Здравей Гост

Ранено Слънце-изява и проработка

• 377 Отговора
  • 52390 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ранено Слънце-изява и проработка
« -: Януари 31, 2010, 02:40:28 pm »
Темата я пускам тъй като е актуална-нека в нея се включват само личности,които имат такова Слънце в картата си и споделят пред себе си как то се изавява-според елемента на знака,природата на качеството и задачата на дома!

Целта е да се сподели само личен пряк опит,а не четено или забелязано у другите,което може и да виждаме,може и да изкривяваме и да се опитаме да му направим една терапия,да споделим как го отработваме и от ранено го правим изцелено и светещо с още по-силна светлина.Или как ако това още не е осъществено-какъв път и начин сме избрали това да стане.

Слънцето е Аза,същността,императивната воля-при него има най-голяма осъзнатост,това е частта от нас самите върху която имаме непосредствена визия (идваща от светлината което то носи),то е и начина по който извървяваме житейският си път.Тъй като си говорим за една осъзнавана от нас основна природа-може всеки да говори свободно за себе си и неговото проявление.

За ранено Слънце считам-съвпади/квадрати/опозиции от надличностни планети-като Сатурн/Уран/Нептун/Плутон.
Тези аспекти с Нептун може да са на повърхността по-трудни за конкретизиране и за това да се подценят или омаловажат,но там също има конфликт.

Така,нека само тези които имат такива аспекти и знаят тяхната изява-спрямо живота си,а не това което са чели или видяли у другите,ако имат желание да споделят,да изразят как точно се изявява ранеността при тях,как я преодоляват-защото рано или късно идва този урок и нужда,за израстване и преодоляване на кризи.

Така аз имам Слънце в Козирог 5ти дом-квадрат Плутон във Везни 2 дом и знам за себе си как това се изявява,какви задачи и уроци ми носи, но също така и какви ползи и наработки,когато приема положението и използвам потенциала на макс.Плутон никога не е частичен и иска всичко или нищо.Дори сега написах един дълъг пост за изявата на тази комбинация и той ме накара да се спра-не за да скрия,а просто защото е прекалено дълбоко и цялостно за да мога да го изпиша с 10на реда.Но по-късно според зависи от това какво става в тази тема-мога да споделя всичко,което съм научил от живота си покрай този аспект и как продължавам да го отработвам и развивам-защото Плутон е една безкрайна еволюция,там няма таван има само дъно,което колкото по-надълбоко копаеш,толкова по-надълбоко се забива...

Въпреки,че не съм добрият пример-или точно обратното,заради начина по който започвам,ще е хубаво да се включим в тази тема ранените Слънце и да определим манифестацията на това положение и дали израстваме и печелим от цялата работа.А който иска може да ползва темата за терапия на това положение!  ;)

*

Diyana

• 2705
Re:Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #1 -: Януари 31, 2010, 03:08:14 pm »
Преди време в една друга тема ме беше провокирал да говоря за съвпада Слънце/Плутон. Дори се чудя дали да не копирам от там част от постовете си. Слънцето ми е ранено и поради домова позиция - четвърти дом, и поради знака си - в падение, и поради квадрата с остта на възлите, и поради квадрата със Сатурн и Асц. - за ранените от Сатурн светила точно тези дни във форума прочетох дълбоко и искрено съчувствие  ;D.

Ще де придържам все пак в рамките, зададени от Синухе и ще си напиша мислите само по отношение на падналото Слънце и Плутон... След малко 
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2 -: Януари 31, 2010, 03:18:02 pm »
Премести си постовете,помня ги  ;)

Виж аз не говоря само за Слънце/Плутон,така че можеш и да напишеш и за Сатурн и това което още ти ранява Слънцето-но да има разграничение,а накрая може и да го синтезираш,не че е лесно  :blink: 

И задължително-само от изживяно и лично осъзнато!
Това ми е условието на темата,книжки и наблюдения върху другите всеки има.Но само едно Слънце е способно да стигне най-близо до себе си-и никой друг вместо него!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Януари 31, 2010, 03:22:28 pm »
моето Слънце е в 1 дом в риби и почти няма аспекти - само два:

:sun: :kva: МС в стрелец - точен
 :sun: :kva: :nep: в стрелец - разходящ

и евентуално  :sun: :tri: Локус Фортуна в скорпион- разходящ

та по темата: тези аспекти през целият ми живот са ми създавали два проблема.

първият проблем беше /казвам беше, понеже го преодолях/, че изобщо не се вслушвах в интуицията си и винаги бърках естествено. от няколко години го преборвам това и вече се надявам, че го победих.

вторият проблем е, че съм завършен идеалист. вярвам безпрекословно в доброто у хората и това, че те могат да творят добро. този аспект никога няма да го преборя, защото е дълбоко в същността ми заложено от Божествената Същност  :25:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

missKapriz

« Отговор #4 -: Януари 31, 2010, 03:31:19 pm »
 :sun: :kva: :moo:
 :sun: :kva: :nep:
Идеализиране на хората,последвано с дълбоко разочарование при отрезвяването-това по Нептун
Разминаване на действия и чувства,тъй като често действам емоционално и подкукуросана от гордото лъвско слънце и под въздействие на емоцията мога да нараня хора,които иначе дълбоко обичам.Просто искам много от близките си.Думата приятел е свещена и носи много отговорности за двете страни.Прекалени претенции към хората,на които държа-емоционални претенции.Както каза наша съфорумка/ и  приятелка/-цитирам я "Заради това усещаш липса на топлина и любов,колкото и да ти дават, няма да ти стига"

*

Uran

• 6041
« Отговор #5 -: Януари 31, 2010, 03:34:02 pm »
 Как точно очаквате да се изявят ранените светила?
Моите и двете са ранени, като едното е и в заточение по знак и не добре поставено по дом.
Като изключим факта, че неуспехите мои и на близките ми, ми причиняват физическа болка, за друго съществено не се сещам. Всъщност всичко положително и това с обратен знак се дефенира именно от успехът каквото и да значи той.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #6 -: Януари 31, 2010, 03:39:24 pm »
Uran,ние не очакваме нищо-за това и казах директно-преживян опит,лично осъзнаване.

Ако пожелаеш бъди по-конкретна с позициите си и как си ги видяла поотделно в действие.

И намираш ли начин да застанеш над това,да ти служи на теб,а не да си негова жертва  ;)

« Отговор #7 -: Януари 31, 2010, 03:43:55 pm »
Моето слънце се намира в знака стрелец в 3 дом и е ранено от Нептун.Сходящ съвпад.
Как се изявява?И аз не мога да го опиша точно,все пак става въпрос за планетата на илюзиите и измамата.
Това,което си спомням е,че като по-малка живеех в собствен свят,много красив.По-късно през пубертета осъзнах,че съм различна от другите,не можех да бъда като тях,а това ги отблъскваше.Мечтаех да бъда лекар и да помагам на хората,кандидатствах медицина-не бях приета.До скоро имах проблеми с нептуна,заради това,че бях прекалено чувствителна и ранима,а това пречеше на отношенията ми с околните и за реалната ми оценка за тях.

Но в последствие,разбрах какво иска от мен тази планета и се промених(започнах да се занимавам с астролоигя).Вместо да се обиждам от въображаеми неща и да плача за всяко нещо,взех да се държа по-различен начин с хората около мен- със съчуствие,,с желание да помогна, с разбирането,че няма идеални хора и взаимовръзката се промени.
Другото проявление на съвпада Слънце -нептун е,че загубих баща си като дете.Слънцето е бащата в хороскопа,а нептун показва липсата му.Има и други индикации за случилото се,но това е основното.

« Отговор #8 -: Януари 31, 2010, 03:47:34 pm »
Забравих да напиша,че имам много силна интуиция и често сънувам пророчески сънища.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Януари 31, 2010, 03:48:31 pm »
моето слънце е в стрелец и в първи дом. :blink:
добре поставено в огнен дом и огнен знак. но с благинките дотук.
първата квадратура макар и разходяща видна в натала ми е със сатурн. сатурна се намира в риби и в трети дом.
лошите и никакви отношения с баща ми бяха факт. така и ,дори дни преди да почине не успях да го разбера.баща ми беше водолей , който въобще нямаше нищо добро от положителните качества на уран.сякаш при него работеше повече втория управител на знака/сатурн/.
в трети дом се намира и брат ми ,към който цял живот съм била и майка и сестра.
грижата ми за него беше до 25-та му година.
слънцето -аза и сатурн - мъдростта в квадратура ,започнаха усилена работа по време на първия възврат на сатурн. годината в която останах вдовица.
слънето в моя хороскоп упр. 9-ти дом , а сатурн упр. 2-ри.
работата ми с чужденци е била и е факт малко преди сатурновия възврат. малко ,малко ...след съвпада на сатурн с наталния ми марс.
слънцето в първи сатурн в трети. договорите ми с чужденци и реализацията им винаги съм казвала ,че са по сатурн.
слънцето е и на квадрат от мц и иц....
в дома винаги е имало много и силно изградени ред и дисциплина. във всяко отношение живота ми е бил борба , и никога ,ама никога бягство от реалността .
живота е форма и структура ,практичен и труден-сложен. това е аспекта му към мц и иц.
достатъчно добре проработен ,чрез слънцето ,което винаги трябва да изрази своята енергия ,да освети проблема и със силата на своя блясък да признае или покаже грешката ,както собственна така и на другия.
слнцето прави и квадрат към уран.
уран не е от планетите ,които могат да мелят брашно със всички осстанали.
но със слънцето уран работи добре. електрическата енергия е осветена от слънцето и честотата на електрическите вълни на уран работят в синхрон със светлината. защото уран е светлина и прозрение.
тази квадратура на слънцето /освен аза/ и бащата ,са били едни от най-силните елементи за проработка на раненото слънце.
но точно този аспект ми е дал изключително много ,по отношение на маниера и начина на възприиятие на околното . ексцентричния уран в аспект със слънцето ми даде свободата да изразявам всичко в прав текст и дириктно.
уран не обича лъжите ,както и слънцето,уран не понася подлизурковците ,които са били бол в живота ми....

ще продължа по-късно....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #10 -: Януари 31, 2010, 03:50:56 pm »
Аз имам слънце-9ти дом,опозиция плутон-3ти.
Осъзнавам големият си антагонизъм с баща ми. Може би и с други мъже.
За баща ми аз съм добра,талантива и прочие,а той е винаги прав и авторитарен.Винаги ми е тежало,че никога не мога да му кажа истината в очите-това което мисля за нашите взаимоотношения.
Изпитвам силен гняв на моменти,точно защото не мога да изразя слънцето си или по-точно  се противапоставя на баща си.
Сега се сещам,че го имам и с брат ми.
Да,обичам да властвам когато мога.И съм ревнива,но като че ли с времето малко се промених и успявам да не отдавам такова голямо значение на ревността.В крайна сметка никой не е предмет и мое притежание.Поне това си казвам ;)
Ако се сетя друго,ще пиша.

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Януари 31, 2010, 04:02:22 pm »

И намираш ли начин да застанеш над това,да ти служи на теб,а не да си негова жертва  ;)
 Светилата ми са ранени от планета в 4 дом. Това при мен се прояви като ранно желание за самостоятелност "на всяка цена". Разбирай- пълно отсъствие на вариант, в който аз да се завърна в родния дом. Конфликти не съм имала, или не са били нещо повече от средностатистически. Това да си "сам юнак на коня" вероятно е породило и лека непоносимост към персонажи, вкопчени в полата на мама или гледащи благоговейно татю в устата. ;D ;D ;D ;D
 Обичам семейните събирания, миризмата на ванилия и канела идваща от кухнята (мама е рак), но някакси по ми импонират северната дистанцираност и сдържаност, докато реалността е италиано- балканска. :blink: :blink:
  Надявам се да не бъда погрешно разбрана! ;D ;D ;D ;D

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #12 -: Януари 31, 2010, 04:23:54 pm »
Отново интересна тема Синухе!

Моето Слънце е ранено от Нептун. През годините съм установила няколко неща за тази комбинация – част от тях преодолими, "лечими" един вид /или поне възможни за овладяване  ;D /; друга част – кой знае.

Първо, разбира се, илюзиите. За къде без тях когато говорим за Нептун?! Та той може да си изгради изцяло негов свят, да си се затвори там и да си живее вътре до дълбоки старини, с епизодични докосвания до реалността /разбира се, не особено приятни/. Дали съм специализирана в това? О, да. Дали си имам собствен свят, в който бягам от реалността – хиляди пъти да. Дали бих си позволила да го разруша в името на нещо? Разбира се – ЛЮБОВТА, онази вечната, чували сте я ;) Та за мен илюзиите, които Нептун създава са едновременно много опасни, защото можеш да си останеш закотвен в един свят нямащ нищо общо с действителността, от друга страна много полезни – защото да имаш кътче където да се скриеш от действителността от време на време,; да създаваш своя реалност – това е богатсво и си заслужава човек да му се наслади, а защо не и да го сподели с други - начини за това доста.

И като споменах бягство от реалността, редно е да зачекна и момент номер две – а именно бягствата – нептунясалото Слънце си умира да бяга от всичко, което не му отърва или харесва. Нарушиш ли му спокойствието, личната територия, потънеш ли във водите малко повече от невидимия знак стоп, дето е трябвало да го видиш -  и хоп, да ни няма! Признавам си голям проблем имах с бягствата, такива борби съм водила със себе си, не е истина. На моменти и с някои неща все още избирам този вариант, защото е по-удобен, а и знаете – инстинкта е силно нещо ;)

Задължителен момент номер три – зависимостите. Почти 100% има някаква зависимост – била към цигари, алкохол, наркотици, човек, мебел, специфичен тип въздух, вода, пясък или каквото там си решите. И зависимостта ни е готска и ни кефи и освен това кой си па ти че ще ни казваш да спрем?! Ние на пук пък още повече ще злоупотребяваме!!! Тук съм имала известен късмет вероятно. Била съм в среда с наркомани, с алкохолици също – първото го мразя до умопомрачение, второто ми  е приятно само в определени дози и ако тоя дето го консумира не се осира и знае как да се държи. До тук добре. Но, естествено, си имам зависимост – цигарите. В момента я боря...определено, обаче, не защото някои ми е пилил на главата за нея.

Задължителен момент номер четири – състраданието – да се погрижим за бедните, нещастните, незащитените, депресираните, отритнатите и т.н, и ако може да спасим света. ЦЕЛИЯТ! Ей докато зацепя, че тоя номер няма да стане, голяма мъка изживях. Вкъщи беше хан по всяко време на денонощието, аз бях телефонна централа и неслучайно ме наричаха майка Тереза. Майтап няма. После открих егоизма. След това осъзнах, че здравословна доза от него не вреди, а дори напротив. Малко труден беше прехода, но някак оцелях. Сега искрено съчувствам на животни...но хората отдавна ме отвратиха. Я в това пак се надушва нещо нептуново а?  ;D

И, тъй като май доста се отплеснах, момент номер пет - интуицията. Там е, знае как и защо, наясно е какво, но не винаги и от всеки се следва. Старая се да съм й усилила винаги звука на макс и да я слушам внимателно, па ако ще да ме наричат луда  :rolleyes:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #13 -: Януари 31, 2010, 04:27:03 pm »
Слънцето ми е ранено и поради домова позиция - четвърти дом,

това за пръв път го научавам, ще се радвам ако обясниш защо е така,
лично ме засяга и моето :sun: :soe:К4
та какво излиза моето е много ранено

:sun: :soe:К4,  :kva: :mar: :ura: :plu:/Асц.
често с действията си съм най-големият си враг, и се чувствам като прикована към 4 дом
цял живот искам да избягам и все ме връщат обстоятелствата, почна още в детската
градина на 4 год, два пъти бягах от нея, щото я припознавах като втори дом, ма все ме връщаха доброзорно,
 :sun: ми упр.12 и ми носи загуби постоянно, на личната свобода и лично време, :sun: :kva: :ura:
 :sun: :kva: :plu: след развода на родителите ми се прояви като липса на самочувствие
чувствах се изоставена и самотна, и когато се чувствах заплашена реагирах агресивно
по  :sun: :kva: :mar: за да се защитавам, тъй като ми липсваше подкрепа на бащиният авторитет и в името на запазване на личната свобода,вършех всекаквихщуротии,за който после съжалявах,но  това е от :sun: :kva: :ura: /упр.6/ често се отнасях безотговорно към своето здраве,в името на работните задължения,но :sat:в 6д. ме научи и промених приоритетите си, работа ще има и след нас,нас няма да ни има..сега здравето е на първо място по важност :72:и пред алтернативата да ме зареждат с негативни емоции в  :blink:работата си намирам нова или си стоя без работа,но не правя компромиси със здравето си
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Януари 31, 2010, 04:27:12 pm »
Моето слънце е в 2 дом , като част от стелиум и е в съвпад с от едната страна с Марса и Плутон, от другата с  Мерка и квадрат с Юпито и опозе на Хирона. Слънцето ми е управител на АЦ-то и е във Везни.
Израстнах без баща ми, защото родителите ми са разведени, но след последвалото сближаване, той стана за мен най-добрия приятел. От както почина, страшно ми липсва, но в такива моменти си говоря на глас с него. Знам че ме чува, така че спокойно си казвам  му каквото ми тежи.
Сближаването с баща ми имаше лечебен ефект в/у мен и любовните ми връзки. Осъзнах, че до този момен съм проявявала излишна агресия инетърпеливост в отношенията си, което само ми е пречело.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #15 -: Януари 31, 2010, 04:59:00 pm »
да довърша с уран... ;) ,привличането на непредсказуеми условия и събития е част от ежедневието на раненото от уран слънце. нестандартните обстоятелства и честата промяна ,както и отварянето към духовния свят сса проработката на аспекта ,който обаче стана по време на първата квадратура на уран към слънцето от 4-ти към 1-ви дом.
и последната рана ;D ;D ;D ;D ,на слънцето е раната от плутон ;D ;D ;D.
плутон упр. моя асц в последни градус на знака. :blink:
много трудно може да каже някой ,че познава слънцето ми.привличам мощни врагове ,които никога не остават скрити. не съм посредствена и не живея в рамки ,защото двата тежкаря са в съвпад с мц и раняват слънццето....
приличам на чистач там съм където нещо трябва да умре ,за да се роди друго....
властта и силата са инструментите с които борави аспекта.
мога да командоря ,мога и да бъда командорена ,но...само тогава когато реши раненото слънце.
мога да кажа ,че едно слънце където и да е може да бъде ранено ,защото търпи всякаква промяна ,защото може да грее дори през облаците и тогава кожата най-лесно почернява. ;D ;)
слънцето е слънце ,то е аза ,то е егото ,то е  личността. слънцето е  слънце ,то грее и предизвиква другите да борявят с неговите лъчи и светлина  по един уникален начин.
всеки лек аспект към слънцето дава отпускане и мързел ....
всеки твърд аспект дава възможност за изява ,защото енергийте работят и в двете посоки-от слънцето към планетат и от планетат към слънцето.
а всяко действие носи резултати без значение какви.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Януари 31, 2010, 05:02:27 pm »
Премести си постовете,помня ги  ;)

Виж аз не говоря само за Слънце/Плутон,така че можеш и да напишеш и за Сатурн и това което още ти ранява Слънцето-но да има разграничение,а накрая може и да го синтезираш,не че е лесно  :blink:  

И задължително-само от изживяно и лично осъзнато!
Това ми е условието на темата,книжки и наблюдения върху другите всеки има.Но само едно Слънце е способно да стигне най-близо до себе си-и никой друг вместо него!

Синухе, мислиш ли, че едно Слънце в съвпад с Меркурий може да бъде обективно. Или Слънце в квадрат с Юпитер не би преувеличил? А вероятно Слънце в опозе с Нептун ще се опита да идеализира себе си? - само питам.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #17 -: Януари 31, 2010, 05:14:27 pm »
Небесна познавам няколко човека с Меркурий съвпад Слънце или аз както го наричам препечения Меркурий - отнася се за съвпад с орбис до 2* най-много. ми честно казано само 1 от тях е много умен, останалите са еталон за тъпота  :-X :-X :-X   ама тъпи ти казвам, та чак кат маса тъпи  :'(

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 31, 2010, 05:18:33 pm »
А вероятно Слънце в опозе с Нептун ще се опита да идеализира себе си?

Или ще създава у околните погрешна представа за себе си, същото впрочем важи и за Слънце в съвпад с Нептун. А дали това ще е преднамерено или неосъзнато зависи от знака и аспектите на Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Януари 31, 2010, 05:22:52 pm »
Небесна познавам няколко човека с Меркурий съвпад Слънце или аз както го наричам препечения Меркурий - отнася се за съвпад с орбис до 2* най-много. ми честно казано само 1 от тях е много умен, останалите са еталон за тъпота  :-X :-X :-X   ама тъпи ти казвам, та чак кат маса тъпи  :'(

Значи това е аспекта на блондинката  :29:

Е нищо не е случайно на този свят нищо че при мен са на 7 градуса едно от друго....
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 05:27:47 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!