Здравей Гост

ранената луна-изява и проработка

• 139 Отговора
  • 27659 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ранената луна-изява и проработка
« -: Януари 31, 2010, 02:54:34 pm »
тъй като синухе отвори тема за раненото слънце ,
мисля ,че следва да посветим и такава на другото светило- луната.
луната е нашата психика ,емоция , разбиране ,чувства ,нашата майка.
предлагам в тази тема да пишат само хора ,които имат лечен опит и равеви луни.
за ранена приемам твърд аспект на луната към сатурн ,плутон  , уран и възлите.
съвпад на луната с горепосочените :blink: 

има ли такива луни във форума?
как се изразяват ,как се проработват?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
Re:ранената луна-изява и проработка
« Отговор #1 -: Януари 31, 2010, 02:59:01 pm »
Моята е съвпад със Сатурн в Близнаци
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 31, 2010, 03:08:59 pm »
Забравила си да включиш и Марс.
Някои астролози добавят и Нептун, нищо че се счита за планета с мека и ефирна природа.

В индийската астрология за най-трудни се считат съвпадите на Луната с възлите, особено с Раху, ако са включени Марс и Сатурн. Или Луна, обградена от малефици, независимо дали попадат в един знак или са в три последователни знака.

Според някои астролози ранена Луна не се проработва, особено ако е твърд аспект с транссатурнова планета.
Напрегнатите й аспекти със Сатурн са едни от най-трудните, особено в женска карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Януари 31, 2010, 03:22:45 pm »
лили , аз съм на мнение ,че всичко може да бъде проработено и зависи от съзвавието и подсъзнанието на индивида.
луната е нашата психика и емоция....ние променяме емоцийте си ,следователно и психиката си по отношение на тях.
аз нямам опит ,защото мойта луна не ранена и е едно от отлично поставените светила.
за сметка на това ,за да има баланс имам ранено слънце ;D ;D ;D ;D.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Януари 31, 2010, 03:27:23 pm »
И какво се очаква от една ранена ЛУна ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #5 -: Януари 31, 2010, 03:33:16 pm »
Луната ми има хубави аспекти , но имам и  :kva: :plu:, който е най-точния ми аспект в целия натал.Луната ми е в трети дом, а Плутон в 6 дом.
Да ви кажа не знам как се проявява. Да майка и баба ми са плутонови натури/майка ми е със съвпад на Плутон и асцендента/.
 Аз съм  потайна и доминираща понякога, но само с гаджетата си.Обичам да ги контролирам, но не да следя, а просто да съм в течение на това какво кроят... ;D Дали това е проявлението на този аспект не съм убедена?!... :unsure:
Нямам идея, така, че се надявам да чуя и дрег опит с квадрата на Плутон.

*

Divna

« Отговор #6 -: Януари 31, 2010, 03:37:11 pm »
Хубава тема си избрала Марая!
Често наричам Луната в хороскопа ми "инвалидна". Намира се в 1 дом (Скорпион), на 5* от Асцендента (Скорпион). Прави квадрат с Марс и СЛВ на върха на 4 дом.
Луна в 1 дом и то в Скорпион хич не е лесна  :unsure:. А квадратурата и с Марс и СЛВ я прави още по-трудна.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Януари 31, 2010, 03:39:50 pm »
Луна квадрат с Плутон е труден за детството, но после, може да разботи за теб. При мен Луната е в 10 а Плутона в 2 дом.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #8 -: Януари 31, 2010, 03:42:41 pm »

Да кърви.  :-[

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Януари 31, 2010, 03:50:13 pm »

Да кърви.  :-[

Много пъти съм го казвала, че хората са 2 вида. Такива които оглеждат ситуацията и действат и други, които предпочитат да ближат рани.
Второто е проявата на ранената Луна...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #10 -: Януари 31, 2010, 03:52:04 pm »
моята Луна има две ранявания според астрологията, но за мен лично е само едно  ;)

:moo: :soe: :sat: - разходящ. Луната е в рак на 0,42*, а Сатурна е стационарен в близнаци на 27,48*.  този съвпад ми е дал много тежко раждане /тежко за мама, а не за мен/. когато растях татко ми свиваше сърмите много, защото си бях шантава много с тоя водолейски асцедент  :-[  
таааа, при стационарен Сатурн и шавлива /бързодвижеща/ Луна в друг знак не го приемам нито за съвпад, нито за раняване  ;)  точка по въпроса за ранената ми от Сатурн Луна  :tongue2:

другия аспект е:  :moo: :kva: :plu: - апликиращ /нали така се казваше когато аспекта предстои  :-\ /. Плутон ми е в 7 дом във везни. та тоя квадрат до преди няколко години ми даваше много негативни емоции относно мнението на хората за мен или работата ми, или мисленето ми, или действията ми. отработката се оказа много лесна, ама кой да се сети навреме я  ;D  започнах да приемам себе си такава каквато съм и сама да предизвиквам хората с мнението си, като при това хич и не ми пука какво мислят... та може и да е от факта, че най-накрая си приех с пълна сила асцедента и започнах да живея и да оставям и другите да живеят...  :clap:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 31, 2010, 03:59:23 pm »
Вещичке, от гледна точка на индийската астрология имаш Луна и Сатурн в един знак, заедно с Кету, доколкото си спомням. В една от чепатите накшатри дето правели жените "онакива" - Ардра, и моята е там.  :P

Доколкото четвърти дом в Джйотиш се свързва със "сукха", т.е. нашето усещане за душевен и емоционален комфорт, личното щастие, задоволство, т.е. вътрешното ни състояние, позицията на малефик - Марс, Сатурн, Раху или Кету - тук също е вид "раняване".
Не визирам твоята карта, при теб Луната, Сатурн и Кету попадат в друг дом по равнознакова система.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Януари 31, 2010, 04:00:39 pm »
Моята луна е в точен съвпад с марс.
Както и съвпад сатурн.
След мнооого години се появиха проблемите с майка ми.
Много емоционална съм,гневлива,но и силно контролираща се.Мога да крия емоциите си(когато има нужда естествено).Но може би съм доста търпелива защото съвпада на луна и марс са ми в телец.Само сатурн е в близнаци.
Дано е само това което изброих,а да не е трудности в отглеждането на детето ми,въпреки че е малко проблемно дете и ни носи леки проблеми.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #13 -: Януари 31, 2010, 04:03:26 pm »
Вещичке, от гледна точка на индийската астрология имаш Луна и Сатурн в един знак, заедно с Кету, доколкото си спомням. В една от чепатите накшатри дето правели жените "онакива" - Ардра, и моята е там.  :P

Доколкото четвърти дом в Джйотиш се свързва със "сукха", т.е. нашето усещане за душевен и емоционален комфорт, личното щастие, задоволство, т.е. вътрешното ни състояние, позицията на малефик - Марс, Сатурн, Раху или Кету - тук също е вид "раняване".
Не визирам твоята карта, при теб Луната, Сатурн и Кету попадат в друг дом по равнознакова система.

Лили кво значи онакива бре - обратни ли  :rolleyes:  аз се чудя що от време на време ми се явяват скверни мисли  :57: ма все си мислех, че е от квадратурата на Уран с Венера  ;D

иначе съм родена и в сатанински ден - 9 лунен ден  :tongue2:  

наистина Сатурн ми е в съвпад с ЮЛВ, ама си е там да ме стопира да върша глупости и затуй много си го обичам дедо ти Сатурн  :88:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 31, 2010, 04:08:21 pm »
Лили кво значи онакива бре - обратни ли  :rolleyes:  аз се чудя що от време на време ми се явяват скверни мисли  :57:

Доколкото пети дом в Джйотиш се свързва и с интелекта, ума на родения, нищо чудно да ти се явяват от време на време и скверни мисли предвид това, че там ти се намират Луна, Сатурн и Кету в чепатата накшатра.  :72:

Цитат
иначе съм родена и в сатанински ден - 9 лунен ден

Тъй ли? И аз съм в девети... Още един съвпадък.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #15 -: Януари 31, 2010, 04:10:13 pm »

Цитат

Тъй ли? И аз съм в девети... Още един съвпадък.  ;D

Вещиците на гладааааа!  :P Аз пък явно съм била такава в миналия си живот.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #16 -: Януари 31, 2010, 04:10:45 pm »
Цитат

Тъй ли? И аз съм в девети... Още един съвпадък.  ;D

ама че интересно  ;D

къв глад ма Скарлетке  :o

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #17 -: Януари 31, 2010, 04:13:28 pm »
Цитат

Тъй ли? И аз съм в девети... Още един съвпадък.  ;D

ама че интересно  ;D

къв глад ма Скарлетке  :o   Така е, глад ме гони сестро,глад. Жива да ме ожалиш.  ;D За клада иде реч,за клада.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #18 -: Януари 31, 2010, 04:16:37 pm »
ааааааааа схванах, да еба и ретро Мерка да .....  :57:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Януари 31, 2010, 04:18:17 pm »
И, както казах, по аналогия с ранена Луна работят и позициите на малефиците в 4 дом или близо до ИЦ. Не е същото, разбира се, далеч съм от мисълта да отъждествявам едното с другото.
В античната астрология за раняване се приемат дори хармоничните аспекти /тригон, секстил/, ако са с планети-малефици, т.е. Марс и Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.