Здравей Гост

Уранова опозиция

• 311 Отговора
  • 65708 Прегледи
*

Nebesna

Re:Уранова опозиция
« Отговор #40 -: Януари 31, 2010, 12:37:49 am »
и както винаги съм казвала: като ми доди урановата опозиция ще си я изместя в другия крачол  :tongue2:

Както аз си я преместих. Толкова много други промени ми донесе Уран преди да опонира на самия себе си, че самата опозиция не я усетих изобщо. Това беше много градивен период.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Януари 31, 2010, 01:57:39 am »
адаш , това въобще не ме впечатлява......,при кой работи и при кой не!
аз казвам мнението си ,пък който иска да чуе... ;D ;D ;D
уран в твърд аспект в картата е равносилно на уранова опозиция за тял живот ,така че никой не плаша....
това е мойто мнение......
нали не е забранено да си го изразя? :o

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Януари 31, 2010, 02:07:28 am »
Както аз си я преместих. Толкова много други промени ми донесе Уран преди да опонира на самия себе си, че самата опозиция не я усетих изобщо. Това беше много градивен период.

ти наскоро сподели ,че най-накрая уран те пуска.....
наскоро беше.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Януари 31, 2010, 10:59:41 am »

ти наскоро сподели ,че най-накрая уран те пуска.....
наскоро беше.

Преди няколко дена казах, че ме пуска Урановата опозиция, защото самата опозиция най-сетне се разпада. Очаквах да се случи нещо по време на самата опозиция и стоях по-ниска от тревата, а то нищо не се случи и си отдъхнах. Големите промени бяха преди това, когато ми опонира Мерка и Венерата. Уран в аспект с лични планети е по-страшен, отколкото самата Уранова опозиция. Едно Ураново чедо ще понася по-добре Урановите аспекти, отколкото родените с твърди аспекти на Сатурн. Все пак аз имам Луна и Слънце във Водолей и Уран в аспект с господаря на асцендента - аз приветствам промените и понякога САМА ГИ ПРЕДИЗВИКВАМ. Знам , че не можеш да си бо обясниш и да го разбереш, но Вещичка е права. Ние, урановите не можем да живеем в застояло блато, разчупваме рутината с риск да си "трошим главата" и понякога сами си търсим промяната.

Търсачи сме. Баща ми казваше на майка ми: "Остави я , като си строши главата, ще разбере!"
Урановата опозиция се преживява по-лесно от хората със силен Уранов отпечатък в картата, а тези, които имат подчертани Сатурнови аспекти по-трудно я понасят.
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 11:13:54 am от Небесна »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #44 -: Януари 31, 2010, 11:47:23 am »

Урановата опозиция се преживява по-лесно от хората със силен Уранов отпечатък в картата, а тези, които имат подчертани Сатурнови аспекти по-трудно я понасят.

Съгласен съм с Небесна,мога да допълня че донякъде това важи за хармоничен или добре интегриран Уран в картата  ;)

Същото важи и за Сатурн и Сатурновите цикли.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #45 -: Януари 31, 2010, 12:06:09 pm »
Напълно съм съгласна С Нухе. В момента Сатурн ми минава през Везнишкия стелиум и аз го отработвам гледаки щерката и тъй като Пр, сатурн ми е на МЦ-то се хванах да уча право... ;D ;D ;D
Така, че той Сатурн въобяе не ме притеснява. Предполагам, че с Урановата опзиция ще е така, тъй като ми е в съвпад с Мерка..
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #46 -: Януари 31, 2010, 02:17:25 pm »
В натала си имам Слънце на МЦ в Телец опозиция с Уран на ИЦ в Стрелец ? Това май никък не е добре...Как да отработя тази опозиция ? Моля, кажете!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Януари 31, 2010, 02:21:52 pm »
В натала си имам Слънце на МЦ в Телец опозиция с Уран на ИЦ в Стрелец ? Това май никък не е добре...Как да отработя тази опозиция ? Моля, кажете!
И защо "никак не е добре". Как се изразява при теб? Какво ти носи? С какво я свързваш? С кое ти пречи?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

elfidka

• 3129
« Отговор #48 -: Януари 31, 2010, 02:26:42 pm »

Ами би трябвало промените да не влияят много добре на егото ти, но колкото по-бързо ги приемеш за нормални, толкова по-добре за твоето бъдеще.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Януари 31, 2010, 02:28:57 pm »

Преди няколко дена казах, че ме пуска Урановата опозиция, защото самата опозиция най-сетне се разпада. Очаквах да се случи нещо по време на самата опозиция и стоях по-ниска от тревата, а то нищо не се случи и си отдъхнах. Големите промени бяха преди това, когато ми опонира Мерка и Венерата. Уран в аспект с лични планети е по-страшен, отколкото самата Уранова опозиция. Едно Ураново чедо ще понася по-добре Урановите аспекти, отколкото родените с твърди аспекти на Сатурн. Все пак аз имам Луна и Слънце във Водолей и Уран в аспект с господаря на асцендента - аз приветствам промените и понякога САМА ГИ ПРЕДИЗВИКВАМ. Знам , че не можеш да си бо обясниш и да го разбереш, но Вещичка е права. Ние, урановите не можем да живеем в застояло блато, разчупваме рутината с риск да си "трошим главата" и понякога сами си търсим промяната.

Търсачи сме. Баща ми казваше на майка ми: "Остави я , като си строши главата, ще разбере!"

според древните астролози не е най-доброто място на слънцето и луната във водолей.....
едва ли би могла да разбереш позицията ва уран в съвпад с мц   която цял живот живее с промените и е ориентирана към тях.
допира на уран с различните планети е изключително силен ,без значение от какъв ъгъл и как ги аспектира.
уран е енергия ,която се проявява през целия живот ,тогава ,когато планетата е силно аспектирана в натала.
ако е зле поставена ,то тогава опозицията не прощава и не подминава.
това е кризата на средната възраст.
ако не ме лъже паметта ,ти точно по време на уранова опозиция си смени работата два пъти.
така ,че уран е взел и е дал.....

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Януари 31, 2010, 02:33:08 pm »

според древните астролози не е най-доброто място на слънцето и луната във водолей.....
едва ли би могла да разбереш позицията ва уран в съвпад с мц   която цял живот живее с промените и е ориентирана към тях.
допира на уран с различните планети е изключително силен ,без значение от какъв ъгъл и как ги аспектира.
уран е енергия ,която се проявява през целия живот ,тогава ,когато планетата е силно аспектирана в натала.
ако не ме лъже паметта ,ти точно по време на уранова опозиция си смени работата два пъти.

Аз се чувствам перфектно със Слънце и Луна във водолей, ти за мен не бери грижа.

Работата не я смених по време на урановата опозиция а при съвпад на Уран с Венера, която ми управлява МЦ. Ти доскоро дори не ми познаваше картата, а камо ли да ми знаеш живота в хронология с точност.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Януари 31, 2010, 02:42:49 pm »

едва ли би могла да разбереш позицията ва уран в съвпад с мц   която цял живот живее с промените и е ориентирана към тях.

Аз се чувствам перфектно със Слънце и Луна във водолей, ти за мен не бери грижа.

Работата не я смених по време на урановата опозиция а при съвпад на Уран с Венера, която ми управлява МЦ. Ти доскоро дори не ми познаваше картата, а камо ли да ми знаеш живота в хронология с точност.

аз не бера грижа , а казвам какво е мнението на древните астролози ;D ;D ;D ;D.
имам достатъчно други грижи за да бера грижа за слънцата и луните на чуждите хора.
урановата опозиция принципно трае около 2 год.
аз и сега не ти познавам картата и не ме интересува.

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Януари 31, 2010, 02:45:01 pm »

аз не бера грижа , а казвам какво е мнението на древните астролози ;D ;D ;D ;D.
имам достатъчно други грижи за да бера грижа за слънцата и луните на чуждите хора.
урановата опозиция принципно трае около 2 год.
аз и сега не ти познавам картата и не ме интересува.

Чудесно

*

Diyana

• 2705
« Отговор #53 -: Януари 31, 2010, 02:51:11 pm »
едва ли би могла да разбереш позицията ва уран в съвпад с мц   която цял живот живее с промените и е ориентирана към тях.

Марая, според това изречение по презумпция зачеркваш усилията и "функционалните задължения" на всички с професия астролог. По тази логика никой не би трябвало да е в състояние да разбере ничия друга карта освен своята. Не мисля така. Макар да съм склонна да приема, че всеки чете чуждите карти през своята собствена и това е единственият възможен път до разбирането на чуждите аспекти, дадености и съдба, кодирана в картата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #54 -: Януари 31, 2010, 03:03:54 pm »
Макар да съм склонна да приема, че всеки чете чуждите карти през своята собствена и това е единственият възможен път до разбирането на чуждите аспекти, дадености и съдба, кодирана в картата.

да това е така, но човек трябва да се научи да допуска и невъзможното в чуждите карти, защото хората са различни, кармата е различна и възприятията също.  без това допускане е невъзможно да станеш "четец" на чужди карти  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Януари 31, 2010, 03:05:32 pm »
Марая, според това изречение по презумпция зачеркваш усилията и "функционалните задължения" на всички с професия астролог. По тази логика никой не би трябвало да е в състояние да разбере ничия друга карта освен своята. Не мисля така. Макар да съм склонна да приема, че всеки чете чуждите карти през своята собствена и това е единственият възможен път до разбирането на чуждите аспекти, дадености и съдба, кодирана в картата.

;D ;D ;D
далече съм от тази мисъл....  ;D ;D
всеки може да чете ,но как и колко ще разбере зависи от самия него.
не мисля ,че уран поставен на мц е по-малко уран ако е управител на слънце или луна.просто не може да бъде толкова за промените ,колкото онзи ,които стой на мц и живее ежедневно с тях.
а в уранова опозиция живее всеки астролог през целия си съзнателен живот.
но това е друга тема.

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Януари 31, 2010, 03:08:22 pm »

;D ;D ;D
не мисля ,че уран поставен на мц е по-малко уран ако е управител на слънце или луна.просто не може да бъде толкова за промените ,колкото онзи ,които стой на мц и живее ежедневно с тях.
но това е друга тема.

Айде, де айде спри да се сравняваш

*

Diyana

• 2705
« Отговор #57 -: Януари 31, 2010, 03:12:17 pm »
Макар да съм склонна да приема, че всеки чете чуждите карти през своята собствена и това е единственият възможен път до разбирането на чуждите аспекти, дадености и съдба, кодирана в картата.

да това е така, но човек трябва да се научи да допуска и невъзможното в чуждите карти, защото хората са различни, кармата е различна и възприятията също.  без това допускане е невъзможно да станеш "четец" на чужди карти  ;)

Именно, но това означава първо да може да допуска и ПРИЕМА различността у другия без шок и ужас и без притворно морализаторстване. Подобно "божествено" или уранианско  ;) човеколюбие и обективност най-трудно се отглежда, ако не ти е изнатално присъщо. :P

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Януари 31, 2010, 03:14:04 pm »

да това е така, но човек трябва да се научи да допуска и невъзможното в чуждите карти, защото хората са различни, кармата е различна и възприятията също.  без това допускане е невъзможно да станеш "четец" на чужди карти  ;)

Именно, но това означава първо да може да допуска и ПРИЕМА различността у другия без шок и ужас и без притворно морализаторстване. Подобно "божествено" или уранианско  ;) човеколюбие и обективност най-трудно се отглежда, ако не ти е изнатално присъщо. :P

Различността у другия може да го преме само един осъзнат уранов индивид.Има значение дали Уран ти управлява Слънцето или ти ранява Слънцето. Някои ревнуват от "различността" на другите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Януари 31, 2010, 03:16:53 pm »

;D ;D ;D
но това е друга тема.

Айде, де айде спри да се сравняваш

:57: :57: :57: :57: :57:
с какво? :o