Здравей Гост

Изгряващи планети в хороскопа

• 273 Отговора
  • 41824 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Изгряващи планети в хороскопа
« Отговор #100 -: Януари 30, 2010, 06:59:13 pm »
Добре де, на тебе изгрелият Нептун какво ти дава? Или си мислиш, че изобщо не влияе?

нептун ,поезия,музика , изкуство , илюзий,химери,лъжи- моя нептун ми донесе хлъзгави и слаби тайни врагове , донесе ми любов към езотериката,към мистиката и поезията-стиховете ,които пиша.
аз имам аспект на хирон17гр.риби и нептун 20гр.скорпион 4-ти и 12-ти. ти кажи ,какво е това?!

моя нептун има много положителни аспекти и от него нищо лошо не виждам ,с изключение на това ,ченептун като упр. на иц винаги слага край на враговете ми и те винаги стават явни.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #101 -: Януари 30, 2010, 07:06:32 pm »
На мен пък ми се струва, че не трябва да се залага само на изгряващите или изгрелите планети - пример за това е картата, която пусна Лили. Гокленовите планети и определянето на доминанта на хороскопа, също дават силно влияние върху изявата на личността, а и хороскопа като цяло. Има хубава статия за това на сайта, с която напълно съм съгласна на база личния си опит.  :blink:

За миг ми хрумна, че може да е медицинска сестра заради съвпада  :plu: :moo:  ;D, но с този Уран и Марс, виж възела не го отчетох  :-[ 
« Последна редакция: Януари 30, 2010, 07:11:32 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Януари 30, 2010, 07:07:21 pm »
В картата само не "пасва" МЦ-то във Везни с упр Венера-ако е в Скорпион нещата ще се напаснат от всякъде,може часа да не е верен(след 10 мин влиза в Скорпион).

Между другото, преди години като се пробвах да й ректифицирам картата и на мен не ми пасваше много това МС, имах предположения за Скорпион. Но според някои важни, минали вече събития часът трябва да е по-ранен, не по-късен. Марс като управител на IC, включен в т-квадрат с Луна/Плутон и Сатурн пасва идеално обаче. Управител на IC, ако това е Венера, в екзалтация и във втори дом, в тригон с управителя на 2 дом и в един знак с Юпитер не пасва въобще! Жената има ранен управител на 4 дом, еднозначно! И това е Марс. Телец на върха на 4 дом изобщо не се връзва, в дома имаше марсова атмосфера и докато беше малка - сблъсъци между родителите, малтретиране на майката от бащата, нестабилност, местене през първите години от живота на момичето, а години по-късно - сблъсъци с по-малкия й брат, който беше с много труден характер и караше тежък пубертет, битови скандали.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Януари 30, 2010, 07:09:48 pm »
Добре де, на тебе изгрелият Нептун какво ти дава? Или си мислиш, че изобщо не влияе?

нептун ,поезия,музика , изкуство.... донесе ми любов към езотериката,към мистиката и поезията-стиховете ,които пиша.

Виждаш ли! Нептун силно ти въздейства и позицията му откъм 12 дом също не е за подценяване в твоята карта. Аз какво се опитвам да кажа през цялото време!?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #104 -: Януари 30, 2010, 07:15:01 pm »
Да, в университета е работила.
По същия начин са били и родителите на моя баща - татко университетски преподавател и мама "проста" библиотекарка. Вероятно това обяснява любовта ми към книгите.  :blink:
Родителите на майка ми също бяха подобен тандем - университетски преподавател по висша математика и "проста" асистентка в същата катедра.  :93:

боже Лили па бива ли такъв съвпъдък  :o

майка ми е била 25 години библиотекарка и аз съм раснала сред книги и оттам ми е любовта към четенето, а татко е беше технически директор - от него ми е заравянето на носа във всякакви техники, нищо че не им разбирам  ;D ;D ;D

толкова по въпроса за "простите" библиотекарки  :angry:  

Хело, това че дадена длъжност не е добре платена не означава, че човекът който я упражнява не желае да я работи. има много хора влюбени в книгите, за които едната проста заплата не е била от значение! а по въпроса за парите и Хелото - то е ясно на телешки Меркурий не му говори за любов към отживели неща, нищо че пичката се бара да пише книга - нали тази книга точно "простите" библиотекарки ще я предлагат на хората бе  :angry: :angry: :angry:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Януари 30, 2010, 07:16:20 pm »
И още нещо, Марая, докато Нептун е на 9 градуса "светлинни години" от Асцендента ти, Венера същевременно е в точен секстил с К1, т.е. тук имаме активиран принцип на Венера/Нептун. И това ако не е поезия, музика, ароматерапия, мистика и т.н. здраве му кажи!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #106 -: Януари 30, 2010, 07:17:53 pm »
Как си обяснявате противоречието, че 12-ти дом е таен дом, там са скритите, тайните неща, а от друга страна 12-ти дом спада към дневните домове, които са явни и обективни?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #107 -: Януари 30, 2010, 07:19:32 pm »
Как си обяснявате противоречието, че 12-ти дом е таен дом, там са скритите, тайните неща, а от друга страна 12-ти дом спада към дневните домове, които са явни и обективни?

противоречие няма - просто една карта се разглежда по много различни начини. зависи какво търсиш  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Януари 30, 2010, 07:21:16 pm »
За миг ми хрумна, че може да е медицинска сестра заради съвпада  :plu: :moo:  ;D, но с този Уран и Марс, виж възела не го отчетох  :-[ 

Жената помага на родилките да си раждат бебетата и това ако не е проработка на Луна/Плутон!?  :blink:
Да, ъгловите Марс и Уран в екзалтация заблуждават. Няма никакви инженерни/технически заложби, нито пък за архитект. Но все пак следва да се вземе под внимание фактът, че професията й също е свързана с определена степен на риск и изисква бърза, адекватна реакция и същевременно да се запази самообладание при всякакви обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #109 -: Януари 30, 2010, 07:25:52 pm »

нептун ,поезия,музика , изкуство.... донесе ми любов към езотериката,към мистиката и поезията-стиховете ,които пиша.

Виждаш ли! Нептун силно ти въздейства и позицията му откъм 12 дом също не е за подценяване в твоята карта. Аз какво се опитвам да кажа през цялото време!?

лили, при мен работят и така наречените/колективни планети ;D ;D ;D ;D на който аз много се смея ,щото те са в моя хороскоп ,а не в колективния/- уран ,плутон,нептун.......
нептун не ми носи нищо повече от мистика,езотерика,астрология и врагове.СЕГА ОЧАКВАМ ПО НЕГО И КЪЩА НА МОРЕ. ;D ;D ;D ;D ;D
ВСИЧКО В КАРТАТА Е ВАЖНО И НИЩО НЕ Е КОЛЕКТИВНО!!!ВСИЧКО РАБОТИ!БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
НОО.. при мен е изгряващ този дребен хермафродит ,дето ме прави дива и щастлива....бърз ,хитър,ловък ,умен и дребен .... ;DМЕРКУРИЙ...ТОЙ ИЗГРЯВА ,ТОЙ УСЕЩА ПЪРВИЯ ПОЛЪХ И ПЪРВАТА ЦЕЛУВКА НА ИЗГРЕВА....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #110 -: Януари 30, 2010, 07:26:26 pm »

Аз не мога, по простата причина че съм мноооого боса. Но изложих една теза, която Скарлет опроверга.
   И в момента приемам, че изгряваща е планета в съвпад с Асц, като орбисата на съвпада за бързо движеща се планета е малък и по-голям за бавно движеща се. А съвпад откъм 12 дом също го приемам като осветяващ  личността, но ако е 2-3 градуса от Асц.

*

Nebesna

« Отговор #111 -: Януари 30, 2010, 07:27:13 pm »

противоречие няма - просто една карта се разглежда по много различни начини. зависи какво търсиш  :blink:

Права си Вещичке, затуй всеки си "дрънка" каквото му изнася на него и се смята за авторитет.

И знаете ли защо, защото тук няма правила.
В една научна публикация има РЕЦЕНЗИЯ. Длъжен си да ЦИТИРАШ ИЗТОЧНИКА на своите твърдения.
Искат се купища доказателства от изследвания на достатъчно голям брой случаи (представителна извадка), ако твърдиш нещо различно от общоприетото.

*

Helo

« Отговор #112 -: Януари 30, 2010, 07:28:38 pm »

нищо че пичката се бара да пише книга - нали тази книга точно "простите" библиотекарки ще я предлагат на хората бе  :angry: :angry: :angry:[/b]

Вещичке, ако някой автор разчита на библиотекарките, за да спечели слава и пари от книгите си, няма да дочака. За това може да се разчита на издателите, пък и на книжарниците, които ще продават книгите. Не разбирам какво общо имат библиотекарките тук?

Не искам да обидя библиотекарките! Просто казвам фактите, че тази професия не е добре платена и престижна и това го споменавам във връзка с конкретния казус със свекървата, която е по-амбициозна и иска по-добра партия за сина си. И това го споменах само заради връзката на библиотекарката с аристократизма, понеже не виждам връзка.

« Последна редакция: Януари 30, 2010, 07:36:13 pm от Hi »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Януари 30, 2010, 07:30:41 pm »

Според мен несъгласието, което породи дискусията, се дължи на това, че част от нас придвижват Асцендента, докато други - планетите от точката на изгрева до кулминацията. В обясненията си следвах астрономическата логика, т.е. движейки планетите: една планета изгрява на хоризонта, когато е в точен съвпад с АС, след което се движи нагоре в посока на часовниковата стрелка, набира сила, светлина, става все по-видима и, стигайки до точката, наречена Зенит, кулминира. По-нататък следва слизане надолу и залязване на същата.
Да се превръща една астрономическа реалност, която очевидно не се познава, в повод за конфликт не ми се струва особено разумно.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #114 -: Януари 30, 2010, 07:34:41 pm »

Според мен несъгласието, което породи дискусията, се дължи на това, че част от нас придвижват Асцендента, докато други - планетите от точката на изгрева до кулминацията. В обясненията си следвах астрономическата логика, т.е. движейки планетите: една планета изгрява на хоризонта, когато е в точен съвпад с АС, след което се движи нагоре в посока на часовниковата стрелка, набира сила, светлина, става все по-видима и, стигайки до точката, наречена Зенит, кулминира. По-нататък следва слизане надолу и залязване на същата.
Да се превръща една астрономическа реалност, която очевидно не се познава, в повод за конфликт не ми се струва особено разумно.  :-\

Аз движа ЗНАЦИТЕ. А заедно със знаците се придвижват и планените, които се намират в тях (към съответния момент).

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #115 -: Януари 30, 2010, 07:40:02 pm »

Права си Вещичке, затуй всеки си "дрънка" каквото му изнася на него и се смята за авторитет.

И знаете ли защо, защото тук няма правила.
В една научна публикация има РЕЦЕНЗИЯ. Длъжен си да ЦИТИРАШ ИЗТОЧНИКА на своите твърдения.
Искат се купища доказателства от изследвания на достатъчно голям брой случаи (представителна извадка), ако твърдиш нещо различно от общоприетото.

Небесна, изказах се така, защото ме мързеше да обяснявам  ;D

начи това, което съм чела е следното:

1. ако искаш да разбереш как ти протича всеки един ден то просто гледаш  натала от 12 дом в посока 7 дом, като МС е към 12 часа на обед и надолу. демек неизгрелите още планети ти действат нощно време  ;)

2. ако искаш да директираш планети и върхове на домове за да разбереш една духовна реализация - действаш по посока на часовниковата стрелка, защото планетите над хоризонта ти са по-лесните и отработените и при духовно развитите ти отработваш планетите от долната половина

3. ако искаш да си гледаш транзити, дирекции и прогресии - гледаш стандартно посока обратна на часовниковата стрелка.

и т.н.... нещо такова имах в предвид. има и още просто в момента не се сещам  ;D

*

Nebesna

« Отговор #116 -: Януари 30, 2010, 07:46:07 pm »
Да се превръща една астрономическа реалност, която очевидно не се познава, в повод за конфликт не ми се струва особено разумно.  :-\

Абсолютно те подкрепям в това, което казваш. Тук не е мястото да се променя "класическата астрология".
Има световна астрологическа гилдия и там се решават тези въпроси.
Всички останали спорове се подкрепят с цитати на учени, а не на принципа "Вервай ми" или ТОВА ПРИ МЕН РАБОТИ.

Цитат: http://www.astrogalaxy.info/ARHIV/03_08.htm
"Гоклен необръщайки внимание на тези нападки, проучва 2500 хорокопа на холандци, германци, белгийци и италианци. Резултатите съвпадат с направени само във Франция проучвания.  Гоклен продължава да се занимава и с други професионални групи, изучавайки карти на политици, военни, спортисти, писатели, художници.

Използвайки големи групи той елиминира вероятността резултатите да са плод на случайност свеждайки тази вероятност до 1 на 50 милиона. Резултатите му карат една огромна част от опонентите да се откажат от критиките си. Той провежда своите проучвания в продължение на 20 години и резултатите му трябва да се интерепретират в своята цялост, тъй като той не доказва в частност верността на нито едно астрологично правило, нито е установил ефикасността на астрологическото предсказване. Онова, което доказва е факта, че съществува връзка между положението на планетите и професията която човек си избира, както и типологията на личността, както и съществуването на астрологическа наследственост."

Мишел Гоклен излага своята концепция за "планетарните ефекти" на конференцията на NCGR в Ню Йорк през 1976г.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Януари 30, 2010, 07:48:32 pm »
Съвсем се объркАх.  ;D
Всъщност АС зависи от мястото на нашето раждане, а МС дефинира мига. Поне такъв, доколкото си спомням, беше начинът на определянето му по домови таблици. Първо намираш LST, гледаш къде попада МС и след това по МС дириш АС, като се ориентираш по географската ширина. Тоест АС дефинира мястото на раждане, а МС - времето, конкретния момент. Мисля, че такава беше процедурата, отдавна вече не смятам на ръка. Съответно планетите ще изгряват по различно време на хоризонта в зависимост от референтната точка. Уф, трудно ми се удава пространственото мислене, но като гледам повечето астролози тук използват линейния (плосък), а не 3D модел.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Януари 30, 2010, 07:49:37 pm »
И това го споменах само заради връзката на библиотекарката с аристократизма, понеже не виждам връзка.

Споменах, че свекървата е с аристократичен маниер, но това нямаше връзка с професията "библиотекарка".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #119 -: Януари 30, 2010, 07:51:33 pm »

[/quote]

Небесна, изказах се така, защото ме мързеше да обяснявам  ;D

начи това, което съм чела е следното:

1. ако искаш да разбереш как ти протича всеки един ден то просто гледаш  натала от 12 дом в посока 7 дом, като МС е към 12 часа на обед и надолу. демек неизгрелите още планети ти действат нощно време  ;)

2. ако искаш да директираш планети и върхове на домове за да разбереш една духовна реализация - действаш по посока на часовниковата стрелка, защото планетите над хоризонта ти са по-лесните и отработените и при духовно развитите ти отработваш планетите от долната половина

3. ако искаш да си гледаш транзити, дирекции и прогресии - гледаш стандартно посока обратна на часовниковата стрелка.

и т.н.... нещо такова имах в предвид. има и още просто в момента не се сещам  ;D

[/quote]

Това ми хареса, значи това което бях постнала има някакъв резон, просто имам аналитична логика - като стигна до някой извод почвам да търся потвърждения в реалността - Темата ме навежда на разни мисли, особено казаното от Небесна, значи ако планетите над хоризонта са обективни, а под хоризонта - субективни, излиза че те трябва да се отработят. От субективизъм към обективизъм. С тези планети, които са над хоризонта - вече имаме определена опитност по тях и няма да ни се налага да работим толкова по усвояването на енергиите им, за разлика от тези които са под хоризонта...