Здравей Гост

ранената луна-изява и проработка

• 139 Отговора
  • 27691 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:ранената луна-изява и проработка
« Отговор #60 -: Януари 31, 2010, 10:14:07 pm »
Да,има тригон между слънце и луна.
Меркурий е в рак квадрат с марс в овен.
Той още не говори.Нищо не казва освен мама и не!
Странно дете е.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #61 -: Февруари 01, 2010, 07:31:22 am »
луната е ранена от хирон не обсъждаме другите и аспекти. ;)

Нали не анализираш Луната само според един камънак като първата дама на астрологията в БГ? Естествено,че са важни преди всичко аспектите на планетите към Луната.Не подценявам влиянието на Хирон,но за мен то е второстепенно. :rolleyes:

« Отговор #62 -: Февруари 01, 2010, 07:39:18 am »
    Да се включа и аз, моята Луна, завалийката е една от най-ранените - В Тао -квадрат с Марс и Сатурн и в съвпад със СЛВ. И кво ще кажете сега за нея....поне сте ми виждали наталната карта.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #63 -: Февруари 01, 2010, 09:24:37 am »
Нухе, как виждаш Луна съвпад с Хирон , че мойта щерка е с такъв аспект ?
И моята Луна е в съвпад с Хирон - Телец в 7 дом.
Много съм чувствителна - когато някой ме напада, вместо да се защитя, бягам и рева. Когато се наплача и превъзмогна болката, съм в състояние да защитя себе си и да срина човека, който ме е наранил. Да не говорим, че и Мерка ми е в чувствителния Рак и в квадрат с Плутон. И никога не забравям обидите.
Имам огромна нужда от любов и одобрение, но никой не е длъжен постоянно да ми ги дава.

Така ако продължаваш всеки ще те напада. Хората са лоши и когато усетят слабост изпитват удоволствие да се заяждат и да те нараняват. Никога не показвай уязвимостта си. Имаш съвпад на Марс и Плутон, отработи го.  ;) Бъди силна.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #64 -: Февруари 01, 2010, 09:31:46 am »
Вижте какво, както сте ги подкарали, ранени слънца, ранени луни, ранени лични - аз навсякъде са класирам. Слънцето ми е  :soe:  :plu:,  :kva: :sat:/ :nlu:,  Луната ми е  :soe: :nep:, куинконкс  :sat:/  :nlu:, Меркурий ми е  :soe: :ura: (ама  :tri: :sat:  ;D, ама и  :kva: :jup: :() Марс ми е ретро и в Телец и куинкокс Слънце/Плутон. Венера заточена, и изобщо... да взема да се скрия под голям камък.

Като ме подпочне пък Лили с джйотиша - там направо си требваше да съм умрела още при раждането, бе.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 05:26:45 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

nerealna

« Отговор #65 -: Февруари 01, 2010, 09:39:43 am »
Луната ми е в съвпад с ЮЛВ в 11 дом в близнаци. Луната ми упр. 12 дом. Не го усещам този аспект. Според вас какви са възможните му проявления?

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #66 -: Февруари 01, 2010, 01:34:53 pm »
аз имам спомени ,че самата луна я  приемат като малефик. :-\ :rolleyes:

Ми то останаха ли бенефици  :o О не вече не мога,пред астрологичен комоциум съм  :33:

Знам,само че Луната се взима и за духовно развитие.При някои и Меркурий.

А в Солара,знам че Луната в който дом попада-носи напрежение,защото е символ противоположен на Слънцето.Винаги съм се чудил дали това работи за Лунара и дали работи за всички двойки противоположности и техните възвратни карти- Венера/Марс , Меркурий/Юпитер и т.н.  :unsure:

В класическата астрология малефици са САМО Марс и Сатурн.
Луната НЕ Е малефик.
В тея форуми бълва от неточна информация.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #67 -: Февруари 01, 2010, 02:13:45 pm »
Не бе-информацията си е точна,ние просто споделяме къде какво сме видяли  ;D

Аз пък вече няколко пъти казах,че не вярвам в малефици и бенефици,въпрос на гледна точка  ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #68 -: Февруари 01, 2010, 02:34:45 pm »
Аз също не вярвам в белефици и малефици, в астрологията няма константи,  при всеки човек се проявяват различно
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 02:39:02 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #69 -: Февруари 01, 2010, 02:45:59 pm »
Е, ако говорим за класическа астрология там се отделя особено внимание на Марс и Сатурн като малефици,а в съвременната не е така  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #70 -: Февруари 01, 2010, 03:13:09 pm »
Луната НЕ Е малефик.

В класическата астрология като малефици съществуват само Марс и Сатурн, защото не са били открити Уран,Нептун и Плутон.  ;) Древните астролози са работили поради тази простичка причина без тях.  :blink: Така че,информацията по форумите си е много добра. И ако трябва да бъда по-точна,аз съм привърженик на съвременната астрология,защото тя дава повече възможности при тълкуването от ограниченията на древната астрология.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #71 -: Февруари 01, 2010, 03:35:48 pm »
много източници и различни тълкувания ;D ;D ;D ;D.
едно е ясно.....всяка планета и светило има както позитивни ,така и негативни звучения. :blink:
мии ,как да кажа за един екзалтиран марс в хармонични аспекти и наред с това" виновник"
за космически тригон че е малефик :o :o :o
и как да кажа ,че един заточен юпитер , неаспектиран е бенефик? :o
съвременната астрология е тази която коренспондира с днешните условия на живот.
а тя не е стационарна....,търпи развитие и толкоз!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Февруари 01, 2010, 04:48:37 pm »
Луната НЕ Е малефик.

Така е, да.
Луната може да бъде злотворна само в определени фази и знаци, когато е комбуста.
Във Ведическата астрология Луната се счита за благотворна, когато е растяща и по пълнолуние, намаляващата Луна според тях носи по-негативен характер. Може да бъде злотворна също така, ако се намира в знак на неприятел, в труден дом и получава аспекти от малефици. За определени изгряващи знаци Луната също е функционален малефик.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #73 -: Февруари 01, 2010, 06:08:23 pm »
 В сайта на Беинса Дуно, Луната се определя като малефик.

Луна
Като първа от неблагоприятните планети също привлича вниманието към проблемите на дома в хороскопа, в който попада. Но в за разлика от Слънцето, тя не само че не обещава успех, а обратно, препятства го. В делата на дома, където се намира Луната, не трябва да разчитаме на много, а само на най-необходимият и достатъчен минимум. Затова можем да разрешим тези проблеми само чрез смирение и покорност към съдбата, а главното е чрез липса на желания да достигнем нещо, каквото и да е в делата на този дом. Щом изчезне желанието, делата се нормализират от само себе си. Щом желанието се появи отново, ви се отнема даже най-необходимото. Колкото по-силно е желанието, толкова повече ви се отнема.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Февруари 01, 2010, 06:13:20 pm »
Обикновено така се тълкува позицията на Луната в соларната карта, но не като малефик. По-скоро сочи онази област/тема от живота, с която ще сме ангажирани ментално и емоционално през соларната година.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #75 -: Февруари 01, 2010, 07:13:18 pm »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #76 -: Февруари 01, 2010, 07:15:19 pm »
абе тоа Бил Гейтс бая пердах е изял от майка си  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #77 -: Февруари 01, 2010, 07:17:23 pm »
абе тоа Бил Гейтс бая пердах е изял от майка си  :57:

По какво позна ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #78 -: Февруари 01, 2010, 07:17:32 pm »

Eто ви ранената Луна, за която говорех - според вас какво ли ми се е случило и как ли съм я отработила. По думите на Лили, тази Луна няма отработка. Единствения хубав аспект е точния тригон с АСЦ, докато с Уран орбисата е доста широка. Всичко останало е ранявания, порязвания и тям подобни...Та къвто и хубав транзит да мине през нея, автоматично квадратира Скорпионския стелиум и Сатурна...Юноната ми е в Съвпад със Сатурна, а Нибурито ми е квадрат с Луната.....
   Лили, по джойотиша много ли е зле моята Луна - нарочно не си изтрих данните. Ако е удобно хвърли едно очо, моля те!
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 01:16:39 pm от daisyline »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #79 -: Февруари 01, 2010, 07:19:36 pm »
абе тоа Бил Гейтс бая пердах е изял от майка си  :57:

По какво позна ?

ми овнешка Луна в 10 дом в опозе на Марса. не знам бе - докато погледнах картата и това ми щукна. майка му е била властна и много го е командорела и го пошляпвала... може и да греша, но изотвътре ми изби това невероятно прозрение  :72:

да не говоря и че бившия има тази позиция - Луна в 10 в стрелец в квадрат с Марса - хем го комаднори и все още го юрка като 5 годишен, ми и бая пердах е изял от нея като малък  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/