Да се превръща една астрономическа реалност, която очевидно не се познава, в повод за конфликт не ми се струва особено разумно. 
Абсолютно те подкрепям в това, което казваш. Тук не е мястото да се променя "класическата астрология".
Има световна астрологическа гилдия и там се решават тези въпроси.
Всички останали спорове се подкрепят с цитати на учени, а не на принципа "Вервай ми" или ТОВА ПРИ МЕН РАБОТИ.
Цитат:
http://www.astrogalaxy.info/ARHIV/03_08.htm"Гоклен необръщайки внимание на тези нападки, проучва 2500 хорокопа на холандци, германци, белгийци и италианци. Резултатите съвпадат с направени само във Франция проучвания. Гоклен продължава да се занимава и с други професионални групи, изучавайки карти на политици, военни, спортисти, писатели, художници.
Използвайки големи групи той елиминира вероятността резултатите да са плод на случайност свеждайки тази вероятност до 1 на 50 милиона. Резултатите му карат една огромна част от опонентите да се откажат от критиките си. Той провежда своите проучвания в продължение на 20 години и резултатите му трябва да се интерепретират в своята цялост, тъй като той не доказва в частност верността на нито едно астрологично правило, нито е установил ефикасността на астрологическото предсказване. Онова, което доказва е факта, че съществува връзка между положението на планетите и професията която човек си избира, както и типологията на личността, както и съществуването на астрологическа наследственост."
Мишел Гоклен излага своята концепция за "планетарните ефекти" на конференцията на NCGR в Ню Йорк през 1976г.