Здравей Гост

ранената луна-изява и проработка

• 139 Отговора
  • 27689 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:ранената луна-изява и проработка
« Отговор #20 -: Януари 31, 2010, 04:20:34 pm »
И, както казах, по аналогия с ранена Луна работят и позициите на малефиците в 4 дом или близо до ИЦ. Не е същото, разбира се, далеч съм от мисълта да отъждествявам едното с другото.
В античната астрология за раняване се приемат дори хармоничните аспекти /тригон, секстил/, ако са с планети-малефици, т.е. Марс и Сатурн.

Значи сме ранени отсекъде. Голям праз дали ще имаме квадратура или тригон. Всички на каналааа!  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #21 -: Януари 31, 2010, 04:21:35 pm »

В античната астрология за раняване се приемат дори хармоничните аспекти /тригон, секстил/, ако са с планети-малефици, т.е. Марс и Сатурн.

Туй го знам,но то по тая логика едва ли ще се намери човек с ненаранена планета-я от някой секстил,я тригонче  :angry:

Иначе,че си работят по природата на планетите връзките си работят,но аспектите показват именно как- и там е съществената разлика.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Януари 31, 2010, 04:23:47 pm »

интересно схващане на античните :blink:.
ограничения по отношение на луната. т.е приемат само хармоничните аспекти на луна със слънце и венера и юпитер.
аз имам спомени ,че самата луна я  приемат като малефик. :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #23 -: Януари 31, 2010, 04:24:39 pm »
Значи сме ранени отсекъде. Голям праз дали ще имаме квадратура или тригон. Всички на каналааа!  ;D

Ще ме хванат да се преродя следващият път нанайци !  :angry: АМА ХА !  :lol:

Значи от където и да го погледнеш-все ти влиза  :-[  :41:

Няма пък! За какво ми е тоя Сатурн ако не за да поставям граници,ще му го духат на него ... попарата ки ки ки  :49:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Януари 31, 2010, 04:25:11 pm »
Всички на каналааа!  ;D

Тъкмо разправях на Марая снощи, че в индийската астрология Кету е сигнификатор на клоаката, канала, тоалетните и всякакви отпадъци така, както Плутон е в западната. А на мен понеже Кету ми заема 7 дом в индийската карта, нищо чудно няма, че партньорите ми все в канала заминават, един след друг...  :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Януари 31, 2010, 04:27:29 pm »

Ми то останаха ли бенефици  :o О не вече не мога,пред астрологичен комоциум съм  :33:

Знам,само че Луната се взима и за духовно развитие.При някои и Меркурий.

А в Солара,знам че Луната в който дом попада-носи напрежение,защото е символ противоположен на Слънцето.Винаги съм се чудил дали това работи за Лунара и дали работи за всички двойки противоположности и техните възвратни карти- Венера/Марс , Меркурий/Юпитер и т.н.  :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Януари 31, 2010, 04:29:09 pm »
Всички на каналааа!  ;D

Тъкмо разправях на Марая снощи, че в индийската астрология Кету е сигнификатор на клоаката, канала, тоалетните и всякакви отпадъци така, както Плутон е в западната. А на мен понеже Кету ми заема 7 дом в индийската карта, нищо чудно няма, че партньорите ми все в канала заминават, един след друг...  :57:

добре де Лили ,това го запомних , ама аз като имам там Раху ,ко прайм?
кой кого изяжда? ;D ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Януари 31, 2010, 04:30:09 pm »
Туй го знам,но то по тая логика едва ли ще се намери човек с ненаранена планета-я от някой секстил,я тригонче  :angry:

Тъпо е, но така са разсъждавали древните. Питай ги тях защо.  ;D
То по тая логика само аспекти с Венера и Юпитер ли трябва да има човек? И какво, ще лежкуни само и ще обира каймака, без да му е нужно да се развива?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #28 -: Януари 31, 2010, 04:30:38 pm »

Ще ме хванат да се преродя следващият път нанайци !  :angry: АМА ХА !  :lol:

Значи от където и да го погледнеш-все ти влиза  :-[  :41:

Няма пък! За какво ми е тоя Сатурн ако не за да поставям граници,ще му го духат на него ... попарата ки ки ки  :49:

Мчи,няма лошо. Нек сме живи,нек ни е...т.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #29 -: Януари 31, 2010, 04:32:05 pm »
Всички на каналааа!  ;D

тъй лииииииииииии  :-\  

значи аз си имам тапа на дупката - стационарен Сатурн съвпад с Кету  :57:   интересно що не страдам от запек тогава...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Януари 31, 2010, 04:33:01 pm »

Ти ли ги ядеш, те ли теб... ти ще кажеш.  :-[ Но Раху в 7 дом рядко дава "липса", в това отношение си благословена!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Януари 31, 2010, 04:34:16 pm »

Ми то останаха ли бенефици  :o О не вече не мога,пред астрологичен комоциум съм  :33:

Знам,само че Луната се взима и за духовно развитие.При някои и Меркурий.

А в Солара,знам че Луната в който дом попада-носи напрежение,защото е символ противоположен на Слънцето.Винаги съм се чудил дали това работи за Лунара и дали работи за всички двойки противоположности и техните възвратни карти- Венера/Марс , Меркурий/Юпитер и т.н.  :unsure:

разбира се ,че работи....
луната е най-непостоянното нещо в космоса. тя реагира емоционално и в зависимост от обстоятелствана. тя не е обстоятелство ,не е постоянна величина.
тя е движението..

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #32 -: Януари 31, 2010, 04:45:17 pm »

луната е най-непостоянното нещо в космоса. тя реагира емоционално и в зависимост от обстоятелствана.

Ко и е непостоянното на Луната? Откакто съм жива все е на едно и също място. И свети да я ева !?!?  :clap:  Г-н Джерооооом,искам емотикон Луна,плииииййййс! 

*

Divna

« Отговор #33 -: Януари 31, 2010, 04:46:47 pm »
Доколкото четвърти дом в Джйотиш се свързва със "сукха", т.е. нашето усещане за душевен и емоционален комфорт, личното щастие, задоволство, т.е. вътрешното ни състояние, позицията на малефик - Марс, Сатурн, Раху или Кету - тук също е вид "раняване".

Ще се опитам да обясня как чувствам Луната ми (първи дом, Скорпион) в квадратура с Марс и СЛВ (на ИЦ, Уран).
Хората, които ме познават, остават много изненадани от действията ми (Луна в Скорпион). Когато се привържа към някого ставам като "дрогирана". Ето върху това трябва много да работя още. Изключително емоционално приемам разделите ми с хората, на които държа и които обичам.
Не знам къде е дома ми. Защото моят дом е там където "закачам" шапката си. Днес може да живея на едно място, но знам, че утре може да съм на друго и това не ме плаши. Навсякъде мога да се чувствам като у дома си. А в действителност да нямам моя си къща или апартамент. Не държа на имотите на родителите ми. Дала съм всичко на сестра ми, просто така без нищо. За мен е важно да се чувствам добре там където съм. Миналата година имах възможност да си купя жилище. Не го направих. Не съм убедена, че ще се чувствам добре години наред на едно и също място. СЛВ сякаш "крещи" за промяна. Преди години това много ме тормозеше, а именно, че няма нищо на мое име. Сега, навярно съм го осъзнала, че не това е моята цел и, че не това ще ме накара да се чувствам щастлива.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Януари 31, 2010, 04:51:27 pm »
Да, имаш силен Марс в съвпад с Раху в 4 дом. Това дава както дискомфорт в дома, чести премествания, така и борбеност, т.е. умение да оцеляваш във всякакви условия и при всякакви обстоятелства. Това го казвам на прима виста, не ти познавам хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #35 -: Януари 31, 2010, 05:07:28 pm »
Значи ако приемем, че се гледат всички аспекти на Луната, то моята не е ранена ами направо утрепана  :33:
  :moo: :kva: :sun:
:moo: :sec: :ven:
 :moo: :sec: АЦ
 :moo: :kva: :mar:
 :moo: :opo: :jup:
 :moo: :soe: :sat:
 :moo: :tri: :ura:
 :moo: :kva: :plu:
И управлява 12 дом. Да ви кажа честно, човека, който никога няма да разбера е майка ми. Това е най-алогичния човек на света за мен. Винаги сме на различно мнение. Аз нямам проблем с това, но тя истински го преживява, сякаш съм задължена да подреждам живота си точно по начина по който тя иска. Като дете ми беше много трудно с нея, защото очаквах нейното одобрение и разбиране. Но с годините осъзнах, че то не ми е нужно за да продължа напред. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

« Отговор #36 -: Януари 31, 2010, 05:09:49 pm »
Да, имаш силен Марс в съвпад с Раху в 4 дом. Това дава както дискомфорт в дома, чести премествания, така и борбеност, т.е. умение да оцеляваш във всякакви условия и при всякакви обстоятелства. Това го казвам на прима виста, не ти познавам хороскопа.

Да, така е Лили. Просто понякога обаче се чувствам "леко" виновна, за това, че с постоянните премествания не давам на децата ми достатъчната сигурност. Те уж като мен обичат промените, но понякога им идва в множко. Синът ми има Луна в 4 дом (асц. Рак), а Луната на дъщеря ми е в 9 дом в съвпад с Марс (Рак съуправител на 9 дом), а на мен Рак ми е управител на 9 дом.

*

Divna

« Отговор #37 -: Януари 31, 2010, 05:18:07 pm »
Елфидка, как чувсваш аспекта  :moo: :kva: :mar:? Питам те, защото и аз го имам. Исками се да разбера как той влияе и на другите. Приемаш ли много емоционално разделите с хората, които обичаш? Знам, че въпросът е личен, но ми се иска да разбера, дали в този аспект е проблема, за да знам дали върху него трябва да работя.
А това за майката и при мен е така. Уж ми е близка, ама толкова сме различни, като начин на мислене, поведение, реакции ..., че няма докъде.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Януари 31, 2010, 05:18:34 pm »

Ти ли ги ядеш, те ли теб... ти ще кажеш.  :-[ Но Раху в 7 дом рядко дава "липса", в това отношение си благословена!  ;D

много партньори във всяко естество....,чак се уморявам понякога.
ноо...главата си е глава -права си ;D ;D ;D ,без нея нищо не става. ;D ;D ;D

*

abroad

« Отговор #39 -: Януари 31, 2010, 05:18:54 pm »
Да ви кажа честно, човека, който никога няма да разбера е майка ми. Това е най-алогичния човек на света за мен. Винаги сме на различно мнение. Аз нямам проблем с това, но тя истински го преживява, сякаш съм задължена да подреждам живота си точно по начина по който тя иска. Като дете ми беше много трудно с нея, защото очаквах нейното одобрение и разбиране. Но с годините осъзнах, че то не ми е нужно за да продължа напред. 

По-добре е да приемеш, че го имаш, а не да се заблуждаваш, че не ти е нужно :-[