Здравей Гост

Ранено Слънце-изява и проработка

• 377 Отговора
  • 52538 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #340 -: Февруари 04, 2010, 09:24:00 pm »
kажи ти, де :P

ще си кажа: аз засега поне социално не съм много трогната, защото близо 12 дом, възел и плутон и нямам време от лична обърквация и с други да се занимавам
 не е удобно да си "разкъсан" и 2 пъти да си прав едноврменно ;D собсвеното ми напрежение е  достатъчно голямо вътре, а когато се появи и  квадратичен партньор нещата стават още по- неразбрани за мен ; отвън май не е толкова страшно :-[

според  индийската  пълнолунията са  малко прецакани, защото луната се счита за  2-ро Ац - и така гледано от луната слънцето се пада в 7 дом ( никак не бенефитнато положение за партньорства) но естетствено има и други фактори; тук се счита, че предимно раху и кету могат да нараняват светилата, но се твърди, че раху с луна е по- кофти ( психосоматиката куцала ); е при мен поне раху е с подобна на своята енергия
« Последна редакция: Февруари 04, 2010, 10:10:20 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

abroad

« Отговор #341 -: Февруари 04, 2010, 10:12:13 pm »

не е удобно да си "разкъсан" и 2 пъти да си прав едноврменно ;D

;D ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #342 -: Февруари 05, 2010, 09:44:40 am »

според  индийската  пълнолунията са  малко прецакани, защото луната се счита за  2-ро Ац - и така гледано от луната слънцето се пада в 7 дом ( никак не бенефитнато положение за партньорства) но естетствено има и други фактори; тук се счита, че предимно раху и кету могат да нараняват светилата, но се твърди, че раху с луна е по- кофти ( психосоматиката куцала ); е при мен поне раху е с подобна на своята енергия
И по индийската, и по западната с-ми пълнолунието ми е по оста 1-7 дом. Проблемът е, че Марс от 4 дом квадратира светилата и на всичко отгоре е в градуса на унищожението.
Проблемите, които възникват са ми все по някакъв начин свързани с 4 дом, а докато не реша тях, няма как да удовлетворя щенията на Сатурн в 10 дом. Само мелочи и дребнотемия, които ама хич не ми импонират.
 Май в друг живот ще работя по темите на 10 дом.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #343 -: Февруари 05, 2010, 09:56:39 am »
не виждам скорпионски нагласи у теб, такава си една- с чисто подсъзнание... :19:

Сигурна съм.  ;D
МС ми е в Дева обаче, а ураническата астрология му отрежда по-значима роля от тази на АС.

Абе и аз съм тъй, чак се дразня от себе си. Гладенето не ми е приоритет, но манията ми за чистота е просто ужасяваща. Лили, не мислиш ли, че освен МЦ има още нещо..?
Аз съм заподозряла туй прогресивно Слънце в Дева, май доста си казва думата. Добре, че поне не мрънкам.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #344 -: Февруари 05, 2010, 12:17:57 pm »
При мен склонността към перфекционизъм и изипване на всеки детайл е перманентна, така че надали ще е от прогресивната Луна в Дева. Отдавам го на МС в Дева и аспектите на управителя му с Венера и Нептун. Не съм суетна, нито пък нарцистична, но всичко по мен трябва да е идеално, от главата до петите.  :blink: В работата си подхождам със същата нагласа и понякога се вманиачавам на тема точност и коректност. Няма да се учудя, ако и там създавам впечатление за Слънце в Дева.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #345 -: Февруари 05, 2010, 12:19:24 pm »
Мани, същата съм. На работа мога да ти скъсам нервите с изисквания, дребнавости и педантичност, това е положението.  ;) Но нали и Мерк е там, обяснимо е. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #346 -: Февруари 05, 2010, 05:07:46 pm »
 Aз нямам нищо в дева, но гладя чаршафи, чорапи,....абе.. всичко. Ако е разхвърляно и мърляво край мен, това ми влияе зле на настроението. Отдвам го това по- скоро на Венера и желанието ми за красота отколкото на девата. Забелязала съм, че подчертана дева дава по- скоро аскетизъм в бита и предметите (само най- необходимото и то сведено до минимум) отколкото ред.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #347 -: Февруари 05, 2010, 07:50:42 pm »
И при мен е същото положение, нищо интересно не се случва в Дева, освен че е интерсептирана в 8-ми дом, но и аз подреждам и чистя като Уран. Чорапи не гладя, не съм се сещала просто, всичко останало минава през ютията. Също не мога да спя в разхвърлена стая и като казах това се сетих за моя близка, та тя нощем ако съпруга й отиде до тоалетната, става и му оправя леглото.  ;D Много се смях на разказа.
И при мен водеща е нуждата от красота и хармония, не толкова заради реда. Със Слънце и ЮЛВ в 4-ти дом, сещайте се къде се чувствам най-добре.
Не знам защо но точност, постоянство, коректност ги свързвам със Козирог/Сатурн и техни аспекти.
И да не забравя да добавя, Лили, перфекционизма ти си личи от 100 км, само като гледам как пишеш-не сливаш и не грешиш думи, винаги оставяш по 1 интервал между тях и т.н., това не става от една прогресия.

Та ...... интересно нещо е себеусещането, има индивиди дето се бият в гърдите какви са перфекционисти, а като погледнеш отблизо, детайлите хич ги няма. С това изречение не визирам конкретен потребител, просто впечатления.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #348 -: Февруари 05, 2010, 07:57:57 pm »
И да не забравя да добавя, Лили, перфекционизма ти си личи от 100 км, само като гледам как пишеш-не сливаш и не грешиш думи, винаги оставяш по 1 интервал между тях и т.н., това не става от една прогресия.

Да добавя, че по няколко пъти пускам за предварителен преглед преди да си публикувам мнението. Болестно състояние!  :-[ А пък и сегашната ми работа е такава, свикнала съм да се хващам за всяка буквичка, защото се носи отговорност за всичко, което си написал и което си пропуснал да напишеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #349 -: Февруари 05, 2010, 08:39:17 pm »
И аз гледам до точка  да е изпипано ;D  ;D ;D ...иначе ако не е на 6, ми е като трън в очите  ;D

Re: Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #350 -: Декември 06, 2011, 04:07:17 pm »
Тия дни точно за това си мислех и реших да проверя дали има такава тема и ето че намерих. Та поразбутах старите документи, за да споделя и аз някакъв опит като "жертва" на подобни аспекти. Слънцето ми е ранено от Нептун и Уран. За Луната ... тя не е ранена, тя е пребита, ударена с тежък предмет или нещо такова(съвпад Уран, съвпад Нептун, опозиция Хирон, съвпад СЛВ).
По отношение на Слънцето, мисля да говоря за двата аспекта заедно, понеже така си взаимодействат, че сякаш правят една цялостна картина по отношение на проблема, който имам. Всъщност, ако питате Нептун, ще ви каже, че проблем няма. Това за мен е нещо, което хората класифирицат като проблем, за мен отдавна се е превърнало в начин на живот и може да бъде интегрирано, но не просто като се науча да го игнорирам, да накарам, така да се каже, раните на Слънцето да зарастнат, аз определено не се стремя, не жеаля, никога няма да пожелая, моля се Вселената да ме опази, в това да имам Слънце в Рак в чист вид и да отъждествявам себе си с Рак. За мен, в основни характеристики аз не принадлежа, егото ми, същността ми не принадлежи, не се стреми към това, което изразава този знак. Никога няма да възприема, ако щеше прототипа на майката, който изразява този знак, нито традиционните схващания по отношение на това каква е ролята на жената в семейството. В повечето време считам подобна позиция, по отношение на приложението й в ежедневния свят за слаба работа, голА водА и т.н. Меркурий в Рак мнго си го харесвам, за Слънцето не бих казала това. Нещо ме ядосва вътрешно и просто душата ми се свива като чета какво давало такова Слънце и кво можело да се извлече от него. Възприела съм го на едно базисно ниво, защото се занимавам с духовност, духовността изисква да познаваш себе си. По отношение на координация с останалите планети и духовни въпроси върши повече от ЧУДЕСНА работа, но приложение по злободневни въпроси просто няма начин да се види. Не знам колко шамара са му забили Уран и Нептун на това Слънце, но честно казано, в заключение мога да кажа, че в повечето време се чувствам абсолютно отделена от същността му. Реакции, модели на мислене, които идентифицитрам с него, в повечето случаи просто ги изритвам, понеже за мен те не вършат работа, а по-скоро ме спъват и силно ме обвързват с принципи, които не желая да култивирам в себе си и не желая да имам в живота си последствията от тях.
Стандартните интерпретации предполагат отсъствието или неяснотата по отношение на единия родител. Да, мога да го потвърдя, особено с Нептун в 4 дом. Баща ми дълго време живееше в друг град, далеч от нас, като цяло дори и като дойде най-накрая при нас, винаги е бил отдаден на работата и пасивен по отношение на семейните въпроси. Накрая просто един ден ... не  ;D ... една ВЕЧЕР реши да си замине и повече не се върна.  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #351 -: Декември 07, 2011, 08:14:21 am »
Нещо ме ядосва вътрешно и просто душата ми се свива като чета какво давало такова Слънце и кво можело да се извлече от него.

Ако се опитаме да погледнем по друг начин на нещата, дали няма да стигнем до извод, че липсата на афинитет към традиционните ценности на Слънце в Рак не се свързва с тая позиция на Слънцето, а по-скоро с „пребитата“ Луна.?:)

Това си е важно, за да не стигнеш до вътрешен конфликт, ако в някой момент ти се видят приемливи традиционните семейни ценности:) А вътрешните конфликти водят до някакво перманентно неудовлетворение и могат да са направо опасни:)

« Отговор #352 -: Декември 07, 2011, 12:19:08 pm »
Слънцето ми е на 6 градуса, Луната на 19 - на практика се води, че нямат сключен аспект - нали опозоциите са до 10 градуса.  :o
Иначе за пребитата Луна ... макар че имам много още да я преработвам, тя е фактора, който ме е спасявала от простотиите на Слънцето ми преди години.  :rolleyes: Не вярвам, предвид живота си, все още да имах що годе добро психическо развитие и некоплексирана натура, ако нямах Луна в Козирог. За мен всяка друга лунна позиция щеше да приема и отдава фатално много чувства, усещания и да се предаде, вместо да ги преработи - тъй като и по природа съм МНОГО силно емоционален човек. Ако нещо ме тресне достатъчно силно като емоция, може да ми прекъсне връзката с главния мозък МЕСЕЦИ наред, най-малкото, та за повече интензитет не искам и да си помислям.  ;D
Иначе , не знам, не вярвам някога да ми се сторят по-приемливи типичните семейни ценности, тъй като по-скоро със всяка изминала година се отдалечавам все повече от тях. Преди сякаш бях по-склонна да ги приемам, проповядвам и да искам да ги вкарам в живота си.

Passion, мисля, че доста правилно си се ориентирала иначе горе-долу коя ми е датата, точната е 28.06.91.  ;D Доста си права за това как съм подхождала предишните години, че наиситна много задълбочавах конфиктите, ако щеш даже въображателно си ги решавах.  ;D ;D ;D Хиляди пъти.  ;D ;D ;D Но вече за мен е един отминал период това. Има неща и лица от миналото, на които не съм склонна да простя и ще се радвам, ако има вселенска справедливост, да видя как ги е хванала за врата и се гаври с живота им, както те са се гаврили с моя. Иначе за стелиума в Лъв, при мен винаги се е изразявал по един вербален, творчески начин. Имам добре разположен Меркурий, асцендент Дева и още 583904 други неща, за които все пише, че дават дар слово, въображение и Лъвовете за това ги ползвам. Бих казала, че Юпитер му е забавно да преоткрива света - чрез книгите, слвото, общуването и по този начин да открива нви хоризонти. Венера е малко недоволна в момента, но за разлика от преди не съм я забравила, нито игнорирам нещата, които тя иска, така да се каже. Марса не го брой, той гръмна.  ;D ;D Не бих казала, че игнорирам забавното, по-скоро имам една много по-различна представа от повечето хора за това кое е забавно.  :P В крайна сметка трябва да носи щастие и удовлетворение, определено имам такива неща в живота и не съм се отказала от тях. Много даже обичам да си угаждам.  ;D

На въпроса съм по-склонна да ти отговоря с 'Да'. Аз имам някаква положителна самооценка за себе си, но тя преди всичко е свързана с факта, че вярвам, че имам дарби и заложби в определени области и наистина вярвам, че тези неща трябва да бъдат максимално развити, за да покажа себе си пред света. Аз самата не съм инстанция, която да може да даде обективна оценка за себе си. А честно казано съм склонна да меря успехите на хората изобщо според това какво реално, видимо са постигнали в живота си. За мен, за да се считаш за наистина много можещ, талантлив и стойностен човек, трябва без лъжи, без измами, благородно да си спечелил победа поне от повечето хора, които считаш за можещи, талантливи и стойностни по пътя си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #353 -: Декември 07, 2011, 01:01:15 pm »
Слънцето ми е на 6 градуса, Луната на 19 - на практика се води, че нямат сключен аспект - нали опозоциите са до 10 градуса.  :o

Може да е слаба опозиция, но все пак светилата са в опозиторни знаци и това няма как да се елиминира като факт. Луната и Слънцето при теб са носители на противоположни качества.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #354 -: Декември 07, 2011, 05:28:08 pm »
Thunder, я се успокой,  ;D :P при теб изобщо не е слабо слънцето, просто си е в Рак. ВОДНИТЕ зодии са така. Мога да ти кажа, че имам приятелка със Слънце в Овен (достойнство) и Луна в Рак (пак достойна  :P) и драмите и тн. си съществуват, водата си е такава. С баща си, така са се карали (дори веднъж пред мен си хвърли телефона, докато говореше с него и го счупи....), че ти е бедна фантазията, най-редовно съм я виждала в емоционални кризи.  :P

По дефиниция слабото Слънце трябва да доведе до робство (в 21 век, неспособност да си контролираш съдбата), липса на баща (но в древността това означава липса на наследствени титли и социално положение).
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #355 -: Декември 07, 2011, 05:45:48 pm »
Anabell нямам предвид слабо като астрологическа позиция, а по-скоро слабо като набор от качества, които ми дава. Не харесвам тези качества, не ги смятам за успеваеми, не са ултимативния набор от неща, които искам, за да успея.  :rolleyes: Иначе като качества на РАЧЕШКО слънце си е развито на ниво.  :unsure: Ако някога реша да ги използвам в по-широко приложно поле и да се идентифицирам с тях, много бързо мога да ги извадя от склада, така да се каже.  ;D Един вид как да кажа ... хубава кашмирена блуза ама ... цикламена.  :angry:  ;D ;D ;D Цикламено не нося.  ;D ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #356 -: Декември 07, 2011, 05:54:57 pm »
Aз нямам нищо в дева, но гладя чаршафи, чорапи,....абе.. всичко. Ако е разхвърляно и мърляво край мен, това ми влияе зле на настроението. Отдвам го това по- скоро на Венера и желанието ми за красота отколкото на девата. Забелязала съм, че подчертана дева дава по- скоро аскетизъм в бита и предметите (само най- необходимото и то сведено до минимум) отколкото ред.

Мъжът ми пък (бившия) е със Слънце в Риби в опозиция на Уран в Дева. По-голям чистник от него не съм срещала до степен на мания. Упражняваше психологически тормоз върху мен и детето. тази мания за чистота ме докара дотам, че да го напусна...ама доста го търпях, цели 15 години съм слугувала.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #357 -: Декември 07, 2011, 05:59:56 pm »
Thunder, я се успокой,  ;D :P при теб изобщо не е слабо слънцето, просто си е в Рак. ВОДНИТЕ зодии са така. Мога да ти кажа, че имам приятелка със Слънце в Овен (достойнство) и Луна в Рак (пак достойна  :P) и драмите и тн. си съществуват, водата си е такава. С баща си, така са се карали (дори веднъж пред мен си хвърли телефона, докато говореше с него и го счупи....), че ти е бедна фантазията, най-редовно съм я виждала в емоционални кризи.  :P

По дефиниция слабото Слънце трябва да доведе до робство (в 21 век, неспособност да си контролираш съдбата), липса на баща (но в древността това означава липса на наследствени титли и социално положение).

Огнените са по драмите - Лъв, Овен, Стрелец. Водните са по - прикрити.  А самата квадратура на светилата при твоята приятелка дава силен драматизъм.

*

Stella

• 7765
« Отговор #358 -: Декември 07, 2011, 06:03:51 pm »
Anabell нямам предвид слабо като астрологическа позиция, а по-скоро слабо като набор от качества, които ми дава. Не харесвам тези качества, не ги смятам за успеваеми, не са ултимативния набор от неща, които искам, за да успея.  :rolleyes: Иначе като качества на РАЧЕШКО слънце си е развито на ниво.  :unsure: Ако някога реша да ги използвам в по-широко приложно поле и да се идентифицирам с тях, много бързо мога да ги извадя от склада, така да се каже.  ;D Един вид как да кажа ... хубава кашмирена блуза ама ... цикламена.  :angry:  ;D ;D ;D Цикламено не нося.  ;D ;D ;D

Какво да кажа аз с 2 светила в заточение - Луна и Слънце във Водолей. За древните тази луна си е направо заточена, докато не е бил открит Уран. А и изгорена на всичкото отгоре. Нашата мисия в живота е да превърнем качествата, които са ни дадени в предимства. Аз мисля, че ти не си открила силата си. И ако наистина искаш Слънце в някой друг знак, помисли си добре, че то няма да ти се даде само с позитивите, но и с всичките негативи, които съответната позиция притежава.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #359 -: Декември 07, 2011, 06:09:52 pm »
Ако съм те разбрала правилно Thunder, значи Ан и Стела са прави - Луната ти е проблемът, че не харесва Слънцето. :)
When One Door Closes Another Door Opens