Здравей Гост

Уранова опозиция

• 311 Отговора
  • 65605 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Уранова опозиция
« Отговор #140 -: Юни 09, 2010, 05:02:36 pm »
Лилито бе, нали хиляди пъти точно ти си ми казвала, че джойтиша и западната нямат нищо общо. що сега ги сравняваш?  :-\

Защото кармичните концепции, които понастоящем се използват в западната, са заимствани от ведическата, но в изопачен и недоразбран вид.
Астрологията като част от езотеричното познание е неотделима за концепцията за прераждане и карма.
Впоследствие Кармичната астрология се обособява като отделен дял и някои астролози дори се специализират в тази насока, защото е по-лесно да бъде заблуден човек чрез нея, не ти е нужна чак толкова добра и задълбочена основа, за да се занимаваш с този дял от астрологията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #141 -: Юни 09, 2010, 05:03:42 pm »
И сега как ще бъде наказана само не разбрах като съм потопила Атлантида.  :P Малее, много сме, силни сме, все тука събрани, явно и тука има нещо за потапяне.  :86: :clap:

шшшшшшшшшшшшшт дан та чуе админа, че ше видиш ти кво ши потапяш  :57: :57: :57:

Може да го удавя, когато следващия път ми обяснява, че всичко е наред с форума, пък аз виждам, че не е.  :93:

Туй нещо като на Алф втълпяванията - ти не си котка, ти си геврек.  ;D С една дума грижи нямаш, ще те правят на закуска. Аааа.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #142 -: Юни 09, 2010, 05:06:30 pm »
За последното не съм съгласна, че не са коментирани подобни неща. То зависи и за какво се пита все пак. Всичко е карма, дори болестите, дори съдбата на приятелката на Лили, дето пусна картата й с оня деспот...просто не си чела толкова сякаш, споменавани са и такива неща между другите, но относно кармата не съм сигурна дали знаем всички отговори, по-скоро сме в процес на търсене, за да се изказваме така категорично.

в процес на търсене - ДА, но има доста показатели и в самия хороскоп и това е факт. относно четеното, ми и мен ме мръзи и чета понякога по диагонал, но тотално разнищване на кармичен хороскоп не е правено тук и това е факт  :P  не казвам и че трябва да се прави де, защото това си е строго лично и ако трябва да го разбереш то ще ти се даде да го разбереш... съдя от личният си хороскоп и опита ми с миналите ми прераждания - ретро планетите дамат много инфо дори и само по дом... просто на мен ми е интересна кармичната, защото виждам защо става така или иначе и защо имам този или онзи аспект в картата си и защо аджеба така се случва... винаги търся причината - следствието не ми е толкова интересно поне що се отнася до живота, кармата, прераждането...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #143 -: Юни 09, 2010, 05:07:38 pm »
ретро Урана в 12 дом се свързва винаги и със злоупотреба с душевни качества, което от своя страна означава, че не е имало идентификация на Висшият АЗ с личността и ежедневието на индивида. това също така означава, че интеграцията на външната и вътрешната карма не е била осъществена в миналото, което се свързва с духовно обедняване или духовно пропиляване - дисбаланс на дуалистичният принцип в съзиданието.
Уран е в секстил с Нептун и тригон със Слънцето, което е много лесно подхлъзване в този живот по плоскостта на миналото прераждане /да не забравяме, че Уран е в съвпад с ЮЛВ!!!/.

1. Нали АЗ-ът се свързва със Слънцето и асцендента като дом на личната индивидуалност?
             2. Какво точно означава "външна и вътрешна" карма? Аз съм проста и имам нужда да ми го обясниш.
             3. Как /ако не е тайна/ се проявява при дамата духовното пропиляване и дисбаланса на дуалистичния принцип?
 Защото никак не ми става ясно от написаното какво е пропиляла в духовен план тази жена.  

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #144 -: Юни 09, 2010, 05:09:43 pm »
във всички карти тук вие коментирате потенциал и заложби, но никой не коментира кармичните спънки или позитиви в даден натал, освен ако не е засегната оста СЛВ/ЮЛВ или съвпад на дадена планета с някой от възлите...  кармичната астрология си е отделен клон в астрологията, както натална, хорарна и прочее...

А защо трябва да ги коментираме? Тук влизаме за малко, пишем по тема, която ни допада, но чак пък да им направим и кармичен профил....мойте уважения. СЛВ ми е в Дева, не в Риби.  :P

не съм казала, че трябва, а че не се прави и се коментират само заложби и развитие  ;)

Е, тъй де, коментираме каквото намерим за добре и искаме.  :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #145 -: Юни 09, 2010, 05:10:06 pm »
не ти е нужна чак толкова добра и задълбочена основа, за да се занимаваш с този дял от астрологията.

е знаех си, че ще се сдъвчеш отново - нема как бе братчеее, Уран влезе в овеня и ти подпали рогата начи  ;D ;D ;D  ма все ми е тая - стандартната астрология съм я учила в минал живот и сега не ми е толкова интересна

*

sunrain

• 6710
« Отговор #146 -: Юни 09, 2010, 05:10:20 pm »
Така е, аз също търся отговор на тези въпроси, причините, какво предстои, как би било най-добре, за да намериш пътя и да вървиш според заложеното, а не против него.
Непрекъснато се вълнувам, ако има такъв астролог да ми каже всичко бих го питала, но да ти кажа се съмнявам...мисля, че всеки сам трябва да стигне до най-дълбоко разбиране на своята карта, разбира се понякога с помощта на други хора, те насочват нанякъде или пък чрез тях отхвърляш нещо, което е прието стандартно да действа, но при теб не е така и т.н.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #147 -: Юни 09, 2010, 05:15:18 pm »
За последното не съм съгласна, че не са коментирани подобни неща. То зависи и за какво се пита все пак. Всичко е карма, дори болестите, дори съдбата на приятелката на Лили, дето пусна картата й с оня деспот...просто не си чела толкова сякаш, споменавани са и такива неща между другите, но относно кармата не съм сигурна дали знаем всички отговори, по-скоро сме в процес на търсене, за да се изказваме така категорично.

в процес на търсене - ДА, но има доста показатели и в самия хороскоп и това е факт. 

Има много информация там, дори всичко, което ни трябва, но въпроса е дали правилно успяваме да я разберем, приемем, това имам предвид. Мен няма да ме задоволи примерно един постулат в книга и ще продължавам да търся истината...абе сложна и много интересна тема. Пак залепнах за компютъра, но трябва да тръгвам сега, ще я чешем пак.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #148 -: Юни 09, 2010, 05:17:35 pm »
ретро Урана в 12 дом се свързва винаги и със злоупотреба с душевни качества, което от своя страна означава, че не е имало идентификация на Висшият АЗ с личността и ежедневието на индивида. това също така означава, че интеграцията на външната и вътрешната карма не е била осъществена в миналото, което се свързва с духовно обедняване или духовно пропиляване - дисбаланс на дуалистичният принцип в съзиданието.
Уран е в секстил с Нептун и тригон със Слънцето, което е много лесно подхлъзване в този живот по плоскостта на миналото прераждане /да не забравяме, че Уран е в съвпад с ЮЛВ!!!/.

1. Нали АЗ-ът се свързва със Слънцето и асцендента като дом на личната индивидуалност?
             2. Какво точно означава "външна и вътрешна" карма? Аз съм проста и имам нужда да ми го обясниш.
             3. Как /ако не е тайна/ се проявява при дамата духовното пропиляване и дисбаланса на дуалистичния принцип?
 Защото никак не ми става ясно от написаното какво е пропиляла в духовен план тази жена.  

тук става въпрос за минал, а не за настоящ живот! вътрешна и външна карма са вътрешното духовното вътре у теб и външното - кармата касаеща обкръжението ти и хората около теб.

духовното пропиляване ли... БАЛАНСА е най-важното нещо - едновременно да живееш в света и да се развиваш като човек, майка, баща и т.н. във външния свят и едновременно с това да развиваш духа си и духовното в теб и да търсиш изконната връзка с Висшия си Аз и Абсолюта  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #149 -: Юни 09, 2010, 05:18:03 pm »
дори съдбата на приятелката на Лили, дето пусна картата й с оня деспот...

Да, въпросната ми приятелка може да послужи като пример за Съдба vs. Свободна воля.
Дали оня е деспот или не, изборът да търпи това унижение е неин, не негов.
С взаимните си обиди и обвинения и двамата в момента творят карма и вместо да разплетат кармичния възел, те още повече се обременяват като че ли...
Дадена ни е свободна воля, макар и малко, но е много важно да ни "просветне" кога е моментът да се възползваме от това си право. Обикновено това се случва, когато се намираме на кръстопът. С всеки свой избор творим и променяме утрешния си ден.

Днес например си обремених кармата, като не се сдържах и брутално напсувах една селянка, която си позволи да нарече кучетата ми мастии. Стояхме в една градинка пред блока, цялата във фекалии, хвърлени боклуци и презервативи от терасите, мина някаква селска буца и реши да ми прави забележка защо съм се спряла там с "мастиите" и защо съм нямала торбички за л-на. Е, като погледнах, цялото предблоково пространство беше пълно с хвърлени торбички за боклук и други гнусотии... Всъщност това дори не е градинка, за да се правят подобни забележки. Интересното е, че от другата страна на блока има тротоари с градинки и малки магазинчета, и забелязвам как някои "граждани" редовно си разхождат кучетата там и наторяват околната среда барабар с тротоарите. На тях забележка не им се прави. Та изнесох й на тая реч и за политиката, и за безкултурието, стигнах и до турското робство чак... И явно се усети навреме жената какво възмущение се надига от мен, не искаше да ме гледа в очите и веднага побегна, за да не я залеят горещи вълни. Хехе, заработих си още една земна инкарнация, за да си изкупя кармата с нея.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #150 -: Юни 09, 2010, 05:20:54 pm »

Има много информация там, дори всичко, което ни трябва, но въпроса е дали правилно успяваме да я разберем, приемем, това имам предвид.

разбирането идва от вътрешното ти АЗ и неговата убеденост, че си на прав път. за мен то е най-висшият съдник относно правилността на нещо. а доколко ще успееш да го приемеш за истина зависи от теб докъде си стигнал с приемането на себе си  ;D  

никой нема хубавец тук и това е факт - всички сме били говеда в миналите си животи, щото ако сме били убавци нямаше да е нужно да се прераждаме пак нали  :tongue2:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #151 -: Юни 09, 2010, 05:23:14 pm »

Днес например си обремених кармата, като не се сдържах и брутално напсувах една селянка, която си позволи да нарече кучетата ми мастии.

:o :o :o
ако бях на теб щях да се прегнуся да взема едно кучешко лайно и да и го метна по дрешката  :angry:  ама че пача  :-X

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #152 -: Юни 09, 2010, 05:27:32 pm »

Днес например си обремених кармата, като не се сдържах и брутално напсувах една селянка, която си позволи да нарече кучетата ми мастии.

:o :o :o
ако бях на теб щях да се прегнуся да взема едно кучешко лайно и да и го метна по дрешката  :angry:  ама че пача  :-X
 :85: :85: :85: :57: :57: :85: :85:

Вещичка, да не те ядосва човек.... :57:....доста ме разсмя....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Юни 09, 2010, 05:30:40 pm »
не ти е нужна чак толкова добра и задълбочена основа, за да се занимаваш с този дял от астрологията.

е знаех си, че ще се сдъвчеш отново - нема как бе братчеее, Уран влезе в овеня и ти подпали рогата начи  ;D ;D ;D  

Нямах предвид тебе, между другото, говорех си по принцип. А и това го мисля отдавна, рано или късно щях да го споделя, може би в някоя друга тема...
Но истината е, че кармичната астрология не е подплатена с доказателства, а се основава на абстрактни хипотези, все още недоказуеми, което пък я прави по-лесно достъпна и не обременява астролога с излишна отговорност.
Не отричам кармичната астрология и нейната приложимост (и полза), но за някои астролози тя създава безброй удобства до говорят врели-некипели и да не понесат отговорност за това. А както знаете, всеки астролог застава зад прогнозата си, особено ако е вече известен. И всеки астролог носи отговорност както за несбъднатите прогнози, така и за някои непреднамерено объркани съдби.

« Последна редакция: Юни 09, 2010, 05:35:40 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #154 -: Юни 09, 2010, 05:33:45 pm »
тук става въпрос за минал, а не за настоящ живот! вътрешна и външна карма са вътрешното духовното вътре у теб и външното - кармата касаеща обкръжението ти и хората около теб.

духовното пропиляване ли... БАЛАНСА е най-важното нещо - едновременно да живееш в света и да се развиваш като човек, майка, баща и т.н. във външния свят и едновременно с това да развиваш духа си и духовното в теб и да търсиш изконната връзка с Висшия си Аз и Абсолюта  :blink:

Спирам да питам, щото наистина си приказваме като в играта на развален грамофон. Изобщо не съм споменавала, че става за настоящия й живот. А каква е според теб кармата й и наследството от минал живот, духовните й спънки? И защо някой си въобразява, че нещо, което изживява човек вътрешно в себе си /на вътрешно ниво/ никога няма и не дава отражение във външния живот и във взаимоотношенията с околните.... Това съм го чела и на други места в книгите и за мен е пълна глупост....изопачаване от незнание и неразбиране.   :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Юни 09, 2010, 05:34:24 pm »
ако бях на теб щях да се прегнуся да взема едно кучешко лайно и да и го метна по дрешката  :angry:  ама че пача  :-X

Туй можеш да направиш при вас пред кметството и да мине за "здрасти, как си", а тук знаеш ли каква тълпа сеирджии ще се събере веднага от близките блокове!?  ;D И накрая ще дойдат онези с усмирителните ризи да ме приберат мен на топло, не тъпата баба.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #156 -: Юни 09, 2010, 05:37:32 pm »

Но истината е, че кармичната астрология не е подплатена с доказателства, а се основава на абстрактни хипотези, все още недоказуеми, което пък я прави по-лесно достъпна и не обременява астролога с излишна отговорност.
Не отричам кармичната астрология и нейната приложимост (и полза), но за някои астролози тя създава безброй удобства до говорят врели-некипели и да не понесат отговорност за това. А както знаете, всеки астролог застава зад прогнозата си, особено ако е вече известен. И всеки астролог носи отговорност както за несбъднатите прогнози, така и за някои непреднамерено объркани съдби.

Абсолютно съм съгласна. Това е опит за манипулиране на личността и власт над хората и по-точно над невежите. Никой не помни миналите си прераждания, за да докаже нещо. Единствено, ако се подложи на хипноза, но това не бих направила никога, тъй като у нас нямаме такива светила в областта на психоанализата.  :72:
 Колкото до някои несбъднати прогнози, ми се е случвало в някои случаи да давам позитивни такива съвсем умишлено, за да не се вживявам в ролята си на Бог и да казвам категорично, че никога няма да стане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Юни 09, 2010, 06:01:09 pm »
Това е опит за манипулиране на личността и власт над хората и по-точно над невежите. Никой не помни миналите си прераждания, за да докаже нещо. Единствено, ако се подложи на хипноза, но това не бих направила никога, тъй като у нас нямаме такива светила в областта на психоанализата.  

Така е.
И аз вярвам в концепцията за карма и прераждане, макар че понякога се случват разни неща сякаш с цел да разклатят вярата ми. Но за себе си мога да кажа, че нямам нужда да зная къде съм живяла в някой /хипотетичен/ минал живот, с какво съм се занимавала, каква и коя съм била, за да изживея пълноценно настоящия си живот и да вървя напред към съвършенството (доколкото е постижимо). Разбира се, хубаво е да не се повтарят някои минали грешки и негативни модели, както и да се реализират оптимално всички онези заложби и потенциали, които сякаш имаме като даденост. Единствено това прави кармичната астрология практически приложима. А който има нужда от просветление, със същия успех може да чете и езотерична литература, да се занимава с духовни практики или просто да потърси светлината, която носи в себе си, не е нужно задължително да се прави "кармичен" анализ на хороскопа. И между другото, дотук цялата информация, която са ми казвали по картата кармичните астролози, съм я вадила без да отчитам кармичните показатели.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #158 -: Юни 09, 2010, 06:16:59 pm »
Единствено, ако се подложи на хипноза....

Човек под хипноза може да му се внуши, че е геврек и после да си вярва на това. Хипнозата лишава човека от волята му, а целта на израстването е нейното укрепване. Ако беше такава панацеа щеше да е масово практикувана.

Кармата в днешни условия масово се използва като оправдание за глупави грешки и лични неудачи.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #159 -: Юни 09, 2010, 06:33:17 pm »

ай дан ви и казвам, че според доста източници ретро Нептун в натала бил сигурен показател, че притежателят му е бил един от Атлантите дето са потопили Атлантида  ;D ;D ;D я да видим ся виновни има ли у тоя форум а  :85:
Аз невинен, но фалимилията цялата е с ретро Нептун.