Отново интересна тема Синухе!
Моето Слънце е ранено от Нептун. През годините съм установила няколко неща за тази комбинация – част от тях преодолими, "лечими" един вид /или поне възможни за овладяване

/; друга част – кой знае.
Първо, разбира се, илюзиите. За къде без тях когато говорим за Нептун?! Та той може да си изгради изцяло негов свят, да си се затвори там и да си живее вътре до дълбоки старини, с епизодични докосвания до реалността /разбира се, не особено приятни/. Дали съм специализирана в това? О, да. Дали си имам собствен свят, в който бягам от реалността – хиляди пъти да. Дали бих си позволила да го разруша в името на нещо? Разбира се – ЛЮБОВТА, онази вечната, чували сте я

Та за мен илюзиите, които Нептун създава са едновременно много опасни, защото можеш да си останеш закотвен в един свят нямащ нищо общо с действителността, от друга страна много полезни – защото да имаш кътче където да се скриеш от действителността от време на време,; да създаваш своя реалност – това е богатсво и си заслужава човек да му се наслади, а защо не и да го сподели с други - начини за това доста.
И като споменах бягство от реалността, редно е да зачекна и момент номер две – а именно бягствата – нептунясалото Слънце си умира да бяга от всичко, което не му отърва или харесва. Нарушиш ли му спокойствието, личната територия, потънеш ли във водите малко повече от невидимия знак стоп, дето е трябвало да го видиш - и хоп, да ни няма! Признавам си голям проблем имах с бягствата, такива борби съм водила със себе си, не е истина. На моменти и с някои неща все още избирам този вариант, защото е по-удобен, а и знаете – инстинкта е силно нещо
Задължителен момент номер три – зависимостите. Почти 100% има някаква зависимост – била към цигари, алкохол, наркотици, човек, мебел, специфичен тип въздух, вода, пясък или каквото там си решите. И зависимостта ни е готска и ни кефи и освен това кой си па ти че ще ни казваш да спрем?! Ние на пук пък още повече ще злоупотребяваме!!! Тук съм имала известен късмет вероятно. Била съм в среда с наркомани, с алкохолици също – първото го мразя до умопомрачение, второто ми е приятно само в определени дози и ако тоя дето го консумира не се осира и знае как да се държи. До тук добре. Но, естествено, си имам зависимост – цигарите. В момента я боря...определено, обаче, не защото някои ми е пилил на главата за нея.
Задължителен момент номер четири – състраданието – да се погрижим за бедните, нещастните, незащитените, депресираните, отритнатите и т.н, и ако може да спасим света. ЦЕЛИЯТ! Ей докато зацепя, че тоя номер няма да стане, голяма мъка изживях. Вкъщи беше хан по всяко време на денонощието, аз бях телефонна централа и неслучайно ме наричаха майка Тереза. Майтап няма. После открих егоизма. След това осъзнах, че здравословна доза от него не вреди, а дори напротив. Малко труден беше прехода, но някак оцелях. Сега искрено съчувствам на животни...но хората отдавна ме отвратиха. Я в това пак се надушва нещо нептуново а?

И, тъй като май доста се отплеснах, момент номер пет - интуицията. Там е, знае как и защо, наясно е какво, но не винаги и от всеки се следва. Старая се да съм й усилила винаги звука на макс и да я слушам внимателно, па ако ще да ме наричат луда :rolleyes: