Здравей Гост

Ранено Слънце-изява и проработка

• 377 Отговора
  • 52446 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #120 -: Февруари 01, 2010, 02:34:09 pm »
Слънце опозиция Плутон -"Я не виноват". Наблюдавам тенденцията сред мои познати никога да не си признават грешките. Трудно признават, че имат и "тъмна страна".

Като ги засегне някой транзит на Плутон ще разберат и клекнат пред истината, няма страшно.   ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #121 -: Февруари 01, 2010, 02:41:44 pm »
За тъмната страна- и моят Плутон в 12дом. Сега се зачетох в това, че в 12-ти дом са роднини от към майчина страна. Та имам един такъв много тъмен вуйчо,  :'( трудно ми беше, но съм му простила.  Странното е, че още от дете усещах  /примерно 10-години преди да се случат лошите събития/ , че нещо в него не е наред.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #122 -: Февруари 01, 2010, 04:19:38 pm »
 Mari, показва бащата, детството( особено преди сатурновото възвръщане)

Синухе,   съгласна съм, че северният възел е по- конкретен по отношение на връзки и партньорства:) но колко везни познаваш, които имат  доволни от отношенията, партньора и мястото си до него? колко везни с хубави (просто казано) бракове познаваш ( не как изглеждат)?
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 04:23:41 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #123 -: Февруари 01, 2010, 04:43:38 pm »
опозицията на слънцето с плутон е и конструктивен аспект. не винаги е свързан с бягство от отговорността.
имаме си такъв държавник ,който умело борави с отговорността на плутон и блясъка на слънцето.
плутон е в 10-ти , а слънцето е в 4-ти.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Февруари 01, 2010, 04:54:54 pm »
Сега се зачетох в това, че в 12-ти дом са роднини от към майчина страна.

Според някои източници в женска карта е наобратно, т.е. роднини по майчина линия търсим в 6ти, а по бащина в 12ти дом. Кету представя дядовците по майчина линия и гените, наследени от майката, Раху го свързват с роднини по линия на бащата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #125 -: Февруари 01, 2010, 04:56:17 pm »
От Слънце/Плутон излизат добри мафиоти или хора на властта-но при тях властта никога не е напълно очевидна за останалите,ако ще да са на върха на най-видната пирамидка  :rolleyes: Защото Плутон е тайната власт ,а канала за нейното използване пряко чрез волята на едно Слънце е открит.

Никой не каза нищо за постоянната нужда от циклична трансформация на самият Аз-неговото изразяване,неговият източник на вътрешна сила,махането на люспи и люспи от змийската кожа на едно такова Слънце,тук тече едно постоянно самообновяване когато нещата са по-овладени или притиснати от обстоятелствата-Слънцето е принудено да осъществи едни много сериозни преходи в самоидентифицирането си и начина по който да може творчески-чрез осъзната воля-да видоизмени фактори в живота си.Поне при мен е така-на определени периоди така се случва-че трябва да се обновя,да изградя едно ново Аз,което пак отразява същността ми,но е някаква по-изчистена форма.За Плутон знам,че дава силата си само когато нещата се изчистват,направо изчегъртват от Слънцето...който го има аспекта-ще ме разбере  :mellow: Плутон/Слънце често са пращани там където има нужда от колективна трансформация-и там тази личност играе централна (Слънце) роля,катализира енергията на промяната,тази която видоизменя,а не просто освобождава (там е Уран).

Синухе,   съгласна съм, че северният възел е по- конкретен по отношение на връзки и партньорства:) но колко везни познаваш, които имат  доволни от отношенията, партньора и мястото си до него? колко везни с хубави (просто казано) бракове познаваш ( не как изглеждат)?

Аз нямам навика да класифицирам нещата по Слънчеви знаци.А и повечето Везни гледат да замажат положението,готови са за компромисен вариант.
Малкото Везни които бракове или продължителни връзки са се разтрогвали-тези които аз съм виждал,е било решение на партньора им.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Февруари 01, 2010, 04:59:30 pm »
Слънце опозиция Плутон -"Я не виноват". Наблюдавам тенденцията сред мои познати никога да не си признават грешките.

Това също така е едно от типичните проявления на аспекта Луна/Сатурн, ако е твърд, при ниско ниво на проработка. Винаги е виновен другият. Проблемът с интеграцията на аспекта често носи проекция на вина.
Докато при опозиция между Слънцето и Плутон се проектира тъмната страна, не толкова грешките и вината.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #127 -: Февруари 01, 2010, 05:03:04 pm »
Докато при опозиция между Слънцето и Плутон се проектира тъмната страна, не толкова грешките и вината.

Я сега ти кажи,като съдържателка на такава опозиция-дали често се проявява тенденция,човек да се чувства във властта на другите,на обстоятелствата в живота им.
Защото Плутон е и колективната воля и колективните изменения,а опозицията може да създаде едно крайни противопаставяне-Аз срещу Волята на групата ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Февруари 01, 2010, 05:12:03 pm »
Я сега ти кажи,като съдържателка на такава опозиция-дали често се проявява тенденция,човек да се чувства във властта на другите,на обстоятелствата в живота им.

Нямам време за дълги обяснения и разтягане на локуми, но е така. Много често се случваше да се озова в група/колектив, която има нужда от трансформация, изчистване на "боклука". За съжаление не зная какво се случва впоследствие, след като съм си тръгнала, напуснала групата. Обикновено в такива групи съществува някакъв дисбаланс и като че ли съм изпращана там да възстановя нарушеното равновесие, но цената е много висока, най-вече за мен. Имам Плутон във Везни в 11 дом, там ми е и Северинят възел, Плутон е господар на АС и участва в т-квадрат със светилата, както знаете. Не съм се замисляла дали проектирам сенчестата страна на аспекта навън, може отчасти да е така, но много често се случва аз да съм тази, която отразява колективната сянка, като магическо огледало.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #129 -: Февруари 01, 2010, 06:12:48 pm »
Слънце опозиция Плутон -"Я не виноват". Наблюдавам тенденцията сред мои познати никога да не си признават грешките. Трудно признават, че имат и "тъмна страна".
Много властни хора.
Познавам една мъжка риба с Плутон в опозиция на Слънце, побивали са ме тръпки край него. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Февруари 01, 2010, 06:17:38 pm »
Познавам една мъжка риба с Плутон в опозиция на Слънце, побивали са ме тръпки край него. :blink:

С такъв се разминах, имаше Слънце в последния градус на Риби в опозиция с Плутон в началото на Везни и Луна в точен съвпад със Сатурн (в 5 дом!). Майка ми все се опитваше да ме сватоса за него. Е, да, имаше съвпад на Венера и Марс в Телец, които ми попадаха точно на ДС, но като видях партилния съвпад Луна/Сатурн се ужасих.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Февруари 01, 2010, 06:22:17 pm »
И още нещо забелязах, като стана въпрос за тази опозиция.
Ако Слънцето е слабо поставено по знак, в перигрин, опозицията с Плутон го кара да се чувства по-дискомфортно.
Не може да се прави сравнение между Слънце в Риби в опозиция с Плутон и екзалтирало Слънце в Овен в опозиция с него.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #132 -: Февруари 01, 2010, 06:22:27 pm »

С такъв се разминах, имаше Слънце в последния градус на Риби в опозиция с Плутон в началото на Везни и Луна в точен съвпад със Сатурн (в 5 дом!). Майка ми все се опитваше да ме сватоса за него. Е, да, имаше съвпад на Венера и Марс в Телец, които ми попадаха точно на ДС, но като видях партилния съвпад Луна/Сатурн се ужасих.  ;D
Аз се чудех с какво съм го привлякла, от различни светове сме направо, но синастрията показа, че Венерата му е в/у Слънцето ми и Мерка, а Юпитера му в/у моята Венера и другата навалица около нея. ;D ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Февруари 01, 2010, 06:33:04 pm »
Познавам една мъжка риба с Плутон в опозиция на Слънце, побивали са ме тръпки край него.

Тази карта е на жена.
Слънце на върха на 5 дом в опозиция с Плутон.
Още един ъглов Сатурн, в долна кулминация, силен есенциално и акцидентално.
Какво ще кажете за нея?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #134 -: Февруари 01, 2010, 06:34:19 pm »
Слънце често са пращани там където има нужда от колективна трансформация-и там тази личност играе централна (Слънце) роля,катализира енергията на промяната,тази която видоизменя,а не просто освобождава (там е Уран).

Абсолютно си прав Синухе. Рибката е шеф и е изцяло в мъжка среда, където необходимостта от строга йерархия, дисциплина и авторитет е неизбежна.

*

Uran

• 6041
« Отговор #135 -: Февруари 01, 2010, 06:36:17 pm »
 Незнам защо реших, че дамата е брокер на НИ.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Февруари 01, 2010, 06:38:12 pm »
Не се занимава с недвижими имоти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #137 -: Февруари 01, 2010, 06:39:20 pm »
Кариерист, материална.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #138 -: Февруари 01, 2010, 06:39:35 pm »

За съжаление и моите преки наблюдения, съвсем отблизо са в защита на горното. Разбира се, целият хороскоп си е от значение, но особено, ако това засяга и двете светила, усещането за това се засилва :rolleyes:. Но, както и да е, трябваше да си направим дисекция, съгласно темета :blink:.
Уран квадратира и двете ми светила, които са в опозиция. Както се казва, паля от четвърт, реагирам твърде импулсивно, било то защото ми е засегнато егото /Слънце/, било то, заради чувството за застрашеност /Луната в 8ми/, с времето се опитвам да "лекувам" това. Обичайно реагирам по линията на най-малкото съпротивление - съвпада на Венера с Юпитер във 2ри, които от своя страна са във Водолей, и още повече Юпитер управлява АС, а Венера е най-силна в хороскопа. Защитавам справедливата кауза до край, без оглед на деструктивност и разрушителна сила, склонна съм да пожертвам и себе си в нейно име...Напоследък опитвам да се владея или по-иначе казано да се възползвам от силната позиция на Плутон по рождение ;D

*

missKapriz

« Отговор #139 -: Февруари 01, 2010, 06:41:15 pm »
Да не е расла в дом,осиновена?