как ми щъкаше мозъкааа, на обороти направо, не ти дава мира, докато не намериш идея, която да те удовлетвори.   
Ти разведе ли се,раздели ли се с нещо или някой? :unsure:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #88 -: Февруари 01, 2010, 03:00:18 pm »
Не, Милкиуей. Доста изтощаващ период си беше, де. А и аз имах и квадрат към Марс, който беше далеч по-тежък.   

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #89 -: Юни 09, 2010, 12:46:52 pm »
леле досега разглеждах картата на една приятелка докато беше при мен. оказва се много интересен момент с нея. тя е в Уранова опозиция в момента, обаче Ураня ще се повръща на няколко пъти до опозиционната си точка. след доста ровене в ефемеридите направо ми се изправи косата от този факт... после проверих и моята когато ще става - само един път ще е ретроградно диването върху моята точка, а при нея е голяма мъка... странно ми е, защото за сефте се сблъсквам с такова чудо невиждано. приемам орбис за тежките планети до 5 градуса. ето ситуацията:

рожден Уран в дева на 29,59 градуса

* на 27.05.2010 е точната опозиция - 29,58* в риби
* на 6.07.2010 Уран става ретро на 0,35* в овен и ще се върне до 26,40* в риби
* на 15.08.2010 отново точна опозиция на 29,58* в риби
* на 11.03.2011 отново точна опозиция на 29,56* в риби
* на 10.07.2011 Уран става ретро на 4,34* в овен и ще се върне до 0,39* в овен, което отново си е точна опозиция
* на 13.02.2012 Уран става ретро на 8,32* в овен и ще се върне до 4,37* в овен, което си е пак някакво закачане за опозиционната си точка, макар и по-далечко, но са все пак 4 градуса само...

и когато прекрати разходките по опозиционната си точка лудото диване ще се цопне точно върху ДС-то и одисеята започва наново... направо се втрещих след като видях всичко това. а тя милата, направо си вика: аре да бъркам в контакта и да се свършва  ;D ;D ;D  много се смях, но ситуацията е доста стресираща.

ето и картата и:

*

Divna

« Отговор #90 -: Юни 09, 2010, 01:06:03 pm »
Вещичка, аз не бих тълкувала урановата опозиция негативно.
1. Натален Уран е добре сложен в картата на приятелката ти (12 дом в Дева).
2. Уран прави само положителни аспекти, т.е. липсва напрежение (няма опозиции и квадратури с натални планети, които да задейства с отрицателен заряд).
3. Дори и в началото на периода да има някакво напрежение, което е съвсем нормално (усещане на непозната до сега енергия), то в последствие ако правилно се преработи без да се паникьосва може да донесе много духовно удоволетворение, като концентриране на вниманието в/у астрология и езотеризъм.
Това е моето мнение.
А Уран на десендента не беше ли една от предпоставките за брак  ;)?

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Юни 09, 2010, 01:14:59 pm »
странно ми е, защото за сефте се сблъсквам с такова чудо невиждано. приемам орбис за тежките планети до 5 градуса. ето ситуацията:
Ооооо, повечето ретроградности са така, мила. дават се няколко "шанса".
Ако не и дойде акъля на първата опозиция, има поправителен, а накрая и ликвидация. ;D ;D ;D

*

holanda

« Отговор #92 -: Юни 09, 2010, 01:17:52 pm »
странно ми е, защото за сефте се сблъсквам с такова чудо невиждано. приемам орбис за тежките планети до 5 градуса. ето ситуацията:
Ооооо, повечето ретроградности са така, мила. дават се няколко "шанса".
Ако не и дойде акъля на първата опозиция, има поправителен, а накрая и ликвидация. ;D ;D ;D

хахахах,на това му се казва оптимизъм  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #93 -: Юни 09, 2010, 01:24:50 pm »
Дивна и Небесна, знам че сте прави. принципно на мен ми е невероятно забавно с цялата тая лудост, ама аз съм си ураново изчадие и ми е широко около врата, но при нея все пак Уран е малко заточен според мен в този 12 дом. тя досега абсолютно никога не си е позволявала волности в движение, изказ, мисли и прочее и наистина това за нея е невероятно ново. откак се познаваме /около 2 години/ тя малко по малко започна да очупва мисленето си относно волностите. в началото аз и идвах доста в повече  ;D ;D ;D  

верно е, че Уран е само с хубави аспекти, но досега си е бил направо неизползван в тази карта. откак се познаваме тя задълба в астрологията и езотериката и напредва доста бързо, но самата уранова енергетика я пощръклява доста силно та чак аз не я изтрайвам  :-[  сяда и започва да си клати кръстосаните крака и то с някакво настървение, а допреди два-три месеца беше най-спокойното чадо на тая планета. сега като я ухапи коня и хуква да върви или да върши нещо дето преди нямаше да си мръдне пръста за него...

успокоявам я, че това може и да бъде забавно, ама на нея хич не и е смешно. да не говорим, че косъм я дели от момента да подаде молба за развод и засега само някакви ефимерни скрупули я задържат от това действие, тъй че по скоро Уран на десцедента ще я разведе отколкото да я омъжи, а може и двете... знам ли... то толкова години ще и се мотае по чувствителните точки, че ще си е направо купон  :57:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #94 -: Юни 09, 2010, 01:51:49 pm »
Уран на десцедента ще я разведе отколкото да я омъжи, а може и двете... знам ли... то толкова години ще и се мотае по чувствителните точки, че ще си е направо купон  :57:
  Уран може и да й се мотае доста години на десцендента, но Юпитер - не. А и Венера в заточение в 7 дом... Мисля, че тази карта съм я виждала преди 2-3 години. И по отношение на Уран в 12 дом съм се изказвала. Тя да каже на мъжа си да шофира внимателно. Марс управлява 7 дом и е в 3, в опозиция с Меркурий и в квадрат с Плутон.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #95 -: Юни 09, 2010, 01:53:44 pm »
Уран не е заточен, а е изгряващ. Особено тук, толкова близо до Асцендента.
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 04:32:50 pm от sunrain »

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Юни 09, 2010, 01:57:28 pm »
..сяда и започва да си клати кръстосаните крака и то с някакво настървение, а допреди два-три месеца беше най-спокойното чадо на тая планета.

Веше, и аз съм така откакто Уран влезе в Овен - краката ми навъртат сума ти километри от място, само от потропване под масата.
Като ученичка бях така и мислех, че съм го изкоренила този навик, а то било от транзитите, глей ти!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #97 -: Юни 09, 2010, 01:59:05 pm »
Уран не е заточен, а е изгряващ. Особено тук, толкова близо до Асцедента.

Ако тази вметка е към мен, не съм споменавала, че Уран е заточен, а Венера.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #98 -: Юни 09, 2010, 02:02:46 pm »
Не към теб Скарлет, към Вещичка.

Интересно ми е какво работи жената, да не би да е в социалната или здравната сфера?

Мисля, че на по-късен етап по-сериозните вълнения ще дойдат при съвпада с Венера, която прави квадрат в натала с Луната /жената поначало чувства неудовлетворение/, може да настъпят промени от професионална гледна точка.

Да вложи енергията някъде, да я усети накъде я води и да я оползотвори, за да създаде нещо.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #99 -: Юни 09, 2010, 02:06:03 pm »
но при нея все пак Уран е малко заточен според мен в този 12 дом. тя досега абсолютно никога не си е позволявала волности в движение, изказ, мисли и прочее и наистина това за нея е невероятно ново.

Това имах предвид, защото смятам, че Уран се изявява някъде при нея, но той е ретрограден, не е задължително това да е така видно за околните, дори да са близки. Мисълта ми е за нея не е толкова чужда енергията на Уран. Напротив.

А дори да има сътресения, промените пожелавам да я освободят и й помогнат да се развие едно стъпало по-нагоре.  :blink: